Газета “Чорноморська зірка” №№ 53-54 від 25 червня 2010 року. ВОДОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В РАЙОНІ: КАРАВАН ПІШОВ : 749278 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета “Чорноморська зірка” №№ 53-54 від 25 червня 2010 року. ВОДОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В РАЙОНІ: "КАРАВАН ПІШОВ"

Ставши до влади, новий склад Очаківськоїрайдержадміністрації на чолі з О.Ф. Росинцем визначився в пріоритетах своєї роботи. Це, зокрема, охорона здоров`я, харчування дітей, хворих в лікарнях і водозабезпечення населених пунктів району. З водою, пригадується, в нашій місцині завжди було складно, не говорячи вже про села. І приклад Чорноморської сільради, на території якої вода вже років п`ять як є цілодобово, по 1 грн. за куб., чомусь не спонукав до запозичення сусідів. Проблема, рік у рік обростаючи новими "обставинами", все більше віддалялася від можливого вирішення.
І, напевне, минулого тижня про неї вперше "голосно" заговорили. З ініціативи голови РДА всіх сільських голів і підприємців, котрізаймаються в селах водозабезпеченням, зібрали в Чорноморці, де можна було почути і побачити, що не все неможливе є дійсно таким.
В Чорноморці, чи на біду, чи на щастя, склалася ситуація, коли колгоспне виробництво розвалювалося, і сільрада, не піддавшисьшоку, стала учасником торгів на купівлю майна, що розпродавалося. Придбали чимало техніки, яка стала в нагоді для комунального підприємства, яке задумали створити. Необхідність "Югпромсервісу" (так назвали підприємство) під керівництвом О.В. Васькова продиктувало саме життя: існування на той час в селі 8 кооперативів водокористувачів проблему води не вирішувало, а тільки загострювало, породжуючи масу скарг до яких тільки хочеш інстанцій. Вихід бачили лише в підприємстві, котре мало замкнути на себе всі питання водопостачання. З його появою назрів другий етап - налагодження обліку води, тобто встановлення лічильників, але вже... за умови реконструкції системи водозабезпечення. Так включились в процес заміни старих чавунних труб на поліетиленові, який на найпроблемніших ділянках наближається до завершення. Шлях цей був не легкий як для сільської ради, так іпідприємства - довелося і з правоохоронцями мати справи не з приємних. Але, є результат, корий говорить сам за себе і ви-правдовує всі затрати, не лише фінансові.
Сьогодні в Чорноморціодин куб води коштує 1 грн., витрати перекриваються за рахунок додатково отриманого прибутку ГТОВ "Югпромсервіс", котре займається широким спектром діяльності. Що в свою чергу дало можливість "потягти" й давню болючу проблему - водо-провідпо вул. Приморській, котра досі отримувала воду в б/в"Перлина", і дорожчу, ніж в селі. Сільрада прийняла вольове рішення зібрати частину коштів з населення, "підставити" свій бюджет, не зазіхаючи на районний, і цього року, не пізніше, як у липні, вул. Приморська ввійде до сільської системи водопостачання. Позаду лишились "крики", делегації з метою заборони, а замість цього - стоїть нова башта Рожновського, а вулицею тягнеться траншея з поліетиленовими трубами, де системно йде встановлення лічильників.
Зробивши такий екскурс в історію водозабезпечення с. Чорноморка, голова РДА О.Ф. Росинець підвів присутніх до того, що нічого немає неможливого, коли не перекладаєш вирішення проблем на населення, а береш ініціативу на себе, відшукуєш, тобто заробляєш, власні кошти. З свого боку райдержадміністрація вже працює і працюватиме за принципом розподілу бюджетнихкоштів відповідно до внеску тієї чи іншої сільради. До речі, на освітлення їх найбільше торік, 35 тис.грн., отримала саме Чорноморська сільрада, відповідно до власного внеску.
Продовжуючи тему, начальник управління ЖКГ В.В. Кифоренко відзначив, що в районі з 100 свердловин працюють 83, а з 200 км водопроводу в нормальному стані - близько 40 км (20%); замінено 16 км водопровідної стрічки, левова частка чого припадає на Чорноморку. Дефіцит води, якої людина має отримати за добу не менше 300 л, здебільшого відчуваємо влітку, коли потреба в ній значно зростає. А все через відсутність обліку води на свердловинах, тобто на виході. Бажає бути кращою якість питної води, і міняючи щороку 20% водопроводу (таке завдання визначили на нараді) до 2015 р.,в цією проблемою можна впоратися. Звісно, в кожній сільраді ситуація буде різна, котра потребуватиме індивідуального підходу, але головне мати бажання і знайти кошти... В усякому разі район взяв курс на перевиконання бюджету, яке за підсумками першого півріччя має скласти 400 тис.грн. А державна, регіональна, районна програми "Питна вода", та й не виключено, інвестиційні програми, стануть законодавчимі реальним містком на шляху до вирішення наміченого.
Акцент на якість питної води зробила головний санітарний лікар району А.О. Гондера, яка зазначила, що через невчасне очищення і хлорування загалом старої мережі щороку 13% води маємо нестандартної. Так, у Дмитрівці, Парутиному у воді завищена норма хлоридів(солі); не скрізь проводиться дезинфекція башт Рожновського; є небезпека від споживання води із незареєстрованих колодязів.
Про нюанси організації ГТОВ "Югпромсервіс"на території сільради, котре з 2004 р., як мовиться, несе їй "золоті яйця", бо є одним з основних платників податків, розповів Чорноморський сільський голова А.А. Дмитренко. Рік у рік стабільне зростання доходної частини бюджету сільради складає 200-250 тис.грн., що дозволяє їй максимально виділяти кошти на заміну водопроводів. Вода для 900 абонентів постачається цілодобово, а технічне обслуговування мережі здійснюється згідно з договорами. Середня чисельність населення, котра споживає воду, в Чорноморці за рік становить 2675 чол., а за літній сезон вона зростає вдвічі. І 11артсвердловин перекривають цю потребу, незабаром стане до ладу ще одна.
В ході обміну думками порушувалися різні питання: від... "за що купувати техніку для ком. підприємства?, де знайти спеціалістів, аби пробурити свердловину?" до... "можливостей об`єднання комунального господарства, яке б обслуговувало район".
Все висловлене в ході виїзної наради, безперечно, буде аналізуватись і, звісно, сільські голови отримають узагальнені рекомендації по реалізаціїї програми водозабезпечення. Очевидно лише, що першим і важливими кроком в цьому напрямку було спільне ознайомлення з організацією і роботою комунальної сфери в Чорноморці, справа тепер - за спільними і цілеспрямованими діями в цьому напрямку.
Н. МАТІЄНКО.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета “Чорноморська зірка” №№ 53-54 від 25 червня 2010 року. ВОДОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В РАЙОНІ: "КАРАВАН ПІШОВ""

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 15

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта