Газета «Промінь» № 31 від 21 квітня 2011 р. З думкою про людей і майбутнє села : 874724 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Промінь» № 31 від 21 квітня 2011 р. З думкою про людей і майбутнє села

День Новоодеської райдержадміністрації, який відбувся 14 квітня на території Кандибинської сільської ради, видався напруже­ним. Голова райдержадміністрації М. М. Заболотний, керівники її структурних підрозділів, районних служб і установ вивчали роботу мережі соціальної сфери, вирішували широке коло питань громади.
Під час перебування у загальноосвітніх закладах керівники, насамперед, цікавилися харчуванням. У Новоінгульській ЗОШ ним охоплено 80 учнів із 88, у Кандибинській – 65 (всього 71 учень). Батьківська плата становить 3,98 грн. і 3,54 грн. відповідно. В обох закладах діти щодня отримують натуральне молоко, свіжу випічку. Місцеві сільгосптоваровиробники допомагають борошном. Тут заздалегідь турбуються про заготівлю овочів і фруктів, щоб урізноманітнити й здешевити харчування.
Гордістю закладів є світлиці, де зібрані експонати побуту, які налічують десятки, а то й сотні років.
У школах відзначено високий рівень навчально-виховної та гурткової роботи, спортивні здобутки. Тут дбають про озеленення, присадибні ділянки. Разом з тим,є й свої проблеми, зокрема, заміна вікон. У Новоінгуль­ській ЗОШ треба придбати меблі для учительської, у Кандибинській – встановити нові двері – вхідні й у спорт­зал. Немає вчителя технічної праці.
Побувавши в Новоінгульському ДНЗ, М. М. Заболотний відзначив, що у дитсадку – по-домашньому затишно. Тут виховується 22 дитини. На отримані від оренди землі кошти зробили ремонт, закупили лінолеум, камінь для будівництва по­греба. Нагальною для ДНЗ є необхідність ремонту даху, огорожі. А ще в закладі мало іграшок, немає розвиваючих ігор.
Кандибинський ДНЗ, який відновив свою роботу в 2006 році на базі Кандибинської ЗОШ, відвідує 20 малят. Тут свої проблеми: відсутні ігровий та спортивний майданчики. А основне – треба поліпшити температурний режим.
В обох дошкільних навчальних закладах малюки отримують свіже молоко, збалансоване якісне харчування.
Відвідавши Новоінгуль­ський і Кандибинський ФП, говорили про необхідність зміцнення матеріально-технічної бази цих закладів. Зокрема, у Новоінгульському фельдшерському пункті слід замінити котел на більш економний, підвести воду. В Кандибинському – відсутній глюкометр.
Потребують суттєвого покращення умов роботи та поповнення книжкових фондів Новоінгульська й Кандибинська сільські бібліотеки-філії.
На особистий прийом до голови райдержадміністрації жителі цієї територіальної громади йшли з різним. Більшість звернень стосувалося транспортного сполучення. Адже пасажир­ські перевезення до районного й обласного центрів не здійснюються тривалий час. Щоб дістатися в Нову Одесу чи Миколаїв, треба викласти немалу суму приватним перевізникам. Микола Миколайович запевнив, що це питання – на контролі, й до Великодня транспортне сполучення буде відновлено.
Ще одне колективне звернення стосувалося освітлення с. Новоінгулки. Сільський голова М. Д. Левчак пояснив, що в цьому селі ліхтарі встановили на двох вулицях, лишилося тільки поставити лічильники. Технічну документацію виготовили для освітлення всього населеного пункту. Микола Дмитрович також дав роз’яснення щодо водопостачання.
Ю. В. Георгієв на прийомі розповів про самовільне захоплення його ділянки сусідкою. Голова райдержадмініс­трації запевнив, що відповідь на це запитання буде дано після того, як його ви­вчить районний архітектор.
М. М. Заболотний пояснив Я. В. Партен причину затримки видачі державних актів на земельні ділянки. Розглядаю­чи ще одне звернення Ярослави Василівни – про виготовлення проекту на пасовище, він наголосив, що документи громадському формуванню для випасу худоби треба терміново оформити згідно з чинним законодавством. А для вирішення спірних питань із межами, шляхами вигону худоби запропонував провести окрему зустріч спільно з іншими землекористувачами.
М. М. Заболотний надав роз’яснення й громадянам Г. М. Гончар, Н. І. Бондар, В. С. Довженку на їхні питання.
Про діяльність КП “Садове-сервіс”, яке на сьогодні займається водопостачанням с. Новоінгулки, розповів його начальник Р. В. Лалаян.
До голови райдержадмініс­трації звернулися представники релігійної організації стосовно повернення у влас­ність культової споруди, що використовується не за призначенням (там знаходиться клуб). Микола Миколайович запевнив, що це питання буде розглянуто й прийметься рішення відповідно до законодавства.
У цей же день відбулися засідання комісій райдержадміністрації. На комісії з питань легалізації та виплати заробітної плати (Л. А. Шевчук) йшлося про обов'язковість оформлення трудових відносин із найманими працівниками у фермерських господарствах і приватних підприємців, які працюють на території сіль­ської ради. В одному лише ФГ “Петров” її оформлено.
А інші зволікають із вирішенням цього важливого питання.
На засіданні комісії з раціонального використання та охорони земель державної і комунальної власності (О. М. Брусенко) наголошувалося, що аграрії повинні господарювати краще, дотримуючись чинного законодавства щодо декларування доходів, дбати про підвищення родючостіземлі, не використовувати їїбез право­встановлювальних документів.
Члени оперативного штабу з контролю за ціновою ситуацією під час перевірки торговельних об’єктів не виявили у них порушень, перевищення цін на хліб.
На підсумкову нараду з керівництвом району та районними службами було запрошено представників бюджетних установ, господарств, членів виконкому сільської ради, депутатів.
Інформацію про стан справ та шляхи вирішення проблем соціально-економічного розвитку Кандибинської сіль­ської ради надав сільський голова М. Д. Левчак. Микола Дмитрович, зокрема, повідомив, що дана сільська рада – одна з найбільших у районі. Але, на жаль, число жителів зменшується. Молодь покидає села через соціальні негаразди, проблеми з транс­портом, працевлаш­туванням. Базові господарства СЗАТ “Кандибинське” і “Новотех” – точки опори для сіл. Діють також 16 фермерських гос­подарств. Але таких, що тримаються на плаву, мало. 157 га землі виділили для шкіл, близько 150 га – ДНЗ. Заплановано ще по 30 га – для дитсадків. Адже кошти від оренди землі йдуть на потреби закладів. М. Д. Левчак також проаналізував роботу закладів соціальної сфери, комунального підприємства.
Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації В. В. Казакуца повідомив, що сільська рада займає 13 місце у районному рейтингу. Насамперед, через зниження виробництва молока, м’яса, яєць, скорочення поголів’я великої рогатої худоби. Він наголосив, що процес надання державних дотацій, який сьогодні призупинено, відновиться. До того ж, вони передбачаються і на закупівлю телиць.
Володимир Васильович підкреслив, що в даній сільській раді дотримуються структури посівних площ. Зернова група тут складає 87%. Але аграріям слід звернути увагу на посів культур, які, в першу чергу, забезпечать місцевих жителів крупами.
Розповідаючи про діяльність у сфері освіти, начальник відділу освіти райдержадміністрації І. О. Ситник наголосила, що сільській громаді не можна жити за принципом “твоє” – “моє”, а допомагати закладам соціальної сфери.
Начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації О. В. Тищенко з болем говорила, що обидва клуби знаходяться в занедбаному стані. У них слабка матеріально-технічна база, приміщення потребують капітального ремонту.
Начальник відділу Держ­комзему в Новоодеському районі П. П. Гета поінформував присутніх, що нині триває обговорення проекту ЗУ “Про ринок земель”. Він навів ряд положень про продаж земель сільськогос­подарського призначення. Зокрема, що їх зможуть купувати лише громадяни України, держава в особі спеціалізованої установи або територіальні громади.
Начальник управління Пенсійного фонду України в Новоодеському районі О. К. Міщенко зауважив, що нині на території сільської ради проживає більше 240 пенсіонерів. Для виплати їм пенсії у квітні потрібно 222 тис. грн. 60% цих коштів – дотація держави. Тому гостро стоїть питання легалізації найманої праці, декларування доходів. Необхідно дбати про свою майбутню пенсію.
Директор районного цент­ру зайнятостіЄ. В. Вербін рекомендував роботодавцям використовувати дотаційні робочі місця. А також залучати безробітних, які стоять на обліку в РЦЗ, до оплачуваних громадських робіт.
Заступник голови райдержадміністрації Л. А. Шевчук звернулася до нового дільничного інспектора Д. В. Бойка стосовно взяття на контроль питання продажу неповнолітнім алкоголю.
Начальник відділу статис­тики В. Д. Лукіяненко відзначила, що в сільській раді на високому рівні ведеться господарська книга, що допомагає здійснювати контроль за раціональним використанням земельних ділянок, обсягом вирощеної продукції.
Голова райдерж­адмі­ніс­трації М. М. Заболотний відзначив, що у першому кварталі заплановано надходження в бюджет сільської ради в сумі 50,238 тис. грн., наді­йшло ж 71,644 тис. грн., що складає 142,6%.
Микола Миколайович подякував усім, хто бере участь у наповненні бюджету. Наголосив, що існуюча ситуація, коли товаро­виробники не декларують свої доходи, не реєструють найману працю, не сплачують податки, звітую­чи, показують значно занижену врожайність, докорінно змінюватиметься. І для цього вживатимуться дієві заходи.
Він радив громаді взяти за приклад досвід інших сіль­ських рад, зокрема, Димів­ської, де аграрії за домовленістю сплачують у сіль­ську раду по 5 грн. за гектар землі (Кандибинській сільраді її більше 11 тис. га). Для землеробів це – небагато, а для села – суттєва підтримка.
Також звернув увагу, що на даний час 50% сільгосптоваровиробників задекларували свої доходи та наголосив, що зволікати з цим не можна.
М. М. Заболотний довів присутнім планові завдання із забезпечення продовольчої безпеки. Зокрема, посіяти 50 га гречки, 20 га вівса, 20 га проса, 180 га кукурудзи.
Додав, що власникам земельних паїв слід турбуватися про те, що роблять орендарі з їхньою землею, аби не допустити зниження її родючості. Під час продажу землі цей критерій буде одним із визначальних і впливатиме на ціну.
Голова райдержадмініс­трації запевнив, що питання поліпшення опалення у Кандибинських ДНЗ і ЗОШ будуть вирішені. Звернувся до аграріїв із проханням придбати для дошкільнят іграшки. Нагадав про необхідність постелити лінолеум у бібліотеках. Запропонував на розширеній нараді заслухати звіт про роботу працівників клубних закладів.
Насамкінець Микола Миколайович побажав усім плідної праці та подальших успіхів.
Олена Фокша.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Промінь» № 31 від 21 квітня 2011 р. З думкою про людей і майбутнє села"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 17
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта