Газета “Нове життя” № 52 від 16 липня 2011 року. Звіт голови райдержадміністрації В. І. Калайди на IX сесії районної ради 6 скликання : 908004 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета “Нове життя” № 52 від 16 липня 2011 року. Звіт голови райдержадміністрації В. І. Калайди на IX сесії районної ради 6 скликання

Протягом звітного періоду роботу Арбузинської райдержадміністрації було зосереджено на реалізації завдань Президента України В.Ф Януковича , з відновлення економічного зростання й модернізації економіки країни, а також завдань викладених в обласній та районній Програмах соціально-економічного розвитку.
Програма передбачає широкий вибір заходів розвитку народногосподарського комплексу в цілому, але основну увагу у звітному періоді привернуто до розв'язання проблемних питань в галузях: охорони здоров’я, освіти, культури, сільського господарства, зайнятості населення, пенсійного забезпечення, стабілізації бюджетних надходжень, капітального будівництва.
З метою забезпечення виконання інтересів держави, власників, роботодавців, найманих працівників заходи визначені Програмою реалізовуються шляхом тісної співпраці та спів фінансування органів державної влади, місцевого самоврядування, роботодавців та громадських організацій.
Основне завдання, яке стоїть перед владою - створення нових робочих місць, стабільна виплата заробітної плати, пенсій, функціонування загальноосвітніх шкіл та дитячих навчальних закладів. Люди чекають конкретних дій для вирішення їхніх проблем. Тому державний службовець - це, перш за все, вміння працювати з людьми, висока відповідальність перед державою та суспільством. Час популізму, пустих обіцянок, відійшов у минуле, прийшов час активних дій, які аргументовані конкретними кроками влади у напрямку вирішення проблемних питань в районі. Хочу нагадати, що відповідно до Конституції України людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в нашій державі найвищою соціальною цінністю. Отже, реалізація соціальних проектів на відповідній території є найважливішим компонентом діяльності керівника цієї території. Це і є наш конституційний обов'язок, тому зусилля районної державної адміністрації були спрямовані перш за все на поліпшення соціальної складової життя району, підвищення соціальної захищеності усіх верств населення на основі послідовного зміцнення економіки.
Окремо зупинюсь на виконанні бюджетних показників. Заплановані надходження податків, зборів та інших платежів до зведеного бюджету виконано на 104,3 відсотка.
З 12 дохідних джерел, затверджених бюджетом на січень - червень 2011 року, план не виконано по:
- податку на прибуток (99,9 відсотків);
-платі за користування надрами (57 відсотків);
-надходження від орендної плати (42,3 відсотки).
По всіх інших дохідних джерелах загального фонду планові показники січня - червня перевиконано.
Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяг надходжень до загального фонду місцевих бюджетів збільшився на 563,0 тис. грн., але цього недостатньо, далась взнаки слабка робота податкового органу району, яка в цьому напрямку взагалі не відчувається.
Заробітна плата з нарахуваннями та енергоносії профінансовано вчасно, заборгованість відсутня.
Виходячи з того, що наш район є сільськогосподарським краєм, виробництво агропромислової продукції є пріоритетним в реальному секторі економіки, звіт продовжу про наші здобутки у сільському господарстві.
Середньооблікова чисельність працівників, зайнятих у сільськогосподарському виробництві становить 1378 осіб.
Під урожай 2011 року посіяно озимих зернових на площі 28,0 тис. га, в т. ч. пшениці озимої-18,5 тис. га, ячменю озимого - 8,6 тис. га, жита - 21га. Під посів озимих внесено 2000 тонн мінеральних добрив на площі 20 тис. га.
Засіяно всього 40731,4 гасільгоспкультур, з них: цукрового буряку - 440 га, кормового буряку - 15,5 га, овочів - 460 га, ярих зернових - 5900 га, кукурудзи - 8691 га, гречки - 500 га, проса - 500 га, сої - 8800 га. соняшника -13300 га і т. д.
Сільськогосподарські підприємства району фактично завершують збиральну компанію ранніх зернових культур На сьогодні скошено 19100 га, намолочено 52022 тонни, середня врожайність зернових становить 27,2 ц/га.
Для забезпечення врожаю наступного року, господарствами розпочато підготовку ґрунту під посів озимих культур.
Успіхи у будь-якій роботі не з'являються самі по собі. І цьогорічний урожай, зібраний на полях району, це самовіддана праця хліборобів, які за непростих погодних умов доклали усіх зусиль, щоб зібрати достигле збіжжя. На моє глибоке переконання, основа всього позитивного нині - у грамотній організації праці сільгосппідприємств, правильно розставлених акцентах у діяльності всіх галузей сільськогосподарською виробництва.
Прогресивний рух уперед став можливим за умови збереження кращих традицій землеробства, професіоналізму та самовідданої праці кожного члена колективу - від механізаторів до головних спеціалістів та керівників. Останні, крім того, подбали про суттєву зміну технічного потенціалу своїх підприємств - на поля району вийшло багато нової, сучасної сільгосптехніки.
Нині розвиток тваринництва є одним із пріоритетних напрямків реалізації аграрної політики у державі. Відрадно, що у цій галузі наш район протягом багатьох років утримує першість в області. Основою для нарощування обсягів виробництва тваринницької продукції є наявність поголів'я худоби та птиці.
В сільськогосподарських підприємствах налічується 3536 голів великої рогатої худоби в тому числі корів 1536, свиней 6902 голів та птиці 466422 штук. З початку року виробництво продукції тваринництва мало позитивну динаміку. Загалом по району було вироблено 1311,3 тонни м'яса в живій вазі, 5630,5 тонн молока, 27030,8 тис. шт. яєць. Зростання обсягів виробництва продукції тваринництва в порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігалося по м'ясу, молоку відповідно на 18,9% та 57,8 %.
В порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається постійне збільшення продуктивності худоби та птиці в сільськогосподарських підприємствах. Надій молока від однієї корови становить 3759 кг, одержано на одну курку-несучку 120 яєць. Середньодобові прирости ВРХ та свиней становлять 661 та 279 грам відповідно.
Щодо земельних відносин, то по діючих у 2010 році 7794 договорах оренди земельних часток (паїв) загальною площею 50784,56 га нараховано - плати за оренду земельних ділянок 15630131,50 гривень, виплачено - 15517459,46 гривень (99,27 %).
Окремо хочу зупинитись на питанні інвентаризації та розмежуванні земель державної та комунальної власності, грошовій оцінці земель населених пунктів та земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.
На виконання Постанови Верховної Ради України від 19.09.1996 року «Про порядок введення в дію Закону України» «Про плату за землю» в районі з другого півріччя 1997 року проводяться роботи з грошової оцінки земель населених пунктів. Станом на 01.01.2011 року виділено кошти в сумі 184 768 грн. 93 коп. за рахунок районного бюджету від втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва та проведено у 2010 році нормативну грошову оцінку по 7 населених пунктах (Арбузинська селищна рада - 3 населені пункти, Костянтинівська селищна рада - 2 населені пункти, Кавунівська та Благодатненська сільські ради). На 2011 рік згідно затверджених планів-графіків необхідно за кошти місцевих бюджетів провести нормативну грошову оцінку 19 населених пунктів на загальну суму 131 665 гривень та по 4 населених пунктах повторну нормативну грошову оцінку на суму 57 691 грн.
Відділом Держкомзему у Арбузинському районі складено і затверджено пла­ни - графіки проведення інвентаризації та оцінки земель, розмежування земель державної та комунальної власності
Так, згідно затверджених планів-гра­фіків для проведення робіт з розмежу­вання земель державної та комунальної власності в межах населених пунктів району необхідно 46 451,42 гривень на площі 1 858,0568 га та за межами насе­лених пунктів необхідно 671 056,37 гри­вень на площу 26 842,2551 га.
Виходячи з вищевикладеного та вра­ховуючи відсутність коштів у місцевих бюджетах, відділом Держкомзему запропоновано провести роботи з нормативної грошової оцінки за рахунок коштів від втрат сільськогосподарського виробництва за межами населених пунктів та лісогосподарського виробництва.
Рішенням 6 сесії Арбузинської районної ради 6 скликання від 18.02.2011 року №2 виділено кошти в сумі 295902,15 грн. з районного бюджету, які надійшли від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв на проведення нормативно-грошової оцінки 23 населених пунктів району.
Проведено наради з головами сільських та селищних рад з вищезазначених питань та рекомендовано запланувати у місцевих бюджетах кошти на здійснення робіт з нормативної грошової оцінки та розмежування земель державної та комунальної власності.
Щодо продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, то маємо наступну картину. З 2005 року в районі реалізовано всього 36 земельних ділянок на площі 1,9854 газа 383,919 тис. грн. для комерційного використання.
Фактично, станом на 01.07.2011 р. з початку року надійшло коштів в бюджети різних рівнів - 5,548 тис. грн., із них:
- до місцевого бюджету - 4,993 тис. грн.,
- до державного бюджету - 0,555 тис. грн.
Промисловість є другою по значимості галуззю народногосподарського комплексу району, яка спеціалізується на переробці місцевої сільськогосподарської сировини та добувній промисловості.
Питома вага харчової галузі в загальних обсягах виробництва за І півріччя п. р. становить - 30,5 % / 2010 - 52.2%, основною продукцією цієї галузі є хліб та хлібобулочні вироби, борошно, олія, крупи, яйця та м'ясо птиці.
Добувна промисловість спеціалізується на видобутку граніту, гравію, щебеню, каміння дробленого, питома вага виробництва становить - 69.5 %/2010 - 47.80%.
Індекс промислового виробництва склав 100,1% до відповідного періоду 2010 року /2010 рік - 96.8% ДО 2009 року/.
За оперативними даними, з початку року реалізовано промислової продукції на суму 2328.7 тис. грн. / 2010 році - 6239.8 тис. грн../: в тому числі у добувній промисловості - 1617.2 тис. грн. /2010 - 3006.5 тис. грн../, виробництві харчових продуктів - 711.5 тис. грн. /2010 - 3258.7 тис. грн. /,
Важливим напрямком роботи райдержадміністрації сьогодні залишається сприяння залученню інвестицій для розвитку району.
З цією метою постійно створюється сприятливе середовище для розвитку підприємництва, ведеться вдосконалення партнерських відносин між суб'єктами господарювання. Підтримуються рівні умови для ведення бізнесу та інвестування економіки.
З метою висвітлення інвестиційного потенціалу району на сайті облдержадміністрації - "Інвестиційні можливості Миколаївщини", розміщено інвестиційний паспорт району, в якому міститься інформація, щодо наявних інвестиційних проектів, вільних виробничих площ та земельних ділянок для розширення підприємницької діяльності.
Протягом 2010 року в районі реалізовано наступні інвестиційні проекти: з розвитку хлібопекарської галузі:
- Проект ПП Анварова В.Б. щодо впровадження міні - пекарні для забезпечення хлібом та хлібобулочними виробами населення яке проживає на території району та поза його межами. На реалізацію проекту залучено інвестицій на суму 0,5 млн. грн. Створено 10 нових робочих місць. На пекарні за добу випікається 750 кілограм хліба, (обсяг виробництва у підвищених потужностяхскладає 6000 кг). Постачання продукції здійснюється у 7 населених пунктах району. До стаціонарного відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян та інвалідів хліб постачається на благодійній основі. Продукція має високу якість та попит у населення.
- СТО8 "Промінь" - щодо введення в експлуатацію молокотоварного комплексу, закуплено 420 голів високопродуктивноївеликої рогатої худоби німецької селекції.
- будівництво свинотоварного комплексу, яке дало можливість збільшити поголів'я свиней до 15 тис. Проекти, як одні з пілотних в області, були представлені на виїзному засіданні обласної ради регіонів.
В стадії реалізації інвестиційні проекти:
- АП "Благодатненський птахопром" з будівництва комплексу первинної обробки та зберігання зерна ємкістю до 50000 тонн.
Для комерційного використання на продаж виставлено 3 земельні ділянки на території Арбузинської та Костянтинівської селищних рад, реалізація яких дозволить не лише організувати виробничу діяльність, а й збільшити дохідну частину бюджетів.
Інвестиції в капітальне будівництво.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 08.09.2010 р. № 822, район отримав - 2,9 млн грн / 2010-1,68 млн. грн./ субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів із соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. Ці кошти направлені на капітальний ремонт каналізаційних мереж (61,813 тис. грн.), та капітальний ремонт водопровідних мереж в райцентрі (316,712 тис. грн.), реконструкцію топкової дитячої музичної школи (308,8 тис грн.), капітальний ремонт розвідних водопровідних мереж в Іванівці (589,44 тис. грн..), капітальний ремонт та відновлення мереж зовнішнього освітлення в Арбузинці: по вулиці Садовій, провулках Артилерійському та Торговому (66,244 тис. грн..), капітальний ремонт поліклінічного відділення ЦРЛ (217,784 тис. грн.), водозабезпечення вул. Молодіжної в Любоіванівці (196,027 тис. грн.). Крім цього, за рахунок вищеназваної суми, буде проведено ремонтні роботи в ДНЗ Новоселівки, Семенівки на суми 68,6 тис. грн.; поточні ремонти Арбузинської ЗОШ №2 - 67,6 тис. грн., Новокрасненської ЗОШ - 56,85 тис. грн.; Садівської ЗОШ - 28,991 тис. грн.; Арбузинської ЗОШ №1 - 74,155 тис. грн. Костянтинівської ЗОШ - 55,893 тис. грн.; Новоселівської ЗОШ - 73,302 тис. грн.; Кавунівської ЗОШ - 25,132 тис. грн.; Воєводської ЗОШ - 94,227 тис. грн.; Агрономійської ЗОШ - 37,152 тис. грн. А також проводитимуться поточні ремонти каналізаційних мереж в Арбузинці, обсяг фінансування яких складе - 22,954 тис. грн.; ремонт харчоблоку ЦРЛ - 99,839 тис. грн.; автодороги по вулиці Бондаренка, що в Арбузинці - 99,0 тис. грн.; ремонт стадіону "Колос" райцентру - 99,984 тис. грн.; НВК "Пролісок" - 99,356 тис. грн.; автодороги комунальної власності в Арбузинці по вулиці Криничній та провулку Виноградному - 99,0 тис. грн.
Гострим залишається питання ліквідації несанкціонованих звалищ, будівництва об’єкту з переробки та утилізації сміття. В районі експлуатується 28 полігонів ТПВ, кількість накопичених відходів складає 13.8 тис куб. м., чотири сміттєзвалища мають під'їзди з твердим покриттям, з них 10 знаходяться за межами, 18 в межах населених без наявності розроблених проектів землеустрою.
Існуюча структура системи санітарного очищення населених пунктів не забезпечує достатнього контролю за санітарним станом територій, а також збиранням, вивезенням, знешкодженням побутових відходів.
Тому, в подальшому слід вирішувати питання, які сприятимуть забезпеченню повного збирання, перевезення, утилізацію, знешкодження побутових відходів і обмеження їх шкідливого впливу на навколишнє середовище та здоров'я людей.
Вагоме місце в забезпеченні зовнішніх та внутрішніх вантажних та пасажирських перевезень в районі займає автомобільний транспорт, який виконує перевезення по мережі автомобільних доріг.
На даний час на території району діють 9 міжміських та 8 внутрішніх автобусних маршрутів які обслуговують 11 перевізників / 8 перевізників на міжміських та 3 на внутрішніх маршрутах/.
Охоплено внутрішніми маршрутами 17 населених пунктів, що становить 60.7%, внутрішніми та міжміськими маршрутами 27 населених пунктів, що становить 96.4%.
За січень - травень 2011 перевезено автомобільним транспортом пасажирів на 155.1% проти минулого року, пасажирооборот склав 128.9%.
Питання підвищення якості обслуговування населення знаходиться на постійному контролі райдержадміністрації.
Значним резервом розвитку економіки, створення нових робочих місць, формування свідомості власника є розвиток підприємництва.
Загалом кількість суб'єктів малого підприємництва на сьогодні становить Загалом кількість суб'єктів малого підприємництва на сьогодні становить 1068, з них 104 малих підприємства 964, фізичних осіб.
З початку року на державну реєстрацію звернулась 51 особа, з них - 5 юридичних, 46 - фізичних / 2010 - звернувся 131 суб'єкт господарювання, з них 119 фізичні особи та 12 юридичні/.
Найвища питома вага підприємців в районному показнику по Арбузинській - 43.0%, Костянтинівській -19.6%, Семенівський - 5.79 % с/радах.
З метою спрощення процедури оформлення дозвільних документів в районі створений та працює Дозвільний центр.
Принципом діяльності Центрує об'єднання організаційних та технічних зусиль реєстраційних установ з метою скорочення часових затрат, спрощення реєстраційних процедур, документообігу та вартості процедур для суб'єктів господарювання.
Через Дозвільний центр видано 14 документів дозвільного характеру, 13 суб'єктам підприємницької діяльності надано консультативні послуги /2010 - 30 документів дозвільного характеру, 37 спд надано консультацій/.
В районі триває подальший розвиток підприємств торгівлі та ресторанного господарства, збільшення обсягів роздрібного товарообороту, удосконалення та поліпшення торгівельного обслуговування населення району.
З початку року обсяг товарообороту склав 17.0 млн. грн. з них продовольчих товарів 8.6 млн. грн.., непродовольчих - 8.4 млн. грн., з них 94% становлять товари вітчизняних виробників.
На території району функціонує 124 об'єкта стаціонарної роздрібної торгівлі, які 100% пройшли атестацію та віднесені до певних атестаційних категорій.
Всі населені пункти району охоплено торгівельною мережею, що дає можливість забезпечити потреби населення у продовольчій продукції та товарах широкого використання.
В районі функціонує 8 підприємств фірмової торгівлі місцевих товаровиробників, торгівельна надбавка в яких на продукцію власного виробництва 5-8 %.
За рахунок районних виробників сьогодні забезпечується попит населення в таких продовольчих товарах, як хлібобулочні вироби, олія, яйця, м'ясо птиці та свинина.
На території Воєводської сільської ради функціонує торгівельний комплекс типу міні-маркет, який належить СТОВ "Промінь".
Діяльність Арбузинського селищного ринку дозволяє місцевим виробникам та господарствам населення реалізовувати якісну продукцію та сприяє зниженню її ціни.
З метою захисту прав споживачів при райдержадміністрації створено робочу групу з питань контролю за впровадженням торгівельної діяльності, до складу якої ввійшли фахівці санітарно-епідеміологічної служби, управління економіки, ветеринарної медицини. Робочою групою проводяться рейди, під час яких з'ясовуються питання дотримання суб'єктами господарювання вимог чинного законодавства про захист прав споживачів, Правил торгівельного обслуговування, моніторинг цін.
З початку року проведено 16 спільних перевірок, з них в торгівельній мережі 13, ринках - 3, під час яких перевірено 86 підприємців /протягом 2010 року проведено 19 спільних перевірок: в т.ч. у торгівельній мережі 12, ринках - 7, під час яких перевірено 42 суб'єкти підприємницької діяльності/.
Крім цього службами проведено 164 планові перевірки - з них 152 в торгі­вельній мережі, 12 на ринках району. Щодо соціального захисту населення, то маємо наступне.
Середня заробітна плата по району становить 1839,26 грн. в порівнянні з відповідним періодом минулого року вона збільшилась на 103,3 % та у 1,9 рази перевищила рівень мінімальної заробітної плати та прожитковий мінімуму на одну працездатну особу (960 грн.).
Здійснюється постійний моніторинг стану виплати заробітної плати. Заборгованість із виплати заробітної плати на економічно-активних підприємствах відсутня.
Відповідно до визначених пріоритетів створення робочих місць є провідним напрямом діяльності органів виконавчої влади.
В результаті проведеної роботи в усіх сферах економічної діяльності ра­йону створено 454 робочих місць Завдання Програми зайнятості на 2011 рік (480 ) виконано на 94,6 %.
Рівень безробіття становить - 5,3 % , відслідковується зниження його рівня в порівнянні з початком року на 2,9 %.
Вагомим чинником у сфері забезпечення зайнятості населення, створення робочих місць є подолання тіньової зайнятості. Важливу роль в цьому відіграє проведення перевірок з легалізації зайнятості. Перевірки дозволяють не тільки в оперативному порядку виявляти порушення, а й відіграють упереджувальну роль, нагадуючи суб'єктам господарювання, що органи влади контролюють ці питання та не допускають фактів порушення законодавства.
Робочою комісією з питань легалізації зайнятості населення на території району проведено 26 рейдів, перевірено 137.суб'єктів підприємницької діяльності, в результаті перевірок виявлено 15 осіб без оформлення трудових відносин, з 15 порушень усунено 13, що становить 86,7 % , 2 порушення тримаються комісією на контролі , в результаті легалізовано заробітної плати на суму 7941 грн.
Державні допомоги постійно отримують майже 19% сімей, що в 1,6 рази більше ніж у 2009 році.
З метою наближення соціальних послуг до жителів району збережено 14 сільських, селищних центрів соціального захисту населення, на функціонування яких з місцевого бюджету у 2011 році виділено 65,9 тис. грн.
Протягом 2010 року за житловими субсидіями звернулось 1008 сімей, що в 1.9 рази більше, ніж у 2009 році.
Пенсії і державні допомоги призначаються та виплачуються в розмірах і в терміни, передбачені чинним законодавством та без заборгованості.
Забезпечено виплату матеріальної допомоги учасникам бойових дій - 59 чоловік на суму 35400 грн.
У відділеннях територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) отримали послуги та пройшли курс реабілітації 899 Інвалідів та людей похилого віку.
В 2011 році з місцевого бюджету, на реалізацію програми соціальної підтримки інвалідів та забезпечення 50% пільгою по сплаті за електроенергію та за комунальні послуги, 11 інвалідам по зору І та II груп виділено 7,1 тис. грн.
За рахунок коштів Державного бюджету в поточному році оздоровлено 2 ветеранів війни. Не менш важливою є галузь охорони здоров'я
З початку року в районі проведено роботу по реформуванню закладів охорони здоров'я.
Сільськими та селищними радами 100% виконано рішення про передачу ФАПІв та СЛА, як структурних підрозділів Арбузинській ЦРЛ.
В закладах на засадах загальної практики сімейної медицини працює 5 амбулаторій, які надають допомогу 37,2 % населення району.
Залишається проблемним питання забезпечення медичними кадрами в районі, особливо на селі. У галузі працює 37 лікарів, 120 середніх медпрацівників ( без медичних працівників, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною -17 чол.).
На утримання закладів культури з початку року виділеної 140 725 грн., з них на поповнення матеріально-технічної бази використано 10 тис. грн. Проведено поточні ремонти приміщень Семенівського СБК - 7000 грн. та Новогригорівського СК - 1000 грн.
З початку року в клубних закладах району проведено понад 500 масових заходів: святкових концертів, фестивалів, конкурсів, молодіжних дискотек, районний огляд самодіяльної художньої творчості. В Будинках культури та клубах працює 83 колективи художньої самодіяльності, які охоплюють 894 учасника. Три колективи носять почесне звання "народний".
З метою пошуку підтримки і розвитку обдарованих дітей та молоді, проведено районний конкурс читців "Сторінками Кобзаря", дитячої творчості "Перші ластівки", "А я - україночка", переможці яких взяли участь в обласних конкурсах та здобули звання лауреатів та дипломантів. Народний театр Семенівського СБК взяв участь в XVIВсеукраїнському фестивалі театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена» та здобув звання лауреата. Фольклорний колектив «Калинонька» Арбузинського РБК взяв участь в обласному святі фольклорних колективів та ансамблів «Троїсті музики" та здобув звання дипломанта.
За звітний період бібліотеками району було надано послуг 8038 читачам.
Найактивніша частина користувачів - це учні шкіл, студенти навчальних закладів різного рівня. Провідні читацькі групи: спеціалісти різних галузей, освітяни, медики, пенсіонери.
Фонд Арбузинської централізовано) бібліотечної системи складає 240 969 примірників.
За рахунок подарунків до Арбузинської ЦБС надійшло 93 прим, нової літератури на загальну суму 2872 грн.
На передплату періодичних видань для Арбузинської ЦБС на 2011 рік використано - 21051 грн., в т.ч.:
- за рахунок коштів районного бюджету -14 000 грн.;
-за рахунок коштів сільських та селищних рад - 475 грн.;
-за рахунок спонсорських коштів - 6476 грн.
Контингент дитячої музичної школи складає 128 учнів, що становить 6 % від загальної кількості учнів загальноосвітніх шкіл. Працюють відділи: хореографічний, фортепіанний, народний, духовий.
Навчальні плани виконуються в повному обсязі. Школа має філії в селах Агрономія, Садове.
В закладах культури працює 77 спеціалістів. 87 % працівників мають стаж культосвітньої роботи понад 10 років, з них - 67% спеціалісти з вищою фаховою освітою, 8% - навчаються заочно у вищих навчальних закладах.
Ключовою залишається освітянська галузь. В районі функціонує 12 бюджетних дошкільних навчальних закладів, в яких виховується 538 дітей, в тому числі у Арбузинському навчально-виховному комплексі «Пролісок» 401 дитина, з них 203 дошкільники.
В населених пунктах проживає 1197 дітей до 6 років. Показник охоплення дошкільною освітою становить 74%.
Середній показник вартості харчування на одну дитину в день становить 10,80 грн.
У 2011 році в районі функціонує 20 загальноосвітніх закладів, в яких навчається 2155 учнів. Забезпечено 100% охоплення навчанням дітей шкільного віку.
Вечірню школу у виправній колонії № 83відвідує 88 осуджених.
В цілому, по закладах залишається малою наповнюваність класів .
Із 20 закладів освіти, у 4 - навчається менше ніж 30 учнів / с. Панкратове, Бузьке, Любоїванівка, Новогригорівка /.
З 13 вересня 2010 року закрито Новоставківську ЗОШ.
На балансі відділу освіти знаходиться 4 шкільні автобуси, придбані за кошти державного, обласного бюджетів та за рахунок спонсорів.
У 2010/2011 н. р. до загальноосвітніх шкіл району підвозилося 120 учнів та 30 педпрацівників.
У листопаді 2010 року проведено закупівлю автобусу для Семенівської ЗОШ за кошти місцевого (115 тис. грн.) та обласного (187,5 тис. грн..) бюджетів.
На 2011 рік виділено на підвезення - 81 699 грн.
Комп'ютерними комплексами оснащено всі загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ступенів (12 шкіл) та 3 школи І-II ступенів (Кавунівська, Полянська, Мар'янівська ЗОШ). Всього у навчально-виховному процесі використовується 145 комп'ютерів.
У 4 школах І-ІІ ступенів, Арбузинському БТШ та НВК "Пролісок" є окремі сучасні комп'ютери. До мережі Інтернет підключено 12 шкіл.
Організація харчування учнів. Усіма видами харчування охоплено 1915 учнів 1-11 класів, що становить 89 % від їх загальної кількості. Всього на харчування виділено -1044700 грн. з них: на оздоровлення – 231000 грн., з розрахунку 15 грн/день.
Гарячим харчуванням охоплено 1814 учнів (84%). З них:
- учнів1- 4 класів - 769(100%);
- учнів 5-9 класів - 786 (76%);
- учнів 10-11 класів -169 (70%).
Охоплені харчуванням за бюджетні кошти діти пільгових категорій:
- діти - сироти - 39 (100%),
-діти з малозабезпечених сімей – 71 (100%).
-діти, потерпілі від наслідків аварії наЧАЕС-31 (100%).
-діти-інваліди -19 (100%).
Вартість харчування одного дітодня за 2011 рік становила 7,23 грн. Дотримання норм харчування - 100%.
31 березня 2011 року додатково організовано харчування для 208 учнів за підтримки районної організації Партії регіонів.
За червень у пришкільних таборах відпочило 812 учнів. Вартість дітодня - 19.05 грн.
У районі функціонує два позашкільні навчальні заклади. Арбузинський районний Будинок творчості школярів, в якому нараховується 27 гуртків відвідують 478 вихованців та дитячо-юнацька спортивна школа в якій діє 19 груп. їх відвідує 320 вихованців.
Кадрове забезпечення.
У 2010/2011 році в навчальних закладах району працювало 282 педагогічних працівника, що дало змогу комплектувати всі заклади педкадрами.
Перебувають на квартирному обліку 2 педпрацівника. За останні 5 років питання придбання житла для педагогів не вирішувалося, тому воно внесено як одне з пріоритетних до заходів районної Програми соціально-економічного розвитку до 2014 року.
Видатки на освіту в 2011 році становлять 19010168 грн.
Будівлі загальноосвітніх закладів перебувають у задовільному стані. Для створення безперешкодного доступу для людей з обмеженими фізичними можливостями, в районі всі заклади обладнані пандусами.
У 2011 році проведено поточні ремонти НВК «Пролісок» та Кавунівського ДНЗ на суму 160 тис. грн.
Гострим залишається питання щодо подолання дитячої безпритульності та бездоглядності.
В районі на обліку служби перебуває 149 дітей, які проживають в сім'ях, що опинились в складних життєвих обставинах, 114 сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, 59 дітей виховуються в сім'ях опікунів, піклувальників, 7 - влаштовані в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Таким чином, із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 60 % влаштовані в сімейні форми виховання. Протягом року в сім'ї опікунів, піклувальників влаштовано 8 дітей.
В районі сформовано та постійно оновлюється єдина інформаційно-аналітична система «Діти».
Для розв'язання таких проблем, як соціальне сирітство і дитяча бездоглядність, служба у справах дітей, центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді продовжують інформаційну кампанію "Візьміть дитину у родину". В результаті проведеної роботи, до банку даних кандидатів в усиновлювачі внесено 2 особи.
Проводилася робота по захисту житлових та майнових прав дітей. Сформовано реєстр житла і майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За оперативними даними 7 дітей із загальної кількості зазначеної категорії мають житло на право власності та право користування.
З метою подолання дитячої безпритульності та бездоглядності, службою у справах дітей спільно з відділом кримінальної міліції у справах дітей постійно проводяться профілактичні рейди «Діти вулиці», «Вокзал». З 18 рейдів виявлено 24 дитини, проводиться відповідна робота даною категорією дітей та їх батьками. За невиконання батьківських обов'язків ініційовано притягнення до відповідальності 18 осіб. Позбавлено батьківських прав 4 особи. На 3 готуються справи щодо порушення клопотання про позбавлення їх батьківських прав.
Отже, обговорюючи позитивні зміни в економічному та соціальному розвитку району, враховуючи зміни тенденцій розвитку економіки ми повинні забезпечити:
- по-перше, збереження власного потенціалу розвитку, відновлення процесів нарощування виробництва, підтримку реального сектора економіки;
- по-друге, недопущення зниження рівня життя населення, підтримку найуразливіших верств населення;
- по-третє, стимулювання інвестиційної діяльності, сприяння розвитку підприємництва.
Основним завданням соціальної складової розвитку, я вважаю, є підвищення рівня соціальних послуг в закладах освіти, культури та охорони здоров'я. Серед проблем, які необхідно вирішити в першу чергу, стоять водозабезпечення, утилізація відходів, благоустрій,створення нових робочих місць та інше.
Крім цього, наведений аналіз соціально-економічного розвитку району дозволяє з'ясувати подальші напрями роботи та забезпечити виконання основних показників районних Програм, на що і будуть направлені всі зусилля виконавчої влади.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета “Нове життя” № 52 від 16 липня 2011 року. Звіт голови райдержадміністрації В. І. Калайди на IX сесії районної ради 6 скликання"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 15
Новых вестей вчера: 25

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта