Газета „Березань” №33 від 14.08.10р. “Ми маємо зробити район успішним, а громадян – заможними” : 776100 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Березань” №33 від 14.08.10р. “Ми маємо зробити район успішним, а громадян – заможними”

У нашому повсякденному житті вже міцно вкорінилася практика – предметний аналіз діяльності нової влади робити через перші сто днів, проведених біля управлінського керма.
Не оминула дана новітня тенденція і нашого району, про дотримання якої щоразу дбає і “Березань”.
Отож, якими здобутками ознаменувалось трохи більше за тримісячне очільництво виконавчою гілкою влади Березанщини, у керівника району С.М. Корчевського дізнавалася редактор газети Л.Ф. Дехтяренко.
– Сергію Миколайовичу, хоча, звичайно, пересічних громадян перш за все турбують не статистичні дані, а реальне покращення життя, все ж просила б хоч деякою мірою охарактеризувати “звітну” сторону діяльності очолюваної Вами структури за цей перший стоденний проміжок часу.
– Почну з того, з чого стартує реалізація будь-якої справи – з фінансів, адже без коштів не зробиш нічого. За результатами семи місяців до бюджету району забезпечено надходження у сумі 10 228 289 грн, що становить 106,9% до планового завдання. Однак хоча й маємо приріст, вже зараз бачу, що він міг бути значно більшим – незадіяними залишились чималі резерви. Та вже незабаром вони поповнять скарбницю району.
Справжній здобуток останніх тижнів – урожай, практично відвойований аграріями у природи. Ужинок у 127,2 тис. тонн, який забезпечив Березанщині четверте місце в області, безумовно засвідчив високий професіоналізм і жертовне ставлення до своєї праці трударів хлібних нив усіх рангів у нашому районі. Адже працюючи в надскладних погодних умовах, вони зробили буквально неможливе, вирвавши збіжжя із тенет негоди. При цьому ще й резервний районний фонд зерна наповнено, що дасть можливість забезпечити район хлібом.
Нам вдалося втримати під контролем і ситуацію, яка склалася після шалу двох стихій. Було відновлено усе, пошкоджене негодою, хоча працювати іноді доводилося під зливою. Тож я хочу подякувати керівнику “СКБ Салют” А.О. Чудному та його працівникам, які добре розуміють значення слова “треба”.
Надалі я б не хотів аж надто переобтяжувати увагу читачів цифровими складовими, аби не перетворювати інтерв’ю на статистичне зведення, скажу лишень, що без уваги і хоча б найменшої підтримки не залишилась жодна галузь у районі – ні освітня, ні медична, ні комунальна.
– Сергію Миколайовичу, а можна дещо конкретніше?
– Наприклад, на придбання насосів та необхідного обладнання для забезпечення водопостачання у Тронці, Чапаєвці та Новофедорівці виділено 50 тис. грн. Для потреб освіти надано 24 тисячі, зараз предметно займаємося питанням підготовки до опалювального сезону, зокрема – по Анатолівській, Ташинській, Прогресівській, Комісарівській та Данилівській школах, де є проблеми, щоб упоратися до настання холодів. З даного приводу навіть вивчається можливість використання альтернативних джерел палива.
Погашено борг по Чапаєвській школі за ремонтні роботи, проведені у минулі роки (75 тис. грн), усунено недоліки, допущені при монтажу даху ДЮСШ.
Вже незабаром у Тузлівський дитсадок буде завезено необхідне обладнання і місцеві малята нарешті відвідуватимуть відремонтований дошкільний заклад. З мертвої точки нарешті вдалося зрушити і справу по Новофедорівському дитячому садку, для реконструкції системи опалення якого кошти надаватимуться районним (20 тис. грн) та обласним (200 тис. грн) бюджетами.
По Березанській селищній раді виділено 40 тис. грн на ремонтні роботи у Малахівському дошкільному закладі, а по Василівській сільраді – 10 тис. грн на виготовлення технічної документації по реконструкції системи опалення місцевого дитсадка.
За районні кошти ремонтуватиметься дах поліклініки (300 тис. грн) та пральня (100 тисяч), у хірургічному відділенні вже здійснено заміну дев’яти вікон операційного блоку на металопластикові та придбано апаратуру на 25 тис. грн.
– Перелік чималий…
– І це далеко не все, запевняю Вас. Конкретні цифри фігурують і по культурі, і по спорту, і по наданню матеріальної допомоги та відзначенню обдарованих дітей.
– Серед проблемних питань останніх років є одне, що вже чимало “помандрувало” і по кабінетах, і по владних особах. Це розпаювання землі, зокрема – у ВАТ “Березанський”. Чого очікувати людям з даного приводу найближчим часом?
– Скажу коротко: всі, передбачені законодавством, кроки вже зроблено. Райдержадміністрацією прийнято розпорядження “Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельні частки (паї)” і вже незабаром лиманівці отримають нарешті свої законні державні акти.
Під контролем перебуватиме і хід розпаювання у ВАТ “Коблево”.
– Ще донедавна конфліктом загрожувала ситуація у Ташинській сільраді, пов’язана із встановленням меж РЛП “Тилігульський”. Чи досягнуто домовленості?
– На сьогодні справу виведено із розряду конфліктних, досягнуто повної домовленості між дирекцією ландшафтного парку та громадою і найближчим часом межі РЛП “Тилігульський” будуть затверджені обласною радою.
– Бюджет, як відомо, наповнюється платниками податків, і чим вони сумлінніші й дисциплінованіші, тим багатша країна. Не секрет, що в нинішніх умовах для багатьох своєрідною справою честі стало ухиляння від виконання своїх обов’язків перед державою. Як боротиметеся з неплатниками, і взагалі з порушниками закону, у фінансовій та інших сферах?
– Виключно законними методами, але методично, ретельно і скрупульозно. Нині відповідні служби відпрацьовують три сільради – Краснопільська, Василівську та Краснянська – на предмет: де чияземля, ким обробляється і скільки за неї сплачується до бюджету. Аналогічне вивчення йде і по майну. Після такого аудиту жоден сантиметр землі не залишиться неоподаткованим.
Перегляду зазнають і всі договори оренди, адже по деяких сільрадах одні підприємці, здійснюючи комерційну діяльність, платять по 7 грн за 1 м?, а інші –28 копійок. А голова громади простягає руку до влади – допоможіть, бо ні на що немає коштів. Звісно ж, звідки їм узятись, тим фінансам, коли самі господарювати як слід не навчились, а громадські гроші наповнюють банківські рахунки спритників, які щороку хизуються новими автівками та іншими недешевими придбаннями.
Безліч конфліктів із законом маємо й на узбережжі. Лише нинішнього літа призупинено будівництво 35 об’єктів, яке велося взагалі без жодних дозвільних документів!
Тож я б навіть через газету хотів по-доброму усіх попередити – роки безвладдя пройшли і більше не повернуться. Сьогодні серед пріоритетів – закон і порядок – першооснова процвітання і достатку. Ми маємо зробити район успішним, а громадян – заможними і ми працюватимемо над цим без огляду на чини і ранги.
– Сергію Миколайовичу, якими Ви бачите завдання найближчої перспективи?
– По-перше, всебічна підтримка місцевого товаровиробника на усіх рівнях, адже це – і наповнення бюджету, і робочі місця. Розпочнемо із забезпечення освітніх закладів добротною, якісною і недорогою місцевою продукцією, а не імпортними стегенцями, і поетапно розширюватимемо сферу збуту.
Відновлення нині “лежачих” підприємств, серед яких – ковбасний цех, Новоселівський елеватор та інші – ще один пріоритет діяльності. Адже безробіття, реальне, а не офіційне, рік від року не меншає і колись треба починатиз даним негативом боротись.
Створення нових підприємств – ще один напрямок для прикладання зусиль, вигідний для нас в усіх сенсах. Зараз на розгляді – можливість будівництва вітроелектростанції загальною потужністю не менше 200 МВт на території Березанщини. Вивчаємо й інші пропозиції, бо маємо дуже інвестиційно привабливий район з багатим, але не до кінця використаним потенціалом.
– У Вас, Сергію Миколайовичу, підбиття підсумку стоденної роботи – не єдине. Незабаром ще один знаковий рубіж – життєвий, Ви святкуватимете п’ятдесятиріччя. Чи усім задоволені, чого досягли?
– Головне моє досягнення, безперечно, це міцна дружна родина – дружина і двоє донечок, моя надія, підтримка і опора. Вони пробачають мені часту відсутність, бо з розумінням ставляться до особливостей моєї діяльності й бачать, що я працюю для людей і несу неабияку відповідальність. А ще – чисте сумління і, долаючи цей, вагомий у житті півстолітній рубіж, з приємністю констатую: мені не соромно дивитися людям у вічі, я ходив, ходжу і ходитиму рідною землею з високо піднятою головою і зроблю все від себе залежне, аби домогтися її процвітання.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Березань” №33 від 14.08.10р. “Ми маємо зробити район успішним, а громадян – заможними”"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 24
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта