Газета «Єланецький вісник» від 15 січня 2010 №4. По­зи­тив­ні тен­ден­ції роз­вит­ку ра­йо­ну : 840020 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Єланецький вісник» від 15 січня 2010 №4. По­зи­тив­ні тен­ден­ції роз­вит­ку ра­йо­ну

Під час ор­га­ні­за­ції ро­бо­ти по ви­ко­нан­ню ці­єї Прог­ра­ми я в пер­шу чер­гу ко­рис­ту­вав­ся прин­ци­пом ра­ці­о­наль­но­го ви­ко­рис­тан­ня бюд­жет­них кош­тів та мак­си­маль­но­го за­лу­чен­ня спон­сорсь­ких кош­тів.
Прог­рам­ні зав­дан­ня бу­ли зо­се­ред­же­ні на ви­рі­шен­ні проб­лем охо­ро­ни здо­ров­'я, ос­ві­ти, куль­ту­ри та со­ці­аль­но­го за­хис­ту на­се­лен­ня, по­ліп­шен­ня якос­ті жит­тя та ма­те­рі­аль­но­го доб­ро­бу­ту на­се­лен­ня.
Роз­по­ча­ти хо­чу з га­лу­зі, еко­но­міч­на ді­яль­ність якої за­ли­ша­єть­ся од­ні­єю із про­від­них ре­сур­со­ут­во­рю­ю­чих га­лу­зей еко­но­мі­ки ра­йо­ну.
За очі­ку­ва­ни­ми ре­зуль­та­та­ми ро­бо­ти у 2010 р. ді­яль­ність сіль­сько­гос­по­дарсь­ких під­при­ємств в ці­ло­му по ра­йо­ну при­бут­ко­ва. Всі­ма ка­те­го­рі­я­ми гос­по­дарств ви­роб­ле­но ва­ло­вої сіль­госп­про­дук­ції на 7,4 млн.грн. біль­ше по­рів­ня­но з 2009 ро­ком і скла­дає 108,1 відс. до зап­ла­но­ва­них об­ся­гів Прог­ра­мою со­ці­аль­но-еко­но­міч­но­го роз­вит­ку ра­йо­ну на 2010 рік. Під­ви­щив­ся і по­каз­ник ефек­тив­нос­ті ви­ко­рис­тан­ня сіль­гос­пу­гідь. Так, на 100 га. угідь у звіт­но­му ро­ці бу­ло ви­роб­ле­но сіль­госп­про­дук­ції на су­му 140,1 тис.грн., то­ді як у 2009 ро­ці цей по­каз­ник ста­но­вив 132 тис.грн.
Бу­ло ство­ре­но ра­йон­ну ро­бо­чу гру­пу по пе­ре­вір­ці ефек­тив­но­го ви­ко­рис­тан­ня зе­мель дер­жав­ної та ко­му­наль­ної влас­нос­ті. Зав­дя­ки ро­бо­ті ці­єї гру­пи до­дат­ко­во до ра­йон­но­го та міс­це­во­го бюд­же­тів на­дій­шло май­же 400 тис.грн. Ця ро­бо­та про­дов­жу­єть­ся і в 2011 ро­ці.
Та­кож хо­тів би від­зна­чи­ти, що у 2010 ро­ці в ра­йо­ні до­сяг­ну­то най­ви­що­го се­ред ра­йо­нів об­лас­ті ви­роб­ниц­тва зер­на ран­ніх зер­но­вих куль­тур на 1 га. ріл­лі = 14,63 цнт./га. Од­ним із прі­о­ри­те­тів аг­рар­ної по­лі­ти­ки є тех­но­ло­гіч­не онов­лен­ня аг­роп­ро­мис­ло­во­го ком­плек­су. Нез­ва­жа­ю­чи на склад­ну фі­нан­со­ву си­ту­а­цію в га­лу­зі кре­ди­ту­ван­ня, збіль­ши­лась кіль­кість прид­ба­ної но­вої сіль­гос­птех­ні­ки, в по­рів­нян­ні з 2008-2009 ро­ка­ми. Про­тя­гом 2010 ро­ку бу­ло прид­ба­но 61 оди­ни­цю сіль­гос­птех­ні­ки: 36 трак­то­рів (в т.ч. 15 но­вих), 9 зер­ноз­би­раль­них ком­бай­нів, ін­шої сіль­гос­птех­ні­ки та ін­вен­та­ря - 40 оди­ниць.
У 2010 ро­ці бу­ло вне­се­но 4 тис. 668 тонн мі­не­раль­них доб­рив, ви­ко­на­ні на 100 від­сот­ків зап­ла­но­ва­ні за­хо­ди по дог­ля­ду за сіль­гос­пкуль­ту­ра­ми, по бо­роть­бі зі шкід­ни­ка­ми.
Хо­тів би від­зна­чи­ти, що зем­ля в ра­йо­ні100 відс. об­роб­ля­єть­ся. Роз­ра­хун­ки по па­ях здіс­не­но на 100 відс. і за­галь­на су­ма одер­жа­ної пла­ти за ми­ну­лий рік скла­ла 11,8 млн.грн.
Про­тя­гом 2010 ро­куспос­те­рі­га­ло­ся нез­нач­не пок­ра­щен­ня си­ту­а­ції і в га­лу­зі тва­рин­ниц­тва. В по­рів­няль­них ці­нах 2005 ро­ку ви­роб­ле­но ва­ло­вої про­дук­ції тва­рин­ниц­тва на су­му 27,6 млн.грн., що в струк­ту­рі ви­роб­ниц­тва ва­ло­вої про­дук­ції сіль­сько­го гос­по­дарс­тва ста­но­вить21,6 відс., по­каз­ник збіль­шив­ся на 0,2 млн.грн. по­рів­нян­о з 2009 ро­ком.
Ос­нов­на час­ти­на ви­роб­ниц­тва тва­рин­ниць­кої про­дук­ції як і в по­пе­ред­ні ро­ки зо­се­ред­же­на у ви­роб­ни­ків при­ват­но­го сек­то­ра - гос­по­дарс­твах на­се­лен­ня. Час­ткави­роб­ле­ної ни­мипро­дук­ції тва­рин­ниц­тва ста­но­вить 95 відс. Сіль­госп­про­дук­цію тва­рин­но­го по­ход­жен­ня ви­роб­ля­ють і зві­ту­ють у ра­йон­ний від­діл ста­тис­ти­ки 3 сіль­гос­ппід­при­ємс­тв - ПСП "Аг­ро­фір­ма "Аван­гард", ТОВ СГВП "Аг­ро-Флаг­ман", ПП АТД "Га­рант".
На кі­нець 2010 ро­ку в ра­йо­ні на­лі­чу­ва­лось 6,279 го­лівве­ли­кої ро­га­тої ху­до­би, що ста­но­вить 104,8 відс. до 2009 ро­ку. Пев­на ста­біль­ність спос­те­рі­га­єть­ся у роз­вит­ку сви­нарс­тва, де чи­сель­ність по­го­лів'я сви­ней зрос­ла з по­чат­ку ро­ку на 148 го­лів і скла­дає 2 464 го­ло­ви.
У сфе­рі аг­рар­но­го ви­роб­ниц­тва ра­йо­ну зай­ня­то май­же по­ло­ви­ну сіль­сько­го на­се­лен­ня пра­цез­дат­но­го ві­ку, а це 5,8 тис.осіб. Слід від­зна­чи­ти по­зи­тив­ну тен­ден­цію сто­сов­но збіль­шен­ня чи­сель­нос­ті зай­ня­тих в цій га­лу­зі лю­дей. По­зи­тив вба­чаю в ро­бо­ті ра­йон­ної ко­мі­сії по ле­га­лі­за­ції ро­бо­чих місць, якою про­ве­де­но61 рейд та ви­яв­ле­но 71 по­ру­шен­ня, які сто­від­сот­ко­во усу­ну­ті до кін­ця ро­ку.
Се­ре­дньо­мі­сяч­на за­ро­біт­на пла­та од­но­го пра­цю­ю­чо­го в сіль­сько­му гос­по­дарс­тві у звіт­но­му ро­ці скла­дає 1004 грн. і зрос­ла по­рів­нян­о до по­чат­ку ро­ку на 10 відс.
Про­мис­ло­вість
В ра­йо­ні про­мис­ло­вість пред­став­ле­на ли­ше пе­ре­роб­ною, а са­ме ви­роб­ниц­твом хар­чо­вих про­дук­тів, які ви­пус­ка­ють під­соб­ні під­роз­ді­ли сіль­гос­ппід­при­ємств та при­ват­ні під­при­єм­ці. То­му об­ся­ги про­мис­ло­во­го ви­роб­ниц­тва ра­йо­ну за­ле­жать від ре­зуль­та­тів ро­бо­ти цих під­при­ємств, а са­ме: ПСП "Аг­ро­фір­ма "Аван­гард", ВАТ "Прав­да", ф/г "Гу­лін", ф/г "Пок­ров­ка", ПП "Лун­гул", ПП "Джу­ра", ПП "Маш­кін".
З ме­тою роз­вит­ку про­мис­ло­вос­ті в ра­йо­ні під­го­тов­ле­ні ін­вес­ти­цій­ні про­по­зи­ції що­до роз­роб­ки ко­рис­них ко­па­лин, які є в на­яв­нос­ті на те­ри­то­рії ра­йо­ну: пок­ла­дів гра­ні­ту та крис­та­ліч­них по­рід, пок­ла­дів вап­ня­ку. Здій­сню­єть­ся ро­бо­та по від­нов­лен­ню ді­яль­нос­ті за­во­ду по ви­роб­ниц­тву круп в с.Ма­ло­же­нів­ка, за­вер­ше­на ро­бо­та по бу­дів­ниц­тву мі­ні-пе­кар­ні в с.Ма­ло­же­нів­ка (ПП АТД "Га­рант").
Жит­ло­во-ко­му­наль­не гос­по­дарс­тво
З ме­тою по­ліп­шен­ня жит­тє­вих умов сіль­сько­го на­се­лен­ня в ра­йо­ні про­дов­жу­ва­лась ро­бо­та по га­зи­фі­ка­ції сіль­ських на­се­ле­них пун­ктів: 16 жов­тня - пуск га­зу в с.Ве­ли­ко­сер­бу­лів­ка, в рам­ках ре­а­лі­за­ції дру­гої чер­ги про­ек­ту “Га­зо­пос­та­чан­ня сіл: Но­во­во­ло­ди­ми­рів­ка, Куй­би­шев­ка, Ве­лі­да­рів­ка, Но­во­о­лек­сан­дрів­ка”. Про­ве­де­ні ро­бо­ти по га­зи­фі­ка­ції Ве­ли­ко­сер­бу­лівсь­ко­го, Но­во­во­ло­ди­ми­рівсь­ко­го ФА­Пів таад­мін­бу­дин­куВе­ли­ко­сер­бу­лівсь­кої сіль­ської ра­ди. В ці­ло­му га­зи­фі­ко­вано 110 бу­дин­ків меш­кан­ців ра­йо­ну та про­ве­де­но за­кіль­цю­ван­ня ву­лиць Ле­сі Ук­ра­їн­ки та Шев­чен­ка в смт. Єла­нець. Для про­ве­ден­ня ро­біт по га­зи­фі­ка­ції цих об'єк­тів за­лу­ча­лись кош­ти з об­лас­но­го, ра­йон­но­го, сіль­ських бюд­же­тів міс­це­вих гро­мад, а та­кож спон­сорсь­кі кош­ти.
За­вер­шу­ють­сяро­бо­ти та пла­ну­єть­ся зда­ча об'єк­ту "Очис­ні спо­ру­ди ка­на­лі­за­ції ін­фек­цій­но­го від­ді­лен­ня цен­траль­ної ра­йон­ної лі­кар­ні" та "Ре­конс­трук­ція сис­те­ми во­до­від­ве­ден­ня із зас­то­су­ван­ням бі­о­ін­же­нер­них спо­руд в смт. Єла­нець", за­мов­ни­ком яко­го вис­ту­пає уп­рав­лін­ня жит­ло­во-ко­му­наль­но­го гос­по­дарс­тва об­лдер­жад­мі­ніс­тра­ції.
Здій­сне­но ре­конс­трук­ціюво­дя­ної свер­дло­ви­ни в с.Воз­сі­ятсь­ке та ви­ко­на­но ро­бо­ти що­до під­ве­ден­ня во­ди до сіл Ураль­ське та Но­во­о­лек­сан­дрів­ка Ка­ли­нівсь­кої сіль­ської ра­ди.
В по­точ­но­му ро­ці про­дов­жу­єть­ся ро­бо­та по ре­а­лі­за­ції4-х мік­роп­ро­ек­тів гро­мад ра­йо­ну: Єла­нець­кої, Яс­но­го­родсь­кої, Ве­ли­ко­сер­бу­лівсь­кої, Но­во­ва­си­лівсь­кої в рам­ках про­ек­ту ЄС та ПРО­ОН "Міс­це­вий роз­ви­ток, орі­єн­то­ва­ний на гро­ма­ду", зав­дя­ки яким за­лу­че­но до­дат­ко­ві кош­ти для пок­ра­щен­ня ро­бо­ти зак­ла­дів со­ці­аль­ної сфе­ри: 2-х ди­тя­чих сад­ків, шко­ли та ФАП, за­галь­на су­ма ін­вес­ти­цій скла­ла 321 тис.грн.
З ме­тою ос­віт­лен­няву­лиць на­се­ле­них пун­ктів ра­йо­ну ор­га­на­ми міс­це­во­го са­мов­ря­ду­ван­ня про­дов­жу­єть­ся ро­бо­та по вста­нов­лен­ню ву­лич­них ліх­та­рів, зас­то­су­ван­ня су­час­них енер­го­е­фек­тив­них ламп в ме­ре­жах ву­лич­но­го ос­віт­лен­ня та в при­мі­щен­нях об­'єк­тів ко­му­наль­ної влас­нос­ті. За рік вста­нов­ле­но 111 ліх­та­рів та 27 дво­та­риф­них лі­чиль­ни­ків. На жаль, не в кож­ній сіль­ській ра­ді ро­бо­та про­ве­де­на од­на­ко­во. Най­кра­ще ор­га­ні­зо­ва­но ви­ко­нан­ня цих за­хо­дів в Яс­но­го­родсь­кій, Ка­ли­нівсь­кій, Ма­лод­во­рянсь­кій сіль­ськихта Єла­нець­кій се­лищ­ній (се­ла Ве­лі­да­рів­ка та Бра­то­лю­бів­ка) ра­дах. Для ви­ко­нан­ня цих ро­біт бу­ло ви­ді­ле­но суб­вен­цію з об­лас­но­го бюд­же­ту, сіль­ських бюд­же­тів та кош­ти спон­со­рів.
У 2010 ро­ці про­во­ди­лись за­хо­ди з бла­го­ус­трою на­се­ле­них пун­ктів ра­йо­ну, за що я вдяч­ний, в пер­шу чер­гу, се­лищ­но­му та сіль­ським го­ло­вам, ди­рек­то­рам шкіл, ке­рів­ни­кам під­при­ємств всіх форм влас­нос­ті, чле­нам тру­до­вих ко­лек­ти­вів.
На­вес­ні 2010 ро­кудер­жліс­гос­пом ство­ре­но 63 га. лі­со­вих на­сад­жень. В рам­ках ак­ції "Май­бут­нє лі­су в тво­їх ру­ках" ви­сад­же­но де­рев і ку­щів в кіль­кос­ті 3,5 тис.штук.
Со­ці­аль­не за­без­пе­чен­ня
Нез­ва­жа­ю­чи на проб­ле­ми в еко­но­міч­ній сфе­рі, в ра­йо­ні ста­біль­но фун­кці­о­нує сис­те­ма со­ці­аль­но­го за­хис­ту та со­ці­аль­но­го за­без­пе­чен­ня на­се­лен­ня. Про­тя­гом ро­ку за­без­пе­че­но бюд­жет­не фі­нан­су­ван­ня нап­рям­ків та за­хо­дів по со­ці­аль­но­му за­хис­ту ве­те­ра­нів ВВВ та пра­ці, лю­дей по­хи­ло­го ві­ку, осіб з об­ме­же­ни­ми фі­зич­ни­ми мож­ли­вос­тя­ми та ін­ших осіб, які пот­ре­бу­ють ад­рес­ної гро­шо­вої до­по­мо­ги.Піль­го­вим ка­те­го­рі­ям гро­ма­дян за звіт­ний пе­рі­од про­фі­нан­со­ва­но со­ці­аль­нихвип­латна за­галь­ну су­му 12,4 млн.грн.
Та­кож до­дат­ко­во на­да­ва­лись про­тя­гом ро­ку до­по­мо­ги за ра­ху­нок під­при­єм­ців ра­йо­ну.
За ра­ху­нок суб­вен­цій з дер­жав­но­го бюд­же­ту на­ра­хо­ва­но суб­си­дій на­се­лен­ню на 201 тис.грн.
Ста­ном на 1.01.11 р. за ра­ху­нок суб­вен­ції з дер­жав­но­го бюд­же­ту на­да­но піль­ги на­се­лен­ню на 1,1 млн.грн., піль­ги на­ра­хо­ва­ні 1833 сім­'ям.
Тран­спорт і зв'я­зок
У га­лу­зі па­са­жирсь­ких пе­ре­ве­зень про­во­дилась ро­бо­та по збе­ре­жен­ню іс­ну­ю­чоїме­ре­жі па­са­жирсь­ких пе­ре­ве­зень та від­нов­ле­но при­місь­кий мар­шрут Во­дя­но-Ло­ри­но-Єла­нець, Но­во­о­лек­сан­дрів­ка-Ка­ли­нів­ка-Єла­нець, внут­рі­шньо­об­лас­ний - Воз­сі­ятсь­ке-Ми­ко­ла­їв.
Для об­слу­го­ву­ван­ня па­са­жи­рів у міс­цях зу­пи­нок ав­то­бу­сів на до­ро­гах за­галь­но­го ко­рис­ту­ван­ня в минуло­му ро­ці до­дат­ко­во об­лаш­то­ва­но 2 ав­то­па­ві­льйо­ни: бі­ля сіл Оль­го­поль та Ма­ло­же­нів­ка.
По­ліп­шен­ня ста­ну до­ро­жньої ме­ре­жі про­во­ди­лось ли­ше шля­хом по­точ­но­го та ям­ко­во­го ре­мон­тів за ра­ху­нок кош­тів дер­жа­ви - 1,1 млн.грн., кош­тів сіль­ських бюд­же­тів та спон­со­рів.
Бюд­жет­на по­лі­ти­ка
Важ­ли­вою умо­вою за­без­пе­чен­ня ста­біль­но­го со­ці­аль­но-еко­но­міч­но­го роз­вит­ку ра­йо­ну є ви­ко­нан­ня до­хід­ної час­ти­ни ра­йон­но­го бюд­же­ту.
До­хід­на час­ти­наміс­це­во­го бюд­же­ту Єла­нець­ко­го ра­йо­ну за 2010 рік (за­галь­но­го та спец­фон­ду) скла­ла 10746750 грн., що скла­дає 109,5 відс. до річ­них приз­на­чень. Ви­ко­нан­няпла­ну мо­бі­лі­за­ції по­дат­ків і збо­рів до ра­йон­но­го бюд­же­ту скла­дає 112,2 відс. Як­що го­во­ри­ти в кіль­кіс­но­му ви­ра­зі, то над­ход­жен­ня збіль­ши­лись по­рів­нян­о з 2009 ро­ком на 1,4 млн.грн.
Ос­ві­та
Про­тя­гом 2010 ро­ку ро­бо­та в га­лу­зі ос­ві­ти бу­ла нап­рав­ле­на на ство­рен­ня та під­ви­щен­ня ос­віт­ніх пос­луг,мо­дер­ні­за­цію ос­ві­ти та онов­лен­ня ба­зи за­галь­но­ос­віт­ніх та дош­кіль­нихнав­чаль­них зак­ла­дів ра­йо­ну.
В ми­ну­ло­му ро­ці про­ве­де­но ре­монт тавід­крит­тя 3-х ДНЗ (смт. Єла­нець, с.Ма­лод­во­рян­ка та с.Во­дя­но-Ло­ри­но) та від­крит­тя до­дат­ко­вої гру­пи у Воз­сі­ятсь­ко­му ДНЗ.
Про­ве­де­но ро­бо­ту по пок­ра­щен­ню ма­те­рі­аль­но-тех­ніч­ної ба­зи в ДНЗ ра­йо­ну (прид­ба­но но­ві меб­лі, іг­раш­ки, му­зич­ну апа­ра­ту­ру, про­ве­де­но ре­мон­ти ві­кон, две­рей, ого­рож і т.д.).
До за­галь­но­ос­віт­ніх нав­чаль­них зак­ла­дів під­во­зить­ся 272 уч­ня. На ба­лан­сі від­ді­лу ос­ві­ти на­ра­хо­ву­єть­ся 7 шкіль­них ав­то­бу­сів, з яких 2 прид­ба­но в ми­ну­ло­му ро­ці (Воз­сі­ятсь­ка, Но­во­ва­си­лівсь­ка,Ма­лод­во­рянсь­ка ЗОШ).
Зав­дя­ки кош­там ра­йон­но­го, сіль­ських бюд­же­тів, бать­ківсь­кої пла­ти, спон­со­рів про­ве­де­но ро­бо­ту по пок­ра­щен­ню ма­те­рі­аль­но-тех­ніч­ної ба­зи Воз­сі­ятсь­кої, Єла­нець­кої, Ма­ло­же­нівсь­кої, Яс­но­го­родсь­кої, Во­дя­но-Ло­ринсь­кої, Но­во­ва­си­лівсь­кої, Но­во­о­лек­сан­дрівсь­кої, Ве­ли­ко­сер­бу­лівсь­кої, Оль­го­поль­ської та Ка­ли­нівсь­кої ЗОШ.
Роз­по­ча­то ро­бо­ту по га­зи­фі­ка­ції Ве­ли­ко­сер­бу­лівсь­кої ЗОШ.
У 2010 ро­ці про­во­ди­лась ро­бо­тащо­до за­без­пе­чен­ня пов­но­цін­но­го та, в пер­шу чер­гу, якіс­но­го хар­чу­ван­ня ді­тей всіх ві­ко­вих ка­те­го­рій. Це вда­лось зро­би­ти за під­трим­ки спон­со­рів та ут­ри­ман­ня зе­мель­них ді­ля­нок при шко­лах.
З ме­тою ор­га­ні­за­ції нав­чаль­но-ви­хов­но­го про­це­су в за­галь­но­ос­віт­ніх нав­чаль­них зак­ла­дах:
1. Роз­ши­ре­но ме­ре­жу про­філь­них кла­сів: Єла­нець­ка, Куй­би­шевсь­ка ЗОШ та гу­ма­ні­тар­на гім­на­зія.
2. Прид­ба­но муль­ти­ме­дій­ний про­ек­тор для Воз­сі­ятсь­кої, Куй­би­шевсь­кої ЗОШ.
3. Прид­ба­но но­вий ком­п'ю­тер­ний клас для Воз­сі­ятсь­кої ЗОШ.
Охо­ро­на здо­ров­'я
Ді­яль­ність га­лу­зі охо­ро­ни здо­ров­'я ра­йо­ну бу­ла спря­мо­ва­на на за­без­пе­чен­ня на­леж­но­го рів­ня на­дан­ня ме­дич­ної до­по­мо­ги на­се­лен­ню, про­ве­ден­ня про­фі­лак­тич­них за­хо­дів, за­без­пе­чен­ня ста­біль­но­го фун­кці­о­ну­ван­ня зак­ла­дів охо­ро­ни здо­ров­'я.
З ме­тою під­ви­щен­ня якос­ті на­дан­ня ме­дич­них пос­луг на­се­лен­ню в 2010 ро­ці за ра­ху­нок кош­тів ра­йон­но­го бюд­же­ту та дер­жав­них пос­та­вок ра­йон­на лі­кар­ня по­пов­не­на но­вим об­лад­нан­ням: 2-ма кон­цен­тра­то­ра­ми кис­ню для те­ра­пев­тич­но­го та по­ло­го­во­го від­ді­лень (ра­йон­ний бюд­жет), апаратом штуч­ної вен­ти­ля­ції ле­ге­нів, ди­халь­ним міш­ком АМ­БУ для до­рос­лих, при­ла­дом для виз­на­чен­ня рів­ня глю­ко­зи, сис­те­мою уль­траз­ву­ко­вої ді­аг­нос­ти­ки, хо­ло­диль­ни­ка­ми. Роз­по­ча­то ро­бо­ту по пе­ре­ве­ден­ню сис­те­ми опа­лен­ня на ін­ди­ві­ду­аль­ні топ­ко­ві, за­без­пе­че­но на­леж­не хар­чу­ван­ня хворих. За­ли­ша­єть­ся не­за­до­віль­ною ро­бо­та ад­мі­ніс­тра­ції ЦРЛ по еко­но­мії та ефек­тив­но­му ви­ко­рис­тан­ню бюд­жет­них кош­тів.
Куль­ту­ра
За 2010 р. знач­но пок­ра­щи­лась ма­те­рі­аль­но-тех­ніч­на ба­за зак­ла­дів куль­ту­ри ра­йо­ну, ак­ти­ві­зу­ва­лись куль­тур­но-ос­віт­ня ді­яль­ність та роз­ви­ток ху­до­жньої са­мо­ді­яль­нос­ті. Про­ве­де­но ра­йон­ну ес­та­фе­ту до 65-річ­чя Пе­ре­мо­ги у Ве­ли­кій Віт­чиз­ня­ній вій­ні "Кро­кує вес­на без вій­ни". В цен­траль­ній ра­йон­ній біб­лі­о­те­ці об­лаш­то­ва­но Ін­тер­нет-міс­ця для віль­но­го дос­ту­пу чи­та­чів до ре­сур­сів гло­баль­ної ме­ре­жі. За­куп­ле­но кос­тю­ми для ко­лек­ти­вів ху­до­жньої са­мо­ді­яль­нос­ті, су­час­ну під­си­лю­валь­ну апа­ра­ту­ру. За кош­ти ра­йон­но­го бюд­же­ту прид­ба­но мік­ро­ав­то­бус. З ме­тою роз­вит­ку куль­ту­ри в усіх те­ри­то­рі­аль­них гро­ма­дах за­по­чат­ко­ва­но про­ве­ден­ня звіт­них кон­цер­тів.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Єланецький вісник» від 15 січня 2010 №4. По­зи­тив­ні тен­ден­ції роз­вит­ку ра­йо­ну"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 2
Новых вестей вчера: 5

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта