Газета Голос Баштанщини, №43 від 14.05.09. В центрі уваги питання життєдіяльності району : 526548 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета "Голос Баштанщини", №43 від 14.05.09. В центрі уваги питання життєдіяльності району

На початку травня в. о. голови райдержадміністрації Іван Рубський провів розширену нараду з міським та сільськими головами, керівниками підприємств, установ, організацій.
Керівник району проінформував про заходи, що відбулися в районі за попередній місяць, який був досить плідним і багатим на різноманітні події. Це, зокрема, і звіт колективів художньої самодіяльності та майстрів народної творчості на сцені обласного Палацу культури, який пройшов на досить високому рівні, і 80-річчя Баштанської МТС, і відкриття музею чемпіону світу з плавання Семену Бойченку у селі Мар’ївка, і відзначення 195-ої річниці села Новопавлівка та багато інших заходів.
Наголосивши, що велика робота була проведена міською та сільськими радами по наведенню належного санітарного стану, І. В. Рубський нагадав, що з 17 по 21 травня буде проведено об’їзд територій.
Іван Васильович представив присутнім нового директора Баштанської філії ВАТ ЕК «Миколаїв-обленерго» С. В. Капітонова й висловив сподівання на співпрацю, що допоможе вирішити ряд проблем, які має підприємство в оплаті за спожиту електроенергію.
Начальник відділу освіти райдержадміністрації Любов Голодів-ська проінформувала про хід виконання заходів по підготовці районного табору «Веселка» до оздоровчого сезону 2009 року, відзначивши, що вся мережа пришкільних таборів району збережена. 14 травня відбудеться виїзна нарада по підготовці районного табору до оздоровчого сезону.
Про виконання Правил, за-тверджених Міністерством аграрної політики та охорони здоров’я України від 18.06.1980 р. щодо утримання собак, котів, хижих тварин у населених пунктах з метою попередження за-хворювання на сказ інформував головний спеціаліст управління ветеринарної медицини в Баштанському районі Сергій Сакара.
Про підсумки роботи пересувного флюорографа у сільських радах району доповів головний лікар Баштанської ЦРЛ Олександр Тарантай. За період з 30.03 по 30.04 2009 року пересувним флюорографом, який об’їхав 21 населений пункт, було обстежено 2792 чоловіка, виявлено 17 патологій. На жаль, через неякісну плівку 208 чоловікам слід буде пройти обстеження повторно. Добре організована ця робота була в Мар’ївській, Лоцкинській, Новоолександрівській сільських радах. Через поважні причини не на належному рівні про-йшло обстеження жителів Новосергіївської сільської ради.
І. В. Рубський звернувся до керівників підприємств, установ, організацій Баштанки з проханням забезпечити 100-відсоткове обстеження колективів.
Начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Євдощенко розповіла про виконання бюджету за 4 місяці 2009 року та заходи по забезпеченню першочергових виплат. Доведені завдання за 4 місяці виконані в повному обсязі, на 121,8%. Районний бюджет виконано на 128,8%, міський – на 105,5%, сільські – на 128,4%. Загрозлива ситуація з виконанням річних планів у Старогороженській сільській раді, де план надходжень сягає 22,1%, у Новоіванівській (24,3%), Плю-щівській (26%). Фінансуються лише захищені та інші першочергові статті витрат.
На жаль, дотація з державного бюджету надходить дуже пізно. А на 29.04 ще 300 тис. грн. не надійшло.
І. В. Рубський повідомив, що наш район посідає четверте місце по виконанню бюджету за квітень місяць і третє – по виконанню річного бюджету, перше – по надходженню податків і зборів.
Ще одне досить важливе питання, яке розглядалося на нараді, – про розрахунки населення за електроенергію та заходи по запобіганню втрат, з інформацією по якому виступили заступник голови райдержадміністрації Віктор Кот та директор Баштанської філії ВАТ ЕК «Миколаїв-обленерго» Сергій Капітонов. Наш район займає 16-19-і місця по сплаті за електроенергію з 19 районів області. Населення заборгувало близько півмільйона гривень. Борг мають 1967 абонентів, з яких 1,5 тис. відключені.
Великою проблемою залишається розкрадання електроенергії, тому серед першочергових завдань – боротьба з розкрадачами та неплатниками.
Сергій Капітонов ознайомив присутніх із заходами по покращенню ситуації, звернувся до працівників банків, які приймають плату за електроенергію, з проханням уважно проставляти номери рахунків, бо близько 18% платежів через це не доходять до філії.
– Електроенергія – це товар і за нього треба платити. Безкоштовно жоден кіловат ніхто давати не буде, – зазначив С. В. Капітонов і закликав сільських голів до співпраці.
На нараді заслухали також питання про підсумки виконання Указу Президента України про проведення весняної толоки та про стан утримання скотомогильників та виникненнянадзвичайних ситуацій у лісових масивах району, з інформацією по яких виступили Віктор Кот та начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадмі-ністрації Євген Звонов.
Начальник Пенсійного фонду в Баштанському районі Алла Іванова ознайомила із сплатою внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок) та про порядок добровільної участі у солідарній системі загального обов’язкового державного Пенсійного страхування громадян України, які працюють за межами України. Вона звернула увагу на те, що з 1 травня 2009 року мінімальний страховий внесок складає 207 грн. 50 коп.
Заступник голови районної ради Людмила Луценко зупинилася на вирішенні проблемних питань органами місцевого самоврядування, порушених під час проведення дня обласної ради 2 квітня 2009 року. Голова районної ради Михайло Бенюх наголосив на продовженні роботи по наведенню санітарного порядку на територіях рад, а також, щоб сільські голови допомогли навести лад по оплаті за електроенергію.
Загалом, на нараді було розглянуто більше 10 питань, досить важливих для життєдіяльності району.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета "Голос Баштанщини", №43 від 14.05.09. В центрі уваги питання життєдіяльності району"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 22

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта