Газета “Чорноморська зірка” №№ 83*84 від 15 жовтня 2010 року. ПРО НАБОЛІЛЕ-ВГОЛОС : 800747 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета “Чорноморська зірка” №№ 83*84 від 15 жовтня 2010 року. ПРО НАБОЛІЛЕ-ВГОЛОС

Нещодавно голова Очаківської райдержадміністрації О.Ф. Росинець зустрівся з працівниками соціальних служб Кам`янської сільської ради. Метою візиту стало підбиття підсумків сільськогосподарського сезону, виявлення проблем у соціальних сферах та шляхи їх вирішення. Зі слів Олександра Федоровича, ситуація в районі стабільна та підконтрольна: "Якщо ми візьмемо сільське господарство, то ВЖЕ практично закінчений комплекс робіт по збиранню урожаю, йдепланова робота посівної кампанії (при плані 20 тис. га засіяно більше 15 тис. га озимих)".
Влада намагається переорієнтувати сільгоспвиробників на вирощування хліба. "За останні роки почали брати багато землі, - каже О.Ф. Росинець, - але мало в неї вкладати". Голова РДА навів приклад, як господарство "Агроінвест" із 1200 га землі засіяло 1000 га ріпаком. "Хто знає, що це за рослина, розуміє- вона завдає більше шкоди ґрунту аніж соняшник. А раніше існувало обмеження на його засівання - до 10% від загальної кількості ріллі".
Непроста ситуація виникла і з бюджетом. За останніми даними податкової інспекції за січень-вересень, сплата податків на один гектар ріллі для сільгоспвиробників у районі різниться. Скажімо, якщо брати безпосередньо Кам`янську сільську раду, то фермерські господарства платять 25,5 грн. за га, а одноосібники - 6 грн. за той же гектар. У останніх землі близько 6 тис. га, а це майже 100 тис. грн. втрат бюджету. "Це гроші, які повинні були піти на школи, дитячі садки, лікарні", - зазначає Олександр Федорович.
Не обійшов своєю увагою О.Ф. Росинець і нашумілу оздоровчу кампанію у закладах освіти. При 100%-му фінансуванніхарчування дітей з боку держави, знайшлися люди, які захотіли на цьому нажитися. "У районному відділі освіти знайшли підробку документів на харчування у сумі 63 тис. грн. Зараз по цій справі працюють прокуратура і міліція", - каже О.Ф. Росинець. Щоб не повторити подібної ситуації, відтепер кожні платежі проходять узгодження першого заступника голови РДА, а потім - голови РДА. "Завдяки такій роботі, ми можемо йти двома напрямками: по-перше, - збільшувати доходну частину бюджету, по-друге - жорстко контролювати використання коштів", - говорить він.
Турбує Олександра Федоровича ситуація, що склалася в охороні здоров'я. Після доручення голови РДА про скорочення апарату управління ЦРЛ, пішли скорочення старших медичних сестер та відділень загалом. Для вивчення цієї проблеми була створена робоча група, до якої увійшли працівники КРУ, фін.управління РДА та представники трудового колективу ЦРЛ. "Це доручення жодним чином не стосується рядовихвчителів, соціальних працівників,медиків", - говорить О.Ф. Росинець.
На майбутнє планують розширяти будинки для людей похилого віку та дитячі інтернати, поліпшувати водозабезпечення та енергозбереження в районі. Та, звісно, все обіцяне не може бути виконане без втручання місцевих органів влади. В першу чергу Кам`янська рада повинна шукати шляхи вирішення проблем, а вже районна адміністрація допоможе їх здолати.
Проблеми, озвучені 11 жовтня на зустрічі із працівниками соцсфери Кам'янської сільради, були почуті владою. Наступного ж дня після розмови голова РДА О.Ф. Росинець виїхав до Кам'янки знов, уже разом з начальником Очаківського райавтодору Р.О. Бобровим та начальником відділу ЖКГ району В.В. Кифоренком. Для об'їзду доріг до малих сіл (після дощу!) та визначення конкретних дій по їх ремонту до посадовців приєдналися керівник ПСП "Україна" А.І. Костерчук та директор Кам'янської ЗОШ Л. Стоянова.
На виїзді з Кам'янки до с. Жовтень, колись рівненько вимощеному кам'яними плитами, машину кидало, мов на американських гірках, - ось де можна зарити назавжди сотні, а то й тисячі гривень на ремонт шкільного автобуса. Найнагальнішої уваги потребують і два відрізки шляху, розташовані у балках, - там грунтова дорога деформується за рахунок надлишкової вологи. За Жовтнем, по дорозі на Лиманне, на одній з ділянок утворилася мало не діра - грунт просів, коли підсипану автодором жорству трохи "позичив" хтось дуже "хазяйновитий" (звісно ж, не в масштабах кількох кілограмів).
Обговорювати план дій за результатами побаченого зупинилися у бібліотеці Жовтенського сільського клубу.
У першу чергу, підбив "шляховий" підсумок Р.О. Бобров,- слід зайнятися близько кілометром шляху - двома балками та виїздом за Жовтень. Матеріал є, залишилося скласти план робіт та днями братися до роботи, намагаючись вкластись у місячний термін. А дивлячись наперед, до снігів слід ще прибрати скошені бур'яни там, де цього не зроблено.
У самій Кам'янці шляхи збудовані по-розумному, основа є, інша справа - як вони виглядають нині. Присутні погодились: якщо привести у нормальний стан дороги до с. Жовтень, Турчанового, Баланового, то можна буде говорити й про цілорічне транспортне сполучення з малими селами, про якийсь постійний маршрут. А це - і доставка продуктів, і хліб взимку, коли замітає хурделиця. Знову ж, пенсіонерам важко діставатися Кам'янки чи Очакова. Якось від літніх людей пролунала пропозиція, щоб їх підвозив шкільний автобус. За внутрішніми інструкціями відділу освіти, повідомила Л. Стоянова, водій не має права цього робити. О.Ф. Росинець пообіцяв вивчити це питання і знайти прийнятне вирішення.
- Рік у рік, - підключився до розмови А.І. Костерчук, - дороги - місцева наболіла проблема. Ми, господарники, завжди готові "підставити плече", допомагати транспортом, матеріалами,але в тому разі, коли сільський голова дійсно цього хоче, прагне щось справді зробити. Вважаю, що і самі люди, обираючи сільського голову, мають робити певні висновки з свого досвіду, якщо хочуть бачити якийсь результат. Буде згода між владою і громадою - буде толк. А я б дуже хотів, щоб наші малі села не були чимось обділені.
Також А.І. Костерчук запропонував подумати про те, як зробити освітлення вулиць - хоча б по 5-6 ліхтарів на кожне село. Коли спробував поговорити про це з компетентною організацією, каже керівник ПСП "Україна", йому за одні Жовтні назвали суму в десятки тисяч.
- Як ми бачимо, - зазначив голова РДА О.Ф. Росинець, - є проблеми стратегічні, вирішення яких слід планувати заздалегідь, і є - тактичні, тобто ті, які потребують уваги саме зараз. А це - ота необхідність у районній програмі розвитку малих сіл, плану дій на п'ять років, про який уже говориться роками. Тут мають бути і шляхи, й транспортне сполучення, яке потягне за собою зростання інтересу до цих населених пунктів з боку господарників (більшість земельних паїв у Кам'янській сільраді припадає якраз на малі села), розвитку там приватного господарства. За підсумками сьогоднішньої зустрічі будуть надані доручення відділу ЖКГ, управлінню економіки тощо.
Крім згаданих проблем, існує й елемент проблеми управління територіями. Погляньте: там, де сільський голова на місці, і село живе. Це й Чорноморка, де у момент приходу А. Дмитренка на посаду сільського голови господарства уже не було, і ніхто не знав, що ж робити з соцсферою, а нині там вулиці освітлені яскравіше, ніж в Очакові. І Парутине, в якому вже давно немає легендарного Ф.А. Іванова, а соцсфера величезна - В.П. Несенко зуміла її втримати, знайшла спільну мову із новими керівниками господарства. Адміністрація допомагає тим, хто працює. Виділені ж часткові кошти на благоустрій дитсадків та шкіл за умовами програми "Місцевий ровиток, орієнтований на громаду». Новий дах Дмитрівської школи, вікна у Куцурубському дитсадку тощо, це - не казка, а те, що відбувається в нашому районі. І будь-які підприємці готові фінансувати те, що їм необхідно. Тільки треба вміти сільському голові домовитись з ними не на основі "дай", а за умовами ринкових відносин, зробити й самому якісь кроки.
Можливість висловитися мав кожен з присутніх. Внесли свої пропозиції й начальник відділу ЖКГ району В.В. Кифоренко, і директор Кам'янської ЗОШ Л.С. Стоянова. Так вийшло, що зібрались там не тільки однодумці в плані добробуту району, а й однопартійці - регіонали. У такому тандемі, зазначив голова РДА, легше вирішувати проблеми. Якщо буде співпраця по лінії "сільський голова - депутат районної ради - голова районної ради - голова райдержадміністрації", буде й толк від узгоджених дій та взаєморозуміння.
І. РЕУЛЕЦЬ


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета “Чорноморська зірка” №№ 83*84 від 15 жовтня 2010 року. ПРО НАБОЛІЛЕ-ВГОЛОС"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 13
Новых вестей вчера: 23

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта