Олександр Соколов – лідер антирейтингу : 514462 : Политика

Политика Чернигов : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Чернигов и область : Последние новости > Политика
Подробно

Олександр Соколов – лідер антирейтингу

Олександр Соколов – лідер антирейтингу

Представлені на цьому тижні в Чернігові результати соціологічного опитування, проведеного Центром муніципальних експертиз, викликали дискусії серед місцевих політекспертів.
Найбільш невдоволеними серед присутніх на прес-конференції були експерти та політики, яким не сподобалися рейтинги своїх партій та цифри конкурентів.
Досить аргументовано свою незгоду озвучували ті, хто й самі займаються проведенням опитувань. Так, голова «Чернігівського монітору» Юрій Паперний, який щомісяця представляє результати свого телефонного опитування, принципово не згодний по деяким пунктам, а саме:
По соціології Паперного розрив між кандидатами є набагато більшим.
Схожу позицію, але в більш емоційній формі, має й голова фракції Партії регіонів у міськраді Володимир Вінниченко.
Також пан Паперний прямо висловив версію про те що центр нібито створено з метою обслуговування інтересів одного з майбутніх учасників виборів мера, а саме – Олексія Савченка.
- Я прекрасно розумію, що такі результати опитування не задовольняють багатьох чернігівських експертів і політологів, тому що вони різко відрізняються від так званих «традиційних» міських рейтингів, при оприлюдненні яких організатори приписують великий відсоток своїм замовникам (лідерам і партіям), навмисне занижуючи рейтинг опонента, - коментує ситуацію Олена Левошич, - Ми ж не ставили перед собою такої мети. Нашим завданням було показати реальну картину політичних симпатій жителів Чернігова.
Володимиру Вінниченку більше до вподоби цифри його партії, що даються Юрієм Паперним, який за сумісництвом є й помічником одного з народних депутатів Партії регіонів.
Ще одні рейтинги, які спливли під час прес-конференції – ті, що друкуються в газеті «Народний контроль». В них одним з фаворитів «мерських перегонів» є лідер організації Дмитро Зінін.
Щоправда, більшість присутніх відразу ж висловили сумнів, що ці опитування взагалі проводяться. Найбільш аргументовано в суперечку з конкурентами вступила організація «Громадська думка». Її представник Тарас Вознюк люб'язно надав «Високому Валу» результати телефонного опитування, яке у квітні-травні проводила організація.
Ще одна дослідницька структура - «Поліський фонд регіональних досліджень» опитувань не проводила вже кілька місяців.
«Високий Вал» спробував порівняти результати опитувань чернігівців по політичних питаннях, проведених двома центрами. Так, згідно з дослідженнями «Чернігівського монітору», на виборах у міську раду та парламент по Чернігову завжди лідирує Партія регіонів, у «Громадської думки» результати різняться щомісяця. Позиції «Фронту Змін» та «Єдиного центру» у дослідженнях Юрія Паперного приблизно однакові, від 2 до 3%. На жаль, методика опитування на сайті «ЧМ» не представлена.
Більш повну інформацію можна одержати зі звіту «Громадської думки» (у газеті «Еспресо» друкуються тільки частина даних, Тарас Вознюк передав «ВВ»дослідження повністю).
Отже, згідно із травневим опитуванням «Громадської думки», однозначними лідерами в Чернігові є 2 людини: мер Олександр Соколов та банкір Олексій Савченко - обидва мають більш 9% довіри. Найближчим переслідувачем є Віталій Голець, що має 0,4% довіри.
На пряме запитання «Назвіть політика або суспільного діяча Чернігова, до якого Ви ставитеся позитивно, з довірою?»
Директор Центру муніципальних експертиз Алена Левошич, коментуючи результати опитувань конкурентів, звернула увагу на те, що необхідно враховувати формулювання питання.
У її дослідженні питання про довіру не ставився, але 9% довіри в Савченко й Соколова повністю співпадає з її результатами:
- Наскільки я розумію, «Громадська думка» порушувала відкрите питання. Якби опитуваним запропонували альтернативу, то не було б такої кількості тих, хто нікому не довіряє – називали тих, про кого пам'ятають щохвилини.
Якби дали список та запропонували, приміром, Оксану Тунік-Фриз, Наталю Романову, Олега Шеремета, то у них був би нормальний рівень довіри. Дослідження підтверджує – є 2 кандидати з чіткими таборами підтримки. Їх рейтинги рівні.
Ті ж лідери і в антирейтингу «Громадської думки» – рейтингу недовіри. Щоправда, по недовірі Олександр Соколов сильно випереджає Олексія Савченка.
Абсолютно не довіряють Соколову 6,6% мешканців, Олексію Савченку - 0,9%.
Слідом за ними виникають прізвища Атрошенко (0,4%) та Рудьковський (0,3%) та відповідь «Не довіряю всім, крім Савченка» – 0,3%.
Відповіді респондентів на запитання «Назвіть політика або суспільного діяча міста, до якого Ви ставитеся негативно, з недовірою?»
Ставлячи питання «Кого ви підтримаєте на виборах мера?», «Громадська думка» теж не пропонувала списку кандидатів, напевно тому, 54% опитаних взагалі не змогли відповісти на питання.
18,8% опитаних назвали ім'я Олександра Соколова, 9,5% - Олексія Савченка. Ім’я голови облради в опитуванні «Громадської думки» взагалі відсутнє, а найближчим до лідерів є Мельничук, що має 0,3%.
Олена Левошич, у опитуваннях якої у Соколова та Савченка 27% і 26% відповідно, а Наталія Романова - 7%, списує різницю у результатах на формулювання питань.
- Ми під час опитування моделювали вибір при голосуванні на ділянці, коли виборець одержує список кандидатів, і включили тих, хто на нашу думку буде кандидатом у мери.
З відкритим питанням конкретних даних отримати не можна: кампанія не почалась, кандидати не названі - люди не розуміють, за кого можна голосувати. Частина виборців не розуміє, що Савченко теж кандидат.
При такому опитуванні завжди буде вигравати діючий мер, тому що всім ясно - він кандидат. Зазначте, що в опитуванні, яке ви показуєте, Соколов отримує в 2 рази більше чим рівень довіри до нього. Це інерційні голоси, які взагалі не знають інших кандидатів.
Відсутність у опитуванні «ГД» Блока Арсенія Яценюка «Фронт Змін» пані Левошич пояснила тим, що він ще не заявлений.
- Сходу його не назвуть, але запропонуєте і його виберуть серед альтернатив. Це не тільки в нас так вийшло - він по всій країні зараз стрімко набирає високі позиції рейтингу.
Приблизно також директор Центру муніципальних експертиз пояснила перше місце блоку « За Чернігів» у міську раду (27% проти 2,09% у «ГД»).
Громадяни не розуміють різниці при голосуванні в парламент і в місцеві ради. Яку ще відповідь можна одержати на запитання «Уявіть, що в наступну неділю відбудуться вибори партій у міську раду. Скажіть, за яку партію чи блок Ви проголосуєте?» якщо не кальку з парламентських, говорить Олена Левошич.
От вони й не називають партій, бо « За Чернігів», «Сила громади», «Громадська думка», «Народний контроль» теж будуть брати участь у місцевих виборах. Але ж це розуміють одиниці.
А ви запропонуєте список, виключіть потенційні місцеві блоки - отримаєте наші результати – звинуватила у непрофесіоналізмі колег із «ГК» Олена Левошич.
Підсумовуючи суперечку соціологів, можна чітко виявити загальні для всіх досліджень речі.
На парламентських виборах основна боротьба в Чернігові розвернеться між БЮТ і ПР, різниця між результатами яких незначна.
На посаду міського голови лідирують 2 кандидати, причому Олексій Савченко відстає від діючого мера. Суперечка - наскільки: у 2, 1,5 рази або на 1%? По довірі ж позиції кандидатів практично рівні.
З місцевих блоків помітний результат (2% у «ГК», 26% у ЦМЕ) має тільки «За Чернігів». Позиція ж «Проти всіх» найпопулярніша у Чернігові.Ілюстрація: kasparov.ru


Источник: Чернігівська загальнополітична газета "Високий вал" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Олександр Соколов – лідер антирейтингу"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 13
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Чернигов



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта