Газета „Вісник Первомайська” №33 від 27.04.2011 року. РОБОТА БУЛА ПЛIДНОЮ : 874713 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Вісник Первомайська” №33 від 27.04.2011 року. РОБОТА БУЛА ПЛIДНОЮ

Днями відбулася чергова дев'ята сесія Первомайської міської ради шостого скликання. Депутати розглянули низку питань. А розпочалося засідання, власне, як і завжди, з досить приємної події. Міський голова за традицією поздоровила депутатів-іменинників, вручивши їм червоні троянди. Цього разу це були Василь Барський та Володимир Сімаченко. Після цього приступили до розгляду питань порядку денного.
Гроші на ремонт міського Будинку культури, будівництво бюветів та енергозберігаючий проект для дитячих закладів№ 31 та 32 — ось далеко неповний перелік основних питань, розглянутих депутатами на сесії. Працювали швидко, але, досить плідно. За короткий відрізок часу розглянули двадцять два питання. Практично з усіх прийнято відповідні рішення. Робота у профільних комісіях дає свої позитивні результати, адже жодне питання не проходить повз них. Тому, зокрема, одне з проблемних питань стосовно розміщення торговельного намету на території природоохоронної зони в районі електростанції було відхилено, бо не мало попереднього розгляду на комісіях. Як зазначила міський голова Людмила Дромашко, такі питання не повинні виникати спонтанно. Але без уваги ця проблема не залишиться. Уже дано доручення керівникам управлінь Держкомзему та містобудування, архітектури, комунальної власності та земельних питань вивчити цю ситуацію і зробити висновки.
До того ж, додала мер, до цього часу РЕС не оформив право власності на охоронну зону, і це сьогодні є проблемою. Так склалося, зауважила Людмила Григорівна, все, що будувалося раніше, не має відповідних документів.
Тому нині це питання у стадії вирішення, хоча це не такий швидкий процес. Втім, ми дуже сподіваємося, що міський бюджет скоро матиме додаткові надходження у вигляді податку саме від цих земель.
Вирішили депутати виділити кошти на проведення ремонту міського Будинку культури, яким опікуватиметься управління житлово-кому­на­льного господарства. "Шістсот п’ятдесят тисяч, — говорить міський го­лова, — це далеко не та сума, яка потрібна на ремонт приміщення, та розпочинати з чогось потрібно. Ми дуже сподіваємося, що за результатами піврічного виконання бюджету (а ми за перший квартал перевиконали бюджет на 10 відсотків) матимемо можливість і надалі фінансувати ремонтні роботи цього закладу культури".
Переймалися депутати і виділенням коштів на будівництво бюветів. Проектно-кош­то­ри­сна документація уже виготовлена, тепер депутати розраховують, що в другому півріччі надійдуть кошти саме на ці роботи. До речі, на їх спорудження з місцевого бюджету потрібно сто десять тисяч гривень, все інше фінансуватиме держава. Бювети ж розташуються на вулицях Черняховського та Корабельній, на місці законсервованих пунктів розливу питної води.
Йшлося на сесії і про переведення на індивідуальне опалення соціальних об’єктів (ДНЗ № 31 та 32) та того ж таки міського Будинку куль­тури. "Справа в тім, — говорить міський голова, — що котельні на Новій та на Луначарського сьогодні економічно невигідні, бо більшість жителів, які користувалися послугами цих об’єктів, перейшли на індивідуальне опалення. Тож забезпечення теплом дитячих закладів — питання більш ніж актуальне. Враховуючи те, що місто нині бере участь в енергозберігаючих проектах, було б нерозумно не скористатися саме цим моментом тазалучити державні кошти на вирішення вищезгаданого питання. Тож розробка проектно-кош­то­ри­с­ної до­кументації нині покладена на відповідні служби".
Говорили депутати і про виготовлення технічної проектної документації на будівництво власної електромережі в мікрорайоні"Гілея ", де склалася критична ситуація. "Питання непросте, — зауважила міський голова, — тому необхідність виділення коштів на виготовлення документації є очевидною". Депутати одноголосно підтримали мера. На ці потреби вони виділили 25 тисяч гривень. "До того ж це питання, — наголосила мер, — нині на контролі в області та в правоохоронних органах. Не маємо ми права залишити людей без світла".
Поінформувала міський го­­лова депутатів і про засіда­нн­я обласної колегії, яке про­й­­шло під головуванням Миколи Круглова, та про вимоги, які конкретно нині ставляться перед містом. Зокрема, йшлося про заборгованість комунальних підприємств до Пенсійного фонду та про харчування в міській лікарні.
Не оминули депутати своєю увагою і ветеранів Великої Вітчизняної. Василь Барський нагадав, що 9-го травня його таксі традиційно безкоштовно перевозитиме ветеранів. А міський голова сказала, що днями на рівні області буде підписано тристоронню угоду між фармацевтами, стоматологами та ветеранською організацією щодо закріплення за відповідними службами кожного ветерана на обслуговування. Йшлося і про затримку видачі ювілейних медалей за бойові заслуги, яких ветерани очікують ще з минулого року.
На сесії говорилося і про ситуацію з ремонтомосновних доріг у Первомайську.На жаль, сьогодні це прерогатива облавтодору. До того ж виділені гроші тільки на ремонт основних автомагістралей. “Кошти є на казначейських рахунках, — запевнила міський голова, — сьогоднівони очікують законодавчого під­твердження”.
А ось що робити з, так би мовити, другорядними вулицями? Адже кожна третя потребує ремонту. Та мер висловила сподівання, що питання все-таки поступово буде вирішуватися. Стурбовані в мерії і неефективним використанням земельних ресурсів, бо надходження коштів саме від землі могло б вирішити чимало життєво важливих питань. До речі, як позитивний приклад того, яким чином можна вирішувати проблемні питання, на які не вистачає грошей місцевого бюджету, міський голова назвала сусідню Арбузинку. Тамфермери та підприємцізібрали півтора мільйона на нагальні потреби, серед яких і ремонт доріг.
Можливо, нашим підприємцям теж варто замислитися над таким варіантом. Головне, консолідація зусиль, переконанаЛюдмила Дромашко.
Наостанок роботи сесії міський голова привітала всіхз вервечкою весняних свят, побажавши впевненості у завтрашньому дні. Людмила Дромашко також нагадала, що цього року на Перше травня припадає поминальний день, тому усілякі розважальні заходи відміняються, окрім традиційного першотравневого мітингу. Зате сьомого травня офіційно відкривається сезон у міському парку культури та відпочинку. Тож усі бажаючі матимуть можливість змістовно провести вільний час.
Влада ВЕРБИЦЬКА


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Вісник Первомайська” №33 від 27.04.2011 року. РОБОТА БУЛА ПЛIДНОЮ"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта