Газета «Трибуна хлібороба» № 29 від 15.07.10. УПСЗН «На захисті інтересів знедолених» : 771587 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Трибуна хлібороба» № 29 від 15.07.10. УПСЗН «На захисті інтересів знедолених»

Турбота про найменш захищені верстви населення — один з пріоритетних напрямків дія­льності нашої держави взагалі і органів місцевої влади зокре­ма. Тому всі ті заходи, які здій­снюються на рівні найвищих ешелонів влади, підкріплюю­ться конкретними діями на міс­цях.
Так, у травні нинішнього року на сесії Доманівської районної ради було затверджено Комплексну про­граму соціального захисту лю­дей похилого віку, осіб, які по­страждали внаслідок Чорноби­льської катастрофи, на 2010-2015 роки («Турбота»). Подібні програми затверджувалися і раніше, діяли упродовж бага­тьох років, даючи свої плідні результати. Управління праці та соціального захисту насе­лення райдержадміністрації розробило і затвердило заходи щодо реалізації цієї програми, згідно з якими і будує свою роботу.
Варто відмітити, що до вико­нання програми «Турбота» за­лучено чимало різних структур, організацій,господарств, при­ватних осіб. Управління праці та соціального захисту населе­ння тісно співпрацює з місцеви­ми радами, структурами райде­ржадміністрації, райрадою, пі­дприємствами, господарства­ми,фермерами, підприємцями тощо. Неоціненну допомогу надають депутати (лише у минулому році депутати районної ради передали на соціальні потреби близько 42 тисяч гривень коштів, передбачених на депутатську діяльність), волонтери, рядові наші громадяни — людиіз щирим серцем, які завждивідкриті для добра, завжди готові взяти на себе часточку чужої біди.
У нашому районі більше чверті від усього населення — люди пенсійного віку, а 10 відсотків пенсіонерів — інваліди. Отже, поле діяльності — чимале. Всю роботу із соціально мало-захищеними верствами населення коригує координаційна рада з питань реалізації заходів : Щодо соціального захисту людей похилого віку, осіб, які по страждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, при райдержадміністрації. На засіданняхкоординаційної ради заслуховують різноманітні питання, які стосуються виконання заходівпо реалізації програми «Турбота», звіти керівників — голівсільських рад, головного лікаря центральної районної лікарні тощо.
3 метою своєчасного наданнядопомоги гостро потребуючимверствам населення в районі створено реабілітаційні відділення, як для дорослих, так і для дітей. Діє відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінець», стаціонарне відділення для постійного про­живання людей похилого віку, відділення медико-соціальної реабілітації для людей похило­го віку та інвалідів, відділення соціально-побутової реабіліта­ції для людей похилого віку та інвалідів.
Щороку працівники управлін­ня праці та соціального захисту населення разом з представни­ками громадських організацій, сільських, селищної рад здій­снюють обстеження матеріаль­но-побутових умов проживання окремих категорій громадян. У кожному сільському та селищ­ному центрі є соціальні праців­ники, які обслуговують пенсіо­нерів, інвалідів, одиноких не­працездатних громадян. У від­діленнях соціальної допомоги послуги надають понад 30 со­ціальних працівників, які об­слуговують 195 одиноких гро­мадян.
У стаціонарному відділені для постійного проживання людей похилого віку зараз пе­ребувають 27 чоловік. їм створе­но максимально зручні умови для проживання. У кінці мину­лого року рішенням сесії райо­нної ради для здійснення пото­чного ремонту у відділенні та для закупки спецінвентаря бу­ло виділено 20,9 тисячі гри­вень.
У нас в районі мешкають 109 дітей-інвалідів, з яких за вис­новками лікарсько-консульта­тивної комісії 32 підлягають реабілітації у відділенні соціа­льної реабілітації дітей-інвалі­дів. Нині реабілітаційні послуги отримали 17 дітей-інвалідів, з яких 10 дітей з сільської місце­вості. Крім того, троє дітей от­римують послуги вчителя реабілітолога відділення на дому. З початку заснування відділен­ня 6 дітей пішли до дитячих садків, 23 навчаються у загаль­ноосвітніх школах.
Відділення соціально-побуто­вої реабілітації для людей по­хилого віку та інвалідів органі­зовано для надання населенню побутових послуг з ремонту по­бутової техніки та ремонту взуття. У 2009 році послугами відділення скористалися 518 чоловік, з початку нинішнього - 119.
За результатами виявлених потреб у 2009 році адресну грошову допомогу за рахунок бюджетних та позабюджетних надходжень отримали 773 осо­би на загальну суму 108,7 тисячі гривень.
З початку ниніш­нього року її отримали 189 чоловік, сума якої близько 55,5 тисячі гривень. Натуральну до­помогу отримали відповідно 1012 і 189 чоловік на суму 59,1 та 12,7 тисячі гривень.
Виплачено одноразову мате­ріальну допомогу учасникам бойових дій Великої Вітчизня­ної війни до 65-річчя визволен­ня України та Миколаївської області від німецько-фашистсь­ких загарбників, 65-річчя Вели­кої Перемоги.
Передбачені пільги інвалідам зору І та ІІ групи у минулому році отримали 18 чоловік, а в нинішньому — 16 чоловік.
Створений продовольчий фонд призначений для забез­печення гостро потребуючих верств населення щомісячними продовольчими наборами та для надання разових продово­льчих наборів, в тому числі і до відзначення знаменних дат. У минулому році до продоволь­чого фонду надійшло 3800 кі­лограмів пшениці, 1850 кіло­грамів ячменю, 1500 кілограмів соняшнику. Це дало можли­вість щомісячними наборами забезпечувати 67 малозабезпе­чених громадян, 152 особи отримали разові продовольчі набори. Протягом поточного року продовольчі щомісячні набори отримують 49 чоловік.
Щорічно проводяться благо­дійні акції по збору коштів та натуральної допомоги для на­дання різних видів соціальної допомоги малозабезпеченим категоріям населення. Минуло­го року проведено благодійну акцію «Дамо шанс дітям». В результаті грошову допомогу на лікування отримали 12 чо­ловік (1800 гривень), натураль­ну допомогу отримали 28 чоло­вік. Проводилася акція «Мило­сердя», в результаті якої на спецрахунок управління праці та соціального захисту населе­ння надійшло 3600 гривень. Грошову допомогу отримали 43 чоловіки, матеріальну — 162.
Чимало зроблено в плані ви­конання програми «Турбота» районними організаціями вете­ранів війни і праці та інвалідів, які очолюють В.І. Луценко та В.А. Славич. З ними також управління праці та соціально­го захисту населення тісно спі­впрацює. Цікаві масові заходи, відвідання ветеранів-ювілярів вдома, постійні спілкування і виступи з концертами у стаціо­нарному відділенні для постій­ного проживання людей похи­лого віку — ці та багато інших добрих справ на їхньому раху­нку. Добре відома всім «Жу­равка» — ансамбль жінок-пенсіонерок, створена була свого часу саме за ініціативи В.А. Славич. Радує своїми виступа­ми жителів району і гурт «Чари» (керівник K.M. Заєць), який створено при відділенні соціально-побутової реабіліта­ції для людей похилого віку.Показовою в плані активної участі у виконанні програми «Турбота» є діяльність Доманівської селищної ради. Так, наприклад, у 2009 році згідно із запланованим на виконання програми використано 19 тисяч гривень. З цих коштів виплачу­валась щомісячна стипендія 108-річній жительці селища О.М. Йоєнко. Придбали пода­рунки та привітали 90-річних жителів селищної ради Г.К. Бойцун, П.П. Онищака, З.О. Крижанівську. 5 тисяч гривень витрачено на вшанування учас­ників бойових дій з нагоди Дня Перемоги. Надано грошову до­помогу інваліду Великої Вітчиз­няної війни Д.С. Ізовіту в ремо­нті водопроводу, М.В. Вєрченко — у вивезенні сміття. Орга­нізовано свята з нагоди Міжна­родного дня людей похилого віку, Дня інвалідів тощо. У де­нь поминальної неділі селищна рада виділяє кошти на оплату транспортних послуг по достав­ці жителів до місць поминання.
Не залишаються поза увагою селищної ради багатодітні, ма­лозабезпечені, неблагополучні сім'ї. З метою вирішення проб­лем цих сімей виконком селищ­ної ради співпрацює зі служ­бою у справах дітей, сім'ї та молоді райдержадміністрації, здійснює обстеження матеріа­льно-побутового стану, надає­ться допомога в оформленні документів для отримання державної допомоги тощо.
Останнім часом все більш активно долучаються до допо­моги малозабезпеченим верст­вам населення політичні партії. Найбільш активно в цьому пла­ні працюють члени Партії ре­гіонів. Спонсорську допомогу постійно надають В.Я. Рипянчин, B.C. Гудз, С.А. Зборовський, О.О. Дога, В.О. Ткаченко та інші. І надходить вона найбі­льш потребуючим — дітям, ста­рим, одиноким, хворим. Заслу­говує на заохочення багаторіч­на і постійна спонсорська до­помога відділенню соціальної реабілітації дітей-інвалідів ке­рівника районної організації партії «ВО «Батьківщина» В.М. Іванченка.
Різнопланову допомогу у виконанні програми «Турбота» надають працівники податкової інспекції, прокуратури, санста­нції, районного управління Пен­сійного фонду, газового госпо­дарства, райвідділу міліції, оте­ць Віктор, приватні підприємці О.В. Курінський, Е.М. Ваганян, В.Г. Колісниченко, A.A. Рибал­ко, Є.В. Московко, A.M. Рачинський, Г.М. Осадчук, О.Л. Хоменко, Л.Г. Устименко.
Таким чином, програма «Ту­рбота» із суто офіційного до­кумента поступово стає програ­мою діяльності для багатьох, кому не байдуже чуже горе, хто хоче і вміє творити добро, хто завжди готовий подати ру­ку допомоги. І не лише за службовим становищем, а й за велінням серця.
Н. МАЗАЛОВА, н ачальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Трибуна хлібороба» № 29 від 15.07.10. УПСЗН «На захисті інтересів знедолених»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 15

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта