Газета „Маяк” № 20 від 22 травня 2010 року. Із сесії районної ради : 737498 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Маяк” № 20 від 22 травня 2010 року. Із сесії районної ради

14 травня 2010 року відбулася двадцять восьма позачергова сесія Миколаївської районної ради п’ятого скликання, на якій розглянуто ряд важливих питань.
Першим на порядку денному розглянуто питання щодо визнання повноважень депутата Миколаївської районної ради п’ятого скликання (з інформацією виступив голова районної територіальної виборчої комісії В. Ф. Русс). Вирішено визнати повноваження депутата Миколаївської районної ради п’ятого скликання Дмитра Володимировича Удовиченка (від Партії регіонів).
Оскільки Юрій Володимирович Серебряков, призначений, відповідно до розпорядження Президента України В. Януковича, головою Миколаївської районної державної адміністрації, то, згідно з чинним законодавством, він склав свої повноваження голови Миколаївської районної ради, залишаючись депутатом районної ради п’ятого скликання. Депутати, працівники виконавчого апарату районної ради подякували Ю. В. Серебрякову за добросовісну працю, за мудрість та виваженість у прийнятті рішень, побажали подальших успіхів в діяльності на благо районної громади, подарували ікону із зображенням Георгія Побєдоносця, що символізує прагнення до благих діянь, перемогу добра, зростання добробуту.
А потім таємним голосуванням депутати районної ради обрали голову Миколаївської районної ради. До бюлетеня було внесено дві кандидатури: С. М. Григор’єва (заступник голови районної ради), В. О. Чистого (голова постійної комісії районної ради з питань бюджету та фінансів, керуючий справами виконавчого апарату районної ради). Більшістю голосів головою Миколаївської районної ради обрано Сергія Михайловича Григор’єва.
Начальник фінансового управління райдержадміністрації В. І. Свічинський виступив зі звітом про виконання районного бюджету та резервного фонду за 2009 рік (був надрукований в газеті «Маяк» № 18 від 8.05.2010 р.). Зупинившись на джерелах надходжень до місцевих бюджетів, Володимир Іванович піддав різкій критиці інертність окремих сільських голів щодо пошуку резервів виконання їх доходної частини, «споживацьку» політику керівників місцевого самоврядування, небажання йти на конфлікти зі злісними неплатниками, наприклад, земельного податку тощо.
На пленарному засіданні було затверджено зміни та доповнення до Програми соціально-економічного розвитку району на 2009-2011 роки та хід її виконання за 2009 рік - з доповіддю виступила начальник управління економіки райдержадміністрації А. В. Воробйова. Варто зазначити, що до підготовки цього важливого документа підійшли досить виважено, зроблено грунтовний та глибокий аналіз економічного та соціального розвитку району за минулий рік. Зазначалося, що ситуація в промисловому комплексі району визначалась здебільшого негативними наслідками світової економічної та фінансової кризи. Заходи, які вживалися щодо мінімізації негативних процесів, дали змогу уникнути значного падіння виробництва, однак, ситуація на сьогоднішній день залишається досить складною. Промисловими підприємствами району реалізовано продукції на суму 350,6 млн. грн., що на 43 % менше, ніж за відповідний період 2008 року. Обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на одну особу склав 11,025 тис. грн., що на 42 % менше відповідного періоду. Основна причина зменшення показників в реальному секторі економіки району: зниження виробництва цементу головним бюджетоутворюючим підприємством районуВАТ «ЮГцемент», який дає понад 90 % виробництва і реалізації промислової продукції у районі. Зниження виробництва пов’язане з реконструкцією виробничих потужностей (перехід підприємства на тверде паливо) та зменшенням попиту на цемент, що пов’язане зі скороченням обсягів будівельних робіт. Також негативно вплинуло суттєве скорочення випуску цегли керамічної підприємством ДП «Санта-Петрівка», недостатньої кількості оборотної готівки; неможливістю ВАТ «Радсад» придбати ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями, що, в свою чергу, призвело до зупинки лінії з розливу вина.
Реалізація антикризових заходів щодо стабілізації ситуації в агропромисловому комплексі дозволила забезпечити протягом 2009 року позитивні темпи зростання сільськогосподарського виробництва. Обсяги виробництва валової продукції сільського господарства в порівнянні з 2008 роком зросли на 9,8 %. Сільгосптоваровиробниками всіх форм власності в 2009 році отримано 108,5 тис. тонн зерна, що на 14,2 % більше запланованого, а ось соняшнику намолочено 13,7 тис. тонн, що на 17,5 % менше запланованого. Для забезпечення досягнутих результатів в поточному році восени 2009 року посіяно 37,3 тис. га озимих зернових культур та 7,9 тис. га ріпаку. Крім цього, планується посіяти 12,9 тис. га ярих зернових культур, 14,9 тис. га соняшнику, 1,8 тис. га картоплі та овочів, 2,96 тис. га кормових культур та інше. У 2010 році передбачається отримати більше 100 тис. тонн зерна, підготувати зрошувані землі на площі 5216 га. Нагальною залишається проблема підвищення родючості грунтів: рішенням районної ради від 22 грудня 2006 № 6 затверджено «Районну програму охорони та підвищення родючості ґрунтів на 2007-2015 роки», в якій визначено ряд заходів щодо недопущення зниження родючості грунтів.
Та якщо ситуація в рослинницькій галузі більш-менш стабільна, то в тваринництві чимало проблем. Не вдалося досягти запланованих обсягів виробництва м’яса та молока. В господарствах всіх форм власності зменшилося проти 2008 року виробництво м’яса на 13,7 %, молока на 2,4 %, а ось виробництво яєць та вовни зросло, відповідно, на 48,8 % і 51 %. Надій молока на одну корову в сільськогосподарських підприємствах склав 3762 кг, що на 313 кг (9 %) більше проти 2008 року. В 2009 році в галузі налічувалось 7,6 тис. голів великої рогатої худоби, що на 6 % менше проти 2008 року, в тому числі 4,3 тис. корів (- 5,0 %), утримується 9,9 тис. голів свиней (+ 13,5 %), 6,9 тис. овець (- 3,7 %) та 402,9 тис. голів птиці різних видів (+ 17,6 %). В більшості реформованих сільгосппідприємств фактично повністю ліквідовано поголів’я великої рогатої худоби.
На постійному контролі перебуває стан проведення розрахунків із селянами за оренду землі: виплачено 9255,7 тис. грн., або 99,7 % від нарахованої суми.
А. В. Воробйова проінформувала про можливі шляхи надходження інвестиційних вкладень в економіку району, зокрема, підготовлено анкети до Каталогу інвестиційних проектів Миколаївської області з будівництва цеху з переробки плодів та виробництва соковитих концентратів ВАТ «Радсад», будівництва біогазової установки та реконструкції виробничих потужностей ДСП «Миколаївська птахофабрика ЗАТ «Аваль-Еталон»», міні-ферми з вирощування великої рогатої худоби та реалізації продукції тваринництва в с. Ковалівка приватним сільськогосподарським підприємством «Ліра-АЛ»; реформування та розвиток житлово-комунального господарства. Доповідач докладно зупинилась на діяльності транспортної сфери, розв’язанні проблем соціального спрямування (оплата праці, соціальні виплати, призначення субсидій, отримання державної допомоги малозабезпеченими громадянами, пільги, захист громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС, соціальне обслуговування, соціальна підтримка непрацездатних громадян та осіб з обмеженими фізичними можливостями, стан зайнятості населення, охорона здоров’я); гуманітарної сфери (освіта, зокрема, харчування та оздоровлення дітей, матеріально-технічне забезпечення навчальних закладів, кадрове забезпечення); молодіжної політики; розвитку фізичної культури та спорту; культури.
Відповідним рішенням затверджено: основні показники Програми соціально-економічного розвитку району на 2010 рік, зокрема, прогнозується реалізувати промислової продукції у діючих цінах на суму 463,8 млн. грн.; виробництво зернових та зернобобових культур повинно скласти 100 тис. тонн, соняшнику - 17,1 тис. тонн, овочів - 17,8 тис. тонн, м’яса в живій вазі - 2,3 тис. тонн, молока - 17,7 тис. тонн; середньомісячна зарплата одного найманого працівника повинна скласти 1442,66 грн.; передбачається створити 500 нових робочих місць; перелік районних Програм (всього - 38), реалізація яких спрямована на виконання Програми соціально-економічного розвитку району на 2009-2011 роки; заходи щодо підтримки та збереження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ Миколаївського району.
Виважено, емоційно, скрупульозно обговорювали депутати районної ради основний фінансовий документ - бюджет Миколаївського району на 2010 рік - із доповіддю виступив начальник фінансового управління райдержадміністрації В. І. Свічинський.
Відповідним рішенням обсяг доходів загального фонду районного бюджету на 2010 рік затверджено в сумі 74305,591 тис. грн., спеціального фонду районного бюджету - 3052,233 тис. грн. В таких же сумах затверджено відповідні видатки. Для сфери охорони здоров’я буде спрямовано кошти в сумі 8707,829 тис. грн.; для галузі освіти - 27291,587 тис. грн.; на соціальний захист населення (з урахуванням субвенцій з державного та обласного бюджетів) - 26806,600 тис. грн.; на утримання Радсадівського соціально-реабілітаційного центру «Родинний дім» - 650 тис. грн.; розвиток культури та мистецтва - 2905,539 тис. грн., спорту - 308 тис. грн. (Бюджет району на 2010 рік буде оприлюднено в одному з номерів газети «Маяк»).
Прийнято рішення про надання погодження на користування мисливськими угіддями ТОВ «СМТ «Буг» на території Яснополянської та Ковалівської сільських рад площею 3645,4 га терміном на 15 років, зокрема: площа угідь, придатних для організації мисливських господарств на території Яснополянської сільської ради, - 1455,8 га, на території Ковалівської сільської ради - 2189,6 га. Варто зазначити, що відповідні позитивні рішення прийняті вищевказаними сільськими радами. Із інформацією з цього питання виступив керівник апарату райдержадміністрації.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Маяк” № 20 від 22 травня 2010 року. Із сесії районної ради"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 15
Новых вестей вчера: 15

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта