Особливості вуличної реклами у Чернігові : 573699 : Политика

Политика Чернигов : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Чернигов и область : Последние новости > Политика
Подробно

Особливості вуличної реклами у Чернігові

Особливості вуличної реклами у Чернігові

Чернігівський освітній центр „Ініціатива” в рамках діяльності коаліції громадських організацій „Виборчий об’єктив” представляє перші результати моніторингу вуличної агітаційної кампанії кандидатів на президентських виборах 2010 року.
На початку серпня в Чернігові з’явилися біг-борди „Арсеній – Врятувати країну”, на яких чернігівці вперше побачили пісочно-болотяний креатив команди Арсенія Яценюка.
А.Яценюк стартував і залишається лідером в поширенні на вулицях міста рекламної друкованої продукції - так званих брошур або газет, яких вже було роздано близько 10 номерів. (З інтервалом - кожного тижня новий номер).
Особливістю видань Яценюка є те, що вони не мають жодних вихідних даних, а також сталої назви, а кожного разу містять нову назву, що водночас є темою номеру. Формат видання 4 полоси А3.
Зовнішня атрибутика кампанії Яценюка доволі специфічна. Намети, з яких поширюється продукція в кожному районі Чернігова, теж болотяного кольору і нагадують військові. Агітатори Яценюка спочатку вдягли імпровізовані пілотки, а потім і футболки з волосатими квадратами.
Мілітариські кольори реклами Яценюка були розбавлені черговим етапом кампанії, що стартував з вересня. До болотяних кольорів додалися яскраві, навіть ядучі кольори, на серії біг-борів та сіті-лайтів, що з’явилися в місті з контурним зображенням Яценюка. Стратегічні гасла його передвиборчої кампанії: „Боєздатна армія”, „Нова індустріалізація”, „Продуктивне село”.
Другим стартував Сергій Тигіпко. В перших числах серпня в місті з’явилися біг-борди з зображенням Тігіпка і надписом: „Як знищити корупцію?”, поруч номер безкоштовної телефонної лінії та адреса Інтернет сайту.
Як вдалося зясувати, з 1 серпня по всій Україні стартув проект "Пряма лінія Сергія Тігіпка", в рамках якого йому можна буде ставити запитання, запевняють на сайті кандидата.
Бажаючі могли зателефонувати за безоплатним зі стаціонарних телефонів номером, оператор занесе запитання в електронну базу, після чого воно буде спрямоване Тігіпку та його експертам для опрацювання та підготовки відповіді, пояснюють у прес-службі.
Відповіді мали друкуватися в газеті "Комсомольська правда в Україні", регіональній пресі, а також на Інтернет сайті Тігіпка.
На початку вересня біг-борди Тігіпка змінили на нові. „Сильний Президент – сильна країна”, які рекламувють не лише самого кандидата, а і його книгу „ Україна проект розвитку”, що має з’явитися з 15 вересня в книгарнях міста.
В першій половині серпня з’явилася невтомна працівниця Юлія Тимошенко з серією „Вона працює”: „Вони руйнують - вона працює”, „Вони блокують - вона працює”, „Вони балакають - вона працює”.
Додамо, що сама Ю.Тимошенко заперечує, що її партія розміщує саме передвиборчу рекламу.
"Це не виборча, а соціальна реклама, яку я можу розміщувати за будь-яких обставин", - сказала Тимошенко, коментуючи появу цієї реклами.
За словами Тимошенко, розміщення рекламоносіїв оплачене її партією. "Це партія розмістила. Тут все в порядку", - наголосила вона.
"Говорячи про соціальний характер реклами, я маю на увазі, що вона спрямована на підтримку духу людей", - заявила Тимошенко.
"Але мені приємно, що під словом" вона " ви зрозуміли все правильно", - додала прем'єр з посмішкою, повідомляють ЗМІ.
В серпні також вийшов і черговий примірник газети чернігівської міської організації ВО «Батьківщина». Видавцем газети є міська організація, офіс якої знаходиться на Щорса, 6, і стосунки цих партійцівз обласною організацією є доволі напруженими.
Партійне видання міського БЮТ традиційно містить як всеукраїнські матеріали про досягнення Юлії Тимошенко, так і інформацію про діяльність місцевого осередку.
Серед всеукраїнських повідомлень – головні акценти передвиборчої кампанії Тимошенко: 10000 недобудованих квартир для пільгових категорій населення, третій транш кредиту МВФ, дешеве дизпаливо для аграріїв в жнива і, взагалі, «Україна поступово виходить з кризи», стверджує прем’єр-міністр на сторінках газети.
На початку вересня в Чернігові з’явились перші біг-борди лідера Партії регіонів Віктора Януковича. На них зображений Янукович на фоні чернігівського Спаського собору та державних прапорів і поруч надпис: „Віктор Янукович почує кожного”. Також на рекламі розмішена адреса громадської приймальні „Партії регіонів” в Чернігові, очевидно, саме там лідер партії всіх зможе „почути”.
Як вдалося з’ясувати на офіційному сайті регіоналів, мета акції – „почути і втілити думку суспільства з тим, щоб не на словах, а реально покращити життя громадян”
Власні пропозиції можна надсилати на сайт лідера Партії регіонів у рубрику «Я почую кожного» або на сайті Партії регіонів А також звернувшись на веб-ресурсах обласних організацій Партії регіонів.
Як бачимо, цей крок команди Януковича дуже схожий на кампанію ще одного кандидата в Президенти Сергія Тігіпка під назвою „Запитай у Тігіпка”.
Трохи пізніше до цих біг-бордів додалися і типові для всієї України рекламні зображення Віктора Федоровича та контактного телефону: „Твоя думка - важлива” та „Почую кожного” – переконує лідер опозиції.
Крім того в серпні в Чернігові вийшла газета «Регіон Сіверщина» - громадсько-політична газета засновником, якої є обласний осередок Партії регіонів. Це був один аркуш А-3 формату. Задекларований тираж 20 тисяч примірників
Основну увагу приділено роздумам Віктора Януковича на питання «Вопрос не в том, что делать. Вопрос в том, каким образом».
Серед місцевих новин стаття Григорія Маньковського - голови обласного осередку, депутата Верховної Ради ,який висловлюється з приводу стосунків з північним сусідом, через відоме звернення Дмитра Мєдведєва до Віктора Ющенка. На переконання пана Маньковського, вся вина у погіршенні стосунків двох "братніх народів" лежить на плечах української влади.
Ще один з кандидатів, що почав активну кампанію одним з перших, є лідер українських націоналістів, очільник „всеукраїнського об’єднання „Свобода” Олег Тягнибок.
Червневий номер видання „Свободи” присвячений «Убивству у «панському» лісі» - мова, звичайно, про бютівця Лозінськго та намагання БЮТ обілити вбивцю. А вже липневий номер видання ВО «Свобода» присвячений Арсенію Яценюку – «потішному генералу невидимого фронту» за версією «свободівців». Яценюку закидають, зокрема, причетність до Кучми, невдалу діяльність на посту голови ВР, невизнання ОУН-УПА і російських одіозних політтехнологів в його команді.
Серпневий номер видання „Свободи” був присвячений Дню Незалежності України.
А у вересневій газеті мова про намагання БЮТ і ПР позбавити українів вибору через змінене виборче законодавство. Крім того, на сторінках всеукраїнського видання потрапила інформація про скандальне відкриття пам’ятнику гетьманові Івану Мазепі в Чернігові. Озвучена позиція „Свободи” по те, що влада відкрила пам’ятник по-щурячому, ввечері, ховаючись від людей.
Газета у „свободівців” чорно-біла, задекларований наклад номеру 20000 примірників.
Крім того, на День Незалежності активісти „Свободи” в Чернігові роздавали листівки з привітанням Тягнибока, а також розклеїли Черніговом наліпки із закликом розмовляти українською мовою.
З’явилися на святкуванні Дня незалежності в Чернігові і активісти Володимира Литвина. В центральній частині міста вони поширювали „Вісник обласної організації Народної партії” зі зверненням Литвина до українського народу та коментарем цього звернення від новопризначеної керівниці обласної партійної організації Світлани Пасталиці.
Також в цей день з партійних наметів Народної партії поширювалася листівка створеної перед виборами молодіжної організації „Народний альянс молоді”, в якій наводилася розлога цитата про здобуття Україною незалежності з книги Володимира Ливина „Історія України з найдавніших часів до 2004 року”
Набір друкованої продукції пропонували на початку серпня чернігівським виборцям соціалісти. В набір, який поширюється в місті Чернігові, входять традиційна газета «Соціаліст України», дві листівки та календарик на виборчий 2010 рік.
Виборчого креативу соціалістам очевидно не бракує. Тому, крім традиційних речей, як то календарик чи газета, виборцю пропонуються якісні листівки з потрібною інформацією: призначена порятувати країну від ДТП (містить перелік нових штрафів), друга застерігає від небезпеки абортів.
В кінці серпня соціалісти поширювали тільки черговий номер своєї газети з інформацією про програму благодійного фонду Миколи Рудьковськго «Тепло і світло для дітей», згідно якої в школах області міняють старі вікна на металопластикові, а також на сторінках газети лідер соціалістів Олександр Мороз наполягає на висуненні єдиного кандидата від лівих сил на президентських виборах
Формат видання 4 полоси А3, декларований наклад 20 000 примірників.
Очевидно, з огляду на довгу процедуру узгодження єдиного кандидата на президентських виборах від лівих сил, комуністи не починають активної агітації за свого лідера Петра Симоненка.
Натомість комуністи активно використовують тему пам’ятників для мобілізації свого електорату, роздаючи листівки проти встановлення пам’ятнику Мазепі на Валу і водночас проводячи в партійних наметах збір коштів для ремонту пам’ятника Леніну.
Довгий час (липень –серпень) чернігівці можуть бачити на біг-бордах рекламну кампанію присвячену 20-річчю утворення Народного руху України за перебудову. І хоча сьогоднішні керівники уламків Руху ще не заявили про свій намір брати участь у виборчій кампанії, широке святкування ювілею може бути використане для передвиборчого старту кандидата в президенти Бориса Тарасюка.
На завершення додам, що в серпні, і подекуди до сьогоднішнього дня, в Чернігові присутні плакати московського патріарха Кирила, який відвідував Україну. Багатьма експертами цей візит розглядається як політичний крок. А якщо згадати кількість часу проведеного патріархом з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем напередодні президентської кампанії, висновки напрошуються самі.Підготував Павло Пущенко
за наслідками моніторингу Чернігівського освітнього центру „Ініціатива”


Источник: Чернігівська загальнополітична газета "Високий вал" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Особливості вуличної реклами у Чернігові"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Чернигов



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта