Газета “Вісник Врадіївщини”. №59 від 29.07.09. Жнива - першочергові завдання : 553963 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета “Вісник Врадіївщини”. №59 від 29.07.09. Жнива - першочергові завдання

21 липня голова райдержадміністрації В. Ростов провів апаратну нараду з керівникамиуправлінь і відділіврайдержадміністрації, установ і організацій райцентру, сільськими головами. На нараді одним з головних було питання про хід збиранняранніхзернових, озимого ріпаку тапідготовки грунтупід посівозимихкультур. Доповідаючи з даного питання,начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації П. Мочалко зазначив, щоз початку жнив станомна 20 липняскошеніта обмолочені ранні зернові на площі 15739 га (63,3%),середня урожайність – 28,4 центнера з гектара. До настаннянегодимайже на всій площі, що підлягаєзбиранню- 6418 га., зібраний озимийячмінь (врожайність25,5 ц/га),горохзібраний наплощі 540 га (врожайність 14,9 ц/га), збирання озимого ріпакуіз площі 2366 га в стадії завершення, щеєнескошеніполя цієї культури вСТОВ«Агрофірма «Україна» . Порівняно з минулим рокомврожайністьмайже та сама, очікується71 тисячатонн валового збору зерна проти 70,94 тисячі тонн у минулому році.
Висока врожайність озимих пшениці і ячменю в СП«Нібулон» - відповідно53 і 39 центнерів з гектара,озимого ріпакув СТОВ «Агрофірма «Україна» - 15 центнерівз гектара, ярого ячменю у ФГ»Аннушка» - 29 центнерів з гектара.
Темпи збирання врожаюдещо знизились і затяглись черезнесприятливіпогодні умови, але хлібороби поспішають, щоб до кінця місяця закінчити косовицю. Потрібно над цим попрацювати і сільським головам,посприяти одноосібникам, щоб їх збіжжя зібрати і вивезти з поля, особливо це стосується Сирівської, Іванівської, Великовеселівської та Жовтневоїсільських рад.
Ведучи мову про зерно, не можна не торкнутись теми цінової політикина нього. Аграрний фонд бере під заставузернов межах 740 гривень за тонну, розпочата закупівля по 1257 гривень за тонну, а зернотрейдери дають меншу ціну. Ось і постає проблема перед хліборобом: як йому бути, куди продати збіжжя.
Наразійде й засипканасіння під посів озимих культур: вже засипано 1270 тонн, але це лише 28% від потреби. Ау ФГ «Славутич», аграрному ліцеї,«Прогресі», мабуть, сіяти не збираються, бо там не засипано жодної зернини на насіння.
Дбайливі господарі, збираючи врожай, не забувають і про підготовку грунтупід посів озимих культур на майбутній рік. Вжепідготовлено 17433 гектари ріллі (56,2%), в тому числі по стерньових попередниках 10466 гектарів. Лідерами в цій справі єСП «Нібулон», ФГ «Д-Аллель», ФГ «Аннушка»,ав ПОСП»Явір», ТОВ «Чорномор», «Інтер- Агро», «Прогрес» з підготовкою грунту невиправдано зволікають.
Підводячи підсумкиінформаціїпрохідзбирання врожаю та підготовки грунту під посів озимих культур, голова райдержадміністрації В. Ростов,звертаючись досільських голів, підкреслив, що контроль за ходом жнив-2009, – першочергове завдання кожного сільського голови й землевпорядника. Аджевід того, щохлібороби зберуть з полів, і як тим розпорядяться, напряму залежитьзбір всіх обов'язкових платежів і наповнення бюджету. Це дасть змогу вирішитибагато невідкладнихсоціальних програм, що заплановані як на цей рік, так і на довготривалий термін виконання. Зокрема – це реалізація плану Стратегії подолання бідностіу Врадіївському районі. Як вона виконується, інформувалазаступник начальникауправління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації В. Богенчук. Вона повідомила що працевлаштованопротягом1 півріччя 245 чоловік,пройшли профнавчання 116 громадян, взяті на облік 8 та працевлаштувані 2 інваліди,залучено до громадських робіт 161безробітного.
Службою проводиться моніторинг стану та тенденцій середньомісячної заробітної плати, дотриманнямінімальних державних гарантійв оплаті праці, виплаті заробітної плати та погашення заборгованості. У І півріччісередньоміячна заробітна платапо району становить 1290 гривень.
Протягом 6 місяців поточного року 276,7 тисячі гривень державної соціальної допомогиотримали76 громадян,145 громадянам нараховано 47,5 тисячі гривень субсидії на тверде паливо і скраплений газ, 729 громадянам 42,5 тисячі гривень на житлово-комунальні послуги. Призначення і використання коштів державного бюджету строго контролюється управліннямпраціта соціального захисту райдержадміністрації, після проведення 109 перевірокцільового використання коштів — порушень не виявлено.
Відповідними службами проведено 6рейдів«Діти вулиці», безпритульних дітей не виявлено. Натомість зразковий догляд за прийомними дітьми здійснюють у 5 прийомнихсім’ях, на що їмуІ півріччі ц.р. надана допомога в сумі 79,23 тисячігривень.
Велику благодійну допомогубагатодітним та малозабезпеченим сім'ям надає благодійний фонд «Врадіївський каритас».
З метою недопущенняпояви бездомних громадян селищна та сільські радиформують житловий фонд соціального призначеннядля забезпечення житлом громадян, щомають право на отримання такого житла.
Питання про хід забезпеченнязакладів освіти району продуктами харчуванняактуальне завжди, особливо влітку, коли закладаються основні запаси на цілий рік. Про те, як це відбувається самезараз, інформувала головнийспеціаліст відділу освіти райдержадміністрації О. Комарова.На цей час у школахвже розпочата заготівляпродуктів: зелень заготовлена вся, навітьтрохипонад план, кабачки, огірки, сухофрукти – на 15%, компоти – на 30%; в дитячих садках заготовлено компотівна 40% відпотреби,консервованих овочів – на 20%. Щоб ця роботабула проведена вчасно і якісно, у всіх школах та дитсадках проведені батьківські збори щодо участібатьків у заготівлі продуктів. На збори були запрошені й керівникиФГ, одноосібники, місцеві підприємці, дояких директори шкіл, завідуючі дитсадками звернулись з проханням про допомогу в організаціїзаготівлі продуктів для харчування дітей, урізноманітненняраціону їх харчування. Найпершими відгукнулись спонсориз Богемки: вихованці Богемської школи-сад отрималивід своїх благодійників750 гривень грошової допомогита продукти – борошно й олію. Цейгарний приклад мали б наслідувати йспонсори з інших сільрад, аджеповноцінне харчування дітей – невід'ємна складова їхдоброго самопочуття,розвитку, розумової діяльності.
З даного питання були дані протокольні дорученнядиректорам шкіл, завідуючим дитячими садками активізувати роботу по заготівлі продуктів харчування. Для цього слід укласти договори з фермерськими господарствами району на поставку продуктів; винести питання заготівлі овочів та фруктів на сесії селищної та сільських рад, залучати спонсорські благодійні внески на здешевлення харчування дітей; відділу освіти райдержадміністрації та санепідемстанції провести рейдові перевірки щодо ходу і якості заготівлі продукції харчування у закладах освіти району; кращий досвід роботи директорів шкіл та завідуючих вивчати та поширювати через районну газету “Вісник Врадіївщини”.
А.Швець


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета “Вісник Врадіївщини”. №59 від 29.07.09. Жнива - першочергові завдання"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта