Газета „Маяк”, №36 від 15 вересня 2009 року. Нова школа у Трихатах : 592476 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Маяк”, №36 від 15 вересня 2009 року. Нова школа у Трихатах

Не по-осінньому сонячний, погожий ранок минулої суботи надовго запам’ятається мешканцям села урочистостями, піднесеним святковим настроєм, що супроводжували офіційне відкриття нарешті спорудженої двоповерхової загальноосвітньої школи. На верхній вулиці, що названа іменем односельчанки Валентини Степанової, партизанки-підпільниці, у шкільному дворі на урочистій лінійці вишикувалися учні, попереду, як годиться, першокласники, за ними старші, поруч їх батьки, жителі села, гості.
Грає духовий оркестр. Сюди привітати усіх з відкриттям нового навчального закладу прибули начальник управління освіти та науки облдержадміністрації В. В. Мельниченко, начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації С. К. Григор’єва, голова райдержадміністрації О. М. Біжан, начальник відділу освіти райдержадміністрації О. А. Завгородня. Під урочисту мелодію Державного Гімну старшокласники Валерій Прозапас, Наталія Березовська, Олена Юрченко та Віктор Багнюк підняли Прапор України: цим і розпочалася урочиста частина свята-відкриття школи.
Звертаючись до присутніх, високі гості висловили сердечні привітання і слова подяки будівельникам колективу підприємства «Житлопромбуд-8» (керівник Г. І. Стерпул), які завершували будівництво і опорядження школи. Директору Трихатської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів С. Т. Кравченко вручили у подарунок школі від облдержадміністрації Прапор України.
С. К. Григор’єва, у свою чергу, вручила директору Трихатської школи свідоцтво-сертифікат про відповідність збудованого об’єкта всім державним нормам і стандартам проектно-кошторисної документації. «Школа споруджена за державні кошти, - підкреслила начальник відділу освіти райдержадміністрації О. А. Завгородня, але у її добудові і обладнанні значну допомогу надали голова облдержадміністрації О. М. Гаркуша, який постійно слідкував за ходом робіт, народний депутат України М. П. Круглов, допомагали, чим могли, і батьки учнів. Від імені батьків зі словами шани і подяки виступила жителька села Н. П. Тімофєєва, дитина якої першого вересня прийшла до першого класу нової школи.
І ось нарешті урочиста мить: юна жителька села разом із начальником управління освіти та науки перерізають червону стрічку, і гостей запрошують оглянути класи, кабінети, їдальню, спортивний зал та інші приміщення. Враження - приємні.
Як розповів заступник директора з виховної роботи О. П. Задвірний, школу споруджено і обладнано усім необхідним на рівні найсучасніших вимог. Тут світлі просторі учбові класи, є окремі кабінети фізики, хімії, біології, комп’ютерний клас з восьмома комп’ютерами, чудовий спортивний зал, досить зручні кухня і їдальня для учнів, на другому поверсі - актова зала з художньо опорядженими стінами.
Вчителям А. М. Кравчук, І. І. Ляховець, В. М. Яровій та іншим, за їх відгуками, стало справжнім щастям працювати у такій чудовій школі. Ще більше задоволення висловлюють учні та їх батьки. Отже, успіхів і відмінних оцінок усім у новому навчальному році.
Господарі, начебто, є…
Минулого вівторка відбулося (вже втретє!) спільне засідання керівництва районної ради, райдержадміністрації, постійної комісії районної ради з питань економічного розвитку та ЖКГ (вів - голова комісії О. П. Ткачук) в смт Ольшанське. У роботі зібрання, крім депутатів районної ради, взяли участь: голова райдержадміністрації О. М. Біжан, заступник керівника виконавчого апарату районної ради О. О. Бродецький, керівництво філії ВАТ ЕК «Миколаївобленерго» - В. В. Лінченко (директор), В. О. Шматко (головний інженер), заступник Ольшанського селищного голови В. О. Личко, керівництво ТОВ «Добробут-С»: П. Я. Цуркан (директор), І. М. Коврига (головний інженер) та ТОВ «Ольшанський водоканал»: Т. О. Щербаченко (в. о. начальника), О. Є. Кицик (головний інженер). На порядку денному - все ті ж болючі проблеми, які порушувались вже неодноразово і на вирішення яких відводився певний час: благоустрій селища, обладнання системи опалення в дитячому садку, огородження дитячого майданчика, вибірковий ремонт даху будинку культури, організація роботи виїзної торгівлі, інші. Отже, по порядку.
Насамперед, вже при в’їзді до селища мимоволі звернеш увагу на чагарники та бур’яни, а також на чималу кількість сухих дерев у парку (чи лісочку?). І на великій ділянці між сільрадою та будинком культури бур’яни, як кажуть, до пояса, чагарників вистачає, а ще - купи сміття, яке добросовісно виносять мешканці. Ось тільки нікого з них за це ще не притягнули до адміністративної відповідальності, хоча відповідна комісія селищної ради створена. Потрібно спиляти, як повідомив П. Я. Цуркан, 90 сухих дерев. Роботи проводяться, але досить повільно (немає відповідної техніки). Під час своєрідної екскурсії населеним пунктом учасники зібрання «помилувалися» закладом торгівлі, зведеним у зеленій зоні на центральній вулиці (біля нього охайно, але він зовсім не є архітектурною окрасою Ольшанського), побували на дитячому майданчику, що біля місцевого ринку. Так, його до 1 вересня дійсно огородили скатами, завезли сюди пісок, але роботи ще вистачає: і «огорожу» пофарбувати, і пісочниці обладнати. А, загалом, враження від побаченого трохи сумне, бо якось не приваблює це місце відпочинку. Може, ще й тому, що територія навколо «невмита», втім, як і на більшості подвір’їв багатоквартирних будинків. Чи то мешканці такі ліниві щодо наведення порядку навіть біля своїх помешкань (зусиль лише двірників замало), чи доброго господаря-організатора тут немає. Прикро, бо ще зовсім недавно, років зо два тому, селище вважалося одним із найохайніших населених пунктів району. Невже почуття гордості за своє селище відсутнє зовсім як у влади, так і в пересічних громадян?
А ось в дитячому садку - справді чистота і порядок, за винятком сухого гілля на частині дерев. А головне - тут повним ходом триває облаштування системи опалення, що проводиться за кошти селищної ради. Є впевненість: до опалювального сезону роботи завершаться. Також за кошти місцевої ради розпочато ремонт покрівлі будинку № 9 по вул. Гагаріна. І це, на жаль, чи не всі позитивні вирішення наболілих питань життя селищної громади.
За рішенням сесії селищної ради тимчасово місце для виїзної торгівлі (до цього приїжджі продавці розміщувалися на вже згаданому дитячому майданчику) виділено на площі біля будинку культури, що викликає велику стурбованість у директора закладу культури І. П. Медвєдєва. Чи не єдине місце для культурного відпочинку мешканців може найближчим часом втратити свій більш-менш пристойний вигляд, бо асфальтне покриття псується, і туалету тут немає, і місця для накопичення сміття. Найкращим виходом з цієї ситуації, як зазначив О. М. Біжан, може бути здача в оренду земельної ділянки площею 1 га, на яку є відповідна документація і на якій і передбачалося обладнати новий просторий ринок, де місця вистачить всім бажаючим. «Ось тільки займатися цією проблемою, втім, як і більшістю інших, немає бажання у місцевої влади», - досить емоційно наголосив голова райдержадміністрації. А на закид щодо відсутності до цих пір обіцяного нового сміттєвоза, додав, що найближчим часом кошти на його придбання від ВАТ «ЮГцемент» надійдуть, але хіба в автомобілі суть справи?
Не виконало керівництво сільради (селищний голова І. П. Квас) свою обіцянку щодо вибіркового ремонту даху будинку культури (у бюджеті, як зазначав В. О. Личко, коштів немає). В той же час, депутат районної ради О. П. Ткачук вже придбав сюди дещо з необхідних матеріалів, залучити ще б декілька підприємців - і проблеми, як такої, не було б.
О. О. Бродецький, О. П. Ткачук, депутати районної ради О. В. Голян, В. Г. Літвінов висловили критичні зауваження з приводу того, що й досі (більше року) не визначена подальша доля котельні, що не експлуатується, та іншого комунального майна у селищі. При такому безгосподарському ставленні його можуть просто розграбувати, як це, зазвичай, стається з покинутими об’єктами. Дуже серйозне занепокоєння викликає стан підстанцій, зовнішніх кабельних та повітряних електричних мереж, мереж у житлових будинках селища. У деяких спорудах неможливо через відсутність належної напруги чи її перепадів користуватися побутовою технікою, через відсутність заземлення «б’ється током» вода з кранів. В. В. Лінченко повідомив, що найближчим часом всі підстанції буде взято на баланс ВАТ ЕК «Миколаївобленерго», енергетики ж відповідають і за лінії, що йдуть до будинків, а ось що стосується всередині споруд - це вже турбота місцевих комунальників, яким, за потреби, як зазначив керівник районної енергоорганізації, фахівці допоможуть. В тому числі, й обладнати заземлення електромереж. Тільки ініціативи з боку ольшанців поки що не спостерігається. А основне на сьогодні: електромережі й досі перебувають на балансі КП «Ольшанський водоканал», яке півтора року тому припинило свою діяльність, а забрати цю важливу складову життєдіяльності будь-якої громади у селищної ради руки не доходять.
Ось так і виходить, як з обурення підкреслювали О. М. Біжан, О. О. Бродецький, десь не догледіли, там не порахували, на те уваги не звернули, щось вважають за другорядне, а загалом складається ціла низка невирішених проблем, будь-яка з яких може «вибухнути» і призвести до надзвичайної ситуації.
На засіданні було звернуто увагу ще на ряд питань, які повністю не вирішені. Прийнято рекомендації, в яких, крім іншого, вказані терміни (до 1 жовтня 2009 року) виправлення ситуації, зокрема, провести позачергову сесію селищної ради з тим, щоб прийняти на баланс електромережі.
Доцільне, але риторичне запитання: чи досить трьох виїзних засідань, щоб поставити вже крапку в «ольшанській епопеї»? Дійсно, проблем на території Ольшанської селищної ради - більше, ніж досить. Та не менше їх і в сільських радах району, деякі з них ледве зводять кінці з кінцями. А селищна рада далеко «не бідна». Тож, напевне, владі, якій односельці довірили захищати їх інтереси, турбуватись про розвиток громади, нарешті необхідно згадати про свої обов’язки і виконувати їх добросовісно, відповідально, не чекаючи вказівок «згори». Чи можливо це?


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Маяк”, №36 від 15 вересня 2009 року. Нова школа у Трихатах"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 13
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта