Газета Очаків, №12 від 20.03.09. Звітують посадовці : 496227 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета "Очаків", №12 від 20.03.09. Звітують посадовці

Інформацію про діяльність управління економіки та ринкових відносин виконавчого комітету Очаківської міської ради надає заступник міського голови з економічних питань Карпенко Наталя Миколаївна.
- Наталю Миколаївно, в Очакові вже тривалий час не працюють великі промислові підприємства. Отже, економіка нашого міста тримається фактично на малому та середньому бізнесі, спрямованому, загалом, на надання торгівельних послуг населенню?
- Так мережа торгівельних закладів в нашому місті найбільш розвинута. Станом на 26грудня2008року в Очакові, за оперативними даними, діяло201підприємство роздрібної торгівлі та48підприємств громадського харчування, зяких фізичним особам належать:в роздрібній торгівлі -90%,тобто1 82одиниць, в громадському харчуванні -73%,тобто35одиниць.
Розвиток торговельної мережі в місті відбувається за рахунок значного збільшеннямережі суб’єктів підприємницької діяльності-фізичних осіб.
В Очакові функціонують82об'єкти побутового обслуговування, вт.ч. 16перукарень, салони краси «Фея» та «Валентина», майстерні по ремонтушвейних виробів- 11,по ремонту взуття- 6,ремонту побутової техніки - 5, ремонту радіотелевізійної апаратури - 5, ремонту транспортних засобів - 8, виготовленню та ремонту меблів - 5, ремонту металовиробів - 2, фото послуги - 8, інші - 16.
Міською радою розроблена і затверджена Програма розвитку малого підприємництва ум. Очаків на2009 - 2010роки. Щоквартально проводяться засідання координаційної ради.
- Які заходи вживає влада задля здійснення контролю за розвитком в місті малого підприємництва?
З метою належної експлуатаціїторговельних об'єктів та належного обслуговування населення підприємствами торгівлі,громадського харчування, міським головою затверджуються щоквартальні графіки перевірокспеціалістами відділу економіки. Графіки комплексних перевірок ринків складені намісяць і погоджені з іншими службами.
Спеціалістами відділу економіки за участю представників санітарної служби, органів внутрішніх справпроведено обстеження підприємств понад70 -игосподарюючихсуб'єктів-по дотриманню вимог порядку зайняття торгівельною діяльністю і правил торгівельного обслуговування населення, з яких:18-об'єкти громадського харчування,35-магазини,17- побутового обслуговування.За результатами перевірок складено 35протоколів про адмінпорушення поторгівлі. На ринках міста проведено 12 спільних рейдів.
Щорічно на засіданні виконавчого комітету розглядається питання санітарно-технічного стану ринків та якості і безпеки продуктів харчування, які виробляються та реалізуються в торгівельній мережі міста.
Також при міськвиконкомі працює комісія ТЕБ та НС, на якій також протягом поточного року розглядалися питання якості продуктів харчування, що реалізуються в місті.
Минулого року проведена атестація об'єктів побутового обслуговування населення згіднопостанови Кабінету Міністрів України від 23.08.1995р. № 674 "Про порядок присвоєннякатегорії підприємства, що надають побутові послуги населенню" та розпорядження міського голови від 31.05.2001р. № 101-р "Про проведення атестації об'єктів побутовогообслуговування населення". Протокольним засіданням від 30.10.02р. комісія присвоїла шести об'єктам побутового обслуговування першу категорію та восьми об'єктам - другу категорію,видані відповідні свідоцтва.
Відповідно до рішення виконавчого комітету від 29 травня 2007 року №131 «Про порядок видачі суб’єктам господарювання дозволу на експлуатацію об’єктів торгівлі, сфери послуг, відпочинку, розваг, грального бізнесу, закладів ресторанного господарства, аптечних закладів, ринків, торгівельних комплексів, виносної та сезонної виносної торгівлі на території м. Очаків», кожному суб’єкту господарювання видається дозвіл на здійснення торгівельної діяльності, надання послуг, в якому, згідно з заявою суб’єкта, встановлюється режим роботи, але відповідно до рішення № 26 ХУІІІ сесії від 29.06.2000року «Про додержання тиші в громадських місцях на території міста Очакова» після 22-00 години рекомендується додержуватися вимог відповідного рішення. Режими роботи об'єктів торгівлі та побуту затверджуються індивідуально за заявоюсуб'єкта господарювання в межах від 7 до 23 години.Режим роботи зазначається у виданих дозволах на торгівлю.
В умовах економічної кризи питання щодо формування та стабілізації цін на продукти харчування особливо цікавить громадян. Скажіть, як сьогодні влада забезпечує контроль за процесом формування цін в умовах ринкових відносин?
- Так, питання ціноутворення сьогодні дуже хвилює населення. Треба відзначити, що контроль за ціновою ситуацією з боку влади здійснюється систематично. Щоденно проводиться моніторинг цін на основні продукти харчування, після чого інформація надається до головного управління економіки облдержадміністрації. Також щодекадно проводиться обстеження торгівельної мережі по дотриманню вимог розпорядження голови облдержадміністрації щодо встановлення граничного розміру торгівельних надбавок на соціально-значимі продукти харчування. В 2008 році були здійсненні перевірки торгівельної мережі міста, проведено 30 перевірок суб’єктів господарювання.
- Крім економічних питань на відділ економіки та ринкових відносин покладено здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів.Наталко Миколаївно, розкажіть, будь ласка, яка робота проводиться вашим відділом в цьому напрямку?
- Розпорядженням міського голови від 25 липня 2007 року створена координаційна рада з питань захисту прав споживачів при міськвиконкомі та затверджене Положення про неї.Контрользазахистомправ споживачівздійснює безпосередньозаступник начальника управління економіки та ринкових відносин міськвиконкому.
За 2008 рік до управління економіки звернулося 25 громадян з питань захисту прав споживачів. Питання, з якими вони зверталися, були різноманітні: придбання складної побутової техніки, меблів, продуктів харчування, надання комунальних послуг, установка металопластикових вікон. В основному звернення громадян вирішувалися на місці позитивно, деяким були надані консультації відповідно до статей Закону України “ Про захист прав споживачів”. Дві заяви були відправлені для вирішення питання до Обласного управління по захисту прав споживачів.
В 2008 році разом зі спеціалістами Обласного управління по захисту прав споживачів фахівці нашого відділу брали участь у перевірці суб’єктів господарювання з питань якості продуктів, що реалізуються, а саме: Магазин “Зубр” ПП Зятьковський О.В., магазин “Візит” ПП Сіора Ю.А., магазин “Флора” Гаврющенко Н.Д.
Також разом зі спеціалістами районної санітарної-епідеміологічної станції та управлінням ветеринарної медицини проводилися перевірки КП “Очаківський ринок” з питань якості продуктів харчування. В 2008 році проведено 12 перевірок.
- Дякуємо, Наталі Миколаївні, за бесіду і нагадуємо читачам газети, щоу разі виникнення випадків з порушенням праві споживачів необхідно звернутись по допомогу до управління економіки та ринкових відносин виконкому Очаківської міської ради за адресою: вул. 50 років СРСР, 7-а, другий поверх, кабінет №19, або за тел.: 2-21-98.
Г. Купчинська


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета "Очаків", №12 від 20.03.09. Звітують посадовці"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 4
Новых вестей вчера: 19

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта