Газета Народна трибуна №70-71 від 09.09.10. Кожен повинен виконувати свою роботу : 787607 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета "Народна трибуна" №70-71 від 09.09.10. Кожен повинен виконувати свою роботу

Нараду з селищним, сільськими головами та керівниками структурних підрозділів Березнегуватської райдержадміністрації за участю голови районної ради М.І. Ковальчука, яка відбулася минулої п'ятниці, відкрив голова райдержадміністрації А.М. Круц.
Анатолій Миколайович коротко проінформував присутніх про події, що відбулися в районі протягом серпня. На належному рівні пройшли районні заходи до Дня Державного Прапора України, 19-ї річниці незалежності України, наш район достойно був представлений на обласних обжинках.
Голова райдержадміністрації відмітив, що напередодні першого вересня актуальним є питання надання якісної освіти дітям з малокомплектних шкіл. За індивідуальною формою навчання вони отримують четверту частину необхідних знань. В школах І-ІІ ст., де вчителі змушені викладати 5-6 предметів, про високий рівень викладання та якість знань не може бути й мови. Тому перед відділом освіти райдержадміністрації стоїть серйозне питання щодо забезпечення якісної освіти в районі.
Потім учасники наради заслухали інформацію начальника фінансового управління РДА Максименко В.І. про заходи по забезпеченню виконання місцевих бюджетів району за 2010 рік та завдання щодо організації бюджетного процесу 2011 року.
В ціломузведений бюджет виконується. Серед сільрад найкращі показники має Маліївська, яка вже справилась з бюджетом десяти місяців. Відстають Калузька, Сергіївська та ін. З позитивного боку Валентина Іванівна відзначила Маліївську сільраду і в питанні справляння податків з одноосібників. Досягнуто стовідсоткового їх розрахунку з бюджетом. В той же час по Федорівській, Калузькій, Сергіївській, Лепетиській сільських радах відставання до річних нормативів від одного до двох місяців.
Не все гаразд із сплатою земельного податку. Тільки Новоукраїнська та Білокриницька сільські ради забезпечили практично стовідсоткову сплату по першому строку (до 15.08.10). А майже всі сільські ради недопрацьовують у цьому напрямку.
Валентина Іванівна повідомила і про невикористання сільрадами коштів за забруднення навколишнього середовища, які можна направляти на упорядкування сміттєзвалищ. Таких коштів всього на рахунках сільрад близько 85 тис. грн. Найбільші залишки мають наступні сільські ради: Лепетиська - 13 тис. грн.,Маліївська - 18 тис. грн., Новоукраїнська - 8,5 тис. грн., Новосевастопольська - 7,5 тис. грн., Озерівська - 7 тис. грн., Висунська - 5 тис. грн. Також не використовуються кошти податку з власників транспортних засобів, яких на рахунках селищної і сільських рад близько 100 тис. грн., та які можна використовувати на ремонт доріг. "Лідерами" у цьому питанні є Лепетиська сільська рада - 12 тис. грн., Новосевастопольська - 9 тис. грн., Новоукраїнська - 7,5 тис. грн., Калузька - 5 тис. грн.
Гострим був коментар голови райдержадміністрації А.М. Круца. Анатолій Миколайович вражений бездіяльністю сільських рад, які до цього часу не використали перелічених вище названих коштів, а також коштів вільного залишку, який на сьогоднішній день по району складає 300 тис. грн. Найбільший вільний залишок мають: Маліївська сільська рада - 63 тис. грн., Любомирівська - 60 тис. грн., Федорівська - 29 тис. грн., Сергіївська - 26,5 тис. грн., Мурахівська - 25 тис. грн., Озерівська - 24 тис. грн.Чому вони не використані? Адже ціни на все ростуть не по днях, а по годинах. Невже в сільських радах немає проблемних питань? Не треба нічого ремонтувати, будувати, благоустроювати, упорядковувати?
Під час обговорення сільські голови давали пояснення щодо використання цих коштів. Так, Любомирівський сільський голова Єфименко В.І. планує за рахунок вільного залишку перевести групу короткотривалого перебування в групу повного дня. Незрозуміло тільки, чому це рішення було ним прийнято під час наради, а не значно раніше, до початку нового навчального року.
Про стан сплати земельного податку з фізичних осіб та орендної плати за землю за 2010 рік інформував завідувач сектору оподаткування фізичних осіб Березнегуватського відділення СМДПІ Юхименко А.Б.
Не все гаразд із земельним податком по Висунській сільській раді, яка знаходиться на останньому місці по його сплаті. Борг по орендній платі мають селищна, Федорівська сільська ради. До речі, надходження по орендній платі - одне із джерел для вирішення невідкладних проблем селищної, сільських рад.
Про виконання доручень, даних головою райдержадміністрації на нараді 5 серпня поточного року щодо стану забезпечення медикаментами фельдшерсько-акушерських пунктів району в поточному році доповідав заступник головного лікаря ЦРЛ Вавілін О.В.
Справа в тому, що передбачені на ці цілі кошти сільськими радами були зняті та використані не за призначенням. Так, не переймаються нехваткою медикаментів на ФАПахМурахівський, Любомирівський, Калузький, Нововолодимирівський, Новосевастопольський, Сергіївський, Озерівський сільські голови. Голова райдержадміністрації акцентував увагу на неприпустимість такого відношення до здоров'ялюдей своїх територіальних громад. Тому, поставлено завдання повернути кошти та забезпечити медикаментами ФАПи у необхідній кількості. До речі, ці кошти можна використовувати і на поточний та капітальний ремонти закладів охорони здоров'я.
Виконуючий обов'язки начальника Березнегуватського РВ ГУ МНС України в Миколаївській області Фисуненко В.Г. Проінформував про протипожежний стан територій і об'єктів селищної та сільських рад.
- За серпень трапилося 8 пожеж, - говорить Віктор Григорович, - найбільшою була пожежа в Лепетисі - на 5 га. - Тушили її протягом двох годин. Справилися з нею завдяки техніці з ДГ "Реконструкція" (директор Михальчук М.М.). На жаль, Лепетиський сільський голова цим не переймався, відповівши що перебуває у відпустці.
Про виконання доручень, даних головою райдержадміністрації на нараді 5 серпня поточного року щодо ходу виконання Закону України "Про дошкільну освіту" доповіла перший заступник голови райдержадміністрації Юрченко Л.Г.
- Більше формульного розрахунку виділили коштів на дошкільну освіту такі сільські ради: селищна, Висунська, Маліївська, Новоукраїнська, Нововолодимирівська, Сергіївська,- повідомила Любов Григорівна. - Не додали - Білокриницька - 21 тис. грн., Калузька - 26 тис. грн., Мурахівська - 21 тис. грн., Новоочаківська - 33 тис. грн., Озерівська - 32 тис. грн., Федорівська - 17 тис. грн., Новосевастопольська - 12 тис. грн. Напевно, ці сільські голови не вважають за потрібне в повній мірі використовувати кошти, отримані від держави на дошкільну освіту, хоча у своїх виступах Новоочаківський та Любомирівський сільські голови запевнили, що ці кошти все ж таки будуть повернуті на потреби галузі у повному обсязі до 1 жовтня.
Заступник голови райдержадміністрації Степанюк А.Й. доповів про стан виготовлення проектно-кошторисної документації бюджетними установами та селищною, сільськими радами.
- На сьогодні склалась така ситуація, що є можливість отримати кошти з державного, обласного бюджетів, а також з різних міжнародних фондів для ремонтів ФАПів, дитсадків, будинків культури, шкіл і т.д., - сказав Анатолій Йосипович. - Але для цього необхідно зробити самим перший крок - виготовити проектно-кошторисну документацію. Майже рік перед головами селищної та сільських рад ставиться таке завдання і на це у них є кошти (кошти вільного залишку). На жаль, ситуація на краще не змінюється. Більшість сільських рад не мають бажання займатися цим питанням. Об'єкти соціальної сфери не ремонтуються. Зокрема, не приступили до цієї роботи Березнегуватська селищна рада (документація на ремонт бібліотеки в с. Червонопілля), Маліївська сільська рада (документація на капітальний ремонт будинку культури), Мурахівська сільська рада (документація на переведення Мурахівського дитсадка на електроопалення), Новоукраїнська сільська рада (документація на капітальний ремонт будинку культури), Висунська сільська рада (документація на капітальний ремонт дитячого садка) та ін. Деякі сільські голови навіть не мають плану по проведенню ремонту, будівництву об'єктів соціальної сфери.
Про хід виконання і подальшу співпрацю по спільному проекту Європейського Союзу Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" доповіла начальник управління економіки РДА Коваленко Т.І. З цього приводу постійно друкуються матеріали в районній газеті.
Директор філії ВАТ ЕК "Миколаївобленерго" у Березнегуватському районі Авраменко Л.М. говорив про освітлення населених пунктів.
Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 5 травня 2010 року №292 "Про проголошення 2010 року в Україні Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років" та підготовку до відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана доповідав голова районної ради ветеранів В.Ю. Роздорожній.
Віталій Юхимович перерахував усі заходи, які проводилися і будуть проведені з нагоди названих вище дат. Він звернувся до селищного та сільських голів з побажанням приділяти більше уваги селищній та сільським ветеранським організаціям та виділяти хоч мінімум коштів на їх утримання.
З усіх розглянутих питань дано відповідні доручення, виконання яких знаходиться на контролі і буде розглянуто через місяць на наступній нараді.
Загалом чергова нарада пройшла на належному професійному рівні. Незважаючи на невелику емоційність та значну кількість проблемних питань всі вони розглянуті по-діловому, ретельно і конструктивно.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета "Народна трибуна" №70-71 від 09.09.10. Кожен повинен виконувати свою роботу"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 5
Новых вестей вчера: 8

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта