Газета „Маяк”, №30 від 01.08.09. Із засідання колегії райдержадміністрації : 555095 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Маяк”, №30 від 01.08.09. Із засідання колегії райдержадміністрації

Двадцять дев’ятого липня відбулося засідання колегії Миколаївської райдержадміністрації, яке вів голова райдержадміністрації О. М. Біжан.
На засіданні колегії були присутні начальники управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники установ, організацій, підприємств, служб району. На порядку денному - сім питань.
З першого питання «Про соціально-економічний розвиток Миколаївського району за підсумками роботи народногосподарського комплексу за перше півріччя 2009 року» доповіла заступник начальника управління економіки райдержадміністрації А. Г. Марченко. Вона повідомила, що за січень-травень 2009 року промисловими підприємствами району реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на 106,2 млн. грн. Питома вага продукції району в загальнообласному обсязі реалізації склала 1,8 відсотка. Обсяг послуг, реалізованих всім споживачам, склав 10117,5 тис. грн.
Номінальна середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника (не враховуючи найманих працівників малих підприємств та підприємців) у січні-травні 2009 року склала 1305,49 грн., що перевищує розміри соціальних гарантій: вдвічі - розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи (669 грн.) та у 2,1 рази - розмір мінімальної заробітної плати (625 грн.). У ключових видах економічної діяльності вона склала: у промисловості - 2004,89 грн. і знизилась у порівнянні з минулорічним показником на 4,2 відсотка, у сільському господарстві - на 25 відсотків була вищою, ніж у січні-травні 2008 року, та становить 1067,25 грн. Низькою залишається заробітна плата у працівників наземного транспорту, оптової та роздрібної торгівлі, працівників, які здійснюють колективні, громадські та особисті послуги. На 1 червня 2009 року сума невиплаченої заробітної плати склала 343,9 тис. грн. Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг на цю дату склала 544,2 тис. грн.
Протягом червня 2009 року у пошуках роботи до державної служби зайнятості звернулось 121 громадянин, що у 2,6 рази більше, ніж у травні 2009 року. На обліку в державній службі зайнятості станом на 1 липня перебували 476 незайнятих трудовою діяльністю осіб. За повідомленнями підприємств, установ і організацій кількість вільних робочих місць та вакантних посад впродовж червня 2009 року збільшилась на 31,7 відсотка. За сприянням державної служби зайнятості у червні 2009 року були працевлаштовані 112 осіб.
Про стан укладання колективних договорів на підприємствах району доповів начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації С. М. Заворотній. Станіслав Миколайович підкреслив, що відповідно до чинного законодавства, колективні договори укладаються на підприємствах, в установах та організаціях, які використовують найману працю, незалежно від форм власності. Було проведено семінар-навчання з питань розробки та укладання колективних договорів на 2009 рік. З початку нинішнього року в районі укладено та зареєстровано 78 колективних договорів (60 нових та 18 довгострокових), що складає 84 відсотки від загальної кількості. Новими колективними договорами охоплено 4674 працюючих, що становить 76 відсотків (всього діючими колдоговорами охоплено 6145 працюючих).
Аналіз укладання колдоговорів по галузям економічної діяльності свідчить про низький рівень укладання колективних договорів на підприємствах сільського господарства: із 12 основних підприємств колдоговори укладено лише на 3 підприємствах (ТОВ «Добробут», ДП «Південьконецентр», Миколаївський обласний держекспертцентр).
О. М. Біжан повідомив, що в цьому році план збирання ранніх зернових культур по району склав 41366 га. Жнива вже завершились. Зібрано 108,5 тисячі тонн зерна, урожайність - 27,9 ц/га. За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації щодо підготовки грунту для сівби озимих культур господарствами району заплановано посіяти 47,2 тис. га озимини, у тому числі: пшениці - 22,6 тис. га, ячменю - 18,3 тис. га, жита - 0,3 га, озимого ріпаку - 6 тис. га, інші. Підготовка до майбутнього урожаю не менш важлива, ніж жнива. Доля майбутнього врожаю залежить, насамперед, від якості насіння. Для посівної кампанії необхідно 7340 тонн насіння. Станом на 20 липня є 2690 тонн насіння.
«Про підготовку закладів освіти, охорони здоров’я, культури до опалювального сезону 2009-2010 років» доповіла начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та розвитку інфраструктури райдержадміністрації О. О. Іванова. Житловий фонд району - 82 будинки, які обслуговують ТОВ «Добробут-С», ПП «Весняне», ЖЕК Надбузької сільради. Готовність житлового фонду до зими становить 79 відсотків (65 будинків з 82). Капітальний ремонт покрівель необхідно зробити у п’яти будинках в Ольшанському, двох - у Весняному, одного - у Надбузькому. Завершуються поточні роботи у навчальних закладах. З 29 загальноосвітніх закладів підготовлені до опалювального сезону 25, із 25 топкових - 20. До вересня всі школи, де є пічне опалення, будуть стовідсотково забезпечені вугіллям. З 12 цілорічних дитсадків до зими готові 8. Переведені на електроопалення Кіровський, Зеленогайський, Червонопільський та Комсомольський дитсадки. З 39 закладів охорони здоров’я (4 лікарні, 8 амбулаторій, 27 ФАПів) до зими готові 24. Причина - відсутність коштів на оплату за газ або закупівлю вугілля.
Співдоповідачами виступили начальник відділу освіти райдержадміністрації О. А. Завгородня, головний лікар центральної районної лікарні В. М. Король, начальник відділу культури райдержадміністрації П. В. Бардовський.
О. А. Завгородня повідомила, що до 5 серпня завершаться поточні ремонти шкіл. Ремонтуються котли у топковій Іванівської школи, замовлено новий котел для Кіровської школи, здійснено гідрохімічне очищення системи опалення Комсомольської школи, ремонтується покрівля котельні Радсадівської школи. У червні на поточний ремонт шкіл використано 40 тисяч грн. Але є і проблеми. Потребують капітального ремонту покрівлі Нечаянської, Улянівської, Петрівської шкіл.
В. М. Король проінформував, що у центральній районній лікарні відремонтовано котли, димосос, перевірено насоси, електродвигуни тощо. У терапевтичному відділенні замінено систему подачі тепла, в гаражі змонтовано нову батарею, у пологовому будинку та поліклініці відремонтовано крани. Проведено промивку систем опалення всіх корпусів лікарні, гідравлічні котли і система опалення окремих корпусів лікарні випробовувалась, розпочато ремонт ізоляції зовнішніх тепломереж. Здійснено поточний ремонт всіх відділень, замінено 12 вікон у поліклінічному відділенні на металопластикові.
П. В. Бардовський зазначив, що у районі налічується 57 закладів культури, з яких опалюються 20. Для закладів, які користуються твердим паливом (6 бібліотек, один сільський клуб) передбачено кошти на придбання вугілля. У деяких закладах культури підключено електроопалення, тож з Миколаївським РЕМ узгоджуються умови надання лімітів електроенергії на зимовий період.
Також були розглянуті питання «Про хід виконання районної Програми «Вчитель» (доповідач - начальник відділу освіти райдержадміністрації О. А. Загородня), «Про стан кадрової роботи та з питань дотримання законодавства про державну службу в Миколаївській райдержадміністрації за перше півріччя 2009 року», «Про підсумки роботи із зверненнями громадян в райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування за перше півріччя 2009 року» (керівник апарату райдержадміністрації В. М. Сандул), «Виконання плану заходів щодо профілактичної спрямованості та упередження типових фінансових порушень» (начальник контрольно-ревізійного відділу у Миколаївському районі О. О. Кошовий). З кожного питання надано керівникам служб та структурних підрозділів райдержадміністрації протокольні доручення.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Маяк”, №30 від 01.08.09. Із засідання колегії райдержадміністрації"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта