Як отримати житлову субсидію. Офіційно : 759092 : Политика

Политика Чернигов : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Чернигов и область : Последние новости > Политика
Подробно

Як отримати житлову субсидію. Офіційно

Як отримати житлову субсидію. Офіційно

Фактично сьогодні вже по всій країні ведеться активна робота з оформлення субсидій для населення.
Кожне регіональне управління праці та соціального захисту населення отримало від Мінпраці, де працює центральний координаційний центр по субсидіях, всю необхідну для цього документацію та інформаційні матеріали.
Нагадуємо, що цього року субсидію на житлово-комунальні послуги може отримати майже кожен, хто звернеться у місцеві органи соціального захисту із заявою, надасть декларацію про свої доходи, які надаватимуть йому право на субсидію. Громадянам, які мають інші доходи, крім пенсій і соціальної допомоги, необхідно додати довідки про доходи.
Якщо витрати на оплату житлово-комунальних послуг в межах встановлених норм перевищать 15% сімейного доходу, різниця буде компенсована державною субсидією. Для сімей, які складаються лише з непрацездатних та пенсіонерів, обов’язкова плата становитиме 10%.
Таким чином, незважаючи на те, що з 1 серпня минуло лише два тижні роботи за новим спрощеним порядком надання житлових субсидій, населення отримало необхідну інформацію. До кожної родини, в якій проживають пенсіонери, вже надійшли пакети документів для оформлення такими родинами субсидій за спрощеним порядком, який надає можливість безкоштовно надіслати документи поштою, без відвідування управлінь соціального захисту.
Для подальшого інформування населення щодо оформлення субсидій надаємо можливість ознайомитись з відповідями спеціалістів Мінпраці на деякі найбільш актуальні та найчастіші питання, які надходять на урядову «гарячу лінію» – 0-800-507309.
Запитання: Чи може людина жити у трикімнатній квартирі і отримувати субсидію тому, що зарплата у неї невелика?
Відповідь: Звичайно, кожна людина може отримувати субсидію у межах визначених норм користування житловою площею, які становлять 21 кв.м. на кожну особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю, та встановлених нормативів користування комунальними послугами. Якщо це одиноко проживаюча особа, то така норма - 31, 5 кв.м. Якщо це однокімнатна квартира – субсидія надається на всю житлову площу.
Коли нарахування в межах норм перевищують 15 або 10% від доходів, людина може отримувати субсидію на нормативну площу (для однієї особи це 31,5 кв м), а надлишкову житлову площу їй доведеться оплачувати самостійно.
Однак, якщо громадянин не в змозі сплачувати повністю за надлишки житлової площі свого помешкання, або якщо він опинився у скрутних життєвих обставинах, можна звернутися до спеціальної комісії, яка створена у кожному районі, місті органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади із заявою про призначення, як виняток, субсидії. Такою комісією за результатами обстеження сім’ї може бути прийняте рішення про призначення субсидії й на всю житлову площу.
Запитання: Хто із членів сім’ї має заповнювати заяву на субсидію?
Відповідь: Субсидія призначається власнику (співвласнику) житла, наймачу житла у громадському державному житловому фонді, члену житлового кооперативу, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації. Саме цією особою має заповнюватися заява на призначення субсидії. У тій спрощеній формі заяв, які вже надіслані пенсіонерам, чітко написано, що заповнюється заява особою, на яку відкрито особовий рахунок по оплаті житлово-комунальних послуг.
Запитання: Що робити пенсіонерам, до яких не надійдуть всі необхідні документи, та якщо надіслані у конверті бланки будуть зіпсовані? Де їх ще брати??
Відповідь: Якщо з якихось причин документи не дійдуть до потенційних отримувачів субсидій, або будуть зіпсовані, необхідно звернутися до управлінь праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації (у сільській місцевості – до уповноважених сільських або селищних рад), де можна заповнити заяву та декларацію, а також отримати необхідну консультацію.
Запитання: Хто взагалі може не турбуватися щодо отримання субсидій?
Відповідь: Кожен громадянин сам може зробити попередній розрахунок, чи може він розраховувати на субсидію чи ні. Розрахунок не складний: береться дохід всіх членів сім’ї, зареєстрованих на даній житловій площі, за попередні шість місяців, ділиться на 6 – так обраховується середньомісячний дохід.
Далі треба взяти відповідний відсоток цього доходу – 10% (для сімей, які складаються лише із непрацездатних) чи 15% (для всіх інших сімей) і порівняти з місячною платою за ЖКП в межах норм. Якщо плата за ЖКП є вищою за визначений відсоток (10% або 15%) сімейних доходів, то сім’я має право на субсидію, якщо не перевищує його – то необхідно дочекатися опалювального періоду, коли збільшуються комунальні платежі і знову зробити розрахунок.
Що ж до того, хто не має права на субсидію, то тут важливий майновий стан громадян, а саме: наявність у володінні більше одного автомобіля, додаткових житлових приміщень. Також субсидія не призначається тим, хто протягом року придбав нове житло або здає власне житло в оренду.
Запитання: В якому разі на отримання субсидій не може вплинути наявність автомобіля, дачі?
Відповідь: Якщо людина має дачний будиночок у садовому товаристві, то це не впливає на право отримувати субсидію, оскільки такі приміщення не є житловими. Але ті дачні будинки у селі, що зареєстровані у БТІ як житлові приміщення, враховуються при визначенні права на субсидію.
При цьому підраховується й площа цих приміщень. Наприклад, сім’я із 5 осіб проживає у невеличкій квартирі у місті площею 40 кв. м і має у селі невеликий будинок площею 50 кв. м. Норма користування житловою площею для такої сім’ї становить 115,5 кв. м. Загальна площа квартири та сільського будинку не перевищує цю норму. Така сім’я може розраховувати на субсидію на загальних підставах.
Якщо ж загальна площа кількох житлових приміщень, якими користується сім’я, перевищує норму користування житловою площею для цієї сім’ї, субсидія не буде призначена. За таких обставин можна звернутися із заявою до комісії при органах місцевої влади, яка після обстеження має зробити свій остаточний висновок щодо призначення субсидії.
Запитання: Чи мають право на житлові субсидії сім’ї, в яких є земельна ділянка площею понад 6 га, та члени особистих селянських господарств?
Відповідь: Такі сім’ї не обмежуються в своїх правах на субсидії. Головна особливість тут полягає у визначенні їх доходів. Члени особистих селянських господарств є особами, які забезпечують себе роботою самостійно і належать до зайнятого населення за умови, що робота в цьому господарстві для них є основною.
Облік особистих селянських господарств здійснюють сільські, селищні, міські ради за місцем розташування земельної ділянки. Саме ці органи мають надавати довідку про належність громадян до членів особистого селянського господарства. За наявності такої довідки членам особистого селянського господарства субсидія призначається на загальних підставах. При цьому дохід таких громадян обчислюється як дохід від земельної ділянки особистого селянського господарства за нормативами, які затверджуються місцевими органами виконавчої влади на календарний рік. І ще дуже важлива особливість порядку призначення субсидій. До членів сім’ї, доходи яких враховуються при призначенні субсидії, належать особи, зареєстровані у відповідному житловому приміщенні.
Запитання: Хто має повідомити громадянина про отримання субсидії, або ці дані будуть передані автоматично у житлову контору?
Відповідь: Громадянин, який заявив про своє право на субсидію, отримає повідомлення про те, чи нарахована йому субсидія на житлово-комунальні послуги, чи ні. У повідомленні буде зазначено, на який термін надається субсидія, її розмір, а також розмір обов’язкової плати за кожну послугу. Крім того, кожного місяця до організацій-надавачів послуг надаються списки громадян, яким нараховані субсидії, розміри субсидій та обов’язкової плати.
Запитання: Чи є винятки, коли призначення субсидій може відбуватися на розсуд місцевих органів влади?
Відповідь: При всіх місцевих органах влади створені спеціальні комісії, які займаються питаннями субсидій і розглядають різні ситуації. Їм надано право у деяких випадках призначати субсидії як виняток, з урахуванням конкретних обставин, що склалися в сім’ї.
Запитання: Чи може розраховувати на субсидію людина, яка не має роботи та перебуває на обліку у Центрі зайнятості? Та у якому разі безробітний, що перебуває на обліку Центрі зайнятості, може отримувати субсидію?
Відповідь: Субсидія не призначається в разі, якщо серед зареєстрованих у житловому приміщенні осіб є працездатна особа, яка не працює і не навчається, при цьому не шукає роботу через службу зайнятості протягом 3-х місяців, що передують місяцю звернення за субсидією. Але безробітним, які стоять на обліку у службі зайнятості, субсидія призначається на загальних умовах, для цього надається довідка з центру зайнятості про розмір допомоги по безробіттю за останні 6 місяців.
Запитання: Хто отримує державну підтримку з оплати житлово-комунальних послуг крім учасників Програми субсидій?
Відповідь: В Україні правом на пільги з оплати житлово-комунальних послуг користується близько 7,2 млн. громадян. Найбільша категорія пільговиків – діти війни (понад 4 млн. громадян), які мають право на 25-відсоткову знижку плати за комунальні послуги.
Майже 2,3 млн. ветеранів війни мають право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг - 100-, 75- або 50-відсоткова знижка плати залежно від категорії: за особливі заслуги і інваліди війни (100%), учасники бойових дій (75%), учасники війни і члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни (50%).
Право на відповідні пільги також мають: постраждалі від аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії, багатодітні сім’ї (50-відсоткова знижка плати); пенсіонери з числа медичних, педагогічних працівників, бібліотекарів і працівників міліції у сільській місцевості (безплатне користування житлом з опаленням і освітленням); ветерани військової служби, пенсіонери з числа працівників міліції, слідчих прокуратури, судді у відставці (50-відсоткова знижка плати) тощо. Близько 45 тис. шахтарів і пенсіонерів з їх числа мають право на отримання компенсації за оплату електроенергії, газу і централізованого опалення житла.
Таким чином, через систему пільг та субсидій населення буде соціально захищеним в умовах упорядкування тарифів на житлово-комунальні послуги.Управління праці та соціального захисту населення
Новозаводської районної у м. Чернігові ради,
відділ субсидій та соціальних допомог


Источник: Чернігівська загальнополітична газета "Високий вал" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Як отримати житлову субсидію. Офіційно"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 25
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Чернигов



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта