Газета „Вісник Первомайська” №39 від 18.05.2011 року. СИТУАЦIЯ СКЛАДНА, АЛЕ НЕ КАТАСТРОФIЧНА : 885536 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Вісник Первомайська” №39 від 18.05.2011 року. СИТУАЦIЯ СКЛАДНА, АЛЕ НЕ КАТАСТРОФIЧНА

Чергове засідання виконавчого комітету Первомайської міської ради відбулося минулої п’ятниці. Порядок денний передбачав розгляд понад 60-ти питань та прийняття відповідних рішень. Однак найголовнішим з-поміж інших було — про виконання міського бюджету за перший квартал поточного року. До речі, перед розглядом порядку денного до доповідачів звернулася міський голова Лю­дмила Дромашко і закликала, щоб вони у своїх доповідях не говорили лише про досягнення, а порушували проблеми, щоб було зрозуміло, як їх вирішувати і над чим працювати. "Здобутки люди й самі побачать, — мовила мер, — а от проблеми звикли дещо перебільшувати".
Перше питання, з якого доповідав начальник фінансового управління міської ради Сергій Шугуров, стосувалося виконання міського бюджету за перший квартал поточного року. За словами доповідача, загалом картина непогана, за винятком забезпеченості видатками на розрахунки за послуги газо- та теплопостачання в бюджетних установах на поточний рік. Адже з підвищенням тарифів на ці види послуг важко втиснутися в ті кошти, які виділено бюджетникам. Далі йшлося про показники соціально-еконо­міч­ного розвитку, які суттєво впливали на виконання дохідних показників бюджету. Це, насамперед, обсяг реалізованої продукції промисловості. По місту за звітний період він склав 99,9 млн. грн. і зріс, порівняно з першим кварталом минулого року, майже на 5 млн., або на 5,3 відсотка. Промисловість залишається одним із основних наповнювачів міської казни. Питома вага і загальний обсяг цих надходжень до зведеного бюджету становлять 25,5% проти 22,4% за відповідний період минулого року.
Розвиток малого підприємництва також характеризується позитивними тенденціями. Загальна кількість діючих суб'єктів під­при­ємницької діяльності в місті склала 6860 і зросла на 241 одиницю, тобто на 3,5%, по­рівняно з першим кварталом минулого року.
Отже, за звітний період до міського бюджету надійшло коштів у сумі 43927,7 тис. грн. У тому числі: до загального фонду — 40957,0 тис. грн., до спеціального — 2970,7 тис. грн. Податків і зборів до загального фонду надійшло у сумі 9149,7 тис. грн. при плані 8325,3 тис. грн. План перевиконано на 824,4 тис. грн., або на 9,9 відсотка. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, надходження по податках і зборах у співставних умовах збільшилися на 888,4 тис. грн., або на 10,8%.
Доповідач також зазначив, що по Первомайську зберігається позитивна тенденція щодо забезпечення виконання плану доходів бюджету і приросту надходжень. І якщо порівняти відсоток виконання плану надходжень податків і зборів серед міст області, то маємопо нашому місту 109,9 відсотка при середньому по інших містах 102,7%.
Найбільшим джерелом надходжень до міської казни є податок з доходів фізичних осіб, питома вага якого у податках і зборах загального фонду бюджету складає 69,6%, більш ніж дві третини. Перевиконання плану становить 3,1 відсотка, або майже 190 тис. грн. Якщо взяти до уваги аналогічний період минулого року, то цього року надходження у співставних умовах збільшилися на 630 тис. грн., або на 11,0%. Вони могли б бути й більшими, однак на 1 квітня поточного року заборгованість із заробітної плати склала чималу суму коштів — 642,3 тис. грн., а це втрати бюджету міста в сумі 72,3 тис. грн. Найбільшими боржниками є ВАТ "Автотранс-Голта", КП "Затишок", КП "Пер­вомайський міськводоканал", АТВТ "Гілея", КП "Комун­сер­віс" та "Первомайський ринок".
Ще одним основним джерелом наповнення міського бюджету, безумовно, є плата за землю. При плані 1699,6 тис. грн. фактично надійшло 1959,6 тис. грн., що на 260 тис. грн., або 15,3%, більше плану. Надходження збільшилися на 324 тис. грн., або 19,8%, ніж у відповідному періоді минулого року у співставних умовах.
Витратна частина загального фонду бюджету міста мала соціальну спрямованість. Кошти в основному виділялися на заробітну плату та її нарахування. Це майже 48%, або 20 млн. грн. Певні суми були направлені на поточні трансферти населенню (пільги, субсидії, виплати малозабезпеченим сім'ям та на дітей). Оплата комунальних послуг та енергоносіїв склала 6236,2 тис. грн., або 15%, загального обсягу фінансування бюджетних установ міста. 579,300 тис. грн., або 1,4%, загального обсягу фінансування було направлено на придбання медикаментів та організацію харчування.
Надавши повну аналітичну інформацію, Сергій Шугуров наостанок підкреслив, що проблемними питаннями, які викликають занепокоєння, є те, що запершу половину опалювального сезонуна теплопостачання використано 64,1% річних лімітів та 66,7% річних лімітів на газопостачання бюджетних установ міста. Згідно з розрахунками, зробленими розпорядниками бюджетних коштів, потреба в додаткових коштах на оплату за спожитіенергоносії до кінця поточного року складає 1 млн. 991 тис. грн. Це потреби найбільших бюджетних галузей міста — освіти й охорони здоров'я. Тож саме їм слід особливо ретельно дбати проекономне використання енергоносіїв. Начальник фінансового управління міської ради також підкреслив, що є проблеми й щодо нарахування та забезпечення виплати заробітної плати у вищезгаданих галузях. Тож працювати ще є над чим.
На засіданні міськвиконкому виступили начальник управління освіти міської ради Галина Остапенко, головний лікар центральної міської багатопрофільної лікарні Костянтин Некрасенко та виконуюча обов'язки начальника управління культури, спорту та молодіжної політики міської ради Тетяна Яровенко, підтвердивши, що питома вага з використання бюджетних коштів ідесаме на виплату й нарахування заробітної плати, а також на оплату за енергоносії та тепло. Додаткові витрати має й медицина, оскільки, окрім усього названого, ще й бензин подорожчав… А потрібно ж їздити на виклики до хворих.
Розмову підсумувала міський голова Людмила Дромашко, яка зазначила, що ситуація дійсно складна, але не катастрофічна. Вихід є, це — сувора економія бюджетних коштів та їх правильний перерозподіл. "А щодо подорожчання енергоносіїв, — сказала Людмила Григорівна, — то сподіватимемося, що уряд виконає Бюджетний кодекс. Адже самотужки долати проблеми таким містечкам, приміром, як наше, не під силу". У ході засідання виконавчого комітету були розглянуті й інші питання, з яких прийнято відповідні рішення.
Ірина ТИХОНЧИК


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Вісник Первомайська” №39 від 18.05.2011 року. СИТУАЦIЯ СКЛАДНА, АЛЕ НЕ КАТАСТРОФIЧНА"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 10
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта