Газета «Вперед», № 81 від 29.09.09. Ринок праці Новобужжя : 594368 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Вперед», № 81 від 29.09.09. Ринок праці Новобужжя

І незважаючи на складні про­блеми, що виникають на шляху ринкового становлення села, районний центр зайнятості спільно з соціальними партнерами ефективно реалізує головні пріоритети діяльності: захист трудових, соціальних, економічних прав та життєвих інтересів людей, за­безпечення конституційного права на працю. Спільним у діяльності район­ного центру зайнятості і управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, райради стала районна програма зайнятості населен­ня. До її реалізації в районі підходять з позиції суспільного діалогу, учасни­ками якого є не лише державні струк­тури, роботодавці, а і громадськість. В результаті — у районі з початку року створено 312 нових робочих місць, за­реєстровано 92 трудових договори міжфізичними особами-підприємцями та найманими працівниками.
За сприяння служби зайнятості комплекс різноманітних послуг та матеріального забезпечення протягом 8 місяців 2009 року отримали 1754 особи з числа незайнятих трудовою діяльністю, що на 4,8% менше, ніж у 2008 році. Статус безробітного мала 1501 особа, що менше минулорічного показника на 2,4%. З початку року за наданням соціальних послуг зверну­лось 806 незайнятих громадян, що на 17,3% менше, ніж торік.
Станом на 1 вересня 2009 року наобліку в службі зайнятості перебувало 640 осіб, статус безробітного мали 630 осіб, з яких 483 — отримували допомогу по безробіттю (76,6% від чисельності безробітних).
За сприяння служби зайнятості протягом 8 місяців працевлаштовано 511 осіб (менше на 33,3 %).
Одним з напрямів роботи центру зайнятості є організація професійного навчання безробітних на виробництві та підвищення кваліфікації шляхом стажування. Для підвищення конкурен­тоспроможності на ринку праці про­тягом 8 місяців проходили підготовку, перепідготовку та підвищували квалі­фікацію 137 осіб з числа безробітних. Рівень охоплення професійним навчанням безробітних склав 7.8%, у 2008 — 8,5% до загальної чисель­ності.
Після закінчення професійного навчання працевлаштовано 136 безро­бітних, у тому числі 135 — службою зайнятості. Рівень працевлаштування безробітних після закінчення профе­сійного навчання склав 98,6%.
Організація громадських робіт дає можливість окремим категоріям гро­мадян, особливо тим, які знаходяться в стані тривалого безробіття, бажають відновити трудову діяльність після тривалої перерви у роботі, поліпшити матеріальний стан. До участі в громадських роботах центром зайнятості залучено 257 безробітних. Питома вага безробітних, які брали участь в громадських роботах, становила 14,6% проти 19,2% у 2008 р.
В умовах протидії негативним про­явам кризових явищ на ринку праці, зметою зняття соціальної напруги, при­скорення працевлаштування громадян, які звільняються з підприємств, та без­робітних серед пріоритетів в діяльності центру зайнятості є розвиток форм і змісту послуг професійної орієнтації населення, зокрема, учнівської молоді з урахуванням потреб ринку праці. За 8 місяців 2009 року інформаційно-консультаційні послуги, пов'язані з працевлаштуванням та спрямовані на підвищення інформованості населен­ня про державні соціальні гарантії, можливості працевлаштування та одержання соціальних послуг в період безробіття отримала 1941 особа, з них: 1473 — незайнятого населення; 468 —зайнятого населення, у тому числі —441 учень загальноосвітніх шкіл.
Ринок праці інерційний і його реак­ція завжди трохи запізнюється щодо динаміки економічних перетворень.
Центр зайнятості тримає на особли­вому контролі вивільнення працівниківз підприємств району. З початку року чисельність осіб, поданих у списках на вивільнення, склала 43 особи, фактично вивільнених – 36, з нихпередпенсійного віку — 6. Найчисельніше вивільнення спостерігалось в КП„Рембудпобут"— 15 осіб, центрі поштового зв'язку — 6, ЗОШ №1 — З, коледжі МДАУ - 3.
Незахищеними на ринку праці у професійному розрізі виявились представники різних професій, серед яких будівельники, водії, трактористи, листоноші, а також інженер, журна­ліст, спеціаліст по роботі з молоддю; робітники низькокваліфікованої праці— сторож, прибиральниця.
За даними головного управління статистики чисельність працездатного населення на селі становить 45% від загальної чисельності працездатного населення району. Рівень сільського безробіття -3,4 %, що нижче на 0,35% від міського.
Районний центр зайнятості спільно з управлінням праці та соціального за­хисту населення щоквартально прово­дить моніторинг з питаннь зайнятості сільського населення в розрізі сіль­ських рад. Питання безробіття на селі обговорюються на виїзних семінарах із сільськими головами і керівниками господарств.
З метою реалізації заходів спри­яння зайнятості сільського населення центр зайнятості з кожною сільською радою розробив перспективну про­граму дій. Ці програми не просто адаптовані до економічної ситуації в конкретному селі — ними враховано потребу в робочій силі, можливості організації оплачуваних громадських робіт, розвиток підприємництва, вихо­дячи з кваліфікаційно-освітнього рівня кожного сільського безробітного. В результаті заходами активної підтрим­ки було охоплено 75,6% незайнятих жителів села.
Програма спільних заходів органів влади, роботодавців та служби за­йнятості з питань надання тимчасової роботи безробітним дала можливість жителям села мати оплачувану роботу (участь у тимчасових оплачуваних громадських роботах) 145 безробітним.
Всього працевлаштовано на вільні та новостворені робочі місця 268 жите­лів села.
Для підвищення кваліфікації неза­йнятого населення проходили профе­сійне навчання та підвищували квалі­фікацію 98 осіб незайнятого сільського населення. Після проходження про­фесійного навчання працевлаштовано 96 безробітних.
Сучасний стан зайнятості сіль­ського населення вимагає розробки державної програми із створення робочих місць на селі, яка б враховувала особливості кожного регіону та включала систему заходів щодо спри­яння поширенню в аграрному секторі сучасних технологій та технічних засо­бів і машин, реформування земельних відносин на ринкових засадах, стиму­лювання розвитку підприємництва, спрямування інвестицій на розвиток харчової та переробної промисловості; будівництво оздоровчо-рекреаційних комплексів та туристичних баз, ство­рення у сільській місцевості спри­ятливих соціальних умов для праці і проживання та збереження природного середовища як фактора привабливості сільського способу життя.
Відповідно до чинного законодавства роботодавці інформують службу за­йнятості про потребу у працівниках. З початку року у банку даних районної служби зайнятості налічувалося 540 вакансій, які заявили 109 роботодавців.
Кількість наявних вакансій скоро­тилась проти тогорічного періоду на 310 одиниць або 36,4 %.
Внаслідок існуючої диспропорції щодо попиту на робочу силу і її про­позицією укомплектовано за направ­ленням служби зайнятості 445 вакансій або 82,4%.
Значною проблемою щодо вико­ристання наявних вакансій як реаль­них робочих місць є низький рівень заробітної плати, що пропонується офіційно.
Серед укомплектованих за направленням служби зайнятості вакансій 45% складали вакансії з розміром запропонованої заробітної плати до прожиткового мінімуму, що супе­речить концепції гідної оплати праці для всіх.
Станом на 1 вересня 2009 року кількість актуальних вакансій становила 10 одиниць.
Як наслідок, співвідношення між пропозицією та попитом на вільні та новостворені робочі місця становило 64 особи на одне вільне робоче місце,що свідчить про незадовільну ситуацію на ринку праці.
Відсутність сталого розвитку в економіці сільського господарства, сезонний характер робіт, з одного боку зумовлюють збільшення звернень до служби зайнятості громадян, якіпрацювали в сільськогосподарській галузі, з іншого — неможливість повного задоволення потреби громадян в отриманні роботи через відсутність вакансій в сільськогосподарських під­приємствах району.
Пріоритетами в роботі центру зайнятості на період подолання кризових явищ в економіці є питання, над впровадженням яких районний центр зайнятості працює з соціальнимипартнерами:
— підвищення мотивації до праці шукачів роботи на вакантних місцях шляхом проведення системної профорієнтаційної роботи;
— оперативне працевлаштування на вільні робочі місця шляхом якісного підбору претендента на вакансії;
—раціональне тацільове використання коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття; .
— організація професійного навчання безробітних виключно за потребою роботодавців з гарантією працевлаштування;
— сезонний характер роботи сільськогосподарських підприємств, від яких залежить стан ринку праці та і зайнятість населення.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Вперед», № 81 від 29.09.09. Ринок праці Новобужжя"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 13
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта