Газета „Народна трибуна” № 62-63 від 12.08.10. Нарада з селищним, сільськими головами та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації : 776099 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Народна трибуна” № 62-63 від 12.08.10. Нарада з селищним, сільськими головами та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації

В дещо іншому форматі проходила нарада з селищним, сільськими головами та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації5 серпня, під керівництвом голови Березнегуватської райдержадміністрації А.М. Круца. Відмінність полягала в тому, що пасивно сидіти й слухати головам місцевих рад не довелося. Майже по кожному питанню порядку денного окрім доповідачів були й співдоповідачі - селищний та сільські голови.
Спочаткуначальник відділу Держкомзему в районі В.П. Недогон вів мову про виплату орендної плати власникам земельних ділянок. Селищному та сільським головам доручено забезпечити контроль за цією сплатою.
Начальник управління економіки РДА Т.І. Коваленко ознайомила присутніх з комплексною оцінкою соціально-економічного розвитку району за I півріччя цього року та рейтингом місцевих рад. Зниження загального місця (16-е серед 19 районів) сталося за рахунок низьких показників в двох сферах із восьми - в аграрному секторі (17 місце)та споживчому ринку (18-те). Високі показники району по сфері "Державні фінанси" - 2 місце та по соціальному сектору - 4-те.
Як виконувались місцеві бюджети I півріччя інформувала начальник фінансового управління економіки РДА В.І. Максименко. При високому виконанні в цілому зведеного бюджету, картина вимальовувалась по деяких сільських бюджетах не райдужна. Ситуація, яка склалася з виконанням місцевих бюджетів за сім місяців у порівнянні з виконанням за півріччя, дещо погіршується, констатувала доповідач. Не забезпечується виконання річного нормативу по семи бюджетах - калузькому, любомирівському,мурахівському, новоочаківському, новоукраїнському, сергіївському та федорівському. Менше минулорічних надходжень надійшло до Лепетиськоїі Калузької сільрад. Низький рівень приросту надходжень до попереднього року -збираються податки і збори на минулорічному рівні по селищній раді, Любомирівській і Сергіївській сільських радах.
В кожному збюджетів є невідпрацьовані питання - по розрахунках за паї, стягнення нарахованих втрат від використання земельних ділянок без правовстановчих документів, по збору місцевих податків і т.д.
Перший заступник голови РДА Л.Г. Юрченко доповідала про хід виконання Закону України "Про дошкільну освіту" та протокольних доручень, даних головою райдержадміністрації.
- Третього та четвертого серпня районна комісія об'їжджала дошкільні навчальні заклади з питань підготовки до нового навчального року, - повідомила Люба Григорівна, - приємно, коли сільські голови, які вбачають свою роль у дошкільній освіті, разом з нами були на об'їздах. Прикро, що ми не могли поспілкуватися із сільськими головами Новоукраїнки, Сергіївки, Федорівки, Мурахівки, Лепетихи, Озерівки.
Окрім того, перший заступник наголосила, що відповідно до Закону України “Про дошкільну освіту" та змін до нього, необхідно стовідсотково охопити дітей п'ятирічного віку дошкільною освітою. На сьогодні в районі охоплено 95%. Це один з кращих показників по області.
Цьому сприяли групи короткотривалого перебування, які необхідно перевести в групи повноцінного функціонування в дошкільних навчальних закладах.
У доповнення до сказаного Л.Г. Юрченконагадала про персональну відповідальність селищного та сільських голів за невиконання вищевказаного Закону України про обов'язкову дошкільну освіту.
Настала черга доповідати селищному та сільським головам. Перший співдоповідач по цьому ж питанню - селищний голова В.В. Клеветенко:
- Згідно із затвердженим бюджетом селищної ради на дошкільні навчальні заклади на 2010 ріквиділено 1млн 450 тис. грн. У зв'язку з тим, що не вистачає коштів, на сесії селищної ради ми залучили ще вільний залишок на додаткові видатки - 138 774 грн. Плануємо відкриття додаткових груп в дитсадках, з метою стовідсоткового охоплення навчанням дітей п'ятирічного віку. Заявки, подані завідуючими дитячими навчальними закладами ми виконали. Але після вчорашнього об'їзду плануємо ще добавити кошти.
Наступним давав пояснення Любомирівський сільський голова В.І. Єфименко:
- У нас кожен рік функціонувала група короткотривалого перебування, 5-6 дітей. Проблемне питання - підвіз дітей з Яковлівки, Веселого Кута і харчування. Батьки через поганий стан дороги не погоджувались возити дітей.Проблему ж похарчуванню дітейз 1 вересня ми налагодимо.
Голова райдержадміністрації дав доручення Любомирівському сільському голові підготувати лист-звернення до обласних служб з проханням допомогти у ремонті дороги і запевнив у всебічній підтримці починань сільської ради.
Слідуючий співдоповідач Новоочаківський сільський голова М.Д. Дудяк:
- В Новоочакові заразпрацює дитячий садок,плануємо в Петропавлівці відкрити групу підготовки дітей 5-річного віку до школи у вивільненому приміщенні. Харчування налагоджено.
Про вирішення проблем з дошкільною освітою доповідала й Маліївський сільський голова Т.М. Філатова:
- Проблем з дошкільною освітою у нас немає. На утримання дитсадка в бюджеті сільської ради передбачено 164 тис. грн. Додатково залучено від вільного залишку на дитсадок 17 820 грн. На території сільської ради проживає 40 дітей, з них 19 відвідують садочок. Якщо будуть бажаючі, то будемо відкривати другу групу.
(Новоочаківського і Маліївського сільських голів, до речі, називали як позитивний приклад вирішення питань дошкільної освіти).
По цьому ж питанню доповідав і Висунський сільський голова В.М. Дмитрів:
- …Плануємо в Пришибі відкрити групу підготовки дітей до школи. Вводимо півставки вихователя.Добре було б в майбутньому в цьому селізробити комплекс - садочок,початкова школа.Дошкільною освітою п'ятирічок по Висунськуі по Пришибу цьогоріч буде охоплено стовідсотково.
Наступне питання порядку денного стосувалося стану забезпечення невідкладною медичною допомогою закладів охорони здоров'я сіл району. Інформувала головний лікар центральної районної лікарні В.А. Самойлова. Розпочала з кадрової проблеми: у Червоному Ставі, Тетянівці, Червоному Полі, Калинівці, Тернівці, Новоолександрівці, Озерівці, Яковлівці немає фельдшерів.
- Основним якісним показником надання невідкладної медичної допомоги є видатки на медикаменти для невідкладної допомоги, - сказала головний лікар, - а за 6 місяців цього року шість сільських рад профінансували нуль гривень на медикаменти на ФАП (Білокриницька, Калузька, Любомирівська, Маліївська, Нововолодимирівська, Озерівська) та нічого не виділено на невідкладну допомогу для Сергіївської сільської амбулаторії.
Обласний показник видатків на невідкладну допомогу на ФАП становить 99 грн, а в ціломупо району витрачається аж 11 грн, разом з сільською лікарською амбулаторією - 48 грн. Бюджетні кошти витрачаються на утримання установ - заробітна плата, компослуги, а де немає фельдшера кошти взагалі знімаються з галузі на інші цілі.
Зрозуміло, що бюджетних коштів сьогодні катастрофічно не вистачає, але ж знайшли можливість у інших не найбагатших сільрадах гроші, щоб забезпечити ФАПимедикаментами. Органи місцевого самоврядування мають зрозуміти, що нічого важливішого, аніжздоров'я людини, не може бути.
Часто життя залежить і від того, чи є під рукою необхідні ліки.Це в місті на кожному кроці - аптечні пункти, а в селах? Фельдшер не може за власні гроші закупити для медпункту усі необхідні медикаменти. Для цієї потреби мають централізовано виділятися кошти, щоб в кожному селібув обов'язковий набір найбільш уживаних ліків, які б людина при потребі завжди могла купити.
Показники, які озвучувались на нараді, яскраво свідчать, що рівень медичної допомоги на селі далеко не відповідає потребам людей, вимогам часу.
Амбулаторії, ФАПи знаходяться на бюджеті сільських, селищної рад. Тому позитивне вирішення проблем залежить від сільських голів.
Кожна сільрада повинна виділяти щороку кошти на медикаменти для невідкладної допомоги.
Якщо нема у бюджеті сільської ради коштів - можна навіть у жителів села зібрати по кілька гривень на запас медикаментів (до речі, такий набір коштує близько 400 грн). Головне, щоб сільський лідер хотів щось робити, щоб дійсно піклувався про своїх земляків.
Тут же на нараді деякі сільські голови намагалися спростувати наведені дані, уточнювали, але проблеми треба не тільки обговорювати, скаржитись наних, а й вирішувати, якщо є на те бажання й прагнення.
Одним з питань порядку денного була інформація начальника управління Пенсійного фонду України в районі Є.Д. Степанюк про зміни в Законі України "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування".Селищному та сільським головам рекомендовано сприяти проведенню інформаційно-роз'яснювальної роботи серед підприємців щодо сплатистрахових внесків.
Неодноразово на нарадах в.о.начальника управління праці та соціального захисту населенняФ.М. Ковбаса роз'яснював вимоги законодавства з праці та колдоговірного регулювання. Так і цього разу в його інформації йшлося про необхідність внесення змін та доповнень до колективних договорів згідно зауважень експертної оцінки.
Мова йшла й про те, що спеціалісти управління праці та соціального захисту населення і управління Пенсійного фонду в районі, а також районного центру зайнятості, задіяні в інформаційно-роз'яснювальній роботі серед населення щодо спрощеної системи призначення субсидій, пов'язаної з підвищенням тарифів на газ.
Заслухали й повідомлення начальника відділу статистики Т.Ф. Михальової про необхідність впровадження на території району програмного автоматизованого комплексу. "Погосподарський облік" уже впроваджено у Висунській, Новоочаківській, Мурахівській, Нововолодимирівській і Новоукраїнській сільських радах.
Потім голова Березнегуватського селищного благодійного фонду "Берегиня" Л.М. Мороз поділилася враженнями про поїздку до Польщі в рамках навчального візиту.
Насамкінець своїми пропозиціями стосовно реконструкцій об'єктів на території сільських рад поділилися присутні сільські голови.
Так, по селищній раді - це ремонт приміщення сільського клубу у Червоному Полі, Біла Криниця і Любомирівка - реконструкція водогінної мережі, Висунськ - ремонт дитсадка і приміщення у Пришибі,Сергіївка, Мурахівка і Нововолодимирівка- теж стосуєтьсядитсадків, Маліївка і Новосевастополь- ремонт будинків культури, Новоочаків - реконструкція школи. Залишається сподіватися, що ті сільради, які не названі, теж визначаться і нададуть проектно-кошторисну документацію.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Народна трибуна” № 62-63 від 12.08.10. Нарада з селищним, сільськими головами та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта