Газета «Вісник Жовтневщини» Діалог з владою : 866439 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Вісник Жовтневщини» Діалог з владою

Інтерв'ю з головою Жовтневої райдержадміністрації Альоною Раковою
Альоно Анатоліївно, минув вже деякий час після нашого спілкування з Вами у кінці 2010 року, скажіть будь ласка, які зміни сталися за цей період у районі і чим саме зараз він живе.
– Відповідаючи на питання, що змінилося у житті району зазначу. Апарат райдержадміністрації, кадрове формування, якого закінчилось у кінці 2010 року, зі знанням справи відпрацьовує питання, намагається оперативно вирішувати виникаючі проблеми у районі. Планами на майбутнє, безперечно, являються соціально-економічний розвиток району та виконання соціальних наказів наших виборців. Всі гілки влади в районі працюють як партнери, що є основним досягненням і в районі, і в країні вцілому, на що і звертає увагу Президент України Віктор Янукович.
Темою, що викликає багато питань є створення робочої групи з представників влади та керівників служб району для зустрічей з громадами сіл і селищ району. Що спонукало до створення цієї робочої групи?
– Проведений аналіз показав, що служби району ("Миколаївобленерго" і “Миколаївгаз"районні філії) не завжди якісно, швидко та добросовісно виконують свої обов'язки і відпрацьовують питання, які стосуються потреб і запитів жителів нашого району. Тому голова облдержадміністрації Микола Круглов звернув увагу керівників району на необхідність прямого спілкування з громадами сіл та селищ району. Ми відвідали вже 12 населених пунктів: Первомайське, Партизанське, Лимани, Галицинове, Бармашове, Прибузьке, Михайло-Ларине, Зелений Гай, Новомиколаївку, Пересадівку, Миколаївське та Мирне. Всі запити сільчан заносяться до протоколу, розглядаються і узагальнюються. Після вивчення всіх питань, а їх спектр, повірте мені, дуже широкий, робоча група прозвітує, як саме вони будуть вирішуватись або й уже вирішені.
Як відомо зараз у населених пунктах району проходить естафета "Пам'ятаємо і шануємо", присвячена 67-й річниці визволення Жовтневого району від фашистських загарбників. Прокоментуйте коротко цю подію.
–Естафета "Пам'ятаємо і шануємо" проходить у районі вже не перший рік. І ми з розумінням та повагою ставимося до цієї події у нашому житті. У районі крім естафети реалізується ще декілька проектів, присвячених цій даті: фракцією Партії регіонів ініційовано конкурс "Літопис нашої пам'яті" та "Вічна слава" — запроваджений районної газетою на кращу розповідь, статтю, спогади про ветеранів району. На мою думку, ця робота є дуже важливою: це і сприяє патріотичному вихованню підростаючого поління, і знак поваги та шани ветеранам учасникам бойових дій тієї страшної війни.
Як проходить комплекс весняно-польових робіт у районі?
– Зараз сільськогосподарськими товаровиробниками усіх форм власності здійснюється ранньовесняне підживлення озимих культур на площі — 45,9 тис. га, боронування зябу — 43,8 тис. га, передпосівна культивація — 58,3 тис. га, посів ярих зернових культур — 17,5 тис. га.
Для своєчасного і якісного проведення усіх робіт господарства району повністю забезпечені необхідною кількістю дизельного палива, мінеральними добривами, насіннєвими матеріалами, протруювачами насіння. Розраховуємо на теплу погоду, щоб у необхідні агротерміни повністю виконати поставлені завдання.
Які перспективи розвитку тваринницької галузі в районі?
– Останнім часом уряд приділяє особливу увагу підтримці розвитку галузі тваринництва.
На цей час діє "Районна цільова економічна програма підтримки молочного скотарства Жовтневого району Миколаївської області до 2015 року", згідно якої у 2010 році фінансова підтримка направлена на збереження наявного поголів'я корів і телиць молочного напряму та підвищення їх продуктивності, а також обласна "Програма стабілізації та розвитку тваринництва в господарствах усіх форм власності Миколаївської області", за якої у 2010 році були виділені кошти на підтримку молочного скотарства на збереження поголів'я корів по сільськогосподарських товаровиробниках усіх форм власності.
На цей рік у державному бюджеті також закладені кошти на підтримку та розвиток тваринництва, після їх надходження вони будуть своєчасно використані за цільовими напрямками.
Які перспективи розвитку будівництва Жовтневого району та чи розглядається питання створення ОСББ?
– За 2010 рік власними силами підприємств району, які звітували про будівельну діяльність, виконано робіт у фактично діючих цінах на 6305 тис.грн. За характером будівництва 67% (4192 тис.грн.) загального обсягу виконаних робіт припадає на нове будівництво, реконструкцію та технічне переозброєння, решта — 33% на ремонтні роботи, а саме капітальний ремонт — 780 тис.грн., поточний ремонт —1333 тис.грн.
Невід'ємною частиною підвищення рівня життя мешканців територіальних громади є створення ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків) в районі. Утримання житлового фонду шляхом створення ОСББ дедалі більше становиться темою номер один у публікаціях ЗМІ. В районі налічується 110 одиниць багатоквартирних житлових будинків побудованих у різний час, але з однаковими існуючими проблемами — покрівлі, водозливи, фундаменти тощо. Можливість фінансування зазначених робіт з бюджету будь-якого рівня в багатоквартирних житлових будинках, згідно діючого законодавства України, можливе лише за умови створення ОСББ, тому райдержадміністрацією ведеться робота з сільськими та селищними головами у цьому напрямку, розроблено спеціальний посібник щодо створення ОСББ.
Однак, все це не буде мати позитивного розвитку без підтримки громади, а саме людей, які мешкають в цих будівлях. Спеціалісти райдержадміністрації нададуть будь-яку консультацію щодо порушених питань.
Які Ви бачите пріоритетні завдання влади у сфері оплати праці, та покращання надання соціальних послуг населення?
– Одним з найважливіших завдань я бачу забезпечення контролю за дотриманням своєчасності та не нижче визначених державою мінімальних гарантій в оплаті праці. На сьогоднішній день відсутня заборгованість з виплати заробітної плати на економічно-активних підприємствах району, значно зменшилась заборгованість на підприємствах-банкрутах. З цією метою владою разом з правоохоронними органами вживається ряд заходів, а саме фахівцями відділу праці управління праці та соціального захисту населення проводяться перевірки.
Питаннями надання соціальних послуг опікується Управління праці та соціального захисту населення, Територіальний центр та соціальні працівники на місцях. На надомному обслуговуванні соціальними робітниками Територіального центру перебуває 83 одиноких непрацездатних громадян, одинокопроживаючих — 12.
Всього з початку року адресна допомога надана 13009 громадянам.
Ветерани війни, їхні проблеми та турботи — в зоні постійної уваги управління, згідно з чинним законодавством вони забезпечуються соціальною допомогою та послугами. У відділенні соціальної допомоги вдома обслуговуються 49 ветеранів, в установленому порядку ветерани забезпечуються санаторно-курортними путівками, засобами реабілітації, спецавтотранспортом.
Пріоритетами у покращання надання соціальних послуг є: підвищення якості надання соціальних послуг; вдосконалення діяльності територіальних центрів соціального обслуговування; забезпечення функціонування сільських центрів соціального захисту населення в повному обсязі; поліпшення якості надання реабілітаційних послуг дітям-інвалідам, зокрема створення Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів; координація дій щодо вирішення питань соціальної адаптації бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, створення закладів соціального захисту для цих категорій населення; забезпечення контролю за 100% облаштуванням об'єктів соціальної інфраструктури безперешкодним доступом.
Також у районі в 2010 році діє 6 районних цільових соціальних програм: "Допомога на поховання непрацюючих громадян"; "Про соціальний захист членів сімей військовослужбовців, які загинули в Афганістані"; "Комплексна соціальна програма "Турбота"; "Безбар'єрна Жовтневщина"; "Теплий дім"; Жовтнева районна організація інвалідів".
На підтримку програм, завдяки спільним зусиллям райдержадміністрації та депутатського корпусу були виділені кошти в розмірі 515655 грн. Допомогу отримало 1200 осіб.
Яку увагу приділяє влада розвитку спорту та пропагуванню здорового способу життя?
– Ви вже знаєте, що в нас проводиться районна спартакіада "Здоров'я", обласні турніри з футболу, волейболу та шахів. На сьогоднішній день Центр соціальних програм "РУСАЛ" започаткував проект "Від футбольної команди до команди професіоналів". Завдяки цьому проекту на території Жовтневого району у кожній сільській раді будуть проводитись непрофесійні змагання з футболу. Саме таким заходам приділяє увагу влада у вирішенні питання спорту та пропагуванню здорового способу життя.
Як ви вважаєте, які проблемні питання життя району потребують нагального вирішення?
– Проблемами, що потребують швидкого вирішення залишаються ремонт клубів та відкриття дитячих садочків, незадовільний стан доріг та облаштування залізничних переїздів, ремонт каналізації у с. Луч, Полігон, смт. Первомайське, покращання медичного обслуговування населення району та багато інших гострих проблем.
Можу вас запевнити, що я, як голова райдержадміністрації, разом з відповідними службами району та підрозділами будемо робити все можливе для вирішення проблем та покращання життя у районі.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Вісник Жовтневщини» Діалог з владою"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 17
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта