Газета „Вісник Первомайська” №103 від 25.12.2010 року. З ОПТИМIЗМОМ У РIК НАСТУПНИЙ : 827745 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Вісник Первомайська” №103 від 25.12.2010 року. З ОПТИМIЗМОМ У РIК НАСТУПНИЙ

У понеділок із представниками місцевих засобів масової інформації зустрівся заступник міського голови з питань промисловості, транспорту, зв'язку та розвитку підприємництва Олександр Кукуруза, який відповів на численні запитання присутніх. А торкалися вони насамперед найголовніших сфер його діяльності. Тим паче, що Олександр В'ячеславович, окрім того, є ще й депутатом обласної ради нинішнього шостого скликання, про що вже, власне, повідомлялося в нашій газеті.
У цій іпостасі молодий заступник міського голови перед працівниками преси й телебачення представ чи не вперше. Отож, одними з перших були запитання стосовно тих сфер життєдіяльності міста, якими він безпосередньо опікується, та перших результатів депутатської діяльності, оскільки, мовляв, у передвиборній програмі багато про що говорилося… Звичайно, часу після виборів минуло малувато, щоб звітувати. Та це, схоже, аніскільки не збентежило нашого співрозмовника. Бо, за його словами, помітна частина з того, що обіцялося, вже виконана. Зокрема, відремонтовано покрівлі будинків, які належать до ОСББ, тобто об'єднань співвласників багатоповерхових бу­динків, у тому числі й тих, що по вулиці Гагаріна, а також проводиться ремонт дахів будинків по вулиці Гру­шевського.
Торкнувся наш співрозмовник і Програми енергозбереження на 2011-2014 роки, до якої потрапили й будинки вулиць Свердлова і Базарної. До речі, покрівля на вищезгаданих багатоповерхівках відремонтована з використанням енергозберігаючих технологій, які дозволяють зекономити витрати того ж таки газу та електроенергії на 20%. Зазначив Олександр В'ячеславович і те, що згадана вище Програма також спрямована на зменшення шкідливих викидів в атмосферу. Наразі її детально вивчає одна з постійних депутатських ко­місій. На прес-кон­фе­ре­н­ції також підкреслювалося, що спеціалісти відповідально поставилися до пі­д­готовки даного проекту. Це показала і його презен­тація.
До переліку вже вирішених питань належить і ремонт дорожнього покриття вулиці 8-ої Повітрянодесантної дивізії. Окрім того, як прозвучало у ході розмови, була створена комісія, яка розглянула пи­тання про передачу ок­ре­мих вулиць міста (Радянської, Київської, Одеської, Кам'яномостівської та­ проспекту Праці), по яких­ фактично пролягають мі­жміські маршрути республіканського значення, на ба­ланс держави. Тепер ни­ми повинен буде опікувати­ся Укравтодор. Питання це на всіх рівнях піднімалося неодноразово. Бо ці дороги стали неабияким тягарем для міського бюджету. Адже ж через те, що тут проходять великі потоки багатотоннажних вантажівок, дорожнє покриття не витримує, його потрібно постійно відновляти. А це, повторимося, не під силу міському бюджету. Ця важка техніка по зубах хіба що Державному бюджету, за рахунок якого можна було б здійснювати капітальні ре­монти цих автомагістралей. Та, як наголосив заступник міського голови, комісія лише розглядала ці питання. Щодо подальших дій, то відповідних рішень до нашого міста поки що не надходило.
Поцікавилися журналісти й по­сткризовими наслідками в еко­номіці міста та з якими ре­зу­­льтатами завершає 2010 рік мі­ська промисловість? Наш спі­в­­­розмовник оперував даними, на­даними спеціалістами уп­­ра­в­лі­ння економіки міськради.
Як прозвучало у ході розмови, окрім "Гілеї", ліквідація інших підприємств міста не спостерігається. А на таких, як завод "Фрегат" та "Пер­­вомайськдизельмаш", навпаки, проглядається збільшення обсягів виробництва, а також нарощування випуску нових видів продукції. Приміром, той же "Пер­во­ма­йсь­к­ди­зе­льмаш" лише цього року вип­устив двигуни-генератори та когенераційні установки на їх базі, що працюють на альтернативних видахпалива, насуму сім мільйо­нів гривень. "Фре­гат" розро­бив дискові борони БДСФ-4 та нову дощувальнумаши­ну з електричним приводом АМФЕ на суму 715,4 тис. грн. А от птахокомбінат освоїв нові види продукції на 2 млн 394 тис. грн. Тобто на ок­ремих підприємствах міста спо­стерігаються темпи стабільного росту обсягів виробництва.
Що ж до підприємств будівельної галузі, то тут справи дещо складніші. Але Олександр Кукуруза, за його ж словами, дивиться з оптимізмом у рік наступний і, безперечно, сподівається, що ситуація вирівняється. Щорічно зростає кількість суб'єктів підприємницької діяльності, які сплачують податки в середньому на десять відсотків.
Перерозподіл певної долі ринку відбувається серед первомайськихавтотранспортників. Одні згортають свою діяльність у цій галузі, інші розпочинають, при цьому деякі поповнюють свої автопарки новими транспортними засобами.Але аналізувати ситуацію щодо цієї сфери краще вже з наступного року, як зазначив Олександр В’ячеславович, коли в дію буде введено новий Податковий кодекс. У виконавчому комітеті розраховують на покращання обслуговування серед міських автоперевізників і з уведенням системи менеджменту якості ІСО:9001. Можливий у цьому зв'язку й перерозподіл функцій між міськими підприємствами-пере­ві­зни­ка­ми,­ який також по­­­к­ра­щить якість обслуговування.
Останнім часом чималорозмов точиться і з приводу залучення інвестицій для спорудження сміттєпереробного заводу. Відома у Європі румунська компанія "Каверт" вийшла з пропозиціями на ринок України. Зацікавилися вони йбудівництвом об’єкта в Первомайську. Цей проект уже обговорювався в облдержадміністрації. Нагадаємо, що на території Миколаївської області передбачено будівництво кількох сміттєпереробних заводів. З-поміж інших наше місто має пріоритет у здійсненні цієї програми. Перш за все це чітко визначена земельна ділянка та дозвільна документація, чого не має, ска­жі­мо, Миколаїв чиЮжноукраїнськ. А одна з компаній нашого міста навіть зацікавилася перспективоюспівпрацювати у цьому напрямку, частково фінансуючи даний об’єкт. Не виключено, що вже з наступного року розпочнеться освоєння проектних робіт.
Ведуться розмови й щодо проведення та завершення реконструкції готельного комплексу до Євро-2012. Можливо, з’являться і в нашому місті нові торговельно-розважальні центри. Принаймні наш співрозмовник на це сподівається. На такій вельми оптимістичній ноті наша розмова й завершилася.
Ірина ТИХОНЧИК


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Вісник Первомайська” №103 від 25.12.2010 року. З ОПТИМIЗМОМ У РIК НАСТУПНИЙ"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 20
Новых вестей вчера: 22

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта