Газета Перемога № 57 від 30 липня 2011 року. «Рік освіти та інформаційного суспільства» : 908001 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета "Перемога" № 57 від 30 липня 2011 року. «Рік освіти та інформаційного суспільства»

В галузі освіти за роки незалежності України на державному рівні було розроблено і адаптовано ос­вітянське законодавство, проведено ряд важливих ре­форм щодо якості і змісту освіти: перехід на 12-бальну систему оцінювання та 11 -річний термін навчання, про-філізація старшої школи та запровадження зовні­шнього незалежного оцінювання, широке впровад­ження комп'ютеризації та інформатизації. А 2011-ий рік, відповідно до Указу Президента України "Про за­ходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку ос­віти в Україні", оголошено Роком освіти та інформа­ційного суспільства.
Надання дітям освітніх послуг у Братському районі забезпечують 17 дошкільних, 21 загальноосвітній та 2 позашкільні заклади, діяльність яких регламентує Конституція України та ряд законів, указів і постанов.
Дошкільною освітою в районі охоп­лено - 61% дітей, лише за останній квартал цей показник збільшився на 3%. У подальшому планується відкриття Соколівсь-кого дитсадка на базі Соколівської школи.
Значну увагу влада приділяє підтримці та розвитку закладів освіти. Так, в 2010 році на реконструкцію Костуватського ДНЗ було ви­ділено 200 тис. грн. з обласного бюджету, на ремонт приміщення Миролюбівського ДНЗ -100 тис. грн. із районного бюджету. Миролюбівський ДНЗ розпочав роботу з 4 січня 2011 року, а ремонтні роботи у Костуватському ДНЗ продовжуються за рахунок коштів ППАФ "Вік­торія" (директор, депутат районної ради від Партії регіонів В. І. Степанов). В цьому році буде проведено ремонт даху у Сергіївському ДНЗ, поточні ремонти у Миколаївському та Шевченківському дитячих садках.
У 2010 році в повному обсязі було освоє­но кошти субвенції. Використано 99 тис. грн. на встановлення вікон у гімназії та 22 тис. грн. - у Братській ЗОШ І ст., здійснено капі­тальний ремонт системи опалення Миролюбівської ЗОШ І-III ст. на суму понад 222 тис. грн., придбано шкільний автобус для потреб Костуватської ЗОШ І-II ст. 309,6 тис. грн.)
Торік було здійснено реконструкцію сис­теми опалення у Новокостянтинівській ЗОШ І-ІІІ ст. на суму 299,6 тис. грн., введено в екс­плуатацію їдальню Новоолександрівської ЗОШ І-II ст., придбано шкільний автобус для підвезення дітей до Іллічівської ЗОШ І-ІІІ ст., виготовлено проектно-кошторисну докумен­тацію на заміну даху в Іллічівській, Григо-рівській та Костуватській школах, придбано технологічне обладнання та оновлено мате­ріально-технічну базу закладів освіти райо­ну на суму понад 60 тис. грн. Протягом ряду років здійснювалася І була успішно заверше­на реконструкція Братської ЗОШ І-ІІІ ст. (за­галом вкладено в ці роботи (9,6 млн. грн.).
У 2011 році буде здійснено реконструкцію системи опалення Сергіівської ЗОШ І-ІІІ ст. (на суму 410 тис. грн.), капітальний ремонт гімназії (276 тис. грн.), поточні ремонти ДЮСШ (99 тис. грн.) та Петропавлівської ЗОШ І-II ст. (96 тис. грн.).
Збережено мережу закладів відпочинку. У всіх школах працювали табори з денним перебуванням та функціонувала "Лісова каз­ка", загалом до відпочинку було залучено 1116 дітей (57,7% учнів району), що на 3,5% більше, ніж у минулому році.
Постійно проводиться робота щодо поліп­шення патріотичного, правового, екологічно­го виховання дітей та учнівської молоді, фор­мування у них моральних цінностей, соці­альної активності та громадянської відпові­дальності, утвердження здорового способу жит­тя. Вже традиційними стали районний фес­тиваль "Молодь обирає здоров'я", конкурс еко­логічних агітбригад, акція "Серце до серця". Вперше в цьому навчальному році наші за­гально-освітні навчальні заклади стали учас- никами районної акції "Громадянин", в ході якої вони займалися вирішенням проблем сво­їх сільських громад.
Школярі району є активними учасниками та переможцями і призерами різноманітних фес­тивалів, конкурсів та змагань на всеукраїнсь­кому, обласному рівні. Наші учні-призери об­ласних етапів Всеукраїнського конкурсу-захис­ту науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук України. Це Олександр Лихойда (керівник Т. І. Шевченко), Олександр Максютенко (Л.В.Сушко) та Всеукраїнської учнівської предметної олімпіади Олександр Іванько (вчи­тель Л. В. Сушко), Ольга Волоткевич (вчителі О.А. Кравець, А.А. Здарський), конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика Юля Бунько та Оля Волоткевич (вчителі Н. Г. Бунько, О. А. Кравець), інтерактивних конкурсів "Колосок", "Кенгуру", "Левеня", "Бобер", а випускник Но-вокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Геннадій Артьо-мов посів почесне II місце в конкурсі "Екософт-2011" у номінації створення веб-сайту на все­українському рівні (керівник Т. І. Бачина).
Розвитком творчих здібностей дітей займа­ються позашкільні заклади району - будинок творчості школярів та юнацтва та ДЮСШ, в яких навчається 550 дітей (відповідно 343 у БТШЮ та 207 у ДЮСШ), що становить 27% дітей райо­ну. Гуртки БТШЮ працюють не лише у селищі, а й на базі сільських шкіл (Миролюбівської, Но-вокостянтинівської, Петропавлівської).
В районі діють регіональні цільові програ­ми з розвитку освіти, зокрема Програми "Шкільний автобус", "Вчитель". Відбуваєть­ся поетапне підвищення заробітної плати вчи­телям. Все це дозволяє нам з оптимізмом ди­витися у майбутнє.
Головне завдання, над яким ми спільно пра­цюємо - це забезпечення рівного доступу до здо­буття якісної освіти усіх громадян нашого райо­ну та створення оптимальних умов навчання і виховання у закладах освіти всіх типів (дош­кільних, загальноосвітніх, позашкільних). У нас потужний кадровий потенціал - знані і досвід­чені вчителі Н. П. Заболотько, Т. І. Шевченко, М. В. Цисс, Н. Г. Бунько, А. А. Здарський, Н. М. Коваль, Л. М. Петровська, Л. А. Пигина, О. А. Кравець, В. О. Марченко, Н. В. Зінченко, Р. Г. Підборський, Л. М. Суровцева, М. М. Фесько, І. А. Собовенко, С. М. Деменко, Г. Ф. Свердленко, Л. Й. Осадча, А. І. Вініченко, В. В. Фещенко, Н. А. Мартиновська, І. В. Сахно, Т. І. Бачина, О. В. Більченко, Н. Г Дорошенко та багато інших, а випускники наших шкіл є конкурентоспромож­ними при вступі у кращі ВУЗи України.
За часи незалежності України освіта стала пріоритетним напрямком розвитку держави, адже можна прослідкувати поліпшення функці­онування та інноваційного розвитку галузі, під­вищення її якості та доступності, інтеграції до європейського освітнього простору із збережен­ням національних досягнень і традицій.
Ж.ГАЛІМСЬКА, начальник відділу освіти райдержадміністрації


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета "Перемога" № 57 від 30 липня 2011 року. «Рік освіти та інформаційного суспільства»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 17
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта