Газета «Маяк» № 23 від 11 червня 2011 року. Із сесії районної ради : 907317 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Маяк» № 23 від 11 червня 2011 року. Із сесії районної ради

3 червня 2011 року відбулася п’ята сесія Миколаївської районної ради шостого скликання, на якій депутати розглянули ряд важливих питань та прийняли відповідні рішення. Як зазвичай, відбулися і засідання всіх постійних комісій та президії районної ради. Вів пленарне засідання голова районної ради С. М. Григор’єв, взяв участь голова райдержадміністрації Ю. В. Серебряков. На сесію запрошувались керівники окремих районних служб та управлінь, селищний та сільські голови. Не залишились осторонь Почесні громадяни Миколаївського району Ю. Б. Козир та В. А. Задорожний. І самеВіктору Антоновичу керівники району вручили відзнаку Міністерства праці та соціальної політики України «Знак пошани» - за значний внесок у патріотичне виховання молоді, активну громадянську позицію.
Крім того, голова райдержадміністрації та голова районної ради відзначили почесними грамотами за сумлінне виконання обов’язків, високу організаторську роботу щодо благоустрою територій Ольшанського селищного голову С. В. Новака, Ковалівського сільського голову В. О. Дикого та Кіровського сільського голову Г. В. Антонюк.
С. М. Григор’євознайомив присутніх із діяльністю районної ради в міжсесійний період. Зокрема, зазначалось, що за останній час вона була пов’язана з найбільш важливими питаннями соціально-економічного та культурного розвитку району, наповненням та ефективним використанням коштів місцевого бюджету, роботою зі зверненнями громадян, вирішенням інших питань. Проведено 12 засідань постійних комісій районної ради, з них два виїзні: спільне - постійних комісій з питань охорони здоров’я, соціального захисту та екології, економічного розвитку, підприємництва, власності та ЖКГ - на міському полігоні твердих побутових відходів, який розташований в межах території Веснянської сільської ради, за участю представників департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради; постійної комісіїз питань культури, освіти, молоді та спорту на території Комсомольської та Нечаянської сільських рад. Спільно з райдержадміністрацією проведено чотири семінари-наради.
Урочисто й організовано проводились заходи з нагоди державних свят та важливих подій, як то: 67-ма річниця визволення Миколаївщини від фашистських загарбників; за сприяння фракцій Партії регіонів та Компартії України ліквідаторам аварії на ЧАЕС від районної ради та райдержадміністрації були вручені медалі (25-та річниця трагедії), подяки та грошовіпремії; з нагоди Дня Перемоги учасники бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни отримали одноразову грошову допомогуу розмірі 600 грн. (із обласного та районного бюджетів); за сприяння фракції Партії регіонів для всіх ветеранів, що потребують корекції слуху і перебувають на обліку, придбано слухові апарати.
За цей період зметою залучення інвестицій для соціально-економічного розвитку комсомольської громади на базі навчально-дослідного господарства «Сонячне» за участю Миколаївського аграрного університету проведено громадські слухання щодо будівництва тваринницького комплексу з вирощуваннявеликої рогатої худоби і свинотоварної ферми із закінченим циклом, що дасть можливість створитимайже 70 нових робочих місць та безумовно підвищить економічний розвиток населення Комсомольської сільської ради. Голова районної ради взяв участь у сходці жителів с. Радгоспне Нечаянської сільської ради, де громадянами були порушені питання щодо якісного енергозабезпечення, транспортного перевезення та інші.
31 травня відбулося урочисте відкриття першої черги Ольшанськоїшколи, що на сьогодні є однією з найсучасніших в районі: на реконструкцію було виділено генеральнимінвестором ПАТ «ЮГцемент» 600 тис. євро та 2,4 млн. грн. У школах пролунали останні дзвоники та пройшли випускні вечори; на базі Степівської школи відбулася обласна науково-методична рада на тему: «Здоров’я учнів - пріоритетна стратегія розвитку освіти Миколаївської області»; відкрилася перша зміна у районному таборі «Світанок», що діє на базі ДП «Племрепродуктор «Степове»; з нагодиМіжнародного дня захисту дітей на базі Радсадівського соціально-реабілітаційного центру «Родинний дім» відбулося свято, на якому були присутні голова обласної ради І. С. Дятлов, депутати районної ради.
Першим на порядку денному депутати заслухали звіт голови райдержадміністрації Ю. В. Серебрякова щодо виконання делегованих районною радою повноважень (буде опубліковано в одному з наступних номерів «Маяка»).
В процесі обговорення доповіді із питаннями звернулись депутати районної ради Г. М. Голіадзе (чи висівалась нинішнього року в районі гречка); М. П. Шкапенко (про майбутнє Нечаянського, Криничанського, Кир’яківського будинків культури); К. Я. Бондаренко порушила деякі земельні проблеми, П. А. Цибко - дотримання структури сівозміни аграріями району; А. В. Воробйова - заходи щодо наповнення бюджету району та стан деяких об’єктів комунальної власності.
Начальник фінансового управління райдержадміністрації В. І. Свічинський доповів про зміни, внесені до районного бюджету на 2011 рік в площині надходження та розподілу субвенцій з обласного та державного бюджетів.
Була затверджена районна Цільова соціальна програма розвитку освіти Миколаївського району на 2011-2015 роки - з доповіддю виступила начальник відділу освіти райдержадміністрації, голова постійної комісії районної ради з питань культури, освіти, молоді та спорту Л. О. Долованюк.
Головний лікар центральної районної лікарні В. М. Король звітував про роботу закладів охорони здоров’я району після проведення реорганізації. Зокрема, зазначалось, що починаючи з 1 січня 2011 року, видатки на утримання медичних закладів, що надають первинну медико-санітарну, амбулаторно-поліклінічну і стаціонарну допомогу (дільничні лікарні, лікарняні амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти) здійснюються за рахунок районного бюджету. Для забезпечення безперебійної роботи медичних закладів в населених пунктах району вжиті відповідні заходи з упорядкування мережі лікувально-профілактичних закладів: населення с. Суха Балка закріплене за Яснополянським ФАПом, а с. Жовтневе - за центральною районною лікарнею. До складу центральної районної лікарні включено 26 ФАПів, 9 лікарняних амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 1 дільнична лікарня, 1 міська лікарня і центр первинної медико-санітарної допомоги. Проведено реорганізацію Радсадівської дільничної лікарні в лікарняну амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Разом з цим залишається ряд невирішених питань: направлення медичних працівників на навчання щодокомп’ютерного ведення реєструнаселення; забезпечення закладів охорони здоров’я оргтехнікою;оплатакурсів для лікарів за спеціальністю «Загальна практика/сімейна медицина»;забезпечення службовим житлом молодих спеціалістів (цепитаннявирішено лишеКомсомольською сільською радою).
Велику зацікавленість викликали питання про хід виконання Програми розвитку культури в районі на 2008-2015 роки та про затвердження відповідного документа на 2011-2015 роки - з доповіддю виступила перший заступник голови райдержадміністрації, депутат районної ради Т. І. Ілларіонова.
Станом на 1 лютого 2011 року врайоні діють 32 клубнізаклади,23 бібліотеки, одна дитяча музична школа, 7 громадських музеїв, 2 з яких мають звання «народний» (історії села та виноградарствас. Радсад, історії села та господарства с. Степове).За період 2008-2010 роки мережа закладів культури збережена повністю. В с. Улянівка відкрито нову бібліотеку-філію, Ольшанську селищну бібліотеку, Кривобалківську та Кіровську сільські бібліотеки переведено в приміщення з кращими умовами.Для народного музею с. Радсад готується приміщення з кращими умовами.Підключено індивідуальне електроопалення, проведено поточний ремонт приміщення та фасаду, здійснено заміну електропроводки дитячої музичної школи. Для Кир’яківського будинку культури виготовлено технічне заключення про стан будівлі, технічну документацію на приміщення центральних районних бібліотек для дорослих та дітей, для дитячої музичної школи. Відремонтовано музичні салони Улянівського та Кіровського сільських клубів, придбано електроконвектори для опалення приміщень в закладах культури району, закінчено роботузперекриттядаху Ольшанського будинку культури. В Степівському будинку культури та Ковалівській бібліотеці встановлено газові конвектори; врайонному будинку культури здійснено заміну фасадних вікон та дверей; за рахунок спонсорських коштів проведено ремонти Ковалівської, Кривобалківської та центральної районної бібліотек; проведено ремонт Іванівського та Петровосолониського сільських клубів,підготовчіроботидля заміни вікон Комсомольського будинку культури.Частина закладів культури забезпечена комп’ютерами та оргтехнікою, музичною апаратурою, оновлено сценічні костюми;два колективихудожньої самодіяльності району протягом звітного періоду отримали почесне звання «зразковий». На сьогоднімаємо13 колективів зі званням «народний» та «зразково-показовий». У 2008 році двоєпрацівниківзакладів культури району отримали почесні звання «Заслужений працівник культури» - директор Радсадівського будинку культуриВ. А.Роїк та керівник народного фольклорного ансамблю «Степівські музики» Степівського будинку культуриО. В.Ракомін. Аматори постійно беруть участь у конкурсах, фестивалях різних рівнів, гідно представляють наш район, посідають призові місця.
Основною проблемою є обмежене фінансування галузі «культура», тому залишаються невирішеними питання щодо поліпшення матеріально-технічної бази закладів, проведення поточних та капітальних ремонтів. Відсутність первинних засобів пожежогасіння та непридатність електропроводки також є суттєвою проблемою.Поточного ремонту потребують Комсомольський, Ковалівськийбудинки культури, капітального -районний, Нечаянський, Кир’яківський, Зеленоярський, Криничанський.Увсіхбудинках культури, крім Степівського та Радсадівського,опалення відсутнє або потребує капітального ремонту.Можливості ж районного бюджету досить обмежені, тому без втілення в життя умов соціальних угод, допомоги області та держави тут не обійтися.
Директор районного центру зайнятості, депутат районної ради О. О. Бродецький ознайомив присутніх зі змінами, що передбачається внести до районної Програми зайнятості населення на 2010-2011 роки; начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, депутат районної ради А. В. Чарушников - про внесення доповнень до районної Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» на період до 2015 року.
Із доповідями «Про хід виконання Програми створення страхового фонду документації Миколаївського району на 2008-2010 роки»; «Про затвердження Програми створення страхового фонду документації Миколаївського району на 2011-2015 роки» виступив заступник голови райдержадміністрації О. В. Голян.
Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації В. І. Гарифулліна ознайомила присутніх із ходом виконання Програми стабілізації та розвитку тваринництва у господарствах Миколаївського району усіх форм власності на 2005-2010 роки та презентувала засади відповідної Програми на 2011-2015 роки; інформувала про деякі земельні питання, з яких було прийнято відповідні рішення.
В 2005 році в Миколаївському районі 19 господарств мали тваринницьку галузь, поголів’я складало: ВРХ - 10532 (господарства і населення), в т. ч. корів - 5968, свиней - 6913, овець - 2610, птиці - 535549 голів. За період до 2010 року частина господарств припинила ведення галузі (рішення власників і збитковість галузі), але в господарствах, де керівники розуміють перспективи розвитку тваринництва, відбулася стабілізація поголів’я і збільшилося виробництво продукції. За 2010 рік по району отримані вироблено молока (тонн) 17668; м’яса (тонн) - 2482,7; яєць (тис. шт.) - 67832,8. Поголів’я ВРХ склало 7191, в т. ч. корів - 4246; свиней налічувалось -9367; птиці (тис. гол.) - 360,5; овець - 3393. Середній надій молока на корову склав 4162 кг.
Зменшення поголів’я худоби всіх видів відбулося за рахунок низької ціни на продукцію тваринництва, високої собівартості, незабезпеченості повною мірою кормами і збитковості галузі, реорганізації підприємств, зміни власників, що привело до незацікавленості деяких керівників великих сільгосппідприємств і приватного сектора в розвитку тваринництва. Зменшення поголів’я корів вплинуло і на показники з виробництва молока, але продуктивність худоби порівняно з 2005 роком збільшилася.
Протягом минулих років і поточного господарства району отримували державну фінансову підтримку відповідно до державних програм розвитку тваринництва. Так, в 2010 році племрепродуктор по конярству ДП ДПРСПЦК «Південьконецентр» отримав 65 тис. грн. державної фінансової підтримки. У 2010 році рішенням обласної ради від 6 серпня 2010 року№ 14 виділено 5 млн. грн. на стабілізацію і розвиток молочного тваринництва і збільшення поголів’я ВРХ, з розрахунку до 700 гривень за одну корову в сільськогосподарських підприємствах, де є не менше 50 голів корів. ДП «Племрепродуктор «Степове» на 300 голів корів отримало 210 тис. грн.
Заступник голови районної ради С. С. Панський інформував присутніх про утворення Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голови районної ради. Це формування є є дорадчо-консультативним органом, що діє при голові районної ради на громадських засадах на час повноважень органів місцевого самоврядування Миколаївськогорайону шостого скликання. До складу входять голова районної ради, заступник голови районної ради, голова постійної комісії районної ради з питань бюджету та фінансів, керуючий справами виконавчого апарату районної ради, селищний та сільські голови.
Одностайно депутати районної ради вирішили звернутися до обласної ради з проханням посприяти виділенню коштів на завершення газифікації села Ковалівка, де вже проведені в цьому напрямку певні роботи.
Із усіх розглянутих на п’ятій сесії районної ради шостого скликання питань прийнято відповідні рішення.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Маяк» № 23 від 11 червня 2011 року. Із сесії районної ради"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 18
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта