Газета Вісник Врадіївщини. 2011 рік – рік позитивних перетворень : 865981 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета "Вісник Врадіївщини". 2011 рік – рік позитивних перетворень

Нещодавно у Врадіївській райдержадміністрації відбуласьпрес-конференція голови райдержадміністраціїЮ.Марчука з представниками преси, під час якої керівник району дав відповіді на запитання працівників ЗМІ, поділився своїм баченням перспектив розвитку району.
- Юрію Зіновійовичу, читачі районки завжди цікавились і цікавляться тим, як спрацював наш район в минулому році? Чого вдалося досягти із запланованих справ?
- Протягом 2010 року зусилля райдержадміністрації були спрямовані на забезпечення фінансової самодостатності суб'єктів господарювання як основи динамічного розвитку економіки району. Вжиті заходи створили підґрунтя для макроекономічної стабільності, збалансованості бюджету району, що відобразилося на своєчасному виконанні соціальних програм та стійкому розвитку гуманітарної сфери.
На постійному контролі райдержадміністрації знаходилось виконання основних показників соціально-економічного розвитку району, за підсумками район посів 7 місце в області.
Протягом 2010 року в районі покращилась робота сільськогосподарських виробників; район посів одне з перших місць по урожайності соняшнику (21,0 ц/га). Темп росту обсягів промислової продукції по району за 2010 рік у порівнянні з минулим роком зріс і становить 105,1 %.
План надходжень до бюджетів усіх рівнів у 2010 році виконано на 109,8%.
За активної підтримки райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування проведена робота по зміцненню матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я району. Проведено поточний ремонт у поліклінічному відділенні. Зроблено ремонт та переведені на газове опалення 7 ФАПів.
Позитивні зміни в галузі охорони здоров'я району досягнуто завдяки поліпшенню фінансування галузі. Бюджетні призначення у 2010 році склали 8457765 гри., що в 1,2 рази більше фінансування 2009 року. Це дало можливість виконати план фінансування на медикаменти на 98%, харчування — на 100%.
Протягом 2010 року придбано обладнання та інвентаря на суму 266,8 тис. грн., з них: безкоштовно передано медичного обладнання на суму 229807,29 грн., з місцевого бюджету - 36953,35 грн.
Загальна кількість бюджетних коштів, витрачених на утримання закладів культури, становить 2176,4 тис.грн., в тому числі централізованій бібліотечній системі на придбання періодичних видань 9864 грн., на придбання літератури 11 тис.грн., придбання меблів на 35,1 тис.грн., комп'ютерної техніки на 28,5 тис.грн., а також на ремонт та реконструкцію центральної та дитячої бібліотеки було використано 32,2 тис.грн.
У 2010 році в дитячу музичну школу було придбано концертний рояль, хорові костюми, комп'ютерну техніку, меблі, проведено поточний ремонт приміщення на загальну суму 34 тис.грн.
У минулому році райдержадміністрацією приділялась велика увага виконанню районних програм: "Зовнішнє освітлення", "Питна вода", "Благоустрій населених пунктів", "Турбота". На їх фінансуваннявиділено 422.9 тис. грн.
На виконання заходів районної програми “Зовнішнє освітлення” за рахунок коштів, виділених з обласного та районного бюджетів (80 тис. грн.), проводиться робота по відновленню зовнішнього освітлення в селах Сирове та Адамівка.
- Зважаючи на економічну кризу, мабуть, при виконанні районних програм, завдань та доручень виникали певні проблеми, які саме?
- З метою реалізації програми «Питна вода» та враховуючи вкрай важке становище з водопостачанням і відсутністю придатної для споживання питної води в селах Захарівка та Федорівка району необхідна державна допомога у вирішенні питання щодо побудови нових водозабірних свердловин та будівництва водопровідних мереж.
На даний час в селі Захарівка виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво свердловини, вартість робіт по будівництву складає 340 тис. грн. На даний час проблемнимпитаннямв районі залишається реконструкція будівліНовопавлівської школи.Зрайонногобюджетувиділено 83 тис. грн. та виготовлено проект на капітальний ремонт школи. Вартість робіт складає 4225.6 тис. грн., вже проведено частковий ремонт будівлі. Виконана дренажна система по відведенню поверхневих вод, збудовано сучасне фасадне приміщення, виготовлено та встановлено водяні відводи, але завершення реконструкції будівлі школи можливе лише за умови виділення додаткових коштів з обласного та районного бюджетів.
- Як я розумію, деякі завдання минулого року об’єктивно перейшли на рік поточний. Якими Ви бачите перспективи їх вирішення?
- Намічено перспективні питання: газифікація села Новопавлівка та об'єктів соціальної сфери сільської ради; газифікація Гуляницького дитячого садка та школи в селі Жовтневе; завершення реконструкції дитячого садка "Ромашка" у селищі Врадіївка та інші. Одним із важливих питань, над яким працюватиме райдержадміністрація, є створення нових робочих місць та виконання наказів виборців, наданих під час передвиборної кампанії з виборів до органів місцевого самоврядування 31 жовтня 2010 року.
Райдержадміністрацією спільно з депутатами районної ради проведений аналіз доручень виборців, виходячи з потреб відповідного виборчого округу та територіальної громади, визначено вартість робіт. Доручення виборців внесені до програми соціально-економічного розвитку району, розроблені конкретні шляхи їх вирішення.
- Юрію Зіновійовичу, в Україні представлено до обговорення ряд реформ, поділіться, будь ласка, Вашим баченням реформування галузей, стосовно яких ці реформи мають відбутися?
- 2011 рік - це рік позитивних перетворень, які дають країні шанс реформуватись та вийти на новий рівень економічного зростання. Що стосується реформ в освітній галузі, то я вважаю, що зміни повинні бути, адже діти мають отримувати якісну та доступну як середню, так і вищу освіту.
Якість рівня життя населення значною мірою залежить від пенсійного забезпечення людей похилого віку та впевненості у завтрашньому дні осіб, які працюють, тому проведення пенсійної реформи - єдиний шанс забезпечити гідні пенсії для українців у середньостроковій перспективі і гарантувати стабільні виплати у майбутньому. Її основна мета - підняти пенсії, забезпечити справедливий розподіл пенсійних коштів. Обмеження максимальних пенсій призведе до надання допомоги найменш захищеним пенсіонерам - вчителям, лікарям, працівникам сфери культури.
Що стосується реформування системи охорони здоров’я, то основним напрямком є збереження здоров’я населення, забезпечення рівного й справедливого доступу всіх членів суспільства до медичних послуг належної якості.
Реформам, які мають бути проведені в Україні, альтернатив немає, необхідність позитивних змін на сьогодні – беззаперечна. Оскільки суспільство, сформоване за 20 років незалежності України, не може існувати за старими законами, виникли передумови для реформування галузей, розвиток яких нині бачиться зовсім у іншому світлі, порівняно з тим, як це відбувалося 20-30 років тому. Я вважаю, що потенціал для реформування, для нововведень у нас є і глибоко переконаний, що все складеться, як того вимагає сучасність: прогресивно і з користю для суспільства.
К.СТАРКОВА


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета "Вісник Врадіївщини". 2011 рік – рік позитивних перетворень"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 17
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта