Газета «Перемога» від 06.08.10р. № 59 «Людина – на першому плані, про неї і дбаємо» : 924311 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Перемога» від 06.08.10р. № 59 «Людина – на першому плані, про неї і дбаємо»

Сучасна система соціального захисту на селения охоплює практично всі сфери суспіль­ного життя. І саме через призму професійних людських якостей її працівників громадяни оцінюють авторитет влади, рівень турботи дер­жави про людину.
Одним з елементів соціального захисту працюючих громадян є укладання колектив­них договорів між роботодавцем та трудовим колективом, в Братському районі охоплено колдоговірни­ми відносинами 96 підприємств, установ та організацій, в яких працює 2909 осіб.
Згідно«Програми зайнятості населення Братського району на 2010-2011 роки»визна­чено створення на підприємствах, в установах та організаціях району щорічно 490 робочих місць. Торік завдання Програми виконано на 121% (створено 582 робочих місця), за 7 міся­ців поточного року - 519 (106%). Кращими під­приємствами щодо створення нових робочих місць є СТОВ ім. Мічуріна (74 місця), ППАФ«Вікторія»(52), ЗАТ«Добробут2(44), ССПП«Куйбишева»(35), СМПП«Юг-сервіс»(24).
За роки незалежності України політика держави щодо вирішення проблем малозабезпе­чених верств населення в умовах підвищен­ня тарифів на житлово-комунальні послуги зо­рієнтована в першу чергу на надання їм соці­альних гарантій, поглиблення адресності дер­жавної підтримки.
Підвищення допомоги при народженні ді­тей є важливим системним кроком уряду, спря­мованим на посилення соціального захисту ук­раїнських сімей. Розмір державної соціальної допомоги при народженні дитини значно збіль­шений та на сьогодні становить: на першу ди­тину - 24 960 грн., на другу - 49 920 грн., на третю та наступну дитину - 99 840 грн.
В 2011 році внесені зміни до Закону України«Про державну соціальну допомогу малозабез­печеним сім'ям», відповідно до яких розмір дер­жавної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям збільшений на кожну дитину віком від3до 13 років на 60 грн., а на кожну дитину віком від 13 до 18 років - на 100 грн. Загалом держав­ну соціальну допомогу в 2010 році отримували 1370 сімей, а нині - 1651 сім'я.
Керівництвом країни велика увага приді ляється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку 5 та більше дітей, врахову­ючи їх особистий внесок у виховання дітей у сім'ї та присвоюється почесне звання України«Мати –героїня». Протягом років незалежності України в Братському районі присвоєно дане високе звання 13 матерям, УПСЗН виплачена одноразова винагорода 11 матерям-героїням.
Для відшкодування витрат на оплату жит­лово-комунальних послуг, придбання скрап­леного газу, твердого та рідкого пічного побу­тового палива державою передбачено надан­ня щомісячної адресної безготівкової субсидії. Так, на виконання рішень уряду в 2010 році призначено: житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та оплату житлово-кому­нальних послуг 264 сім'ям на суму 121, 3 тис. грн., житлової субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних пос­луг 393 сім'ям на суму 47, 7 тис. грн.
2010-ий рік був проголошений Роком Ве­терана. З державного та місцевого бюджетівучасникам та ветеранам Великої Вітчизняної війни в сумі по 600 грн. кожному до 65-ї річ­ниці Перемоги та 66-ї річниці визволення об­ласті від німецько-фашистських загарбників. Було обстежено матеріально-побутові умови проживання 951 ветерана війни.
Комітетом доступності проводяться постій­ні перевірки стану безперешкодного доступу інвалідів до об'єктів соціальної інфраструкту­ри згідно європейських стандартів. В районі створено 138 пандусів до об'єктів соціальної інфраструктури, 2 - до громадських організа­цій та 3 - до культових споруд.
Щорічно проводяться благодійні акції«Ми­лосердя», заходи з нагоди Міжнародного Дня людей похилого віку, Міжнародного Дня інва­ліда, відзначення 100-річчя з нагоди дня на­родження, фестиваль художньої самодіяльнос­ті людей з обмеженими фізичними можливос­тями та ін.
З року в рік благодійну допомогу отримує­мо від депутатів обласної ради О. М. Мєзніка, О. О. Казаріна, депутатів районної ради В. І. Степанова, Ю. М. Ларченка, від керівниківпідприємств, організацій, приватних підпри­ємців району С. О. Слюсаренко, Р. М. Лазарука, О. В. Бачина, Б. А. Спінчевського Д. В. Білоіваненка, О. М. Юдова, Ю. М. Юдова, В. М. Дробітька, В. С. Валяренка, В. Б. Хомишиної, селищного та сільських голів.
Відповідно до Постанови Кабінету Мініс­трів України від 19 липня 2006 року №999«Про затвердження Порядку забезпечення ін­валідів автомобілями»на черзі на позачерго­ве забезпечення автомобілями в 2011 році пе­ребувають 3 інваліди Великої Вітчизняної вій­ни, з правом на забезпечення на загальних умовах 16 інвалідів. На сьогодні автомобіля­ми за державні кошти забезпечено інваліда загального захворювання В. С. Саганрького та інваліда війни І групи С. Л. Могильницького, по пільговій ціні - інвалідів дитинства І групи О. О. Гончаренка, В. С. Куксенка, інваліда за­гального захворювання І групи Г. С Лугансь­кого та інваліда II групи загального захворю­вання Т. Ю. Бедрій, які отримують кожного ро­кукомпенсацію на бензинн такомпенсаціюна транспортне обслуговування. Виплачується компенсація на транспортне обслуговування 4 інвалідам Великої Вітчизняної війни, 4 інвалі­дам загального захворювання, 11 інвалідам з дитинства та 2 дітям-інвалідам.
У 2010 році проведена реорганізація УПСЗН, в результаті створено територіальний центр соціального обслуговування Братської районної ради. Директором центру призна­чено О. В. Онопрієнко.
За час роботи територіального центру у відділенні соціально-побутової адаптації на безоплатній основі надано послуг 1015 осо­бам, з них - 57 інвалідам.
Відділенням організації надання адрес­ної натуральної та грошової допомоги терито­ріального центру надано натуральної допомо­ги 503 особам на суму 17992 грн.
Відділенням соціальної допомоги вдома з початку функціонування територіального центру обслуговується 165 одиноких та оди-нокопроживаючих громадян району.
У стаціонарному відділенні для постійно­го або тимчасового проживання, яке розрахо­ване на 12 ліжко-місць, проживає 9 одинокихгромадян, з них 2 інваліда загального захво­рювання. В 2010 році відділення визнано од­ним із кращих в області. Завідуючу стаціо­нарним відділенням В. А. Паращенко в 2010 році номіновано на звання«Людина року».
Наше управління є структурним підроз­ділом райдержадміністрації, тому й діємо за сприяння та підтримки РДА, особисто голови Т. П. Підборської та її заступників, сподіває­мося на подальшу співпрацю з усіма, кому не байдужа доля і життя ветеранів війни і праці, інвалідів, інших верств населення, що потре­бують соціального захисту.
Наша держава впродовж 20 років своєї не­залежності, а особливо - останнім часом, най­перше дбала про людину, її соціальну захи­щеність. Тому такою й бачимо свою подаль­шу діяльність - дійти до кожного, допомогти, підтримати, сприяти у вирішенні всіх насущ­них проблем.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Перемога» від 06.08.10р. № 59 «Людина – на першому плані, про неї і дбаємо»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта