Газета Кривоозерщина № 2 від 06.01.2010. Підсумовуючи рік минулий : 664730 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета Кривоозерщина № 2 від 06.01.2010. Підсумовуючи рік минулий

Добіг кінця 2009 рік. Яким він залишиться в пам’яті кривоозерців, можна судити за здобутками, отриманими за минулий рік.
Відрадно є те, що вперше за багато останніх років виконана дохідна частина бюджетів всіх сільських та селищної рад, що дає можливість, аналізуючи його, назвати бюджетом розвитку. Якщо не враховувати невідшкодовані витрати по перевезенню пільгового контингенту, то в цьому році виконано всі виплати соціального спрямування, крім того, вдалося значно більше надати матеріальної допомоги невеликих розмірів найбільш знедоленим людям на лікування. Також отримана можливість проведення виплати матеріальної допомоги у розмірі 80% від посадового окладупрацівникам охорони здоров’я.
Організаційна робота, проведена районною державною адміністрацією протягом року, забезпечила своєчасну виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, з урахуванням усіх змін, внесених Урядом. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за 11 місяців склала 1392,85 грн. (119%).
Порівняно з 2008 роком збільшено видатки на галузі: освіта – на 1641,9 тис. грн.; охорона здоров’я – на 966,0 тис. грн.; соціальний захист та соціальне забезпечення – на 1389,9 тис. грн.; культура і мистецтво – 369,9 тис. грн.
Протягом року виділялися кошти із загального фонду районного бюджету, відповідно до бюджетних призначень на капітальні видатки в сумі 821,9 тис. грн., на покращення матеріально-технічного стану бюджетних установ, та 332,3 тис. грн. на проведення поточних ремонтів. Зокрема, з метою покращення оснащення районної лікарні придбано фізіотерапевтичне обладнання на суму 31,2 тис. грн., колоноскоп біопсійний на суму 68,5 тис. грн., операційний стіл на суму 23,9 тис. грн. та інші.
Завдяки зусиллям районної державної адміністрації по наповненню районного бюджету в цьому році вдалося придбати два автобуси для загальноосвітніх шкіл району для перевезення дітей, в тому числі один – за кошти державного бюджету і другий –обласного бюджету.
Протягом 2009 року промисловими підприємствами району реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) у відпускних цінах на суму понад 11 млн. грн., що значно більше від попереднього року.
Серед промислових підприємств позитивних результатів досягли: ЗАТ «Кривоозерська харчосмакова фабрика» (керівник Скрипніченко М.С.), Кривоозерська філія ВАТ «Миколаївобленерго» (керівник Дмитрів Т.І..), ТОВ «Кривоозерський комбікормовий завод» (керівник Лох Є.П.), ТОВ «ДЮК» (керівник Кернасовський М.Д.).
Серед сільськогосподарських підприємств позитивних результатів по збільшенню сплати податків до бюджетів усіх рівнів досягли: ПСВП «Рутенія-М» (керівник Однороженко О.М.), СФГ ім. Мічуріна (керівник Рак А.В.), ТОВ «Оберіг-ЛТД» (керівник Сорока Ф.Й.), ПСП «Дружба» (керівник Березянський В.О.).
Спрямовуючи зусилля на залучення інвестицій в район, у вересні вдалося відкрити філію Первомайської швейної фабрики АТ «Санта Україна» (керівник Вонсєвич В.В.), що дало змогу створити додатково 65 робочих місць.
Завершено роботу по створенню на базі ТОВ «Кривоозерський комбікормовий завод» елеватора для надання послуг по прийому та зберіганню зернових культур, що дасть змогу створити 10 робочих місць.
Завдяки вдалому підбору інвестора (ПП «ВКФ Ольвія», м. Одеса) завершуються роботи з реконструкції приміщень та цехів Кривоозерського хлібозаводу.
За сприяння райдержадміністрації протягом останніх років спостерігається тенденція росту малого підприємництва в районі. Всього зареєстровано1488 суб’єктів підприємницької діяльності.
В плані покращення благоустрою селища слід відзначити підприємця С. Білого, яким переобладнано колишній літній кінотеатр у дитяче кафе з фонтанами та ігровими майданчиками для дітей. Збудовано та відкрито новий магазин «Взуття». Також проведена велика робота по розширенню мережі АЗС та створенню нових об’єктів громадського харчування приватними підприємцями Фіцурою О.О. таБілим С.А. Прикрашають наше селище будівлі приватного підприємця О.О. Фіцури.
Шукаючи резерви розширення напрямків господарської діяльності, райдержадміністрація неодноразово рекомендувала використовувати такий вид діяльності, як створення ринків. Позитивно відгукнулися підприємці М. Болтовський та В. Могильов, які ведуть будівництво на території Кривоозерської сільської ради та в смт Криве Озеро.
Профілюючою галуззю нашого району є сільськогосподарське виробництво. Основні напрямки діяльності якого є виробництво зернових та технічних культур, овочів, кормів.
Всього у 2009 році озимих зернових було зібрано на площі 35200 га, середня урожайність склала 28,8 ц/га. Найбільшої урожайності, більше 40 ц/га, досягли ПСП «Дружба» (керівник Березянський В.О.) та СФГ «Добробут» (керівник Шинкарук І.В.), які були нагороджені Подяками голови облдержадміністрації.
Соняшнику зібрано на площі 11108 га,середня урожайність склала 19 ц/га,кукурудзи зібрано на площі 3884 гаприсередній урожайності38 ц/га.
Всього зернових та зернобобових культур зібрано близько 120 тис. тонн.
За результатами фінансово-господарської діяльності із 23 крупнотоварних сільськогосподарських підприємств району практично всі закінчують рік з прибутком, який в сумі становить 15,427 млн. грн.
У 2009 році, незважаючи на фінансові труднощі, господарствами району придбано 15 одиниць техніки, в тому числі 5 комбайнів, 3 трактори, 2 сівалки, 1 грунтообробний агрегат та інші.
На реконструкцію та ремонт автомобільних доріг комунальної власності Кривоозерського району виділена субвенція з обласного бюджету в сумі 659 тис. грн. та 2,0 тис. грн. — із місцевого бюджету.
Крім того, за сприяння райдержадміністрації в район надійшли кошти в сумі 650 тис. грн. на реконструкцію системи опалення центральної районної лікарні. Отримано також 205 тис. грн. на реконструкцію дошкільних навчальних закладів у селах Секретарка, Красненьке, Велика Мечетня.
Проведено поточні ремонти теплотрас, котелень та водопроводів у загальноосвітніх школах району на загальну суму 106,1 тис. грн. Вперше в історії району проведено капітальних ремонтів по устаткуванню внутрішніх туалетів у 8 школах району на суму 244,9 тис. грн.
Проведено поточний ремонт районної бібліотеки на суму 27,5 тис. грн., поповнено бібліотечні фонди на суму 12 тис. грн., здійснена передплата на періодику на заклади культури у сумі 5,9 тис. грн.
Протягом року райдержадміністрації вдалося забезпечити навчальні та дошкільні заклади району твердим паливом. Завдяки цьому ні один із закладів не припиняв своєї діяльності через брак тепла.
Одним з найважливіших завдань райдержадміністрації є вирішення програми зайнятості населення. Завдяки вжитим заходам в усіх сферахдіяльності економіки району створено 726 робочих місць при завданні 700.
Управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації створено та належним чином облаштовано перший в області структурний підрозділ по наданню платних соціальних послуг. Протягом року об’єднано в одному приміщенні всі структурні підрозділи управління. Значно покращена матеріально-технічна база стаціонарного відділення для постійного чи тимчасового проживання одиноких, непрацездатних та інвалідів «Ветеран».
Проведено ремонт огородження та облаштування прилеглої території відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Журавлик». Райдержадміністрація продовжила роботу по забезпеченню пільг та соціальних гарантій за рахунок коштів місцевого бюджету. Для цього в бюджеті 2009 року було передбачено більше 60 тис. грн., в тому числі для виплати щомісячної стипендії в розмірі 100 грн. особам, яким виповнилося 100 і більше років, надання пільг по сплаті за електроенергію, придбання твердого палива та скрапленого газу сім’ям, в яких виховуються 10 і більше дітей та інвалідам по зору і слуху, доплат до пенсій по 100 грн. щомісячно 4-м сім’ям загиблих воїнів-афганців, компенсацій виплат особам, які здійснюють догляд за важкохворими людьми похилого віку.
За сприяння голови райдержадміністрації з місцевого бюджету згідно рішень сесії районної ради виділено додаткові кошти на виплату матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в кризовій ситуації, в сумі 10 тис. грн.
У 2009 році значно зросла кількість осіб пільгової категорії, які скористалися безкоштовним проїздом, а саме 3105 чол. проти 1604 чол. у 2008 році.
Як і у минулому, у 2009 році відсутня заборгованість по виплаті державних допомог сім’ям з дітьми та малозабезпеченим сім’ям. У 2009 році призначено та виплачено державних допомог та субсидій на суму 11711800 грн. проти 10101800 грн. у 2008 році.
За рахунок коштів Світового банку в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації розпочато ремонтні роботи з метою створення умов прийому громадян за європейськими стандартами.
Кривоозерський район — один із 8 районів-переможців Миколаївської області, які беруть участь у проекті ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». Для реалізації вказаних проектів укладено трьохсторонню угоду між райдержадміністрацією, районною радою та проектом.
Одним з пріоритетних напрямків роботи райдержадміністрації є розвиток культури в районі. В поточному році хореографічному колективу «Фантазія» районного Будинку культури було присвоєно звання «Зразковий».
Всього зарік учасники художньої самодіяльності району взяли участь у 8 обласних конкурсах та фестивалях, що на 5 більше, ніж у 2008 році.
Велика увага приділяється розвитку спорту в районі. За сприяння райдержадміністрації було проведено пошук та доставку в район залізобетонних конструкцій та стільців з НСК «Олімпійський», і які практично на ентузіазмі працівників райдержадміністрації були встановлені на центральному стадіоні в смт Криве Озеро. У 2010 році планується передача стадіону на утримання районного бюджету з метою подальшого благоустрою та облаштування.
Вихованці ДЮСШ зайняли перше місце у Чемпіонаті області з футболу та друге місце у Чемпіонаті області з гандболу.
В ХХІ літніх Дефлімпійських іграх, міжнародних спортивних змаганнях людей з вадами слуху здобув золоту медаль наш землякСергій Тарасов.
В районі налічується 6 дітей — переможців Міжнародних конкурсів, 30 дітей стали переможцями обласних конкурсів та 65 дітей зайняли призові місця в районних олімпіадах, змаганнях та спартакіадах.
Завдяки скоординованій роботі виконавчих комітетів сільських та селищної рад, відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації в нашому районі 8 жінкам присвоєно почесне звання «Мати-героїня».
Але найбільшою гордістю для нас усіх жителів району є те, що наших людей відзначають і державними нагородами. Так за значний особистий внесок у збереження пам’яток історії та культури України, багаторічну сумлінну працю на ниві розвитку музейної справи нагороджено орденом «Княгині Ольги» ІІІ ступеня Полухіну Світлану Олександрівну — директора Кривоозерського районного історико-краєзнавчого народного музею, а також за вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу України, досягнення високих показників у виробництві сільськогосподарської продукції, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня Рака Анатолія Васильовича — голову селянського фермерського господарства ім. Мічуріна.
Шановні кривоозерці! Від усього серця вітаю вас з Новим 2010 роком та Різдвом Христовим! Щиро зичу світлих життєвих обріїв, щастя, добра і злагоди, вагомих звершень в ім’я слави і розвитку України!
М. САВЧУК, голова Кривоозерської районної державної адміністрації


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета Кривоозерщина № 2 від 06.01.2010. Підсумовуючи рік минулий"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 19
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта