Газета „Вісник Первомайська” №66 від 18.08.2010 року. РОЗМОВА БУЛА ГОСТРОЮ : 779663 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Вісник Первомайська” №66 від 18.08.2010 року. РОЗМОВА БУЛА ГОСТРОЮ

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Первомайської міської ради під головуванням мера міста Людмили Дромашко. Порядок денний передбачав розгляд 49 питань. Та, напевно, найважливішими були кілька перших, які стосувалися наповнення та використання міської казни, організації харчування в закладах медицини міста тарозваг молоді й дітей міста.
Міський кошик зміцнюється, але...
Як було видно із доповіді заступника начальника фінансового управління Світлани Прудиус, за січень-червень поточного року до зведеного бюджету надійшло 32 мільйони 63 тисячі гривень, що на 15,4 відсотки більше ніж за відповідний періоду 2009 року. Лише 6 мільйонів 798,2 тисяч сплачено місцевими промисловими підприємствами, які й сьогодні залишаються основною бюджетоутворюючою галуззю Первомайська. її частка у загальних надходженнях до зведеного бюджету за І півріччя склала 21,2 відсотка проти 15 відсотків у відповідному періоді минулого року.
Найбільшими наповнювачами міської казни є 12 підприємств. Серед них ВАТ "Завод "Фрегат", АТВТ "Первомайськдизельмаш", "Санта Україна", ВАТ "Первомайський МКК", Первомайський авторемонтний завод, міська друкарня, "Цитадель-Н", міськводоканал, "Ремонтник", ливарний завод та "Енергія". Одним із найбільших джерел надходжень до міського бюджету є також податок з доходів фізичних осіб. Начальник ОДПІ Інна Остапенко лише коротко додала до звіту фінуправління, що велику частку надходжень також становить і плата за землю: податок та орендна плата з юридичних та фізичних осіб.
Завдяки проведеним заходам щодо наповнюваності бюджету видаткова частина загального фонду міського бюджету за перше, півріччя ц.р. виконана на 95,9%. Фінансування проводилося згідно заяв, наданих головними розпорядниками коштів.
Видаткова частина спеціального фонду міського бюджету виконана на 45,0%. Кошти благодійної допомоги бюджетних установ у першу чергу спрямовувалися на фінансування захищених статей.
Витратна частина загального фонду бюджету міста мала соціальну направленість. Левова частка йшла на виплати заробітної плати та її нарахування, закупівлю медикаментів та харчування, поточні трансферти населенню (пільги, субсидії, виплати малозабезпеченим та на дітей), оплату комунальних послуг і енергоносії бюджетних установ міста. Проведено капітальні ремонти в закладах освіти. Профінансовані також видатки на літнє оздоровлення дітей в пришкільних таборах.
— Чималу суму коштів виділено на капітальні та часткові ремонти доріг, благоустрій міста (озеленення, освітлення), ремонт криниць, захоронення людей, у яких відсутні родичі, — прозвітував начальник управління житлово-комунального господарства Олександр Маношин. На його адресу, до речі, прозвучало чимало запитань членів виконкому. Та це й не дивно. Адже, за словами міського голови, комунальна сфера — найболючіша з усіх. А питання стосувалося все того ж ремонту доріг. Воно цього літа є найбільш рейтинговим. Зокрема, член виконкому Ігор Соцький поцікавився: коли саме розпочнуться ремонтні роботи доріг у мікрорайоні селища "Фрегат". На що Олександр Петрович відповів, що комунальники не в змозі одразу закрити всі питання стосовно стану доріг у місті. Значна частина бюджетних коштів була виділена на ремонт вулиці Брянської і не лише. Доріг у катастрофічному стані багато, а ремонтом займається лише одне підприємство. Хоч і запрошували інші підприємства на ямковий ремонт, але свої послуги запропонували тільки вірмени.
До дискусії долучилася і міський голова, яка зазначила, що поступове вирішена цієї проблеми для жителів міста нічого не значить. Багато хто хоче всього й одразу, часом не розуміючи, що найменші поодинокі питання передбачають чималі затрати: і часу, і коштів.
Підводячи підсумки щодо надходжень коштів до міського бюджету, Людмила Григорівна наголосила: "Дай Боже нам такі ж надходження у другому півріччі, як були у першому, тоді й критичну ситуацію у медицині нам вдасться вирішити." І це було вже друге питання, що стояло на порядку денному засідання міськвиконкому.
Куди ж ідуть благодійні внески? — Організація харчування в лікувально-профілактичних закладах нашого міста мав найгірші показники у розрізі області, — повідомила присутніх заступник міського голови з охорони здоров'я та гуманітарних питань Валентина Трянова.
Первомайська міськрайонна СЕС провела детальний аналіз страв у вищезгаданих установах 1 дійшла висновку, що їхня калорійність та якість є низькими. І друга стороні однієї медалі також невтішна — низька забезпеченість посудом та іншим відповідним інвентарем. Головний санітарний лікар Михайло Ковальчук повідомив, що сьогодні харчування хворих в міських лікувальних закладах одноманітне, потребує негайного покращання. Доповідач зокрема зосередив увагу на дієтичному столі, як обов'язкової складової для оздоровлення пацієнта. Щодо дієтхарчування, то потрібно також враховувати усі чинники, як от: стать пацієнта, вік, діагноз, раціон, режим, як мінімум чотириразовий. А він є лише триразовим.
Сьогодні це лише мрії.. І первомайський пацієнт позбавлений такої розкоші. Він знаходиться не лише на власному медичному забезпеченні (ліки за свій кошт), постіль та посуд із дому, а ще й до всього харчування, яке привозять родичі. А це, за словами головного санітарного лікаря, потенційна небезпека. Адже домашні харчі, за відсутності умов зберігання у лікарнях, швидко псуються, а відтак додаються супутні захворювання — кишкові розлади та інфекційні отруєння.
—Раціональне харчування — це профілактика токсикозу у вагітних, — підкреслив він далі, — у нашому пологовому будинку також ситуація катастрофічна — найнижча калорійність 52% від загальної. До розмови долучився йпредставник центральної багатопрофільної лікарні Анатолій Варикаша, який стурбовано зазначив, що сьогодні здорові діти у школах краще харчуються (більше ніж 8 гривень на день), ніж хворі малюки у лікарнях — 2, 68 грн. по бюджету, 4, 97 гри. — фактично. Нарікаючи на те, що медицина не доотримує достатнього фінансування з боку міської влади, буцімто звідси й усі проблеми. Медицина, як прозвучало на засіданні виконкому, чи не найбільша соціальна сфера у місті, яка стабільно сидить на бюджетній "голці" і не лише на бюджетній. За словами міського голови, на особистому прийомі чимало городян, в тому числі пенсіонери, цілком справедливо обурюються через платне медичне обслуговування, яке вже перейшло всі допустимі норми.
Як зауважували члени виконкому, давно не секрет, які "благодійні внески" бувають; скажімо, в пологовому будинку і куди вони йдуть... А видалити зуб в міській стоматології коштує сто гривень. В приватній, щоправда, на 50 дорожче. Але приватна не отримує бюджетні кошти, а наповнює бюджет, з якого потім отримують заробітну плату працівники тієї ж медичної галузі міста. Плюс вже згадувані вище "благодійні внески". Чи не забагато незадоволень та нарікань на погане фінансування з боку керівництва багатопрофільної міської лікарні? — говорили члени виконкому.
Досить гостро на засіданні виконкому стояло і ще одне питання. Ще у лютому 2009 року виконкомом було прийняте рішення "Про заходи щодо запобігання формуванню та розвитку залежності від азартних, комп'ютерних Ігор та Інтернету серед дітей".
Дитина може проводити за комп'ютерними іграми у клубах не більше двох годин на добу. Адже ж звичайна розвага невдовзі може перерости у надзвичайну небезпеку — залежність, що призведе до негативних наслідків у здоров'ї, із 18 комп'ютерних клубів у місті, як було встановлено у ході перевірок працівниками відповідних служб, сьогодні працює дванадцять.
Міським головою взято під особистий контроль виконання даного рішення. А ще Людмила Григорівна запевнила, що незабаром у Первомайську не буде жодного цілодобового закладу для молоді. Усі працюватимуть лише до 23.00. Молодь у нас вельми квола і нерідко потрапляє в щільну залежність від шкідливих розваг. Цьому потрібно покласти край.
Учасники засідання розглянули низку Інших питань, з яких також прийнято відповідні рішення.
Єва МИХАЙЛОВСЬКА


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Вісник Первомайська” №66 від 18.08.2010 року. РОЗМОВА БУЛА ГОСТРОЮ"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 24
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта