Газета „Маяк” № 1 від 6 січня 2011 року. Затвердили районний бюджет-2011 та ряд важливих програм : 827736 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Маяк” № 1 від 6 січня 2011 року. Затвердили районний бюджет-2011 та ряд важливих програм

30 грудня 2010 року відбулась третя сесія Миколаївської районної ради шостого скликання. Необхідність проведення такого важливого заходу наприкінці року була викликана тим, що депутати внесли деякі зміни до районного бюджету 2010 року та прагнули увійти у новий рік, маючи основний фінансовий документ - бюджет району-2011. Тож, зрозуміло, що працювати довелось напружено, бо, крім іншого, розглядались та затверджувались ряд важливих програм життєдіяльності районної громади, термін дії яких закінчився. До пленарного засідання відбулися засідання усіх постійних комісій районної ради.
Вів пленарне засідання голова районної ради С. М. Григор’єв, взяв участь голова райдержадміністрації Ю. В. Серебряков, запрошувались на сесію селищний та сільські голови, керівники окремих районних організацій, управлінь та служб.
Отже, з фінансових питань з доповіддю виступив начальник фінансового управління райдержадміністрації В. І. Свічинський. Щодо змін до бюджету-2010 року, то вони, в основному, стосувались розподілу субвенцій та дотацій з державного та обласного бюджетів, що надійшли до району. Дуже непросто формувався основний фінансовий документ на 2011 рік. Це пов’язано з тим, що складався він на підставі нового Бюджетного кодексу України, згідно з яким значно зменшився перелік надходжень, що наповнювали районний бюджет. Основним джерелом надходжень залишається податок із доходів фізичних осіб, невелику частку складуть плата за оренду майна комунальної власності територіальних громад сіл, селища району, фіксований податок. Тож, зрозуміло, що доходна частина бюджету району зменшилась, і як результат - і видаткова також. А звідси, немає змоги повністю задовольнити потреби тих галузей, що фінансуються з районного бюджету - освіта, медицина, соціальний захист населення, на першому етапі ми позбавлені можливості здійснювати капітальні вкладення, спрямовувати фінансові ресурси до бюджету розвитку, але це процес тимчасовий, в подальшому, з урахуванням додаткових надходжень, і ці напрямки бюджетного процесу буде скориговано. Тож, очевидно, що рік 2011 буде непростим, і районній владі доведеться добре попрацювати, щоб забезпечити виплати по захищених статтях, як то зарплата, оплата за енергоносії.
Отже, доходна частина районного бюджету-2011 склала 82018,1 тис. грн., спеціального фонду - 912,8 тис. грн. Для медичної галузі району виділено 13988,9 тис. грн., для освіти - 25680,4 тис. грн., соціальнийзахист населення - 1506,1 тис. грн., для Радсадівського соціально-реабілітаційного центру «Родинний дім» - 900,0 тис. грн., для літнього оздоровлення дітей - 100 тис. грн.
Слушні зауваження, доповнення внесли депутати районної ради В. С. Чайка, Н. Ф. Васильченко, М. П. Шкапенко, К. Я. Бондаренко, О. М. Біжан, Ю. В. Серебряков, який, крім іншого, як голова райдержадміністрації, подякував фахівцям фінуправління, які у дуже стислі терміни змогли підготувати та надати на розгляд депутатам важливий фінансовий документ.
Після жвавої дискусії, обміну думками районний бюджет на 2011 рік був затверджений.
На третій сесії районної ради шостого скликання було затверджено районну Програму боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року - з інформацією виступила перший заступник голови райдержадміністрації, депутат районної ради Т. І. Ілларіонова. Вона також ознайомила присутніх зі змінами, що відбудуться в системі охорони здоров’я району, зокрема, реорганізація цих закладів. Починаючи з 1 січня 2011 року, сільські та селищний заклади охорони здоров’япереходять на утримання районного бюджету; з комунальної власності територіальних громад сіл, селища району у спільну власність територіальних громад сіл, селища району передається окреме індивідуально визначене майно відповідно до рішень селищної та сільських рад; балансоутримувачем майна визначено центральну районну лікарню; головним розпорядником коштів на охорону здоров’я району визначено райдержадміністрацію, а розпорядником коштів нижчого рівня - центральну районну лікарню. Відповідно до цих змін було затверджено Статут центральної районної лікарні.
Досить бурхливо проходило обговорення таких питань як «Про хід виконання Програми соціально-економічного розвитку Миколаївського району на 2009-2011 роки» та «Про затвердження Програми соціально-економічного розвитку Миколаївського району на 2011-2014 роки» - з доповіддю виступив заступник голови райдержадміністрації О. В. Голян. Із критичними зауваженнями та пропозиціями виступили депутати районної ради О. М. Біжан та А. В. Воробйова.
Отже, Програма соціально-економічного розвитку Миколаївського району на 2011-2014 роки містить у собі загальну характеристику району; у документі вказано на основні проблеми соціально-економічного розвитку; є змістовна інформація про розвиток реального сектора та галузевої інфраструктури - промисловість, сільське господарство. Широко висвітлені основні завдання Програми, зокрема, у сфері підвищення конкурентоспроможності продукції аграрного сектора економіки - у рослинництві, тваринництві; житлово-комунальному господарстві; не залишено без уваги інвестиційний розвиток; гуманітарну сферу - освіта, охорона здоров’я, культура, спорт, проблеми молоді та сім’ї. Пріоритетними напрямками розвитку Програми та шляхами і засобами досягнення є: реконструкція економічної бази і створення диверсифікації на новій технологічній основі; розбудова та модернізація інфраструктури, що сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості району по окремих напрямках та галузях, як то житлово-комунальне господарство, освіта, культура, охорона здоров’я тощо.
Досить скрупульозно підійшли депутати районної ради і до розгляду Програмипідтримки малого підприємництва в районі на 2011-2012 роки - інформував О. В. Голян. Зокрема, депутати О. А. Окунєва та В. С. Чайка наголосили, що до розроблення такого документа необхідно залучати підприємців малого та середнього бізнесу району, проводити з ними зустрічі, дати можливість висловити своє бачення, внести пропозиції, що буде запорукою того, що така Програма дійсно працюватиме.
На сесії було заслухано доповіді «Про хід виконання Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства Миколаївського району на 2005-2010 роки» та про затвердження відповідної Програми на 2011-2015 роки - виступив О. В. Голян. Варто зазначити, що під час підготовки цього документа вислуховувались пропозиції селищної та сільських рад, частина з яких знайшла своє відображення у Програмі. Тож, документ досить обширний, виважений і щоб втілити в життя його заходи, попрацювати доведеться всім плідно та напружено.
На сесії було розглянуто ще ряд важливих питань, зокрема: подовжено термін дії деяких районних Програм (інформував заступник голови райдержадміністрації О. В. Голян); внесено доповнення до списку народних засідателів районного суду (голова районного суду І. Г. Персонова); прийнято рішення щодо подовження (поновлення) договорів оренди землі (заступник голови райдержадміністрації В. В. Ткаченко); щодо організації особистого прийому громадян депутатами районної ради; затверджено склад робочої групи з визначення кандидатур на присвоєння звання «Людина року Миколаївщини» та план діяльності районної ради на перше півріччя 2011 року (інформував - заступник голови районної ради С. С. Панський), інші.
Крім іншого, були зареєстровано депутатські фракції, зокрема, Народної партії, Комуністичної партії України та ВО «Батьківщина».
Із усіх розглянутих питань прийнято відповідні рішення.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Маяк” № 1 від 6 січня 2011 року. Затвердили районний бюджет-2011 та ряд важливих програм"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 20
Новых вестей вчера: 22

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта