Газета “Чорноморська зірка” №№ 103-104 від 17 грудня2010 року. ЖИТЕЛЯМ РАЙОНУ ПОТРІБНІ КОНКРЕТНІ ДІЇ : 827739 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета “Чорноморська зірка” №№ 103-104 від 17 грудня2010 року. ЖИТЕЛЯМ РАЙОНУ ПОТРІБНІ КОНКРЕТНІ ДІЇ

Прес-конференція голови райдержадміністрації О.Ф. РОСИНЦЯз представниками ЗМІ Очаківського району - газети "Чорноморська зірка" ірадіо "Очаківська нива".
- Закінчується 2010 рік, і вже можна підбити попередні підсумки роботи, визначити позитивні результати і проблеми, які поки що не вирішені.
На початку роботи нинішньої влади району визначено пріоритетні напрямки в роботі органів влади: розвиток економіки, бюджет, охорона здоров`я, енергозбереження, харчування дітей і хворих, соціальний захист. На нарадах з працівниками освіти, охорони здоров`я, керівниками господарств, сільськими головами було проаналізовано реальний стан економіки, бюджетні можливості, намічено шляхи вирішення існуючих проблем. Багато проблем вдалося вирішити спільними зусиллями. Стабільно працює соціальна сфера, відслідковується стабілізація ситуації в малому бізнесі, продовжується розвиток сільського господарства. Йде процес газифікації району. На сьогодні завершено процес тендерних закупівель з боку облдержадміністрації. З свого боку райдержадміністрація і районна рада виділили кошти для надання допомоги малозабезпеченим, багатодітним сім`ям на газифікацію своїхсадиб. Для цього створена і працює робоча група під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Л.І. Куркіної, яка спільно зІванівським і Дмитрівським сільськими головами вирішує дане питання.
Вирішуємо питання модернізації опалення Іванівської, Благодатненської шкіл, Козирського дитячого садка, Чорноморського будинку культури, Парутинського дитсадка і будинку культури, Рівненського дитсадка за рахунок коштів районного бюджету, бюджету Чорноморської сільської ради, спонсорських коштів порту "Очаків", бюджетів Парутинської і Рівненської сільських рад. Проведено газифікацію ФАП с. Матросівка за допомогою депутата районної ради від Партії регіонів Бурбела А.П. і депутата обласної ради від Партії регіонів Паламарюка П.М.
Завдяки вжитим заходам Очаківський район піднявся з 18 на 11 місце в області. Звичайно, головною проблемою залишається питання бюджету. Через слабкість попереднього керівництва району значна частина і підприємств, і господарств змушена була працювати в тіні, виплачувати зарплату в конвертах. Зараз вживаються заходи по усуненню цих причин. Крім того, аналіз видаткової частини районного бюджету показав, що частина керівників районних служб і організацій забули, що це кошти районної громади, а не власні, і їх треба використовувати в межах чинного законодавства. Одні "замутили" із харчуванням дітей, інші відправили своїх працівників у відпустку за власний рахунок, а в табелі поставили робочі дні і направили кошти на інші цілі.
В одній з сільських рад колишній сільський голова виплатив собі і апарату по дві допомоги і на оздоровлення, і на вирішення соціально-побутових проблем, звичайно, своїх, але забув про зарплату і оздоровлення працівників дошкільного закладу і охорони здоров`я. Зараз даними питаннями займаються прокуратура і міліція, думаю, що вони доведуть справу до логічного завершення.
Вирішувалися питання охорони здоров`я: придбано дві квартири для молодих лікарів, які прибули на роботуц в ЦРЛ. На сьогодні є ще бажаючі лікарі переїхати до м. Очаків і Очаківського району. Розпочали ремонт інфекційного відділення ЦРЛ. Але цей процес йде дуже повільно через небажання, або невміння керівництва ЦРЛ вирішувати дане питання.
Було намагання з боку керівництва ЦРЛ спровокувати конфлікт між працівниками ЦРЛ і головою райдержадміністрації. З цією метою було видано наказ по ЦРЛ, і медичним працівникам заднім числом з посиланням на неіснуюче розпорядження голови райдержадміністрації було знято надбавки за сумісництво. Тому було прийняте розпорядження голови райдержадміністрації на відміну наказу головного лікаря, іпрацівникам охорони здоров`я кошти повернуто.
Як голова райдержадміністрації, намагався працювати з наявними працівниками і керівниками бюджетної сфери, незалежно від політичного забарвлення, але вісім місяців роботи показали, що частина керівників відчувають себе такими собі "удельными князьками", або не мають відповідного фахового рівня. Тому також жорсткою і принциповою була колегія райдержадміністрації 14 грудня. За її рішенням буде вирішено ряд кадрових питань. Зараз гостро стоїть питання оптимізації бюджетної сфери, а не її скорочення. Звичайно, це викликає і буде викликати спротив окремих працівників, в першу чергу, тих керівників, які переоцінюють свою значимість і не бачать недоліків своєї роботи. До цього ставлюсь спокійно, діяти будемо в рамках законодавства і бюджетних можливостей. Впевнений, що абсолютна більшість громадян району підтримає наші дії, оскільки погіршення соціальних послуг для населення не буде. А порядок треба наводити.
Ми готові до діалогу, а не до спекуляцій. Вибори 2010 року до місцевих рад показали, що жителям району потрібні конкретні дії, а не, вибачте за жарти "художній свист".
А тепер готовий відповісти на ваші запитання.
- Олександре Федоровичу, чи правильним буде порівняння адміністративної реформи з болісною, але вкрай необхідною для життя операцією? Саме Ваша роль у проведенні цієї реформи на Очаківщині буде найважливішою. Якими критеріями Ви керуватиметися при її здійсненні?
- Змоєї точки зору не можна, якщо брати в цілому інтереси держави, суспільства. На жаль, дуже часто, система управління стала замкнутою і такою, що працює сама на себе. В багатьох випадках проблеми суспільства, населення знаходяться поза межами інтересів органів управління. І більшість населення відчуває це на собі, оскільки пройти без втрат не тільки фінансових, а й моральних, дану систему дуже важко, практично не можливо.І тому впевнений, що більшість жителів як району, так і країни, підтримають адміністративну реформу, яку розпочав Президент України В.Ф. Янукович.
Крім того, потребує змін і система оплати праці державних службовців, адже ті зарплати, про які говорять по телевізору, не мають жодного відношення до заробітної плати державнихслужбовців райдержадміністрації, де вона знаходиться в межах 900 - 1500 грн на місяць, в залежності від стажу роботи. Це все є причиною як корумпованих дій з боку окремих посадовців, так і низького професійного рівня.
Критерії будуть зрозумлі кожному: потреба суспільства, професіоналізм, порядність, патріотизм.
Вважаю, що реально можна вийти на рівень 1 січня 2005 року без погіршення, а навпаки з покращенням ефективності роботи системи управління. Наприклад, в апараті РДА працювало 19-20 чоловік, а зараз - 27, тобто відбулося збільшення на 35%. Ще більше по інших структурах, а ефективність управління, роботи - знизилась.
- Яким чином адміністративна реформа, започаткована Президентом України, торкнеться районних органів виконавчої влади і місцевого самоврядування?
- Думаю, що зміни відбудуться не тільки в кількісному і фінансовому сенсі, а й в якісному. На жаль, в органи влади з різних причин прийшли і люди, які не відповідають професійним вимогам рівня райдержадміністрації. Це стосується і районної, і сільських рад. Потребують деталізації і відносини між органами виконавчої влади, і місцевого самоврядування. На сьогодні є факти проявів безкарності, що веде до безвідповідальності в діях окремих сільських голів, що створює умови для напруги в суспільстві. Сподіваюсь, що правоохоронні органи і прокуратура зможуть дати правову оцінку їх діям.
Думаю, що значно менше станедокументів, які нікому не потрібні, ніхто їхне читає, але доводиться займатись ними замість конкретної роботи. Я думаю, що буде Постанова КМУ, яка конкретизує дану роботу.
- На одній з нарад Ви пообіцяли, що районна влада буде "кришею" для сумлінних приватних підприємців. Ми розуміємо умовність такого виразу. Але - які конкретні заходи є в арсеналі районної влади для дієвої роботи одночасно в двох напрямках: підтримки та захисту підприємців з одного боку і повного дотримання ними та контролюючими органами законів України - з іншого?
(Закінчення на 2 стор.)
(Закінчення. Поч. на 1 стор.)
- На всіх рівнях влади задекларовано наше бажання рухатися до Європи, а це передбачає налагодження цивілізованих відносин між бізнесом і державою. Давайте згадаємо, за що найбільш жорстко карають в цивілізованих країнах, крім, звичайно, вбивства, - за несплату податків і за зловживання або корупцію в органах влади. В першу чергу будуть використовуватись економічні стимули: це сприяння розвитку виробництва, потрібного для жителів району. Наприклад, продукти харчування, сфера обслуговування населення. При вирішенні питань обслуговування бюджетної сфери (харчування, ремонтні роботи, ін.) перевага буде надаватися місцевим товаровиробникам і підприємцям, звичайно, при відповідній якості і ціні. Будемо сприяти у вирішенні питань кредитування. Уже зараз вживаються ряд заходів по наведенню порядку і створенню прозорих умов при відкритті підприємницьких структур. Я розумію, що буде протистояння з боку різного роду контролюючих органів, точніше, окремих їх представників. Але, думаю, що спільними зусиллями райдержадміністрації і підприємців ця проблема буде вирішена. Але такі умови будуть створені тільки для порядних підприємців в частині дотримання норм законодавства. ДПІ обов`язково буде відслідковувати щомісячний рівень платежів до бюджету, робити порівняльний аналіз з відповіднимиадекватними діями.
Час "князьків" закінчився. Впевнений, що ми знайдемо умови для ведення діалогу влада-бізнес, і з часом станемо партнерами у вирішенні питань соціально-економічного розвитку району.
- Чи вважаєте Ви, що школі потрібні реформи і які саме? Що, на Вашу думку, є найслабкішою ланкою системи навчання і виховання?
- Потрібні. В першу чергу необхідно змінити або удосконалити систему підготовки і перепідготовки вчителів. Необхідно розвивати і стимулювати таланти і новаторські ідеї. Адже, не секрет, сьогодні на конференціях, як і 30 років тому, ми чуємо в більшості, реферати, які переписані з фахових журналів.
Необхідно забезпечити соціальний і правовий захист вчителя, але необхідно підняти і його відповідальність за результати своєї роботи.
Найболючішою ланкою в системі навчання є матеріально-технічне забезпечення закладів освіти. Не можна керувати сучасним космічним кораблем з допомогою молотка і зубила, а щось аналогічне ми маємо сьогодні в більшості закладів освіти. Проблемою залишається зв`язок між дошкільною, шкільною і вищою освітою, а точніше, відсутність взаємозв`язку.
А в системі виховання, на мою думку, найслабшою ланкою є сімейне виховання.
- Нині наших медиків не лає тільки лінивий. Які, на Вашу думку, основні проблеми охорони здоров`я в районі і чи вирішить їх реформування галузі, яке почалося і в нас, і відбувається в багатьох інших районах області?
- Я думаю, що не треба узагальнювати. Абсолютна більшість працівників охорони здоров`я району - це хороші спеціалісти, порядні люди, які врятували життя багатьом нашим громадянам. За це їм жителі району вдячні. Є проблема управління даною системою. Причини були закладені в слабкості, безвідповідальності в керівництві як державою, так і районом, що і призвело до створення умов для "удельных князьков", кумів і т.ін.
Тому, вважаю, що немає за що звинувачувати лікарів, медичних сестер, санітарок за існуючі проблеми. Впевнений, що ситуація поліпшиться, в першу чергу у ставленні як до пацієнтів, так і до працівників медицини. Але процес буде непростий і болючий.
- Чи виправдала себе передача лісгоспу рекреаційної зони Кінбурнської коси?
- Виправдала. Якість послуг стала значно кращою, але на сьогодні вже не відповідає вимогам часу. Є проблеми дотримання санітарних норм, техніки безпеки, земельного законодавства. В чомусь районна рада і райдержадміністрація втратили контроль.
Думаю, що районна рада спільно з райдержадміністрацією відпрацює ринкові умови використання рекреаційної зони Кінбурнської коси, і не тільки її. Доцільно буде провести конкурс в межах чинного законодавства.
- У вівторок відбулася досить жорстка колегія РДА, на якій чотири рази прозвучало формулювання "визнати роботу незадовільною". Чи можна назвати причину таких серйозних негативних висновків?
- Причини криються в самій системі влади, яка створилась протягом останніх п'яти років і відсутності відповідальності з боку деяких посадових осіб, а також небажання працювати над розвитком свого фахового рівня. Є проблеми і в бюджеті, доходних і видаткових частинах, про що я говорив раніше. Є проблеми і в роботі земельного відділу і є ряд інших проблем. Тому, колегія вирішила вважати за недоцільне залишати на займаній посаді заступника начальника відділу земельних ресурсів. Аналогічне рішення прийнято по головному лікарю ЦРЛ. Був даний додатковий термін начальникам податкової інспекції і фінуправління для виправлення існуючих недоліків. Я впевнений, що саме ці люди із задачею справляться. Не можна далі жити в такій ситуації, такому темпі, коли всі заглядають у бюджет і не думають, як його наповнити. Це не є нормальним, коли в Кам`янській сільській раді за гектар ріллі одноосібник заплатив 6,9 грн., тоді як по району - 22 грн.
Не можна так сьогодні робити, як робить наша лікарня: колектив розвалюється, якщо проаналізувати, скільки працівників просто спилося - це просто жах! У населення виникають питання "Кому потрібна така влада?". Такі настрої у людей ходили, тому ми змушені були провести таку колегію. 8 місяців є достатнім строком для кожного працівника та керівника, щоб зайняти свою нішу. За принципом, "собака гавкає - караван іде" вже працювати ніхто не буде.
- І останнє запитання - цього разу вже як до голови Очаківської районної організації Партії регіонів. Чим керувалася депутатська фракція Партії регіонів, коли висувала кандидатуру О.В. Панського на посаду голови Очаківської районної ради?
- Діловими і людськими якостями Олексія Володимировича в першу чергу, які він проявив у спілкуванні з населенням і у вирішенні проблем, які існують в Очаківському районі, крім того як і керівник товариства "Форвард-груп". Повірте, людина має значний життєвий досвід, показала свою порядність і я вважаю, що це перспективний, молодий за віком керівник.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета “Чорноморська зірка” №№ 103-104 від 17 грудня2010 року. ЖИТЕЛЯМ РАЙОНУ ПОТРІБНІ КОНКРЕТНІ ДІЇ"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 20
Новых вестей вчера: 22

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта