Газета «Вісник Жовтневщини» 20 серпня 2011 року №65. Здобутки незалежності : 924306 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Вісник Жовтневщини» 20 серпня 2011 року №65. Здобутки незалежності

Процеси, які відбувалися в Україні з 1990 р., були пов'язані з першими кроками становлення сучасної Української держави. Цей процес започаткували Декларація про державний суверенітет України від 16 липня 1990 р. та Акт проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 р., прийняті Верховною Радою Української РСР. Прийняття зазначених конституційних актів знаменувало легітимацію нового правового статусу України, як суверенної держави.
Декларація про державний суверенітет України проголошувала нову назву держави — Україна, вводила в конституційний обіг категорії "національна держава", "національна державність" та нові для нашого суспільства і держави інститути, такі як Президент України, місцеве самоврядування та ряд інших. Декларація проголошувала одночасно внутрішній і зовнішній суверенітет у всіх основних сферах суспільного та державного ладу.
Запроваджений у 1992 році інститут представника Президента не виправдав себе. Виникла нагальна необхідність створити вертикаль державної влади. Конституційним договором між Президентом України та Верховною Радою, прийнятим у червні 1995 року, було передбачено створення місцевих державних адміністрацій.
Сьогодні посаду голови Жовтневої районної державної адміністрації обіймає Альона Ракова, до якої і звертаємось ми з питаннями напередодні 20-ї річниці Незалежності України.
Кореспондент: — Альона Анатоліївна, на тему економічного розвитку району ми з Ваминеодноразово спілкувалися. Зараз хотілося б розглянути успіхи та досягнення району в соціальному напрямку.
Альона Ракова: — На теренах України опікуватися малозабезпеченими і беззахисними першою почала саме влада Жовтневого району. З ініціативи Ольги Сивопляс, нині — начальника головного управління праці та соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації, на базі Жовтневого району в 1994 році було проведено експеримент по створенню нового структурного підрозділу — сільського та селищного центрів соціального захисту населення, що дало можливість наблизити служби соціального захисту до людей, вирішуючи питання призначення пенсій, субсидій, надання адресної соціальної допомоги, оперативно і якісно за місцем проживання. Так, на базі Прибузької та Галицинівської сільських рад за рахунок коштів місцевого бюджету за спільним поданням управління соціального захисту населення райдержадміністрації та сільвиконкомів були створені сільські центри соціального захисту населення. Сьогодні в Жовтневому районі працює 21 сільський та селищний центр. До складу центру з урахуванням кількості обслуговуваних громадян входять спеціалісти з пенсійних питань, призначення субсидій, надання соціальної допомоги, а також соціальні працівники по надомному обслуговуванню. Тисячі громадян щодня відчувають турботу, увагу і доброзичливість соціальних працівників, які допомагають долати нелегкі життєві обставини соціально незахищеним громадянам і тим самим реалізують активну соціальну політику держави. З початку створення центрів і до нині працюють "старійшини" соціальних центрів: Козлова Л.С., Бармятова О.М., Сілецька А.В.
На утримання центрів у 2011 році з коштів районного бюджету виділено 1000060109 грн.
Які б не були фінансові проблеми, але з 1998 року в Жовтневому районі розпочала свою дію перша Комплексна Цільова програма соціального захисту населення "Турбота". У перші роки дії на її реалізацію виділялись дуже незначні кошти. Але й вони ставали в нагоді гостро потребуючим. Сьогодні в районі діє 9 соціальних програм. Загальна сума виділених коштів в 2011 році склала 305 тис. грн. І також, як і в перші роки незалежності України всі програми спрямовані на соціальний захист найнезахищених верств населення району.
К.: — Які були основні напрямки розвитку освітянської галузі в районі?
А.Р.: — Основними напрямками розвитку освітньої галузі району протягом 20 років були:
– удосконалення мережі закладів освіти району.
– зміцнення навчально-матеріальної бази закладів освіти.
– оновлення змісту освіти.
– впровадження сучасних педагогічних технологій в навчально-виховний процес.
5. комп'ютеризація загальноосвітніх шкіл.
За підсумками роботи загальноосвітніх шкіл Жовтневий район посідає одне з провідних місць в області. Троє вчителів стали переможцями обласного, а один — Всеукраїнського конкурсу "Учитель року". Призерами обласного етапу цього конкурсу визнано п'ятьох вчителів. Підтримали успіхи вчителів й учні. Серед них 4 призери Всеукраїнських предметних олімпіад, 98 переможців та призерів предметних обласних олімпіад, 225 — переможців та призерів творчих конкурсів, 315 переможців та призерів спортивних змагань. Обдарованим учням — переможцям обласних предметних олімпіад райдержадміністрацією щомісяця виплачується стипендія.
К.: — Що Ви могли розповісти читачам газети про досягнення медицини в Жовтневому районі?
А.Р.: — За поточний період багато позитивних змін відбулося у медицині:
– проведені капітальні ремонти пологового, приймального, неврологічного відділень, приміщень дитячої консультації;
– відкрито відділення сімейної медицини у Корабельному районі, 7 амбулаторій реорганізовані у амбулаторії сімейні амбулаторії загального типу з придбанням обладнання та санітарних автомашин; сільські амбулаторії переведені на опалення природним газом;
– на базі кардіологічного відділення відкрито блок інтенсивної терапії для лікування та попередження інфарктів;
– за цей час проведена заміна усього наявного автомобільного парку — 21 автомашина, придбана автомашина з стоматологічною установкою для приближення медичної стоматологічної допомоги населенню віддалених сіл та надання послуг по безкоштовному зубопротезуванню, за період з 2004 по 2011 рік запротезовано 1035 мешканців;
– з метою запобігання захворювання на туберкульоз у районі розгорнута робота пересувного флюорографу, що дає можливість своєчасного виявлення захворювань;
– придбано обладнання: в тому числі сучасний апарат ультразвукової діагностики, хірургічну стойку для проведення лапороскопічних операцій, 6 апаратів штучної вентиляції легенів, два біохімічних аналізатора для клінічної лабораторії, електрокардіографи, сучасний кардіологічний комплекс, повністю забезпечили пологове відділення обладнанням, навіть маємо обладнання для виходжування немовлят з вагою до одного кілограму;
– на базі Жовтневої ЦРЛ працює комп'ютерний томограф. 20 років тому про це можна було тільки мріяти.
К.: — Що можна розповісти про культурне життя Жовтневщини?
А. Р.: — За роки Незалежності відбулося багато значних подій в культурному житті Жовтневого району. Головне те що була збережена мережа закладів культури. Зараз у районі працюють 37 сільських клубних закладів; Жовтневий районний Будинок культури; 3 дитячі музичні школи: Калинівська, Мішково-Погорілівська та Полігонівська; 25 сільських бібліотек-філій; 2 районні бібліотеки; 10 музеїв, після реконструкції відкрився музей села Шевченкове. За останні роки постійно проводяться роботи по збереженню та реконструкції пам'яток історії та архітектури, 7 закладів культури опалюються, постійно покращується матеріально технічна база закладів культури.
За цими сухими статистичними цифрами стоїть праця людей по збереженню, відродженню і розвитку української культури, національних традицій, обрядів, звичаїв, самодіяльної художньої творчості, постійно проводяться культурно-масові заходи для задоволення культурних та духовних потреб різних верств населення району. В районні постійно проводяться огляди талановитої молоді "Засільські зорі" та "Зіркова країна".
В Жовтневому районі працює 151 клубне формування в яких бере участь 2534 мешканця нашого району. 8 аматорських колективів носять почесне звання "народний" ("зразковий") — Народний фольклорний колектив "Горицвіт" (Полігонівський БК), зразковий вокальний ансамбль "Конфетті" (Шевченківський БК),народний вокальний ансамбль "Вітовчани", народний вокальний ансамбль "Океаночка", зразковий ансамбль бального танцю "Улыбка", зразковий ансамбль бального танцю "Фантазія", зразковий ансамбль танцю "Водограй", зразковий ансамбль сучасного танцю "Жемчужина" (Жовтневий РБК).
Аматори народної творчості постійно стають лауреатами та дипломатами обласних, всеукраїнських конкурсів, гідно представляють наш район на Міжнародних конкурсах та оглядах: М.Капустін (Зарянський СК), О.Черненко та М.Гречана (Шевченківський БК), Я.Попович (Первомайський БК), театр слова "Дарунок неба" (Вознесенський БК), С.Тафтай (Українківський БК) та багато інших, які є безцінними перлинами нашого району.
Ми пишаємось працівниками культури району Багдановським М.П. — директором Полігонівської музичної школи, який носить почесне звання Заслужений працівник культури України, Левківським М.М — директором Первомайського Будинку культури, Сумінською І.А. — викладачем театрального відділення Полігонівської ДМШ, які у 2010 році стали лауреатами премії "кращий працівник галузі культури Миколаївської області".
К.: — Альона Анатоліївна, скажіть відверто, чи є недоліки та проблеми в житті району?
А. Р.: — Відповідаю Вам, та через районну газету, жителям Жовтневщини. Проблем в районі не поменшало вони були, є та, на жаль, ще будуть. Це і підтоплення населених пунктів району, їх газифікація, освітлення вулиць, водопостачання,ремонт доріг та багато іншого.
В той же час хочу звернути Вашу увагу, що ж саме змінилося в роботі по цим проблемам. По-перше це їх детальне та ґрунтовне вивчення, по-друге комплексний та системний підхід у їх вирішенні, по-третє плідна співпраця громад з органами влади всіх рівнів.
За розуміння наших проблем та надання дієвої допомоги ми особливо вдячні голові обласної державної адміністрації Миколаю Круглову та голові обласної Ради Ігорю Дятлову.
К.: — Щоб Ви хотіли сказати жителям Жовтневого району напередодні свята Дня Незалежності?
А. Р.: — Шановні жовтневці! 20 років тому народилася нова молода держава, ім'я якій — Україна. Український народ став не просто свідком, а й творцем цієї великої історичної події. І я переконана у тому, що День незалежності, який ми відзначаємо 24 серпня — найбільше свято української державності. Цей день визначив долю народу і майбутнє його країни не на одну сотню літ.
У ці ж дні, вся країна вшановує один з трьох символів нашої держави — Державний Прапор України. На вулицях наших сіл і селищ сьогодні піднімуться синьо-жовті національні прапори на вшанування багатовікової історії українського державотворення.
Здобуття незалежності і суверенітету є знаковою віхою на шляху будь-якої країни, будь-якого народу. Саме тоді народ стає нацією. Віковічна мрія бути господарями свого життя нарешті здійснилася. Ми маємо свою державу — самостійну, суверенну, демократичну. І тому дозвольте мені привітати усіх вас — велику родину жовтневців — із Днем Незалежності та Днем Державного Прапора України — святами, які не можуть залишити нас байдужими. Побажати добра і щастя усім нам та квітучого майбутнього нашій державі.
За роки Незалежності українське суспільство розв'язувало дві основні задачі: створення та розбудову власної держави і зміну соціально-економічного устрою. Першу з них у цілому вирішено. При всіх складнощах сучасного державотворення на цьому напрямку досягнуто значних успіхів. Залишається актуальною проблема створення стабільного соціального і ефективного економічного ладу. Тенденція на економічне і культурне зростання є провідною в Україні.
Сьогодні, відзначаючи 20-ту річницю незалежності України, жовтневці роблять усе можливе для того, щоб розвивався район, міцнішала наша країна. Громаді району є про що розповісти, є що показати, адже пройдено непростий шлях, аби кожен зрозумів: будь-яка справа під силу і проблеми відступають тоді, коли люди об'єднуються заради свого добробуту. Спільна мета долає усі труднощі, допомагає здійснити будь-яку мрію, особливо коли вона стосується життєво важливих питань.
В Жовтневому районі визначено курс розвитку, який опирається на місцеві пріоритети, а інтереси громади висуваються на чільне місце, в результаті чого потенціал району в повній мірі використовується на благо людям.
Безумовно, ці роки незалежності стали випробовуванням для всіх нас - випробовуванням на зрілість громадянської позиції, на терпіння, на толерантність. І не може бути сумніву в тому, що працелюбний народ України в змозі поліпшити життя у своїй власній державі.
Міцна держава, справедливе суспільство, гідне життя — це все те, що повинно бути нашою високою ціллю, щоб кожен відчув себе людиною, особистістю, з гордістю називав себе Українцем.
Нехай свято Незалежності духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у ваш дім щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир та любов!
Міцного здоров'я, бадьорості духу, успіхів у всіх починаннях.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Вісник Жовтневщини» 20 серпня 2011 року №65. Здобутки незалежності"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 19
Новых вестей вчера: 7

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта