Газета “Чорноморська зірка” №№ 79-80 від 24 вересня2010 року. ЙДЕ ПРОЦЕС НАВЕДЕННЯ ПОРЯДКУ В УСІХ СФЕРАХ ДІЯЛЬНОСТІ : 788200 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета “Чорноморська зірка” №№ 79-80 від 24 вересня2010 року. ЙДЕ ПРОЦЕС НАВЕДЕННЯ ПОРЯДКУ В УСІХ СФЕРАХ ДІЯЛЬНОСТІ

- Олександр Федорович! На календарі - вересень. Тож хочеться запитати, наскільки ми наблизились до виконання "зустрічних" зобов`язань по виконанню районного бюджету (плюс 1,5 млн.грн. на кінець року)? Куди пішли кошти від перевиконання бюджету за підсумками півріччя? На що сьогодні їх не вистачає?
- Хотів би нагадати, що до виконання обов`язків голови Очаківської райдержадміністрації я приступив 17 квітня 2010 р. Через два тижні було поставлене завдання, про яке Ви говорите. На 1 липня 2010 р., тобто за два місяці, ДПІ повинна було зібрати додатково до плану 400 тис. грн. Вважаю, що ДПІ впоралася з поставленим завданням і зібрала додатково 400 тис. грн. Але оскільки перший бюджетний квартал було провалено і податківці взяли наперед 100 тис. грн., які ми змушені були повернути у другому кварталі, до розподілу за підсумками півріччя було представлено 300 тис.грн. Частина коштів пішла на надання допомоги сільським радам на вирішення питань водо забезпечення згідно інвестиційних проектів, ремонт інфекційного відділення ЦРЛ, ремонт покрівлі Кам`янської школи, фінансування районних засобів масової інформації, тобто радіо "Очаківська нива" і газети "Чорноморська зірка", й інші за обсягом, але важливі питання.
На сьогодні є проблеми в стопроцентному забезпеченні витрат на енергоносії в освіті, в т.ч. заборгованості перед комунальним підприємством "Гілея" в сумі 31 тис. грн. за минуле опалення; необхідно збільшити видатки на харчування й перевезення дітей. Це стосується й фінансування засобів масової інформації району, а також продовження роботи за проектом "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", якийрозпочали сільські ради.
Я хотів би звернути увагу на те, що районна рада і райдержадміністрація змінили принципи співпраці з сільськими радами, в тому числі й у вирішенні фінансових проблем. Мета - спонукати людей до об`єктивного вибору сільських голів і розуміння їх важливості у вирішенні проблем сільської громади. Наприклад, участь сільських рад у проекті "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Домовились, що частину коштів на вирішення питання виділяє громада (і ця умова скрізь виконується), 20 тис. грн. виділяє районна рада. Після виконання даних умов районна рада і райдержадміністрація виділяють ще 20 тис.грн. Ці умови були виконані Парутинським сільським головою В.П. Несенко, Куцурубським сільським головою Ю.В. Себруком, Рівненським сільським головою О.І. Костовою. Відповідно ці сільські ради і отримали більше коштів.
Аналогічно розподілялися кошти з обласного бюджету на освітлення населених пунктів, тобто пропорційно виділених сільською радою власних коштів. Тому найбільше їх отримали Чорноморська, Куцурубська, Парутинська сільські ради, де сільськими головами - А.А. Дмитренко, Ю.В. Себрук, В.П. Несенко. Показовим є виконання бюджету в розрізі сільських рад за 8 місяців. Чорноморська сільськарада виконала бюджет на 143,5%, Парутинська - на 111,5%, Острівська - на 109,9%, котрі очолюють А.А. Дмитренко, В.П. Несенко, О.П. Бабій. В той же час Солончаківська сільська рада виконала бюджет на 57%, Іванівська - на 78,8% ( сільські голови О.П. Драган, С.О. Ільїн). По району сільські бюджети виконано на 103,9%, а районний бюджет - на 112%. Тому є над чим думати і над чим працювати як районній владі, так і сільським радам.
- Пригадується, до 1 вересня був відведений термін так званого адаптування до роботи в умовах жорстких вимог за результатами. Чи всі його витримали?
- Ніяких жорстких вимог практично не було, були вимоги по виконанню державними службовцями своїх посадових обов`язків і дотримання норм чинного законодавства. Жорсткі були вимоги тільки в декількох випадках. Це - дотримання фінансової дисципліни і ставлення до проблем кожного жителя району. Не має права людина, яка перебуває на державній службі, формально ставитися до людської долі.
Недопустимо також, коли виконання бюджету і утримання існуючої бюджетної сфери тримається, вибачте за грубість і вульгарність, "на зубах", а окремі посадовці дозволяють собі, скажемо так, вільно і легко витрачати бюджетні кошти. В таких випадках моя позиція як голови райдержадміністрації, була безкомпромісна і безжальна. Тому і відбулися кадрові зміни і в апараті райдержадміністрації, і у відділі освіти, і в управлінні соціального захисту, та й в інших структурних підрозділах. Крім того, є справи, над якими працюють правоохоронні органи. За результатами, населення буде проінформоване обов`язково.
- Не можна не згадати про пріоритетні напрямки роботи РДА в цьому році. Про які результати можна говорити? Чи співпадають можливості з задуманим?
- Пріоритетними питаннями було визначено: водозабезпечення, охорона здоров`я, підготовка до зими, соціальний захист, харчування дітей і хворих. Корективи будуть внесені після 31 жовтня, коли населення району буде давати свої наказидепутатам районної, сільської і обласної рад.
На сьогодні вирішена значна частина питань водозабезпечення в Парутинській сільській раді (сільський голова В.П. Несенко), Дмитрівській (Т.М. Філюк). Чорноморській (А.А. Дмитренко), Покровській (Г.М. Агафонов), Рівненській (О.І. Костова), Куцурубській (Ю.В. Себрук). Думаю, що в жовтні-листопаді надамо допомогу жителям Козирської і Острівської сільських рад у вирішенні даних питань. Потім дану роботу необхідно проводити в Кам`янській і Солончаківській сільських радах, де є дуже багато проблем.
З питання підготовки до зими. Завершуються роботи по модернізації котельні в Іванівській школі, де встановлюються котли нового покоління, які повинні зменшити витрати вугілля вдвічі. Відпрацьовуються питання з ДЛМГ або приватною фірмою по виробництву брикетів з деревини. Якщо це дасть необхідний ефект, тоді на наступний рік будемо реконструйовувати або будувати аналогічні котельні в Куцурубській і Чорноморській школах. З допомогою ТОВ "Порт Очаків" закінчено газифікацію топкової Благодатненської школи. Передано котел Козирському дитсадку і зараз працюємо з депутатом обласної ради від Партії регіонів П.М. Паламарюком по виділенню коштів з обласного бюджету на придбання котлів нового зразка, в тому числі ідля Козирського дитячого садка. Але, на жаль, чомусь Козирська сільська рада стоїть осторонь від вирішення даного питання. Впевнений, що з допомогою батьків, сільського комунального підприємства і дане питання буде вирішене. Всі школи забезпечені вугіллям. Через декілька днів ДЛМГ приступає до вирізки сухих дерев, які і будуть використані для опалення бюджетної сфери і населення району.
Відпрацьовується питання нарахування субсидій для населення за спрощеною схемою відповідно допостанови Кабміну.
Розпочався ремонт інфекційного відділення ЦРЛ, скорочується апарат управління. Недавно в ЦРЛ закінчила роботу колегія обласного управління охорони здоров`я, яка приїхала за пропозицією РДА. Після заслуховування їх довідки на колегії РДА буде прийнято рішення про шляхи удосконалення охорони здоров`я. Крім того, треба врахувати, що з нового року засади охорониздоров’я перейдуть до управління райдержадміністрації, в тому числі і фінансування. Крім того, виділено 200 тис. грн. на придбання житла для молодих лікарів. Йде організаційна робота по забезпеченню продуктами харчування закладів освіти і охорони здоров`я. На нараді з керівниками вирішено питання по забезпеченню крупами, борошном, олією на умовах спонсорської допомоги. Всі інші продукти харчування будуть придбані за рахунок бюджетних коштів.
Крім того, у вересні повинні розпочатись роботи по будівництву газопроводу до сіл Яселка, Дмитрівка. Зобласного бюджету виділено 2,4 млн. грн., за дорученням голови облдержадміністрації М.П. Круглова у вересні повинно бути освоєно 600 тис. грн.
У вересні буде газифіковано ФАП в с. Острівка. Для цього сільською радою (сільський голова О.П. Бабій) придбано лічильник, конвектори, а депутат районної ради від Партії регіонів А.П. Бурбело взяв на себе зобов`язання профінансувативиконані роботи. В цілому можна констатувати, що робота по вирішенню пріоритетних завдань в районі ведеться, але нам, звичайно, хочеться все і швидко. Тому тут треба враховувати і фактор, і час, і можливості, але поставлені завдання будуть виконані обов`язково.
- Стартувала виборча кампанія до місцевих рад. На Вашу думку, чи позначиться, і як, рівень соціально-економічного розвитку району на настроях виборців? Ви його записали бу позитив владі?
- Звичайно, позначиться, звичайно, буде критика дій влади. Хотілося б, щоб це була конструктивна критика, а не огульна, яка інколи межує з низьким рівнем культури, а, точніше, її відсутністю. В цілому, вважаю, що треба записати владі в позитив, оскільки йде процес наведення порядку у всіх сферах діяльності. Звичайно, є певні недоліки, допущені, як з об`єктивних, так і суб`єктивних причин. Кожна розумна людина усвідомлює, що тільки в казках все вирішується відразу за велінням бабусі і чарівними діями золотої рибки, а в житті все складніше. Не можна більше споживати, ніж виробляємо. Якщо так продовжувати, то дійдемо до ситуації, коли син говорив батьку: "Кінчай, тату, торгувати, бо нічим здачі давати". Тут доцільно згадати слова Президента України В.Ф. Януковича "Краще коли владу критикують за роботу, ніж критикують за бездіяльність".
Я завжди говорив і ще раз повторю: у нас, в Очаківському районі, живуть мудрі люди, і вони самі зроблять свій правильний вибір.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета “Чорноморська зірка” №№ 79-80 від 24 вересня2010 року. ЙДЕ ПРОЦЕС НАВЕДЕННЯ ПОРЯДКУ В УСІХ СФЕРАХ ДІЯЛЬНОСТІ"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 8
Новых вестей вчера: 8

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта