Газета „Вісті Снігурівщини” від 04.11 10р. №87.Підсумували зроблене, визначилися з новими завданнями : 816683 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Вісті Снігурівщини” від 04.11 10р. №87.Підсумували зроблене, визначилися з новими завданнями

26 жовтня відбулася XXXVI сесія Снігурівської районної ради 5 скли­кання. Відкрив її і провів голова райради В.Г.Козирєв. Поінформувавши депутатів та присутніх про проведену роботу у міжсесійний період, він виступив з власним звітом про зроблене за минулі чотири роки.
В.Г.Козирєв сказав, що будь-який звіт про роботу – дуже відповідальна по­дія. Це своєрідний «момент істини», коли громада, люди, колеги можуть порівняти – що обіцяли і що зробили. Свою роботу депутатський корпус розпочав у квітні 2006 року. Сьогодні я маю доповісти сесії про те, що вдалося зробити за цей період, які проблеми вимагають енергійніших і послідовніших дій.Саме в квітні 2006 року вперше почали працювати представницькі органи влади, обрані за списками політичних партій, тобто на партійній основі.Вперше в такий спосіб було сформовано районну раду в кількості 60 депутатів.Підсумовуючи роботу, за період нашої каденції, можна зробити висновок, що це був складний етап, який ми з вами подолали без серйозних політичних конфлік­тів у раді. Ця зала не стала ареною політичного протистояння, а свою діяльність будувала і, сподіваюсь, будуватиме лише відкрито, прозоро, рішення приймалися в інтересах територіальної громади.Хочу подякувати керівникам всіх депутатських фракцій, які були створені та діють в районній раді. Я, як голова районної ради, завжди відчував підтримку та взаєморозуміння між нами. Особливі слова подяки фракції Партії регіонів, від якої я був обраний, і чию підтримку не на словах, а на ділі відчував весь цей час. Цей звіт адресовано, безперечно, не лише депутатам районної ради, а й громадянам, тим, хто довірив нам, органам місцевого самоврядування, вирішувати важливі пи­тання життя району в цілому.Перш за все відзначу, що специфіка звітного періоду вимагала від органів місцевого самоврядування орієнтації на глибший аналіз і пошук шляхів вирішення соціально-економічних проблем, підвищення ролі представницьких органів у со­ціальному захисті населення, забезпеченні конституційних прав громадян:
Переведення закладів соціально-культурного призначення на електроопалення із застосуванням багатотарифного лічильника
Враховуючи, що район не газифікований, існує проблема опалення закла­дів інфраструктури взимку, районною владою, при підтримці філії ВАТ «Микола­ївобленерго», вирішується питання переведення закладів соціально-культурного призначення на електроопалення із застосуванням багатотарифного лічильника.
Так за період 2006-2009 років на електроопалення переведено: Снігурівська ЗОШ №4 – 127 тис. грн., Снігурівська гімназія – 100 тис. грн., Євгенівська шко­ла – 114,4 тис. грн., Широківська школа – 30 тис. грн., БТДЮ – 12,1 тис. грн., Олександрівська ЗОШ – 149,6 тис. грн., районна музична школа – 22,5 тис. грн., районна бібліотека – 29,6 тис. грн., РДА – 49,8 тис. грн., Центральна ЗОШ – 192 тис. грн., Червонозірська ЗОШ – 200 тис. грн., дитячий садок №2 м. Снігурівка – 33,2 тис. Грн. Роботи виконано на загальну суму 1060,2 тис. грн.
Відновлення роботи дошкільних навчальних закладів та переведення їх на цілорічне функціонування
Станом на 1 січня 2010 року в районі налічується 37 дошкільних навчальних закладів, їх відвідують 1437 вихованців. По району відсоток охоплення дітей до­шкільною освітою становить 65% (місто – 94%, село – 65%).Починаючи з 2006 року, активно проводиться робота щодо капітального від­новлення системи опалення в ДНЗ для забезпечення їх цілорічної роботи.На той час в районі працює 32 дошкільні навчальні заклади, з них 23 цілорічні. Протягом 2006 року проведено капітальний ремонт системи опалення в 4 ДНЗ ра­йону: Широківському, Полянському, Червонодолинському та Івано-Кепинському, які у 2007 році переходять на цілорічне функціонування. У 2007 році відновили функціонування 4 дошкільні заклади: Галаганівський, Краснознам’янський, Павломар’янівський та Киселівський, що дало змогу додат­ково охопити дошкільною освітою 66 дітей. Протягом 2008 року 35 дошкільних навчальних закладів із 36 працюють ці­лорічно. Юріївський ДНЗ з причини недостатньої суми коштів у бюджеті сільської ради залишається працювати сезонно. У 2009 році за кошти субвенції з обласного бюджету (30 тис. грн.), районного бюджету (53,8 тис. грн.) відновлено роботу Вавилівського ДНЗ. У цьому ж році виділено субвенцію на реконструкцію та капітальний ремонт Червонодолинського ДНЗ (70,0 тис. грн. з обласного бюджету та 23,6 тис. грн. з районного) і Новопетрівського ДНЗ (60,0 тис. грн. з обласного бюджету та 51,3 тис. грн. з бюджету сільської ради), завдяки чому в цих дошкільних навчальних закладах відкрито додаткові групи для 42 вихованців. Так дошкільним вихованням додатково охоплені ще 245 дітей району.
Газифікація населених пунктів району
Газифікація району розпочалася в 1992 році з будівництва газопроводу – від­воду високого тиску від ст. Явкіно Баштанського району до м. Снігурівка, але через відсутність фінансування в 1998 році роботи було зупинено.
У 2004 році між УКБ ОДА та інститутом «Укргазпроект» було укладено дого­вір на коригування існуючого проекту будівництва газопроводу – відводу, в липні 2005 року виготовлена проектна документація і в 2006 році продовжено будів­ництво газопроводу-відводу до м. Снігурівка кошторисною вартістю 27529,4 тис. грн. довжиною 38,6 км. У 2007 році освоєно обсяг коштів 10000,0 тис. грн. та прокладено 13 км газо­проводу. У 2008 році було виділено ще 2,6 млн. грн., загалом, за 12,6 млн. грн.. про­кладено 17,5 км нового газопроводу діаметром 219 мм, але знов таки через від­сутність фінансування роботи по будівництву газопроводу-відводу до м. Снігурівка призупинено. Але добудова його розглядається. Питання добудови знаходиться на особистому контролі обласної державної адміністрації і розглядається як голо­вний інвестиційний проект області, оскільки добудова передбачається за рахунок коштів ВАТ “Нафтогаз України”. Протягом 2006-2010 років в районі велась робота по газифікації сільських населених пунктів із залученням коштів населення та підприємств. У 2006 році голубий вогник запалав у селах: Червона Зірка, Киселівка, Цен­тральне. У 2007 році до цього газопроводу під’єдналось с. Олександрівка. У 2008 році – села Світла Дача та Червоний Промінь. У 2009 році – село Новокиївка. 5 вересня 2010 р. – село Новотимофіївка.

Придбання шкільних автобусів
Станом на 1.01.2010 року в навчальних закладах Снігурівського району на­лічується 12 шкільних автобусів. Упродовж 2001-2007 років загальноосвітні навчальні заклади району отрима­ли 9 шкільних автобусів, в тому числі 2 автобуса за рахунок державного бюджету та 1 автобус за спонсорські кошти. У 2008 році навчальні заклади шкільний авто­транспорт не отримували. У 2009 році, враховуючи складну ситуацію з підвезенням до Баратівської ЗОШ, за рахунок коштів місцевого бюджету придбано шкільний автобус КАВЗ 1990 року випуску для Баратівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.Проблемним питанням залишилось підвезення учнів до Першотравневої ЗОШ, але в жовтні 2009 року завдяки участі та перемозі у проекті Програми роз­витку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Європейського Со­юзу для Першотравневої школи І-ІІІ ступенів придбано новий шкільний автобус РУТА-20 на 19 посадочних місць вартістю 153,0 тис. Грн.Наприкінці грудня 2009 року Снігурівський район отримав ще один довго­очікуваний шкільний автобус, придбаний за кошти обласного бюджету вартістю 117,5 тис. грн. для Горохівської ЗОШ.
Участь у конкурсах проектів і програм місцевого та регіонального розвитку
З метою впровадження проектів, райдержадміністрацією запропонована Програма сталого розвитку Снігурівського району до 2015 року, яка була затвер­джена на ХХV сесії районної ради від 3 квітня 2009 року. Дана програма покликана на підтримку участі району у спільному проекті Програми розвитку ООН та Євро­пейського Союзу «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та передбачає фінансову підтримку з боку районного бюджету ініціатив громад. У програмі акцентується увага на те, що для досягнення цілей сталого роз­витку необхідно залучення громадськості, а одним із шляхів – участь в конкурсах проектів, спрямованих на вирішення місцевих проблем, Територіальний підхід до сталого розвитку здійснюється за принципом «знизу – вгору».У 2009 році, за участю громадських організацій, підготовлено і реалізовано 10 різноманітних проектів. Таким чином, нинішнього року виконано робіт по проектах на загальну суму майже 1400000 гривень, половину з яких отримано від фондів конкурсів. Шість проектів передбачали збір коштів серед населення. Громадськими організаціями було зібрано та вкладено в реалізацію більше 55 тис. грн.За рахунок цих проектів проведено заміну вікон у школах сіл: Червона Доли­на, Червоний Промінь, Киселівка, де також замінено і опалювальну систему. Відремонтовано клуб в селі Галаганівка, оновлена водомережа в селах Пав­лівка, Новопетрівка. Роками не вирішувалось, хоч і було на контролі в усіх інстанціях, починаючи з Секретаріату Президента, питання придбання шкільного автобусу для Першо­травневої ЗОШ. Використовуючи можливості участі в проектах та набутий досвід, це питання було вирішено за два місяці. У 2008 році Снігурівська районна рада вперше прийняла участь у Всеукраїн­ському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування і стала переможцем, що дало можливість отримати 200 тис. грн. для ремонту пологового будинку. У 2009 році переможцями вийшли 12 проектів Снігурівщини, які реалізову­ються в 2010 році. Вперше в цьому конкурсі приймали участь проекти Новова­силівської, Червонозірської, Червонодолинської, Центральної, Василівської сіль­ських рад, Снігурівських ЗОШ №3, №4, центральної районної лікарні, всі вони отримали перемогу. У 2010 році район отримає для реалізації проектів 955 тис. грн., а відповідно така сума буде додатково витрачена на вирішення інших про­блем району. В районі вже використано 882 тис. Грн. З метою активізації ініціативи громад, депутати районної ради прийняли рі­шення про виділення з районного бюджету на підтримку кожного проекту – пере­можця по 30 тис. Грн. Протягом скликання районом була отримана певна допомога з обласного бюджету, так субвенції з обласного бюджету було надано:– у 2007 році – всього: 218,3 тис. грн. З них субвенція з обласного бю­джету на виконання депутатами обласної ради наказів виборців – 44,0 тис. грн., 30,0 тис. грн. – реконструкція Киселівського ДНЗ; 4,0 тис. грн. – реконструкція ДНЗ №7 м. Снігурівка; 10,0 тис. грн. – придбання обладнання для ФАПу в с. Новопетрівка. Субвенція з обласного бюджету на реконструкцію та відновлення аварійно - небезпечних будівель дошкільних навчальних закладів сільської місцевості - 100,0 тис. грн. – реконструкція Киселівського ДНЗ. Субвенція з обласного бюджету на виконання обласної цільової програми «Відновлення зовнішнього освітлення сільських населених пунктів Миколаївської області на 2007-2008 роки» – 74,3 тис. грн.– у 2008 році – всього 391,1 тис. грн. З них субвенція з обласного бюджету на виконання депутатами обласної ради наказів виборців – 53,0 тис. грн., з них: 9,0 тис. грн. – реконструкція будівлі Богородицького ФАПу; 8,0 тис. грн. – ре­конструкція будівлі Михайлівського ФАПу; 10,0 тис. грн. – реконструкція будівлі Знам’янського ФАПу; 6,0 тис. грн. – реконструкція будівлі Червонодолинського ДНЗ; 20,0 тис. грн. – придбання обладнання Центральній районній лікарні. Субвенція з обласного бюджету на реконструкцію та відновлення аварійно-небезпечних будівель дошкільних навчальних закладів сільської місцевості - 160,0 тис. грн., з них: 75,0 тис. грн. – реконструкція даху будівлі Червонодолинського ДНЗ; 85,0 тис. грн. – реконструкція будівлі Центрального ДНЗ. Субвенція з обласного бюджету на реконструкцію та відновлення аварійно – небезпечних будівель фельдшерсько – акушерських пунктів сільської місцевості 100, 0 тис. грн., з них: 13,0 тис. грн. – реконструкція будівлі Новопетрівського ФАПу; 20,0 тис. грн. – реконструкція будівлі Краснознам’янського ФАПу; 17,0 тис. грн. – реконструкція будівлі Тамаринського ФАПу; 30,0 тис. грн. – рекон­струкція будівлі Знам’янського ФАПу; 20,0 тис. грн. – реконструкція будівлі Ми­хайлівського ФАПу. Субвенція з обласного бюджету на виконання обласної цільової програми «Відновлення зовнішнього освітлення сільських населених пунктів Миколаївської області на 2007-2008 роки» – 78,1 тис. Грн. – у 2009 році – всього 846 тис. грн. З них субвенція з обласного бюджету на реконструкцію та відновлення аварійно-небезпечних будівель дошкільних на­вчальних закладів сільської місцевості – 130,0 тис. грн., з них: 70,0 тис. грн. – реконструкція будівлі (відкриття додаткової групи) Червонодолинського ДНЗ; 60,0 тис. грн. – реконструкція будівлі (відкриття додаткової групи) Новопетрів­ського ДНЗ. Субвенція з обласного бюджету на реконструкцію та ремонт комунальних доріг – 716 тис. Грн. – у 2010 році – всього 754,1 тис. грн. З них субвенція з обласного бюдже­ту на реконструкцію та відновлення аварійно-небезпечних будівель дошкільних навчальних закладів сільської місцевості – Новопетрівський ДНЗ (відкриття до­даткової групи) – 299,0 тис. грн.
Субвенція з обласного бюджету на виконання обласної Цільової соціальної Програми “Відновлення зовнішнього освітлення сільських населених пунктів Ми­колаївської області на 2007-2011 роки” в 2010 році – 75,1 тис. грн.Субвенція з обласного бюджету на реконструкцію (заміна вікон) хірургічного корпусу центральної районної лікарні – 280 тис. Грн. Субвенція з обласного бюджету на реконструкцію артезіанської свердловини для господарсько-побутових потреб центральної районної лікарні – 100 тис. Грн. За період п’ятого скликання згідно з розпорядженнями голови районної ради про­ведено 35 сесій та 7 позачергових сесій за ініціативою депутатів п’ятого скликання.У районі діє 51 районна цільова програма. З травня 2006 року (з початку роботи депутатів п’ятого скликання) прийнято 36 районних програм, внесено зміни до 25 діючих. З цих питань було прийнято 75 рішень, заслухано 23 звіти про їх виконання. У системі підготовки рішень ради та затвердженні програм основною лан­кою є постійні комісії. Поточна робота триває і в міжсесійний період. Питання, які вносяться на розгляд сесії районної ради, попередньо уважно вивчаються та обговорюються на засіданнях постійних комісій. Нагадаю, що з початку скликання відбулося близько 358 засідань постійних комісій, на яких розглянуто більше 3 тисяч питань, що турбують територіальні громади району. Я намагався приймати участь у більшості засідань постійних комісій. Практика показує, що постійні комісії мають доволі широкі можливості і нам вдається їх використовувати в повній мірі. У довідковому матеріалі звіту детально розкрито роботу кожної постійної комісії районної ради, показано ефективність та результати роботи постійних комісій. Я щиро дякую головам постійних комісій районної ради п’ятого скликання: І.В. Бойко, П.М. Кугляру, Н.М.Пастуховій, А.М.Клеменко, О.М.Номировському, М.Ю.Дреботу, Н.І.Шапір, Р.В.Богдановій за відповідальну роботу на цих посадах, високий рівень організації роботи комісій, зацікавлену принципову позицію при прийнятті рішень, які стосувалися життя територіальних громад району. Відповідно до Регламенту районної ради п’ятого скликання та з метою спри­яння законодавчому забезпеченню діяльності депутатів місцевих рад, органів і посадових осіб місцевого самоврядування, реалізації державної політики щодо сталого розвитку територіальних громад, підвищення рівня життя населення Сні­гурівського району, була створена Координаційна рада з питань місцевого само­врядування при голові районної ради. До складу Координаційної ради входять голова районної ради, керуючий справами виконавчого апарату районної ради, міський та сільські голови. Очолює Координаційну раду голова районної ради. Основною формою роботи Координаційної ради є засідання, які проводяться в міру необхідності. Районна рада започаткувала проведення виїзних засідань. Такі засідання відбулися на території Горохівської, Нововасилівської, Афанасіїв­ської, Першотравневої, Куйбишевської, Новопетрівської, Тамаринської, Павлів­ської, Василівської сільських рад та Сергіївської сільської ради Березнегуватсько­го району. Засідання у такому форматі дають можливість головам сільських рад воло­діти ситуацією на місцях та, в порівняльній характеристиці, визначитись з дея­кими проблемними питаннями, що існують у соціальному та економічному житті територіальних громад, а також допомагають при підбитті підсумків щорічного конкурсу на кращу сільську раду та кращий населений пункт району. У звітному періоді депутати продовжили практику проведення особистих прийомів громадян на закріплених територіях. Під час зустрічей з виборцями уважно розглядалися їх проблеми, вживалися заходи щодо вирішення порушених питань. За звітний період до районної ради надійшло 14 звернень та запитів де­путатів районної ради щодо вирішення питань територіальних громад. Більшість з них стосувались газифікації та водозабезпечення населених пунктів, ремонту комунальних доріг, ремонту пам’ятників та будівель, тощо. Вирішення чималої низки питань депутати брали на себе, частина вирішува­лась місцевими радами та райдержадміністрацією. Більшість питань, порушених у депутатських зверненнях, вирішено, ті ж питання, вирішення яких належить до компетенції органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, знаходиться у стадії вирішення. Відповідно до Закону України «Про звернення громадян» згідно із затвердже­ним графіком, мною проводились особисті та особисті виїзні прийоми громадян. За звітний період до районної ради надійшло 57 звернень від мешканців міс­та Снігурівка, сіл району та громадян, які проживають за межами району, 4 з цих звернень – колективні. Депутати районної ради разом із виконавчим апаратом брали активну участь у процесі підготовки проектів нормативно-правових актів. Так у звітному періоді було підготовлено і направлено до обласної ради 32 листа стосовно включення об’єктів інфраструктури району до переліку об’єктів на фінансування у 2009 році, 5 звернень: до Державного департаменту України з питань виконання покарань щодо виправлення ситуації, яка склалася в с. Центральне нашого району в зв’язку з розміщенням на його території виправної колонії №5, до голови Миколаївської обласної ради, голови Миколаївської облдержадміністрації та голови правління ВАТ «Миколаївгаз», депутатів районної ради до державних органів, органів міс­цевого самоврядування, установ, підприємств, організацій, населення регіону щодо підтримки ініціативи депутатів міської ради по відновленню пам’ятника воїнам-визволителям біля залізничного вокзалу, до Верховної Ради України, Кабі­нету Міністрів України та Міністерства екології та природних ресурсів України по внесенню змін до Державної програми по покращенню екологічного стану річки Інгулець, до Кабінету Міністрів України, Національної комісії регулювання електро­енергетики України щодо вирішення питання видачі технічних умов та укладення договорів підключення багатоповерхових будинків до електроопалення. Важливим документом цього скликання був Бюджетний регламент районної ради, який дав можливість впорядкувати систему роботи з районним бюджетом. Більшість депутатів районної ради стала більш предметно вивчати районний бю­джет та чітко орієнтуватися в його формуванні та внесенні змін. Протягом скликання спостерігалась конструктивна співпраця виконавчого апарату районної ради з управліннями та відділами райдержадміністрації, що надавало можливість своєчасно готувати матеріали для розгляду в постійних ко­місіях та на пленарних засіданнях. Районна рада в своїй діяльності дотримується принципу гласності, відкри­тості та прозорості, вона завжди відкрита для спілкування з засобами масової інформації незалежно від їх направленості та приналежності. Діяльність ради, її депутатського корпусу висвітлюється не тільки на сто­рінках районної газети, а й на сторінках обласних друкованих органів. Ми щиро вдячні всім засобам масової інформації за увагу до роботи районної ради, за їхні як позитивні, так і критичні матеріали, які, вважаю, стимулюють, активізують ді­яльність ради та її керівництва. Такі підсумки. Є, зрозуміло, позитивні сторони діяльності, але я чітко усві­домлюю, що для відчутного поліпшення стану справ на всіх ділянках зроблено ще недостатньо. Користуючись нагодою, В.Г.Козирєв подякував депутату обласної ради В.П.Долині, депутатському корпусу районної ради, міському та сільським головам, органам виконавчої влади на чолі з головою райдержадміністрації С.В.Бунчуком за підтримку, взаєморозуміння і проведену спільними зусиллями роботу.Депутати розглянули також цілу низку земельних питань, питань, що стосу­валися ряду об’єктів комунальної власності, внесли доповнення до районної Про­грами підтримки газети «Вісті Снігурівщини» та статуту редакції. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації С.В.Бунчук і депутат обласної ради В.П.Долина.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Вісті Снігурівщини” від 04.11 10р. №87.Підсумували зроблене, визначилися з новими завданнями"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 1
Новых вестей вчера: 22

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта