Газета «Вісті Вознесенщини», №43 від 29.10.09. Нехай зростає авторитет професії, яка утверджує добро та милосердя : 612054 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Вісті Вознесенщини», №43 від 29.10.09. Нехай зростає авторитет професії, яка утверджує добро та милосердя

У переліку знаменних дат та професійних свят України є особливе, що уособлює державну та людську турботу, добро, милосердя. Це День працівника соціальної сфери. Цього дня багатотисячний загін працівників соціальної сфери в одинадцятий раз відзначає своє професійне свято.
Перетинаючи символічний рубіж між здійсненим і наміченим нині глибше аніж зазвичай аналізуючи різні аспекти життя, ми вкотре задаємося питанням: чи відповідає наша діяльність, її результати вимогам часу та потребам суспільства? Думаємо, що працівники соціальної сфери мають повне право дати стверджувальну відповідь. Адже саме вони безпосередньо причетні до того, що сьогодні наша Держава впевнено рухається курсом на запровадження євростандартів, які базуються на прогнозованих перспективах економічної та соціальної стабільності країни.
У Вознесенському районі проживає близько 32,3 тис. населення, з них 6887 чол. - пенсіонери. На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Вознесенської райдержадміністрації перебуває 14870 громадян, з них: 10254 – пільгової категорії; 2775 – отримувачів державних допомог; 743 – отримувачів субсидії. Одиноких громадян - 337, одинокопроживаючих - 761, з них перебуває на надомному обслуговуванні - 889.
Якщо ставити питання – яка головна мета діяльності управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації - то відповідь буде така: ліквідувати бідність, допомагати і підтримувати незахищених, сприяти тому, щоб у нашому суспільстві було більше доброти, співчуття та милосердя.
Під моїм керівництвом у системі соціального захисту населення працює 137 чоловік. Приємно відзначити, що саме такі фахівці – доброзичливі, компетентні, віддані своїй справі – працюють в нашій системі. Вміння співчувати чужій біді, прагнення розуміти проблеми людей та докладати зусиль для їх вирішення, турбуватися про стареньких, людей з особливими потребами – неповний перелік кращих професійних і людських якостей всіх працівників соціальної сфери.
В районі 17 центрів праці та соціального захисту населення наполегливо і послідовно працює над виконанням намічених заходів спрямованих на закріплення у 2009 році позитивних тенденцій у соціальному розвитку району, функціонують 23 підрозділи, які забезпечують достатній мінімум допомоги та послуг найбільш незахищеним верствам населення.
Майже з дня створення центру соціального захисту населення працюють завідуючими Тетяна Григорівна Спанатій, Людмила Анатоліївна Старанова, які живуть проблемами своїх сельчан і сприймають їх як власні. Користуються повагою серед земляків та з почуттям глибокої відповідальності ставлятьсядо дорученої справи, завідуючі центрами Гашицька Галина Володимирівна, Фатєєва Тетяна Євгенівна, Левченко Олександра Олександрівна, Ковальська Олена Володимирівна, Ірина Володимирівна Романчукова, Колотюк Любов Матвіївна, Савченко Валентина Олександрівна, Семчева Олена Олександрівна, Верхолат Галина Іванівна.
Своєчасно і якісно вирішують безліч питань, з якими звертаються до центрів громадяни, їх завідуючі:Саган Лілія Олександрівна, Сорочан Олена Григорівна, Мельник Ольга Ананіївна, Пономарьова Алла Валеріївна, ГрубаВалентина Володимирівна, Робоча Наталя Миколаївна.
Ще на початку 90-х років було створено службу соціальної допомоги вдома. Першими її клієнтами були декілька десятків самотніх непрацездатних громадян та інвалідів. Спочатку люди ставилися до нової служби по різному : хто з цікавістю, а хто й з недовірою. Пройшли роки, які підтвердили необхідність функціонування такої служби. На сьогодні щомісячно соціальну допомогу вдома отримують 889 громадян. Соціально-побутові послуги їм надають 34 соціальних робітників, які слугують рятівним колом для нужденних та немічних людей похилого віку. В кожен дім підопічних вони несуть тепло, надію, віру, немовби пов’язують стареньких людей з навколишнім світом. Наші соціальні робітники надають різноманітніпослуги -оплата платежів, оформлення субсидій, вони дбають про чистоту та охайність своїх підопічних і їх осель, пораються на присадибних ділянках, готують їжу тощо.
Тільки добрі слова підопічних можна почути на адресу соціальних робітників Дирми Людмили Іванівни, Родчикової Галини Іванівни, Шпагіної Валентини Василівни та Кримської Галини Іванівни. З теплою і ласкавою посмішкою говорять підопічні про своїх рятівниць Чебанову Марію Григорівну, Бендак Олену Юріївну,Михайленко Аллу Ярославівну та Лавренюк Майю Василівну.
В управлінні працює 7 відділів: відділ бухгалтерського обліку та звітності, відділ персоніфікованого обліку пільгової категорії населення, відділ з питань праці, відділ з питань соціальної допомоги, відділ соціальних виплат і компенсацій, відділ автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат, відділ правової та контрольно-кадрової роботи.
За участю фахівців відділу праці управління праці та соціального захисту здійснюється реалізація конституційного права громадян на гарантовану державою мінімальну заробітну плату, соціальний захист працівників на роботах з несприятливими та безпечними умовами праці.
Значної ваги в системі соціальної підтримки набула нині Програма житлових субсидій, яка в умовах підвищення цін і тарифів на житло, комунальні послуги та енергоносії частково забезпечує адресний соціальний захист малозабезпечених верствнаселення і в якійсь мірізнімає соціальну напруженість в суспільстві. В поточному році субсидії отримали майже 1300малозабезпечених сімей.
2451 громадян і сімей в відділі соціальних виплат і компенсацій одержують щомісячну допомогу відповідно до Законів України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” та “Про державну допомогу малозабезпеченим сім’ям”. Середній розмір допомоги становить501,97 грн..
З метою привернення уваги суспільства до проблем людей похилого віку, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян, малозабезпечених сімей відділом соціальної допомогипроводиться комплекс доброчинних заходів, спрямованих на адресну підтримку пенсіонерів, інвалідів, солдатських вдів, багатодітних сімей інших соціально незахищених категорій громадян. Лише під час благодійних акцій “Дамо шанс дітям” та “Милосердя” в 2009 році зібрано 81,5 тис.грн., надано допомогу 3348 громадянам.
В управлінніфункціонують Олександрівське та Воронівськестаціонарні відділення дляпостійного проживаннялюдей похилого віку та інвалідів, в яких проживає 20 підопічних. Очолюють колективи стаціонарних відділень енергійні та відповідальні жінки – Бешлик Галина Іванівна та Бондарчук Людмила Іванівна.
Одним із кращих в Миколаївській області являється відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Мрія”, яке відкрито на базідитячого відділення центральної районної лікарні. Під керівництвом завідуючої відділення Дем’янової Надії Миколаївни у відділенні пройшли реабілітацію 16 дітей з вадами здоров’я.
Станом на 1 листопада 2009 року оздоровлено в санаторно-курортних закладах 11 ветеранів війни та 3 інваліди загального захворювання. В поточному році 398 громадян району забезпечені засобами пересування.
Завдання, які вирішують спеціалісти управління праці та соціального захисту населення, ніколи не були легкими. Вони насамперед, передбачають самовіддане служіння людям, захист їхніх прав та інтересів, а це в свою чергу, потребує високого професіоналізму та відповідальності.
Маю всі підстави стверджувати, що в управлінні завжди працювали і працюють люди, покликання яких є творення добра. Вони не тільки допомагають іншим долати незгоди та знаходити шляхи вирішення життєвих проблем, а й повертають людям віру, дарують надію і впевненість у майбутньому. Всі, без винятку працівники, працюють сумлінно і з честю виконують свої службові обов’язки.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Вісті Вознесенщини», №43 від 29.10.09. Нехай зростає авторитет професії, яка утверджує добро та милосердя"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 11

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта