Газета „Вісті Снігурівщини”, №65-66 від 22.08.09. Головне довіра людей до влади : 576120 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Вісті Снігурівщини”, №65-66 від 22.08.09. Головне довіра людей до влади

На тлі нинішніх негараздів в державі, поточний рік потужним крилом проноситься над Снігурівщиною, висвітлюючи на календарі загальнорайонних подій все нові важливі досягнення у соціальноекономічному розвитку. В напружених виробничих буднях трудових колективів відроджуються раніше втрачені позиції в різних галузяхгосподарювання. Про це і йдеться в розмові нашого кореспондента з виконувачем функцій таповноважень голови районної державної адміністрації Олександром Дмитровичем Заморієм.
Безперечно, для мененинішнійрік став роком досить непростих випробувань. Не в моєму характері кидати камінь у чужий город, але з чого довелося розпочинати, як керівнику виконавчої влади, оптимізму не додавало. Але я вірив, що все можна налаштувати. Потрібна була воля і логіка для прийняття конкретних рішень. І те, що до мого голосу дослухалися, говорить про правильність обраного курсу.
- Наша розмова відбувається напередодні загальнонаціонального святаДня незалежності України. Чим може похвалитися влада?
- Роки незалежності стали випробуванням для всіх нас. У нашого народу є все і таланти, і здібності, і розум, і працелюбність. Впевнений, що день прийдешній принесе нам світле почуття радості від усвідомлення власної причетності до розбудови держави. І настане він тим швидше, чим більш плідно і з натхненням працюватимемо на благо рідного краю.
Сказати людям сьогодні є що. Хвалитися не збираюся, але й замовчувати про успіхи не буду.
Снігурівщинакрай хліборобів, людей від землі, наполегливих і завзятих. Зрозуміло, що за роки незалежності змінився економічний та соціальний статус нашого району, але вінвистояв і розвивається.
По рейтингових показниках район в числі лідерів по області, а по окремих напрямкахперший. Великий успіхвизнання нас переможцями обласного конкурсу на кращу організацію проведення збирання ранніх зернових. Досягнуто найвищого виробництва зерна на один гектар ріллі17,3 центнера.
Радує те, що останнім часом прослідковується позитивна динаміка розвитку району практично по всіх позиціях. Я вже говорив, що за перше півріччя за основними показниками ми в числі правофлангових.
Зросли обсяги виробництва. Відрадно, що суб’єкти господарювання поліпшили своєфінансове становище, зросли надходження до місцевих бюджетів.
- Можна вважати, що перспективні чинники є, які дають змогу сподіватися найближчим часом на суттєві зміни в агропромисловому комплексі. Вас ситуація в аграрному секторі влаштовує, як говорять, на всі сто?
- Не зовсім. Поясню, чому. Відрадно, що у нас кадри керівників провідних сільгосппідприємств стабільні і з багатим життєвим досвідом.
Це і Заслужені працівники сільського господарства П.М.Кугляр, С.ДГошва, визнаний технолог полів АД.Бренюк, О.І.Лаврухін, В.К.Крохмаль, М.М.Номировський. Підстать їм Ю.В.Мороз, Л.В.Бойко, С.В.Здражевський та інші. Вміло господарюють в рядіфермерських господарств,яких у нас більше 300. Заслуженим авторитетом користуються І.В.Бриченко, О.І.Єрмолаєв, брати Олександр і Володимир Потравки, Р.В.Сливко, С.Л.Крисанов. Це завдяки таким керівникам зростають врожаї, населі з’являються робочі місця, люди стали більше заробляти і відчувають реальну віддачу від своєї праці.
Прописна істина, що врожай на голому ентузіазмі не виростити. Потрібні інтенсивні технології. Це розуміють всі, але всім же відома проблема диспаритету цін між сільськогосподарською і промисловою продукцією, коли через спекулятивну, інакше й назвати не можна, вартістьпаливно-мастильних матеріалів, запчастин, міндобрив, засобів захисту рослин, фактично відбувається узаконене пограбування села. Як можна пояснити, що нерідко аграрії опиняються у ситуації, коли врожай доводиться збувати зернотрейдерам за ціною нижчою від собівартості? Переконаний, роль держави в аграрному секторі економіки має зрости. Причому сьогодні селянам потрібні не так додаткові капіталовкладення, які потім опиняються на рахунках посередників, а гарантовані і стабільні ціни на основні види сільгосппродукції.
-Життя підказує, що бюджетних грошей завжди бракує...
-Це дійсно так. Для розв’язання тих чи інших проблем шукаємо альтернативні шляхи по залученню коштів в економіку району. Отже, тут нам і інвестори не завадять, водночас район приймає участь в реалізації багатьох грантів різних міжнародних Фондів. За рахунок цього вдається збільшити фінансування медицини. Щорічно на капітальні та поточні ремонти виділяється більше мільйона гривень. Сьогодні центральна лікарняце потужний комплекс, багатопрофільний з сучасним медичним обладнанням.
За спонсорську допомогу для ветеранів відкрито в лікарні палати, обладнано зону відпочинку і фонтан біля дитячого відділення. Здавалося б, що тут особливого, та події ці знакові тим, що все зроблено силами і на кошт громади.
Залучено благодійні кошти, і немалі, в Павлівській, Киселівській, Нововасилівській, Червонодолинській, Баратівській сільських радах.
За рахунок цього вирішуються питання водозабезпечення, нормального функціонування закладів освіти та культури.
Багато уже зроблено і робиться зараз по дошкільних навчальних закладах. Відкрито останнім часом добротні дитсадки у Євгенівці, Садовому. Закінчено капітальні ремонти ДНЗ сіл Вавилове та Широке. Велика і копітка робота ведеться по поліпшенню якості харчування дітей, створенню нормальних умов для перебування. Переведено на гаряче харчування ще чотири загальноосвітні школи, в двохз новим навчальним роком теж відкриються їдальні. З метою попередження захворювання дітей, зараз в 10 навчальних закладах обладнуються внутрішні туалети. І це не повний перелік того, що уже зроблено.
-Позитивні тенденції в соціальноекономічному розвитку району додають оптимізму. Та, мабуть, не обходиться і без гострих проблем, які очікують свого розв’язання. Чи не так?
-Найбільшою, і що особливо прикро, найживучішою проблемою для снігурівчан є водозабезпечення. Вона існує давно, при всіх владах. Кожна намагалася частково її розв’язати. Розрубати цей «гордіїв вузол» досить нелегко, але впевнений у тому, що найближчим часом місто буде з водою. Зараз ведуться роботи по відновленню одного з водогонів із застосуванням новітніх технологій. На це виділили з місцевих бюджетів 600 тисяч гривень.
Не припиняються роботи по газифікації району. Є надія, що й сам райцентр буде з голубим паливом.
-Ви постійно підкреслюєте, що головне для керівника бачити перспективу. Ви її бачите?
-Район наш багатий. І природними ресурсами, і на щедрих та працьовитих людей. Завдання полягає в тому, щоб об’єднати цей потенціал, націлити людей на виконання поставленої мети.
Ось чому для вирішення питань на перспективу завжди раджуся з політичними силами в районі, депутатським активом, громадськістю. Хотілося б подякувати всім за співпрацю: і районній раді, і сільським та міському головам, і апарату адміністрації. Тільки спільними зусиллями можна добитися успіху. Це дає позитивні результати.
Щодо перспективи, якою бачу її для районуце відродити втрачену славу нашого краю, зробити його багатим і квітучим, щоб кожен міг гордитися тим, що живе саме на цій землі.
-Добре, що закінчуємо розмову на оптимістичній ноті.
Зробимо це спільними зусиллями і влади, і громади. З святом всіх - Днем незалежності, здоров’я, успіхів і оптимізму.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Вісті Снігурівщини”, №65-66 від 22.08.09. Головне довіра людей до влади"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 7
Новых вестей вчера: 19

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта