Газета Голос Баштанщини від 9 жовтня 2010 року №104 «Завдання влади згуртовувати людей, вирішувати їхні проблеми» : 801561 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета "Голос Баштанщини" від 9 жовтня 2010 року №104 «Завдання влади згуртовувати людей, вирішувати їхні проблеми»

4 жовтня голова Баштанської райдержадміністрації Іван Рубський провів планову розширену нараду з участю міського та сільських голів, керівників підприємств, установ, організацій району і міста. У роботі наради взяв участь і виступив голова районної ради Михайло Бенюх.
Традиційно І. В.Рубський підбив підсумки зробленого за попередній місяць. А він був досить напруженим і багатим на події. Зокрема, Баштанка та ряд сіл відзначили свої дні народження, ювілеї – ряд шкіл, були встановлені меморіальні дошки Героям Радянського Союзу, нашим землякам.
На базі Баштанки 30 вересня відбулося виїзне засідання Ради регіонів з участю голів райдерж-адміністрацій, районних рад, начальників управлінь соціального захисту населення та голів районних ветеранських організацій.
На порядок денний були винесені ряд питань. Найперше – про виконання доручення віце-прем’єр-міністра України В. А. Слаути про вжиття невідкладних заходів щодо припинення списання і руйнування внутрішньогосподарських зрошувальних систем.
– Ми живемо в зоні ризикованого землеробства, – наголосив заступник голови районної ради з питань АПК Юрій Мельник. – А у зв’язку з глобальним потеплінням землеробство буде прибутковим у тому разі, коли відновиться зрошення. Саме у цьому ми вбачаємо перспективу розвитку АПК.
Раніше в районі четверта частина всієї ріллі, а це 31275 га, була на зрошенні, у тому числі 29,6 тис. га було передано в оперативне управління і користування. 1066 га було під малим зрошенням. Нині в районі фактично поливається лише 1700 га. Однак ситуація зараз змінюється – йде відновлення зрошення. Краплене зрошення використовують ЗАСТ «Зоря Інгулу», ВАТ «Богданівський плодорозсадник», а Баштанський будинок-інтернат, маючи всього 5 га зрошення, забезпечує овочами і себе, і частково віддає на реалізацію.
Ю. А. Мельник закликав сільських голів провести інвентаризацію зрошувальних систем, взяти їх на баланс сільських рад, аби згодом передати у власність територіальних громад.
Начальник Баштанського міжрайонного управління водного господарства Віктор Лебедєв зазначив, що попри численні труднощі управлінню вдалося зберегти мережу зрошувальних систем. Є доручення Кабінету Міністрів про відродження зрошення на півдні України, тому наше завдання – довести до кінця інвентаризацію, попри розкрадання, щоб передати систему зрошення землекористувачу.
І. В. Рубський теж звернувся до сільських голів з проханням по-державному підійти до даного питання і прийняти зрошення в такому стані, в якому воно є.
Про виконання районного та місцевих бюджетів Баштанського району за 9 місяців 2010 року доповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Євдощенко. Вона повідомила, що виконання місцевих та державного бюджетів району по податках і зборах за січень-вересень складає 33743 тис. грн. при плані 32196,5 тис. грн., або 109,8% та 118,3% до відповідного періоду минулого року. Надходження до загального фонду місцевих бюджетів за звітний період склали 18493,1 тис. грн. при плані 16256,9 тис. грн., або 119,8%, до спеціального фонду – склали 1170,2 тис. грн., або 115,5% до плану.
Виконання плану податків і зборів по районному бюджету за поточний період складає 112,9%, по міському бюджету – 106,5%, по сільських бюджетах – 123,2%.
Майже по всіх доходних джерелах загального фонду місцевих бюджетів план виконано, крім податку на прибуток (99,5%) через зменшення прибутку комунальних підприємств та адміністративних штрафів.
Але, незважаючи на загальне виконання, 7 сільських рад не забезпечили виконання річної норми: Новоіванівська (56,4%), Христофорівська (61,3%), Привільненська (65%), Новосергіївська (65,4%), Старогороженська (69,3%), Пісківська (73,4%) та Ленінська (74%),зазначила С. В. Євдощенко.
Вона також підкреслила, що, незважаючи на поганий стан доріг та низький рівень забезпечення їх елементами дорожньої сигналізації та освітлення, залишок коштів по податку з власників транспортних засобів складає 149,5 тис. грн., а коштів по забрудненню навколишнього середовища – 175,3 тис. грн. Тому необхідно терміново використати ці кошти.
З метою якісного виконання зведеного бюджету району, ефективного використання бюджетних коштів було дано ряд відповідних доручень міському та сільським головам.
І. В. Рубський наголосив сільським головам, щоб систематично працювали бюджетні комісії, адже важливішого питання, ніж виконання бюджету, немає. Він також нагадав про ефективне використання земель, відведених під пасовища.
– Сьогодні завдання влади – згуртовувати людей і вирішувати всі їхні проблеми, – відзначив керівник району. – Наша агітація – це наша повсякденна робота.
Сільські голови, які не забезпечили річної норми виконання бюджету сільської ради, дали пояснення.
Завідувач сектору з питань внутрішньої політики апарату райдержадміністрації Василь Гонтазупинився на матеріально-технічному забезпеченні територіальних та дільничних виборчих комісій. У районі діють 1 районна територіальна виборча комісія,1 міська та 19 сільських виборчих комісій.
Районною ТВК утворено 20 одномандатних виборчих округів з виборів депутатів районної (міської ради). міською, сільськими ТВК утворено 326 виборчих округів (в тому числі, 15 – по міській раді).
В районі утворено 43 дільниці з кількістю близько 30 тис. виборців.
Відділом ведення державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації здійснено передачу інформації про кількість виборців до сільських, міських, районної та обласної виборчих комісій. Ведеться підготовча робота по виготовленню попередніх списків виборців, опрацьовуються заяви виборців щодо включення до реєстру і зміни виборчої адреси.
В. М. Гонта розповів про нормативні вимоги до приміщень територіальних і дільничних виборчих комісій, про перелік та норми забезпечення їх транспортом засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою та іншими матеріальними цінностями.
– Ми вступили у короткоплинний і активний виборчий період, – наголосив голова районної радиМихайло Бенюх, звернувшись до міського та сільських голів з проханням забезпечити усім необхідним дільничні комісії.
До 15 жовтня повинні бути закриті розрахунки за майнові паї. Необхідно перевірити харчування дітей у дитячих садках та школах, особливо харчування учнів старших класів. Голова ради вказав на необхідність створення громадських організацій, щоб можна було залучити інвестиції.
І. В. Рубський, завершуючи нараду, закликав міського та сільських голів дотримуватися законодавства у передвиборчий період і дав ряд доручень щодо розглянутих на нараді питань.
Заступник голови райдержадміністрації Олександр Процак свій виступ присвятив питанню підготовки до опалювального сезону, в тому числі, звернув увагу на зовнішнє освітлення сіл та встановлення дорожніх знаків біля шкіл.
Керівники району І. В. Рубський та М. П. Бенюх повідомили, що голова районної ради ветеранів Лідія Андреєва нагороджена Почесною грамотою Кабінету міністрів України та нагрудним знаком за вагомий особистий внесок у розвиток військово-патріотичного виховання молоді, вирішення питань соціального захисту ветеранів та з нагоди Дня ветерана й тепло привітали її з нагородою, вручивши квіти.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета "Голос Баштанщини" від 9 жовтня 2010 року №104 «Завдання влади згуртовувати людей, вирішувати їхні проблеми»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 15
Новых вестей вчера: 23

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта