Газета «Єланецький вісник», №31 від 08.08.09. Ветеринарна служба району: найкращий рейтинг в області : 575647 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Єланецький вісник», №31 від 08.08.09. Ветеринарна служба району: найкращий рейтинг в області

У со­ці­аль­но-ко­но­міч­ній струк­ту­рі Єланецького ра­йо­ну аг­роп­ро­мис­ло­вий ком­плекс зай­має го­лов­не міс­це. В йо­го здо­бут­ках є й ва­го­мий вне­сок дер­жав­ної ве­те­ри­нар­ної служ­би ра­йо­ну.
Ос­нов­ні пріо­рите­ти ве­те­ри­нар­ної служ­би Єла­нець­ко­го ра­йо­ну - за­без­пе­чен­ня епі­зо­о­тич­но­го бла­го­по­луч­чя ра­йо­ну, під­три­ман­ня фі­зі­о­ло­гіч­но­го здо­ров­'я всьо­го тва­рин­но­го сві­ту на те­ри­то­рії ра­йо­ну та, ви­хо­дя­чи з цьо­го, от­ри­ман­ня якіс­ної си­ро­ви­ни тва­рин­но­го по­ход­жен­ня для хар­чу­ван­ня лю­дей.
Вся ді­яль­ність ве­те­ри­нар­ної служ­би ра­йо­ну, кон­троль та наг­ляд за ви­ко­нан­ням ви­мог ве­те­ри­нар­но­го за­ко­но­давс­тва на те­ри­то­рії на­шо­го ра­йо­ну здій­сню­єть­ся ве­те­ри­нар­ни­ми фа­хів­ця­ми під ке­рів­ниц­твом на­чаль­ни­ка Уп­рав­лін­ня ве­те­ри­нар­ної ме­ди­ци­ни в Єла­нець­ко­му ра­йо­ні В.В.Бо­ярсь­ко­го.
Дер­жав­ни­ми ве­те­ри­нар­ни­ми ін­спек­то­ра­ми здій­сню­ють­ся пе­ре­вір­ки під­кон­троль­них ве­те­ри­нар­них об'єк­тів тіль­ки від­по­від­но до всіх ді­ю­чих за­ко­нів дер­жа­ви, які рег­ла­мен­ту­ють ді­яль­ність дер­жав­них служ­бов­ців. В ре­зуль­та­ті про­ве­ден­ня кон­троль­них пе­ре­ві­рок ви­яв­ля­ють­ся по­ру­шен­ня ве­те­ри­нар­них пра­вил. До по­руш­ни­ків зас­то­со­ву­ють­ся від­по­від­ні за­хо­ди ад­мі­ніс­тра­тив­но­го впли­ву.
Дос­від­че­ні ін­спек­то­ри ве­те­ри­нар­ної ме­ди­ци­ни Ю.К.Жит­ні­ков, П.В.Доб­рен­ко та В.П.Шид­ловсь­кий прин­ци­по­во кон­тро­лю­ють ви­ко­нан­ня за­кон­них ви­мог в усіх сфе­рах ве­те­ри­нар­но­го впли­ву на те­ри­то­рії ра­йо­ну.
Від­по­від­но з еко­но­міч­ни­ми та со­ці­аль­ни­ми ре­фор­ма­ми в кра­ї­ні змі­ни­лась і кон­цеп­ція ве­те­ри­нар­но­го об­слу­го­ву­ван­ня. В зв'яз­ку з лік­ві­да­ці­єю по­го­лів­'я тва­рин кол­гос­пів і рад­гос­пів та га­лу­зі гро­мадсь­ко­го тва­рин­ниц­тва ра­йо­ну як та­кої, ні­ве­лю­ва­лась і ве­те­ри­нар­на служ­багос­по­дарств, а 36 на­се­ле­них пун­ктів ра­йо­ну фак­тич­но за­ли­ши­ли­ся без до­по­мо­ги ве­те­ри­нар­них фа­хів­ців. За ос­тан­ні ро­ки, зав­дя­ки на­по­лег­ли­вій пра­ці на­ших фа­хів­ців оз­до­ров­ле­но всі на­се­ле­ні пун­кти від не­без­печ­них ін­фек­цій­них зах­во­рю­вань сіль­сько­гос­по­дарсь­ких тва­рин, та­ких як ту­бер­ку­льоз, лей­коз, хво­ро­ба Нью­кас­ла. Триває на­по­лег­ли­ва ро­бо­та по вив­чен­ню епі­зо­о­тич­ної си­ту­а­ції та про­ве­ден­ню про­фі­лак­тич­них за­хо­дів що­до леп­тос­пі­ро­зу та бру­це­льо­зу сіль­сько­гос­по­дарсь­ких тва­рин. Про­во­дить­ся знач­на про­фі­лак­тич­на ро­бо­та що­до кла­сич­ної чу­ми сви­ней. Лік­ві­до­ва­но по­о­ди­но­кі ви­пад­ки хво­ро­би Нью­кас­ла пти­ці.
Це до­ся­га­єть­ся про­ве­ден­ням про­ти­е­пі­зо­о­тич­них за­хо­дів (в на­ро­ді це зветь­ся "ви­вод­ки"). Всі ці за­хо­ди по­вин­ні бу­ти по­год­же­ні між Уп­рав­лін­ням ве­те­ри­нар­ної ме­ди­ци­ни в ра­йо­ні, дер­жав­ною лі­кар­нею ве­те­ри­нар­ної ме­ди­ци­ни та жи­те­ля­ми ра­йо­ну.Цю тяж­ку, але та­ку не­об­хід­ну ро­бо­ту ви­ко­ну­ють пра­ців­ни­ки ра­йон­ної дер­жав­ної лі­кар­ні ве­те­ри­нар­ної ме­ди­ци­ни: дос­від­че­ні О.А.Тка­чен­ко, Л.Г.Ма­тіс, В.О.Мі­ло­ва­нов, В.В.Шмідт та мо­ло­ді і енер­гій­ні С.О.Мар­ку та Б.Б.Со­лом­ка. Ке­рує цим кон­гло­ме­ра­том дос­ві­ду та енер­гії мо­ло­дий, пер­спек­тив­ний на­чаль­ник ра­йон­ної дер­жав­ної лі­кар­ні ве­те­ри­нар­ної ме­ди­ци­ниЄ.В.Без­кров­ний. Не бу­де по­мил­ко­вим те, що цих фа­хів­ців знає кож­на лю­ди­на ра­йо­ну, яка пов­'я­за­на з тва­ри­на­ми.
Ос­тан­нім ча­сом у дер­жа­ві під­ви­ще­на ува­га до си­ту­а­ції з пта­ши­ним та сви­ня­чим гри­пом. У зв'яз­ку з цим в ра­йо­ні про­во­дить­ся под­вір­ний клі­ніч­ний ог­ляд по­го­лів­'я пти­ці та тва­рин в осо­бис­тих під­соб­них гос­по­дарс­твах. В ре­зуль­та­ті клі­ніч­но­го ог­ля­ду пти­ці з оз­на­ка­ми пта­ши­но­го гри­пу не ви­яв­ле­но.
Ве­ли­ку ро­бо­ту ви­ко­ну­ють ве­те­ри­нар­ні фа­хів­ці дер­жав­ної ве­те­ри­нар­ної ме­ре­жі ра­йо­ну, які про­тягом ба­га­тьох ро­ків за­без­пе­чу­ють ста­біль­не епі­зо­о­тич­не бла­го­по­луч­чя на те­ри­то­рі­ях Куй­би­шевсь­кої сіль­ської ра­ди (В.С.Стре­ка­лов), Во­дя­но - Ло­ринсь­кої сіль­ської ра­ди (О.В.Во­їн), Ма­ло­же­нівсь­кої сіль­ської ра­ди (З.П.Пи­во­вар­чук).
Особ­ли­во доб­рим сло­вом не­об­хід­но від­значи­ти ро­бо­ту "нер­во­во­го цен­тру" ве­те­ри­нар­ної служ­би ра­йо­ну - сек­ре­та­ря Л.В.Го­ло­вань, яка за­без­пе­чує на­дій­ність та без­пе­ре­бій­ність зв'яз­ку ве­те­ри­нар­ної служ­би з нав­ко­лиш­нім ін­фор­ма­цій­ним сві­том, дос­від­че­них бух­гал­те­рів на­шої цен­тра­лі­зо­ва­ної бух­гал­те­рії Ф.І.Дя­чен­ко, Т.П.Мі­нен­ко та Н.С.Пе­ро­вої,які за­без­пе­чу­ють збе­ре­жен­ня та ра­ці­о­наль­не ви­ко­рис­тан­ня "зо­ло­то­го за­па­су" вет­служ­би ра­йо­ну.
Дя­ку­ю­чи на­шим во­ді­ям М.Ф.Во­до­во­зо­ву та А.В.Де­риг­ла­зо­вупра­ців­ни­ки ра­йон­ної дер­жав­ної лі­кар­ні ве­те­ри­нар­ної ме­ди­ци­ни ма­ють мож­ли­вість при­бу­ти в пот­ріб­не міс­це в пот­ріб­ний час.
Дя­ку­є­мо на­шим тех­ніч­ним пра­ців­ни­кам Т.О.Ок­сен­чук та Н.М.Гри­гор­'є­вій за ство­рен­ня на на­ших ро­бо­чих міс­цяхза­тиш­ку та доб­ро­го нас­трою.
За під­сум­ка­ми ро­бо­ти 2008 ро­ку ко­лек­тив дер­жав­ної ве­те­ри­нар­ної служ­би ра­йо­ну по­сів пер­ше міс­це в рей­тин­гу 19-тира­йон­них та 2-х місь­ких (Южноук­ра­їнськ та Ми­ко­ла­їв) ко­лек­ти­вів Ми­ко­ла­ївсь­кої об­лас­ті та був від­зна­че­ний По­чес­ною гра­мо­тою Ми­ко­ла­ївсь­кої ОДА.
Особ­ли­ве міс­це в ді­яль­нос­ті ве­те­ри­нар­ної служ­би ра­йо­ну зай­має кон­троль зави­роб­ниц­твом си­ро­ви­ни тва­рин­но­го по­ход­жен­ня: мо­ло­ка та м'я­са. В ра­йо­ні здій­сню­ють за­го­тів­лю мо­ло­ка від осо­бис­тих під­соб­них гос­по­дарств гро­ма­дян 21 при­йом­ний пункт за­ку­пів­лі мо­ло­ка, що на­ле­жать ЗАТ БСЗ, ЗАТ "Лак­та­ліс -Ми­ко­ла­їв ", ЗАТ "Друж­ба". Якіс­на мо­лоч­на си­ро­ви­на на пун­кти цих то­ва­риств над­хо­дить від дос­лід­же­них ко­рів. Кон­троль якос­ті га­ран­ту­ють фа­хів­ці ді­аг­нос­тич­но­го від­ді­лу Т.В.Бо­ярсь­ка та Л.Б.Ба­лу­та.
В смт. Єла­нець фун­кці­о­нує один аг­роп­ро­до­воль­чий ри­нок "Цен­траль­ний". На рин­ку є ла­бо­ра­то­рія ве­те­ри­нар­но - са­ні­тар­ної ек­спер­ти­зи, яка здій­снює кон­троль за якіс­тю всі­єї сіль­сько­гос­по­дарсь­кої про­дук­ції, що ре­а­лі­зу­єть­ся на рин­ку. В ла­бо­ра­то­рії ве­те­ри­нар­но - са­ні­тар­ної ек­спер­ти­зи про­тя­гом ба­га­тьох ро­ків пра­цює дос­від­че­ний спе­ці­а­ліст і прос­то чу­до­ва лю­ди­на М.О.Шид­ловсь­ка. З по­чат­ку 2009 ро­ку во­на про­ве­ла ве­ли­чез­ну кіль­кістьек­спер­тиз м'я­са та м'я­соп­ро­дук­тів, мо­ло­ка та мо­лоч­них про­дук­тів, ри­би та ри­боп­ро­дук­тів, ме­ду, ово­чів та фрук­тів, ін­ших хар­чо­вих про­дук­тів.
Про­дук­ція, що не від­по­ві­дає нор­ма­тив­нимви­мо­гам, ви­лу­ча­єть­ся з ре­а­лі­за­ції та (при за­кон­ній не­об­хід­нос­ті) нап­рав­ля­єть­ся на зни­щен­ня.
Не мож­на оми­ну­ти ува­гоюко­лег - ве­те­ри­на­рів, які об­ра­ли для се­бе не менш "лег­кий"ве­те­ри­нар­ний хліб - при­ват­ну прак­ти­ку. На жі­но­чих пле­чах В.О.На­ли­вай­ко вже не пер­ший рік ве­те­ри­нар­не бла­го­по­луч­чя Ка­ли­нівсь­кої сіль­ської ра­ди. В Єла­нець­ко­му ра­йо­ні ді­ють при­ват­ні ап­теч­ний пункт та ап­теч­ний кі­оск, які здій­сню­ютьтор­гів­лю ве­те­ри­нар­ни­ми пре­па­ра­та­ми, суб­стан­ці­я­ми, кор­ма­ми, кор­мо­ви­ми до­бав­ка­ми. Ко­ле­ги - ве­те­ри­на­ри фа­хів­ці Р.О.На­ва­сар­дян та В.Б.Дран­чен­ко зав­жди в будь-який час до­би на­да­дуть доб­ру по­ра­ду сто­сов­но лі­ку­ван­ня хво­роб тва­рин та під­кріп­лять її най­кра­щи­ми ве­те­ри­нар­ни­ми за­со­ба­ми.
Ко­лек­тив дер­жав­ної ве­те­ри­нар­ної ме­ре­жі ра­йо­ну в цей свят­ко­вий деньз ве­ли­кою вдяч­ніс­тю зга­дує зас­нов­ни­ків та ко­ри­фе­їв ве­те­ри­нар­ної спра­ви ра­йо­ну: М.М.Во­до­ла­гу, С.В.Стре­ка­ло­ва, Г.П.Жу­чен­ко, І.Т.Ми­рян, М.П.Чер­нець­ко­го, Л.М.Ки­ри­люк, В.П.Ко­зак,О.В.Ки­рі­єн­ко, Д.М.Ге­ра­сим­чу­ка, М.І.Ти­хо­нюк та ба­га­тьох ін­ших, які за­ли­ши­ли доб­рий слід в людсь­кій пам­'я­ті і пам'я­ті на­ших ко­лег.
Ві­та­є­мо з про­фе­сій­ним свя­том всіх на­ших ко­лег в усіх-усю­дах Єла­нець­ко­го ра­йо­ну та на­ших до­ро­гих нас­тав­ни­ків - пен­сі­о­не­рів В.Л.Мос­ка­лен­ко, А.Г.Гу­лі­на, В.К.Гу­лі­ну, Т.О.Го­ло­вань, Н.М.Лег­ко­дер, В.В.Шо­ко­ло­ву, А.І.Ми­халь­чук. Дай Бо­же вам здо­ров­'я, ра­дос­ті, бла­го­по­луч­чя та всі­ля­ких людсь­ких га­раз­дів!
Доб­рих слів по­дя­ки та най­кра­щих по­ба­жань зас­лу­го­вує кож­на лан­ка служ­би ве­те­ри­нар­ної ме­ди­ци­ни ра­йо­ну. Тут пра­цю­ють лю­ди, які об­ра­ли со­бі про­фе­сію за пок­ли­кан­ням. Інак­ше не­мож­ли­во пе­ре­бу­ва­ти в ста­ні пос­тій­ної го­тов­нос­ті та будь-якої ми­ті при­бу­ти на вик­лик в будь - яке се­ло ра­йо­ну, за будь - яких об­ста­вин за­ли­ша­тись ми­ло­сер­дни­ми до бра­тів на­ших мен­ших, вреш­ті-решт, бу­ти від­по­ві­даль­ни­ми за здо­ров­'я лю­дей, бо всім ві­до­мо, що ме­ди­ци­на збе­рі­гає лю­ди­ну, а ве­те­ри­нар­на ме­ди­ци­на - людс­тво! І це не гуч­ні сло­ва, це ос­но­ва ро­бо­ти ве­те­ри­нар­них фа­хів­ців.
Уп­рав­лін­ня ве­те­ри­нар­ної ме­ди­ци­ни в Єла­нець­ко­му ра­йо­ні ві­тає з про­фе­сі­йним свя­том - Днем пра­ців­ни­ка ве­те­ри­нар­ної ме­ди­ци­ни - всіх ве­те­ри­нар­них фа­хів­ців ра­йо­ну, які пра­цю­ють ни­ні, пра­цю­ва­ли ра­ні­ше, та­кож всіх пен­сі­о­не­рів та ко­лиш­ніх ве­те­ри­нар­них пра­ців­ни­ків.
Дя­ку­є­мо за сум­лін­ну пра­цю на ни­ві за­хис­ту здо­ров­'я лю­дей та тва­рин. Ба­жа­є­мо міц­но­го здо­ров­'я, сі­мей­но­го бла­го­по­луч­чя, щас­тя, ра­дос­ті та жит­тє­вої нас­на­ги.
З про­фе­сі­йним свя­том вас, до­ро­гі ко­ле­ги!


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Єланецький вісник», №31 від 08.08.09. Ветеринарна служба району: найкращий рейтинг в області"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 7
Новых вестей вчера: 19

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта