Газета Кривоозерщина № 16 від 24.02.2010. Соціальна профілак-тика торгівлі людьми : 679259 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета "Кривоозерщина" № 16 від 24.02.2010. Соціальна профілак-тика торгівлі людьми

З метою поширення поінформованості серед населення Кривоозерського району про проблему торгівлі людьми17 лютого 2010 року на базі районної центральної бібліотеки відбулося розширене засідання районного гендерного центруна тему: “Соціальна профілактика торгівлі людьми” за участю працівників централізованої бібліотечної системи району. Організаторами заходу виступили відділ у справах молоді та спорту райдержадміністрації, Кривоозерський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Кривоозерська центральна районна бібліотека.
Засідання відкрила М.С. Гавловська, начальник відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації, яка обгрунтувала необхідність проведення профілактичної роботи серед населеннярайону.
Бібліотекар читального залу відділу обслуговування Кривоозерської центральної бібліотеки Н.В. Павлова продемонструвала присутнім тематичну виставку на тему: ”Торгівлялюдьми: міжнародний та національний вимір проблеми”, яка діє при районній центральній бібліотеці.
— Враховуючи, що на сьогодні відсутня чітка концепція соціальної профілактики торгівлі людьми виникла ідея проведення сьогоднішнього заходу, — повідомила у своєму виступі Н.А. Урсол, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (РЦСССДМ). Також вона зазначила, що з метою обізнаності молоді про проблему торгівлі людьми районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділом у справах молоді та спорту райдержадміністрації було проведено анкетування 180 учнів 9 — 11 класів Кривоозерських ЗОШІ — ІІІ ступенів №1 та №2, вихованців Кривоозерського ПАЛу. За результатами анкетування видно, що99,4% опитуваних знають, що торгівля людьми — це злочин, 12,2% вважають, що це можливість непогано заробити і лише 0,56% взагалі не знають про дане явище. Дані цифри свідчать, що робота відділу освіти райдержадміністрації та дирекції Кривоозерського ПАЛув даному напрямкує ефективною.
На питання: “Які причини торгівлі людьми?”86,1% респондентів відповіли, що це прибутковість, 67,8% - жадоба наживи, 12,2% - міфи про гарне життя за кордоном та такий же відсоток – прагнення до гарного життя. Найменша кількість опитаної учнівської молоді вважає, що причиною торгівлі людьми є бідність, недостатність інформації, незнання законів та мовчання жертв. 100% опитаних знають, що торгівля людьми включає в себе торгівлю людськими внутрішніми органами для трансплантації, продаж дітей до жебракування та 92,8% - проституція. На жаль, лише 3,3% респондентів вважають надання батьками дітей для виконання робіт за винагороду торгівлею людьми. Відрадно, що в умовахекономічних проблем, незадовільного стану ринку праці, значного рівня безробіття і низького рівня життя населення, щоспонукають громадян України шукати роботу за кордоном,80% опитаної молоді вважає, що жити і працювати в Україні краще, ніж за кордоном.
Змістовним був виступ головного спеціаліста відділу надання соціальних послуг РЦЗ О.Г. Черненко про торгівлю людьми, як наслідок неврегульованої міграції. Зокрема, вона навела приклад, коли в нашій області в м. Вознесенську діяла фірма, яка вербувала молодих дівчат на роботу за кордон. Аж через три роки завдяки зусиллям правоохоронців з тенет рабства було повернуто дівчину 23 років.
Оперуповноважений карного розшуку Кривоозерського РВ УМВС України в Миколаївській області О.О. Баранецький проінформував присутніх про діяльність правоохоронних органів щодо протидії торгівлі людьми, а також про основні форми і методи вербування людей.
Оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Кривоозерського РВ УМВС України в Миколаївській області А.П. Сарана більш детально проаналізував ситуацію щодо торгівлі дітьми. Виступаючий закликав усіх присутніх не бути байдужими до долі дітей, які проживають у кризових сім’ях та ризикують стати жертвами торгівлі людьми. Профактизагрози життю і здоров’ю дитиниАртур Павлович просив повідомляти органи внутрішніх справ. У своєму виступі доповідач також розгорнувтему ризику торгівлі дітьми під час усиновлення українських дітей іноземними громадянами.
Про стан усиновлення дітей у районі та альтернативні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, більше детально розповіли начальник служби у справах дітей Л.А. Байталюк та директорРЦСССДМ Н.А. Урсол.
У сфері соціальної роботи щодо попередження торгівлі людьми вкрай важливою є співпраця органів виконавчої влади з неурядовими організаціями та громадськими організаціями. Про превентивну діяльність Товариства Червоного Хреста України по зниженню ризику торгівлі людьми проінформувала Г.П. Островська, голова районного Товариства Червоного Хреста. У даному напрямку роботи дієвою є діяльність районного клубу “Юний правознавець” під керівництвом вчителя історії та громадянського права Кривоозерської ЗОШ №1 І — ІІІ ст. А.І. Коваль. Присутні на засіданні голова районного клубу “Юний правознавець” Ольга Галабан, члени клубу Ольга Стецьта Дмитро Бурятинський, учні10-Б класу Кривоозерської ЗОШ №1 І — ІІІ ст. взяли активну участь у засіданні гендерного центру та розповсюдили серед присутніх буклет “Між-народне право проти рабства”, випущений районним клубом “Юний правознавець”.
На завершення заходу директор Криво-озерської ЦБС Р.А. Черепанова зауважила, що на сучасному етапі бібліотекар на селі не тількипредставляє читальний матеріалгромадськості, а й здійснює інформаційно-консультативну підтримку населення в усіх сферах життя.
В засіданні взяли участь начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Є.Д. Кравчук, головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації В.М. Голинська, психолог Кривоозерського ПАЛу О.О. Головатенко, бібліотекар ПАЛуЛ.В. Нєфьодова, працівникиКривоозерської бібліотечної системи.
Всі учасники заходу отримали роздатковий матеріал, що містив інформаційні буклети відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації, Кривоозерського РЦСССДМ, виготовлені за кошти місцевого бюджету, та буклети РЦЗ.
Задля продовження плідної співпраці всіх зацікавлених структур та організацій на засіданнібуло затверджено спільний план заходів щодо протидії торгівлі людьми в Кривоозерському районі на 2010 рік та план роботи районного гендерного центру на 2010 рік.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета "Кривоозерщина" № 16 від 24.02.2010. Соціальна профілак-тика торгівлі людьми"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 22
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта