Газета „Маяк” № 14 від 10 квітня 2010 року. В інтересах районної громади : 713692 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Маяк” № 14 від 10 квітня 2010 року. В інтересах районної громади

У звітному періоді головними у діяльності районної ради були і є питання щодо зростання ролі місцевого самоврядування у процесах соціально-економічного розвитку району, формуванні місцевих бюджетів, раціонального використання природних ресурсів, належної роботи закладів освіти, охорони здоров’я, культури, підвищення ефективності використання майна спільної власності. Використання депутатами своїх прав, виконання обов’язків та повноважень згідно з чинним законодавством, добросовісна діяльність посадових осіб виконавчого аппарату районної ради, дотримання демократичних принципів дозволили ухвалювати виважені рішення та реально впливати на процеси, що відбуваються у районі. Звітний період відзначався вкрай нестабільним політичним і економічним становищем у державі, тому районна рада була змушена брати на себе відповідальність за ситуацію в районі, тримати її під контролем та вирішувати чимало проблемних питань жителів нашої громади, інколи, на перший погляд, їй не притаманних. За весь цей час, завдяки колективному депутатському розуму, досвіду і політичній мудрості, районна рада підтвердила, що здатна знаходити оптимальні шляхи до врегулювання навіть найскладнішої ситуації. Спільними зусиллями вдалося консолідувати депутатський корпус районної ради та команду селищного, сільських голів на вирішення соціально-економічних питань життя нашого краю. Вживалися заходи щодо відновлення економічного потенціалу кожної території, створення умов для розв’язання всього комплексу соціальних проблем.
Як голова ради, вдячний депутатському корпусу районної ради п’ятого скликання, майже всім 46 передставникам семи політичних партій, які захищали інтереси виборців, селищному, сільським головам і депутатам місцевих рад, які добросовісно працювали і працюють для загального блага. Головним для всіх нас була і є щоденна, копітка праця щодо реального поліпшенню життя районної громади. Незважаючи на те, що вирувала економічна криза, район зміг спрацювати щодо наповнення бюджету і виконати прогнозні показники. За підсумками 2009 року до районного бюджету мобілізовано податків та зборів в сумі 13155,3 тис. грн., або 108,1 відсотка до планових показників. Зроблено чимало, хоча на сьогодні, через відсутність системної діяльності з боку виконавчої влади, є невирішені питання щодо залучення резервів збільшення надходжень до місцевих бюджетів, зокрема, «тіньова діяльність» частини потенційних платників податків, неефективне управління об’єктами державної і комунальної власності, землею, надрами і водними об’єктами.
За звітний період за активної участі депутатів усіх рівні проведено значний обсяг робіт.
По Ольшанській селищній раді: введено в дію газову топкову та проведено ремонт системи теплопостачання в дошкільному навчальному закладі, ведено в дію топкову та підвідний газопровід Ольшанської ЗОШ І-ІІІ ст., капітально відремонтовано покрівлі житлових будинків по вул. Гагаріна, для міської лікарні придбано медичне обладнання, у відділенні, де перебувають люди похилого віку, завершено газифікацію та змонтовано систему теплопостачання, реконструкція будівлі дитячого садка в загальноосвітню школу.
Безводненська сільська рада: капітальний ремонт Безводненського ФАПу, виготовлена проектно-кошторисна документація для реконструкції Шуринського дитсадка, придбані та встановлені частотні електроприводи на свердловинах у с. Зелене та Шурине.
Веснянська сільська рада: у районному будинку культури відремонтовані вікна.
Кіровська сільська рада: встановлена нова електрична економічна система опалення в дошкільному навчальному закладі, завершуються роботи по реконструкції першої черги дошкільного навчального закладу в с. Кірове, проведено капітальні ремонти приміщень Кіровського та Старобогданівського ФАПів, ремонт доріг комунальної власності.
Кир’яківська сільська рада: відновлено зовнішнє освітлення вулиць.
Ковалівська сільська рада: поточний ремонт підлоги в Ковалівському дошкільному навчальному закладі, відремонтовано шкільний спортивний зал, придбано медичне обладнання для лікарняної амбулаторії, відновлено зовнішнє освітлення.
Комсомольська сільська рада: встановлена нова економічна електросистема опалення в дитсадку, проведено ремонт медичного обладнання в лікарняній амбулаторії.
Кривобалківська сільська рада: проведено благоустрій центральної частини села Крива Балка.
Криничанська сільська рада: завершено роботи по реконструкції та газифікації дошкільного навчального закладу.
Надбузька сільська рада: відновлено зовнішнє освітлення, проведено поточний ремонт приміщення лікарняної амбулаторії.
Нечаянська сільська рада: проведено реконструкцію будівлі та покрівлі загальноосвітньої школи, у лікарняній амбулаторії проведено капітальний ремонт системи водопостачання та зроблена часткова реконструкція будівлі, прокладена гілка водопроводу.
Петрівська сільська рада: проведено капітальний ремонт приміщення, ремонт системи водопостачання, каналізації, заміна вікон та електромережі в Зеленоярському дитсадку, відновлено зовнішнє освітлення. Радсадівська сільська рада: реконструкція, ремонт та газифікація Новобогданівського дитячого садка, реконструкція системи водопостачання Радсадівського дошкільного навчального закладу, придбано обладнання для Новобогданівського ФАПу, газифікована Радсадівська дільнична лікарня та придбано медичне обладнання, частково замінено вікна в загальноосвітній школі.
Степівська сільська рада: встановлена нова економічна електрична система опалення в Зеленогайському дитсадку - він переведений з сезонного на цілорічний режим роботи, придбано медичне обладнання для Зеленогайського ФАПу, капітальний ремонт водяних і каналізаційних систем Степівського дитсадка, придбано медичне обладнання для Степівської дільничної лікарні, ремонт доріг комунальної власності, відновлено зовнішнє освітлення.
Трихатська сільська рада: закінчено будівництво нової загальноосвітньої школи, завершені роботи по газифікації та облаштуванню системи опалення, встановленню економічних євровікон у приміщеннях Трихатського дитсадка, ремонт доріг комунальної власності, відновлено зовнішнє освітлення.
Улянівська сільська рада: проведено частковий капітальний ремонт та реконструкцію системи водовідведення в Улянівському дитсадку, завершені роботи по капітальному ремонту даху Улянівської амбулаторії, ремонт даху Улянівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, заміна стовпів та зовнішніх ліній електромереж по вул. Степовій, відновлено зовнішнє освітлення в с. Улянівка та Червоне Поле, встановлена нова економічна електросистема опалення в дошкільному навчальному закладі с. Червоне Поле - переведений з сезонного на цілорічний режим роботи.
Шостаківська сільська рада: відкрито Новоюріївський ФАП, виготовлено проектно-кошторисну документацію для реконструкції Шостаківського дошкільного навчального заклад, відновлено зовнішнє освітлення.
Яснополянська сільська рада: капітальний ремонт приміщення Андріївського ФАПу, капітальний ремонт приміщення Яснополянського будинку культури, відновлено зовнішнє освітлення в с. Ясна Поляна. У виконанні цих справ на допомогу селищному та сільським головам, депутатам селищної та сільрад, які змогли вишукати не тільки бюджетні кошти, а й добре попрацювати з інвесторами, підготували проектно-кошторисну документацію, прийшли депутати районної ради, закріплені за цими громадами, а потім і весь депутатський корпус. Як результат, не втрачено за цей час жодного об’єкта комунальної власності, зроблено значні кроки зі збереження існуючих і навіть перший крок з примноження - нова Трихатська школа. Зроблено дійсно багато, але не все, що планували. Через труднощі державного казначейства з фінансуванням видатків районного бюджету у четвертому кварталі минулого року деякі заходи профінансовані не в повному обсязі. Та ми зобов’язані виконати обіцяне і завершити фінансування цих об’єктів та заходів у поточному, 2010 році. Можливості і ресурси для цього у нас є.
Сьогодні в районі діють 46 цільових і комплексних программ, які охоплюють широке коло питань, як: соціально-економічний розвиток району, розвиток малого підприємництва, профілактика злочинності, подолання дитячої безпритульності і бездоглядності, зайнятість населення, охорона та підвищення родючості грунтів, розвиток фізичної культури і спорту, розвиток культури, інші. Депутати районної ради серйозно проаналізували та вивчили можливості районного бюджету щодо фінансування виплат заробітної плати, ремонту та реконструкції об’єктів соціально-культурної сфери. Завдяки цьому за 2009 рік, за рахунок перевиконання районного бюджету та вільного залишку, для фінансування районних програм було виділено 3 мільйони 53 тис. 184 грн. (в 2008 році ця сума складала в межах 1,2 млн. грн.). Окрім програм було затверджено районний бюджет Миколаївського району на 2009 рік, а з метою найефективнішого використання коштів майже на кожній сесії проводилися його коригування та вносилися зміни. Не обділені увагою і основні напрямки соціально-економічного розвитку району, проблеми агропромислового комплексу та інші найактуальніші питання нашої життєдіяльності.
Депутати районної ради п’ятого скликання взяли на себе левову частку питань - соціальних, економічних, екологічних. З
емельні питання. Миколаївською районною радою 25 березня 2009 року було ухвалено рішення «Про затвердження Тимчасового порядку продажу земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах в Миколаївському районі». Після прийняття рішення на аукціон була винесена земельна ділянка площею 23 га, яка знаходиться на території Ольшанської селищної ради, здана в довгострокову оренду ВАТ «ЮГцемент» - до районного бюджету надійшли значні додаткові кошти. Триває робота по забезпеченню участі депутатів, як представників громад, у повноцінному виконанні повноважень, які передбачені Земельним кодексом України щодо забезпечення реалізації державної політики у галузі охорони і використання земель; організації землеустрою і затвердження землевпорядних проектів, інше.
Спільна власність громади. Значна робота проведена щодо з’ясування статусу стадіону у Варварівці, що був незаконно проданий і який повинен належати територіальній громаді району. Зараз триває судовий розгляд з цього питання. Відповідальні працівники районної ради постійно беруть участь в судових розглядах для захисту інтересів і власності територіальної громади. Також хочу звернути увагу, що відповідальними працівниками виконавчого апарату районної ради проведена робота по отриманню свідоцтв на право власності, витягів про реєстрацію права власності і технічних паспортів на об’єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ Миколаївського району, а саме на ряд нежитлових об’єктів, що розташовані у Варварівці.
Використання родовищ корисних копалин. Серйозна увага приділялась контролю над використанням корисних копалини, що представлені запасами цементної, керамзитної, цегляно-черепичної сировини, а також родовищами пиляних вапняків і будівельного піску. На сьогодні розвідані і експлуатуються три родовища, а саме: Григорівське родовище цементної сировини, Сливинське родовище суглинку, Кам’янобалківське родовище піску. Використання природних ресурсів дає додаткові можливості сільським громадам для вирішення соціальних і комунальних проблем. Один з останніх прикладів - плідна співпраця ВАТ «ЮГцемент» і Ольшанської селищної ради. Так, рішенням сесії Ольшанського селищної ради від 7 жовтня 2009 року № 1 передбачена участь ВАТ «ЮГцемент» в створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища у вигляді пайового внеску у розмірі 300 тисяч гривень.
Благоустрій території району. При активній участі районної ради, райдержадміністрації, організацій і установ району та з метою збереження і примноження зелених насаджень, приведення в належний екологічний і санітарний стан територій населених пунктів висаджено 5127 дерев і кущів різних порід; ліквідовані несанкціоновані звалища в зелених зонах населених пунктів, в зонах відпочинку, захисних смугах автомобільних доріг; організованіприродоохоронні заходи щодо розчищення лісозахисних смуг автомобільних доріг, побілка дерев біля доріг; впорядковані території біля установ освіти і охорони здоров’я; впорядковані території біля меморіалів і пам’ятників загиблим воїнам; облаштовані і приведені в належний санітарний стан дитячі і спортивні майданчики. Водопостачання населених пунктів. Протягом звітного періоду тривала робота з реалізації програми «Питна вода». Вирішено питання безперебійного водопостачання населених пунктів на території Радсадівської та Безводненської сільських рад. Особливу тривогу викликає ситуація з водопостачанням і водовідведенням в селищі Ольшанське. Очисні перебувають в аварійному стані. За ініціативи районної ради були залучені фахівці, які провели їх обстеження і надали рекомендації з подальшої експлуатації цих споруд.
Ремонт доріг. За звітний період на ремонт доріг комунальної власності з державного бюджету Миколаївський район отримав 573 тис. гривень. На ці кошти був проведений ремонт доріг на території Кіровської, Степівської та Трихатської сільських рад. Велику тривогу викликає нинішній стан доріг після такої складної зими. Для їх ремонту необхідні великі гроші, яких поки немає. Тому необхідно мобілізувати всі наші ресурси і зусилля, щоб зробити хоча б частковий ремонт доріг.
Отже, за звітний період ми змогли левову частку бюджету району спрямувати на вирішення соціально важливих проблем - будівництво, ремонт і відновлення наших об’єктів та інші не менш важливі заходи: будівництво підвідного газопроводу, теплотраси та завершення газифікації Ольшанського стаціонарного відділення цілодобового перебування людей похилого віку - 79 тис. 371 грн.; реконструкція покрівлі Іванівської ЗОШ - 391 тис. грн.; реконструкція системи опалення Кіровського ДНЗ - 209,9 тис. грн.; ремонт покрівлі та збереження будівлі Улянівської лікарняної амбулаторії - 288 тис. 706 грн.; капітальний ремонт системи опалення та електромережі районної музичної школи - 110 тис. грн.; капітальний ремонт покрівлі Улянівської ЗОШ - 249 тис. 825 грн.; капітальний ремонт житлового будинку по вул. Гагаріна смт Ольшанське - 98 тис. грн.; оздоровлення дітей в літніх таборах відпочинку у 2009 році - 150 тис. грн.; придбання 3 шкільних автобусів, інші.
Голова районної ради Ю. В. Серебряков зробив наголос на плідній за останній час співпраці районної ради з районними службами та управліннями, відділами райдержадміністрації та наголосив, що реалізація завдань, накреслених в Програмі соціально-економічного розвитку Миколаївського району на 2005-2011 роки, Програмах «Зерно Миколаївщини» на 2007-2010 роки, розвитку малого підприємництва в Миколаївському районі на 2009-2010 роки, зайнятості населення Миколаївського району на 2008-2009 роки дали можливість за підсумками минулого року досягти значних позитивних зрушень майже у всіх сферах економіки району. З метою створення умов для ефективної діяльності судів, направлених на забезпечення захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина була розроблена і затверджена Програма забезпечення діяльності місцевого Миколаївського районного суду на 2008-2010 роки. Основні напрямки діяльності державних структур, органів місцевого самоврядування, підприємств, громадських організацій по забезпеченню соціальної допомоги ветеранам війни і праці, інвалідам, сиротам, багатодітним сім’ям, громадянам похилого віку і іншим верствам населення закріплені в районній Комплексній програмі «Турбота» на 2007-2010 роки. Не менш важливим є питання соціальної захищеності інвалідів, тому була затверджена окрема Програма «Безбар’єрна Миколаївщина». Всі програми безпосередньо стосуються жителів району, трудових колективів. Вони перебувають на контролі в профільних постійних комісіях районної ради, спільно з органами виконавчої влади вирішуються питання їх виконання, фінансового і матеріального забезпечення.
Була охарактеризована діяльність усіх постійних комісій районної ради та президії районної ради, куди входять, окрім голови і заступника голови районної ради, голови постійних комісій і уповноважені представники чотирьох депутатських фракцій - «Партії регіонів», «Народного Блоку Литвина», «Блоку Юлії Тимошенко», «За соціальну справедливість». Приділена увага взаємодії з органами місцевого самоврядування. Сільський, селищний голова зараз головна фігура на селі. Вони повинні добре володіти економічними, юридичними, податковими знаннями. Щорічно до Дня місцевого самоврядування підбиваються підсумки конкурсу на кращу сільську, селищну ради. Минулого року кращими визнані сільради: Степівська, Кир’яківська та Радсадівська. Відзначено Криничанську, Веснянську сільські ради.
У звіті була звернута увага на питання здійснення регуляторної політики; роботі зі зверненнями громадян - найчастіше доводиться допомагати вирішувати проблеми незахищених верств населення: пенсіонерів, самотніх і багатодітних матерів, інвалідів, ветеранів праці, малозабезпечених сімей (охорона здоров’я, соціальний захист, житлово-комунальне господарство, забезпечення законності і правопорядку, освіта, працевлаштування); діяльності виконавчого апарату районної ради, інші.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Маяк” № 14 від 10 квітня 2010 року. В інтересах районної громади"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 22
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта