Газета «Голос Казанківщини» №106,107 (9416-9417) від 30.12.2010. Регулювати, контролювати і доводити до завершення : 829465 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Голос Казанківщини» №106, 107 (9416-9417) від 30.12.2010. Регулювати, контролювати і доводити до завершення

На минулому тижні відбулася прес-конференція голови райдержадміністрації В. В. Скрипника, присвячена під­сумкам 2010 року.
За попередніми даними щодо основнихсоціально-економічних показників, наш район не пасе задніх і знаходиться в золотій середині. Саме таке завдання і ставила перед собою виконавча влада.
В. В. Скрипник торкнувся основних аспектів діяльності, спрямованих на соціально-економічний розвиток району. Найскладнішою проблемою є те, що, на жаль, наш район залишається переважно сировинним придатком, ми маємо недостатньо переробних підприємств, а якщо говорити про великі, то їх зовсім немає. Незважаючи на цей факт, ми маємо деякі посування, адже в районі працює промислове підприєм­ство установи №93 з видобутку граніту. Впродовж 2010 року намітились позитивні тенденції щодо нарощування виробництва продукції та активізації її збуту. Головна причина таких зрушень – це, перш за все, кадрові зміни, що відбулися як на рівні райо­ну, так і на рівні відповідного Держдепартаменту.
На проектну потужність почало виходити і підприємство «Надри», яке видобуває граніт на території Каширів­ської сільради. Розвиток цього підприємства сприятиме не тільки покращенню показників в галузі промисловості, додатковим надходженням до бюджету, а й допоможе вирішенню такого соціально важливого питання, як створення робочих місць.
Якщо говорити про сільське господарство, в розвиток якого вкладаються кошти, зароблені самим сільгосппідприємством, то для будівництва промислових переробних підприємств потрібні кошти інших вимірів, і очевидний вихід – залучення інвестицій. В інвест-пакеті ми маємо вже певний список, в який увійшли будівництво Комбінату з видобутку уранових руд на території Миколаївської сільради (ДП «Схід ГЗК»), підприємство «Надри». Нещодавно разом з районною радою вирішено питання підписання Меморандуму про співпрацю з Фондом соціально-економічного розвитку територіальних громад. До речі, голова райдержадміністрації підкреслив, що діяльність інвестиційних фондів сприяє активізації громади. Адже основна умова таких фондів – часткова участь членів громади у фінансуванні інвестиційних проектів. В районі вже є чимало прикладів, що підтверджують ефективність таких підходів.
Говорячи про подальший розвиток інвестиційної політики, керівник району вважає, що треба бути підготовленими до цього. Необхідно визначитись, які ми маємо ресурси, корисні копалини, взагалі, яка в нас є сировинна база.
В.В. Скрипник наголосив на тому, що яке б питання не порушувалось, про які б важливі речі ми не розмірковували, основою основ є наповнення бюджету. І головним його джерелом в нашому районі є земля. Аналізуючи результати розпочатої інвентаризації земель, можна зробити висновок, що ми маємо значні резерви, земля використовується недостатньо ефективно. Є в наявності невикористана земля, нецільове, нелегальне її використання – з такими прикрими випадками треба покінчити.
Що стосується року, що минає, то всі сільські ради впорались з бюджетними завданнями. Деякі з них значно перевиконали плани і тепер мають вільні залишки для вирі­шення нагальних проблем громади. В поточному році була проведена велика робота по залученню додаткових джерел. Наш район знаходиться на перших сходинках в обласному рейтингу по бюджетних показниках. І наступний рік вимагатиме від керівників органів місцевого самоврядуваннянапруженої роботи щодо якісного (по всіх видах податків)виконання бюджетів з максимальним використанням всіх наявних джерел.
2010 рік для сільського господарства був дуже непростим. Несприятливі погодні умови заважали якісному проведенню жнивної кампанії. Але, завдячуючи старанням аграріїв, вдалося зібрати 118 тис. тонн зерна, що є середнім показником відносно інших років. За рахунок врожаю пізніх культур, як говориться, залишилися на плаву: розрахувались за оренду паїв, сплатили податки, придбали нову сільськогосподарську техніку. Відрадно, що в районі є досить потужні сільгосппідприємства, які з року в рік застосовують новітні технології, що сприяє високим врожаям, меншій залежності від погодних умов. Головною проблемою, яка вимагає втручання на рівні держави, є розвиток тваринництва.
Весь період і дотепер не сходить з порядку денного питання утримання галузі освіти. Хотілося б говорити не про утримання, а розвиток. Але про це не йдеться, бо розгалуженість населених пунктів і несумірна кількість навчальних закладів до кількості учнів вражаючі. Але щоб все-таки провести непопулярну, але необхідну реорга-нізацію мережі шкіл, потрібна згода громади. Тому хотілося, щоб люди зрозуміли, що дітям потрібна якісна осві­та, яку можуть дати в навчальних закладах, що мають належний викладацький склад і відповідну матеріальну базу (оснащення передовою комп’ютерною технікою тощо). Отже, значні фінансові ресурси (в 2010 році – половина річного бюджету району) направлялись на галузь освіти, але ці чималі кошти витрачені неефективно, особливо це стосується малокомплектних шкіл. Як наслідок – недофінансування таких важливих галузей, як охорона здоров’я, культура.
Медична галузь є чи не найважливішою серед інших, тому потребує суттєвої підтримки з боку влади. В наступному році очікується реформування цієї галузі, яке практично вже розпочато цьогоріч. Тож позиція виконавчої влади - всіляко підтримувати, направляти більше коштів на її розвиток. Як не було скрутно, але в 2010 році за рахунок вивільнених коштів вдалося дещо покращити матеріальну базу медичних закладів. У 2011 році передбачається завершити ремонт інфекційного відділення ЦРЛ, капітально відремонтувати лабораторію, яка повинна відповідати сучасним вимогам, та вирішити багато інших питань.
В. В. Скрипник із задоволенням назвав конкретні справи, які вдалося здійснити, і які, без сумніву, позитивно вплинулина настрій людей: «Про ці добрі справи вже писали в нашій газеті, але я з гордістю назву їх, як визнання того, що ми можемо багато чого доброго зробити, лише слід прикласти розум, силу і, звичайно, мати волю і бажання. Так, завдяки направленню коштів з районного бюджету капітально відремонтовано (перекрито) дах на будівлі дитячого садка «Сонечко» у Володимирівці; за рахунок благодійних коштів О. М. Умрихіна повністю перекрито дахВолодимирівської дільничної лікарні; розпочато заміну вікон у Казанківській ЗОШ №4 - 50% за рахунок районного бюджету, 50% - за рахунок спонсорів, якими є колишні випускники цієї школи; замінено дах будівлі Веселобалківської ЗОШ – 360 тис.грн. з райбюджету. Позитивним прикладом є Новофедорівська сільська рада, зокрема, сільський голова Н. В. Іванченко, за ініціативи якої були залучені кошти місцевого бюджету, батьків, учителів та спонсорів. Результат - відремонтований дах приміщення спортзалу місцевої школи, тепер вирішується питання його капітального ремонту. В центральній райлікарні повною ходою йде перекриття даху лабораторії. Зроблено поточний ремонт дороги до села Червоної Знам’янки. В Михайлівській сільраді був газифікований дитячий садок, тим самим його переведено на цілорічний режим роботи. Тут теж спрацювала ініціатива сільського голови В. В. Кібенко. Залучили до цієї потрібної справи кошти обласного бюджету, районного, місцевого, не зайвими були і спонсорські, та кошти батьків. У цій же сільраді за участі громади прокладені розподільчі мережі Софіївського водопроводу. З чотирьох створених кооперативів з будівництва водомережі три вже впорались, до весни закінчить свою роботу і четвертий кооператив. А почалося все з того, що завдяки інвестиційному проекту був побудований підвідний водогін до села, тож ще тоді Михайлівська громада активізувалась і повірила в свої сили.
Був нарешті здійснений ремонт тепломережі і опалювальної системи спортзалу Каширівської ЗОШ, це питання було відкритим протягом останніх 10 років.
Серед добрих справ можна навіть назвати визначною подією газифікацію села Троїцько-Сафонового в дуже стислі строки. Працівники УЕГГ спрацювали дуже злагоджено, вони робили все можливе, щоб люди встигли до настання холодного періоду скористуватись природним газом. Троіцько-Сафонівський сільський головаВ. В. Волкова виявила свої якості ватажка, посприявши створенню і активній роботі вуличних кооперативів з будівництва розподільчих мереж. Вже газифіковано 200 дворів, роботи з підключення помешкань до подачі природного газу продовжуються».
За рахунок субвенцій з обласного бюджету, районного та місцевого вдалося провести значну роботу з освітлення населених пунктів, і вона активно продовжується.
Підсумовуючи констатуючу частину прес-конференції, В. В. Скрипник сказав, що коли він був призначений на цю посаду, чітко усвідомив свою велику відповідальність за всі справи, події, що відбуваються в районі, і його обов’язок - регулювати, контролювати і доводити до успішного вирішення всі питання, які стосуються життєдіяльності мешканців району.
Далі голова райдержадміністрації В. В. СКРИПНИК відповів на запитання кореспондента районної газети «Голос Казанківщини» Л. Хандріги.
- Шановний Василю Васильовичу, яке ваше ставлення до тих, хто начебто прийшов у ра­­йон з благими намірами, взяв, приміром, у користування землю, але район від цього не відчув ніякого зиску?
- Висловлю принципову позицію районної влади, що кожен бажаючий займатись на території району підприємництвом має виконати наші умови, головна з яких – місцева реєстрація, сплата податків до нашого бюджету. Як я вже говорив, ми допоможемо змінити рід діяльності так званому господарю, який дбає лише про свої прибутки, а інтереси громади зневажає, розірвавши з ним договірні зобов’язання. Другою умовою для під­приємливих - укладання договорів соці­ального парт­нерства, тобто допомога району з боку під­приємств у вирішенні соці­альних питань.
- Добре, що з питання виконання бюджету ра­йон серед кращих в області. Ви говорили про невикористані джерела, а як щодо податкової політики, яка дотепер дозволяла знаходити своє­рідні лазівки, які були ціл­ком законними, і яка ваша думка щодо нового Податкового кодексу, обговорення якого викликало хвилю пожвавлення приватних під­приємців у країні?
-Назву цифри, які багато про що скажуть: всього район отримав податків 12 млн753 тис.грн., з них сплачено за спрощеною системою (єдиний податок) всього 363 тис.грн. З близько 800 приватних підприємців 650 - на єдиному податку. Навіть людина, яка не надто розуміється на економіці, відчує абсурдність такого стану речей. Ось де зарита проблема невикористаних джерел поповнення бюджету. А щодо прийняття Податкового кодексу, то він дійсно захищає інтереси малого бізнесу, але такого, який працює легально, чесно сплачує податки. Зважаючи на те, що біль­шість наших підприємців -розумні люди з активною життєвою позицією, які, сподіваюсь, спроможні усвідомити, що треба дбати не тільки про власні інтереси, а й інтереси пенсіонерів, вчителів, медиків та всіх інших, доля яких залежить від бюджету.
- Ви сказали про реформування галузі охорони здоров’я. Як відомо, початок будь-якої реформи тягне за собою певні складнощі. Як же наша багатостраждальна медицина витримає ще більші ускладнення? І як щодо проблем боротьби з туберкульозом?
- Саме на цьому я і хотів наголосити, що, насамперед, ми оголошуємо на рівні району 2011 рік – роком медицини. Це означає, що при розподілі коштів ця галузь буде пріоритетною, ми намагатимемося виділяти значно більше коштів, ніж це робилося раніше. Далі, питанню боротьби з такою небезпечною хворобою, як туберкульоз, теж приділятиметься максимум уваги. З 2008 року значно активізувалась робота з виявлення захворювання за допомогою флюорографічного обстеження. Ми не спрощуємо цю проблему і не замовчуємо. Активізація роботи привела до погіршення статистики, але треба в цьому питанні знати всю правду, щоб ефективніше боротися з такою небезпечною хворобою. В 2010 році ми досягли досить високого показника охоплених флюорографом, майже стовідсотково обстежені особи групи ризику. Прикро, що ця хвороба поширилась серед дітей. На підтримку їх здоров’я виділятимуться необхідні кошти. Перший крок - у 2011 році тубінфіковані діти будуть забезпечені посиленим харчуванням у школах. Треба також активізувати роз’яснювальну роботу, застосовувати всі можливі форми і методи.
- Проблем в районі – превелика кількість, як ви визначатимете, кому першому допомогти?
- Звичайно, тим, хто більше за інших прагне сам щось суттєве зробити. Саме їм разом з районною радою ми готові підставити плече. І ще зауважу, що громада має бути готова прийняти цю допомогу, яка може надійти не тільки з району. Такий приклад, як газифікація: якщо держава забезпечить коштами будівництво під­відного газопроводу, то громада повинна бути готовою довес­ти справу до логічного завершення. Другий приклад: якщо прийде інвестор, він теж ставитиме свої вимоги щодо активної співучасті. Тож справа за громадою. Якщо хочете, щоб вам допомогли, починайте з себе.
- Плани виконавчої влади на майбутнє…
- Якщо коротко, то вирішити питання бездоріжжя, зокрема, ремонт доріг між селами Новолазарівкою, Каширівкою, Новоданилівкою; збіль­шення фінансування не тільки медицини, а й галузі культури. Адже в районі велика кількість клубів, бібліотек, які або в аварійному стані, або не опалюються, або взагалі не мають спеціальних приміщень; продовження газифікації населених пунктів у 2011 році, в першу чергу – села Великоолександрівки. Одним з конкретних завдань керівників органів місцевого самоврядування є вимоги до приватних підпри­ємців – перестати будувати «хатинки на курячих лапках», об’єкти під­приємництва мають стати окрасою населених пунктів, всього району.
- Яке ваше ставлення до відновлення духовності в районі?
- Хочу вкотре повторитись, що нам пощастило з Благочинним нашого ра­йону отцем Сергієм. Його від­різняє не тільки добросовісне виконання своїх обов’язків як духовної особи, котра справно служить Господу і заохочує до цього добропорядних мирян, а й його величезна подвижницька діяльність. Саме за­вдяки його активності в минулому році в Казанці від­крито православний Храм святого Миколая. Тепер, до речі, ми, православні казанківці, маємо зробити посильні внески, щоб завершити зовнішнє оформлення цього Храму. В цьому році, завдяки фінансовій підтримці А. В. Мкртчяна і А. А. Аветісяна, відкрито чудовий Храм святого Володимира в селі Новолазарівці. Він є справжнім витвором мистецтва, який прикрашає не тільки село, а й весь район. Сьогодні розпочато відновлення Храму в Новоданилівці, є наміри подібне зробити у Володимирівці, Троїцько-Сафоновому. Певен, що з легкої руки Благочинного отця Сергія духовність у районі розвиватиметься. Адже це наша історія, наші традиції, які так нещадно були порушені в страшні 30-ті роки. Наша Православна Християнська віра має непорушний духовний фундамент, на якому тримається наша слов’янська душа.
На цій позитивній ноті завершу свою розмову і напередодні Нового року побажаю всім казанківцям здоров’я, сімейного щастя, віри в краще життя. А ми, представники влади, будемо робити для цього все можливе. Щасти вам!


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Голос Казанківщини» №106, 107 (9416-9417) від 30.12.2010. Регулювати, контролювати і доводити до завершення"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 20
Новых вестей вчера: 22

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта