Газета «Промінь» № 63 від 12.08.10. Забезпечити конструктивну роботу на користь територіальної громади : 776092 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Промінь» № 63 від 12.08.10. Забезпечити конструктивну роботу на користь територіальної громади

У серпні утворено колегію Новоодеської райдержадміністрації у новому складі. Тож чергове засідання її відбулося за участю голови райдержадміністрації М. М. Заболотного, який вів засідання, голови районної ради О. М. Делікатного, першого заступника голови райдержадміністрації С. Л. Злої, заступників голови райдержадміністрації Л. А. Шевчук, Г. Г. Лунгол, О. М. Брусенка.
На засідання були запрошені міський та сільські голови, керівники управлінь і структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій.
Порядок денний був насичений актуальними питаннями. Спочатку проаналізували виконання Програми соціально-економічного роз­витку району за І півріччя 2010 року. Доповідач С. Л. Зла зазначила, що в загальному рейтингу він займає четверте місце в області. Це непоганий показник, зважаючи на те, що в минулі роки були шосте-десяте місця.
Світлана Леонідівна коротко охарактеризувала роботу всіх галузей за цей період.
У промисловості обсяг реалізованої продукції зріс у 2,3 раза проти минулого року. Це, у значній мірі, завдяки діяльності ТОВ „Торговий дім МТЗ Бєларус – Україна”, в якому працюють дві лінії зі складання тракторів потужністю 250 – на місяць. У перспективі тут буде налагоджено третю лінію.
Основними виробниками продукції харчової та переробної промисловості залишаються ЗАТ „Дружба”, ФГ „Іванов”, ТОВ „Миколаїврибпром”, які працюють із приростом виробництва і реалізації продукції, впроваджують її нові види.
До зведеного бюджету промисловими підприємствами за півроку сплачено 2315 тис. грн. (на 57% більше проти відповідного періоду 2009 року).
Збільшилася й середньомісячна заробітна плата робітників та складає 1860 грн.
Агропромисловий комплекс. У складних погодних умовах працівники галузі рослинництва забезпечили збір 105,3 тис. тонн ранніх зернових, одержавши по 22 цнт/га.
Власникам земельних паїв нараховано 9, 92 млн. грн. орендної плати і за станом на 4 серпня цього року вже сплачено 45,2% її.
Тваринництво. Проблеми тут можна вирішити, забезпечивши стабільне поголів’я худоби та її високу продуктивність. У районі працюють два племзаводи – з вирощування червоної степової породи великої рогатої худоби та племінних і гібридних свиней, а також два племрепродуктори.
З початку року на 40% збільшилося поголів’я птиці, на 7,8% – свиней, майже втричі зросло виробництво яєць.
Йдучи шляхом поліпшення якості продукції, у районі забезпечено роботу 18 пунктів штучного запліднення тварин, 50 пунктів із заготівлі молока. Та ця галузь найбільше потребує сьогодні державної підтримки.
А ось у капітальному будівництві, наголошувала С. Л. Зла, вона є. Виділено кошти на впорядкування Ніршової балки, реконструкцію міської каналізації, на відновлення вуличного освітлення, заліснення на території Михайлівської сільської ради тощо. Так, міською радою з метою недопущення забруднення навколишнього середовища каналізаційними стоками розроблено проект реконструкції каналізаційних мереж вартістю 607,7 тис. грн., кошти на реалізацію якого будуть надані фондом охорони навколишнього природного середовища.
Що стосується роботи транспорту... Незадоволення у всіх, як і раніше, викликають пасажирські перевезення (основним перевізником залишається ВАТ „Автомобіліст”). Тож тут пора наводити порядок, вжити заходів із залучення до пасажирських перевезень у районі інших суб'єктів господарювання.
Зайнятість населення. Рівень офіційного безробіття у районі становить 2,9% проти 3,9% у І півріччі минулого року, зареєстровано 621 безробітного, працевлаштовано 577 осіб. Проведено оплачувані громадські роботи для 301 особи. Після кризового 2009-го повернулися до практики створення робочих місць за рахунок надання дотацій роботодавцям: працевлаштовано 119 осіб, ще 7 – одержали одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності.
Середня заробітна плата в районі зросла на 8,5%. Однак має місце заборгованість із її виплати. До того ж, вона збільшилася у КП „Міжнародний аеропорт Миколаїв” з початку року, в червні – у СГВК „Тепличний”.
Ці ж підприємства, а також КП „ЖКГ” допустили заборгованість перед Пенсійним фондом. На них накладено штрафні санкції, подано позовні заяви в суд.
Доповідач відзначила, що мале підприєм­ництво в районі зберігає тенденцію сталого розвитку. Обсяг реалізованої продукції склав 19% від загального. Крім того, станом на 1 липня цього року зареєстровано 279 фермерських господарств, що на 1,1% більше проти відповідного періоду минулого року, та 2208 підприємців – фізичних осіб.
Мережа освітніх закладів не змінилася, додатково ж відкрито групи у двох дошкільних навчальних закладах. На відпочинок дітей у літній період з районного бюджету було виділено 401,7 тис. грн. Ще 250 тис. грн. – на капітальний ремонт даху Михайлівської ЗОШ. За рахунок районного бюджету здійснюється і капітальний ремонт приміщень Димівської та Улянівської ЗОШ, де розмістяться дитсадки.
Заклади охорони здоров’я у першому півріччі профінансовано на 97,7%. З районного бюджету виділено кошти на придбання житла медпрацівникам.
Впродовж обговорення М. М. Заболотний зауважив, що значно покращилася ситуація з фінансуванням на реконструкцію соціальних об’єктів. У другому півріччі передбачається дотування тваринництва. Загалом, у районі за звітний період намітилося чимало позитивних зрушень.
У той же час Микола Миколайович звернув серйозну увагу на необхідність легалізації робочих місць. Адже не секрет, що продовжується виплата заробітної плати „в конвертах”, чимало фермерів та одноосібників працюють „у тіні”.
Рішенням колегії з даного питання керівникам промислових підприємств рекомендовано вжити заходи з недопущення скорочення обсягів виробництва.
Управлінню економіки райдержадміністрації (І. М. Процик) – здійснювати моніторинг цінової ситуації на продовольчому ринку району, а також забез­печити виконання Програми підтримки малого підприємництва.
Міському та сільським головам доручено подати голові райдержадміністрації доповідні про стан пасажирських перевезень на ввірених їм територіях.
Від керівників господарств АПК зажадано провести сівбу озимих культур під урожай 2011 року тільки кондиційним насінням у добре підготовлений грунт. Не допускати зменшення поголів’я великої рогатої худоби та свиней.
Доручено начальнику УПСЗН райдержадміністрації Н. Д. Поляруш взяти під особистий контроль стан виплати заробітної плати на підприємствах району і не допускати в подальшому зростання її заборгованості; голові комісії з легалізації заробітної плати та зайнятості населення Л. А. Шевчук – до 1 грудня цього року завершити проведення перевірок суб’єктів господарювання сільських населених пунктів щодо легалізації робочих місць; директору територіального центру соціального обслуговування В. В. Пацюку – до 1 листопада цього року здійснити формування продовольчого фонду для забезпечення продуктами харчування малозабезпечених категорій населення.
Відділу Держкомзему в Новооде­ському районі спільно з органами місцевого самоврядування до 15 серпня провести повну інвентаризацію не наданих у власність чи користування сільськогосподарських угідь.
Заслухавши та обговоривши інформацію начальника фінансового відділу райдержадміністрації С. М. Васильєва про виконання зведеного бюджету району за І півріччя 2010 року, колегія визнала за необхідне надання головою райдержадміністрації доручень місько­му та сільським головам. Зокрема, їм рекомендовано про­аналізувати хід виконання бюджетів і розглянути дане питання на засіданнях виконкомів. Ра­зом із податківцями обговорити пов­ноту сплати податків до місцевого бюджету кожним платником на відповідній території. Забезпечити конт­роль за сплатою податку на землю, не допускаючи безпідставного звільнення від цього.
Посилити контроль за використанням коштів у дошкільних навчальних та лікувальних закладах. До кінця 2010 року збільшити обсяги видатків на харчування дітей та придбання медикаментів.
Спрямувати кошти вільного залишку і перевиконання доходної частини, в першу чергу, на захищені статті видатків згідно зі ст. 14 та 78 Бюджетного кодексу України.
Новоодеському відділенню Вознесенської ОДПІ (О. В. Сенченко) рекомендовано разом із платниками податків розробити графік погашення заборгованості перед місцевими бюджетами. Зосередити увагу на забезпеченні розрахунків із податку з фізичних осіб за оренду земельних паїв. Вжити заходи з притягнення до відповідальності посадових фізичних осіб, які допустили заборгованість із податку з доходів фізичних осіб.
Юридичному сектору апарату райдержадміністрації (О. О. Довгань) доручено за пропозиціями районних земельних комісій провести позовну роботу з розірвання договорів оренди землі із землекористувачами, котрі не виконують їхумови.
Розглянувши питання про організацію заходів щодо проведення атес­тації робочих місць за умови праці на підприємствах, в установах і організаціях району, колегія рекомендувала голові райдержадміністрації надати доручення виконкомам міської та сільських рад, управлінню агропромис­лового розвитку та відділу освіти райдержадміністрації до 1 вересня надати в УПСЗН райдержадміністрації графіки проведення атестації робочих місць на 2010 рік. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації і санітарно-епідемічній станції проводити спільні перевірки підприємств, установ, організацій з метою виявлення шкідливих умов праці.
Одним із важливих завдань нині є боротьба з карантинним бур’яном амб­розією полинолистою. Зважаючи на стан справ, колегія рекомендувала визнати роботу Гур’ївської, Троїцької, Ново­сафронівської, Новошмідтівської, Ново­петрівської, Димівської, Дільничної, Кандибинської сільських рад із даного питання недостатньою, а Антонівської, Бузь­кої, Баловненської, Воронцівської, Костянтинівської, Себинської, Підліс­ненської, Сухоєланецької, Михайлів­ської – незадовільною. Недостатньою визнано і роботу державної інспекції захисту рослин Новоодеського району та управління агропромислового розвитку райдержадміністрації.
Міському і сільським головам рекомендовано посилити боротьбу з амброзією за рахунок використання коштів природоохоронного фонду. Залучити до цієї справи населення.
Робочій групі з боротьби з карантинними організмами, яку очолює В. В. Казакуца, – збільшити кількість перевірок та оперативно приймати рішення з притягнення до відповідальності осіб, на котрих покладено обов’язки виконання заходів із локалізації та ліквідації амброзії полинолистої.
Колегія райдержадміністрації прийняла до відома інформацію начальника контрольно-ревізійного відділу в Новоодеському районі І. Б. Тимощук про роботу відділу у першому півріччі 2010 року.
На колегії розглянуто також питання про стан організації харчування дітей у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах; про стан виконання місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування району антикорупційного законодавства протягом першого півріччя 2010 року; про взаємодію органів виконавчої влади з право­охоронцями; про хід виконання програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конс­титуційних прав і свобод громадян; про стан кадрової роботи та дотримання чинного законодавства з питань державної служби; про зняття з контролю доручень колегії райдержадміністрації, які виконані, втратили чинність або мали разову дію.
Закриваючи засідання, М. М. Заболотний закликав усіх до конструктивної роботи на користь територіальної громади.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Промінь» № 63 від 12.08.10. Забезпечити конструктивну роботу на користь територіальної громади"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 24
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта