Газета Вісник Врадіївщини. Наші пріоритети - цілеспрямоване виконання запланованих справ : 487866 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета "Вісник Врадіївщини". Наші пріоритети - цілеспрямоване виконання запланованих справ

Минулоготижня голова райдержадміністрації В.В. Ростов провівзасідання колегії, на якому одним з головнихбуло питанняпро підсумкисоціально-економічного розвитку району за2008 рік.
В роботіколегіївзявучастьголоварайонноїради Ю.Марчук.
Доповідаючи про проведену в минуломуроці роботуорганіввиконавчої влади і місцевого самоврядування щодо забезпечення фінансової самодостатності суб'єктів господарювання, як основи динамічного розвитку економіки району, начальник управління економіки райдержадміністрації В.Жовтазазначила, щоу минулому роцітемп росту обсягів промислової продукції у порівнянні з 2007 роком зрісі становить 154,7%, обсяг реалізованої продукції склав 1137,0тис.грн. За темпами зростаннявиробництва промислової продукціїсеред районів області наш район – на 3 місці.
В агропрормисловому комплексі обсягивиробництва валової продукції по всіх категоріях господарств зросли порівняно з 2007 роком на 46%,насамперед,за рахунок отриманих89044 тонни зерна (це майже в 4 рази більше, ніж у 2007 році), 7318 тонн ріпаку, 11443тонни соняшнику, 6387 тонн картоплі, 2064 тонни овочів. Підготовлено грунт, внесеніміндобрива ізасіяні озимізернові на площі 19777 гектарівпід урожай 2009 року, 3475 га озимого ріпаку; очікується посіяти 10780 га ярих зернових культур. Сільгосппідприємства освоїли 872 тис.грн. капітальних інвестицій за рахунок власних коштівпідприємств на придбаннясільськогосподарської техніки та обладнання. В районі діють 34 пункти переробкипродукції власного виробництва.
За 2008 рік дохідначастина загального фонду бюджету булавиконана на 107,0 %. План по місцевих податках і зборах виконаний на 102,4%, по фіксованому сільгоспподатку – на 105,9%, план надходжень за торговий патент виконанийна 110,5%. До бюджету розвитку надійшли кошти в сумі182,4 тис.грн., за минулий рік МДПІ мобілізовано до Зведеного бюджету 10912,5 тисячі гривень податків і зборів, доведене завдання виконано на 110,9%. ДоДержавного бюджету надійшло 2261 тис.грн., завдання виконане на103,7%, до місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло 8651,4 тис.грн, завдання виконане на113%.
Важливою складовою поповнення бюджетує зростанняобсягуроздрібного товарообігу, який склав за минулий рік 10713,6 тис.грн. у фактичних цінах і зріс проти2007 року на 9,9% та ресторанного господарства, який також зріс на 19,4%.
Одним з пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку району єрозвиток підприємництва, на даний часдіє 1081 мале підприємство, їх кількість зростає. Це дає змогу створювати нові робочі місця, а протягом 2008 року було працевлаштовано 671 безробітного.
Такі обнадійливі показники дають змогувирішувати соціальні питання, забезпечені виплати всіх видів допомог і компенсацій; на даний час в районі немає заборгованості по заробітній платі, в економічно активних підприємствах укладені і діють колективнідоговори; за січень-грудень було створено 576 робочих місць (110,7 від річного завдання). На дому обслуговуються 370 одиноких та одинокопроживаючих громадян, в стаціонарному відділенні проживають 17 ветеранів та інвалідів; виплачено 61,6 тис. гривень компенсацій постраждалимвнаслідок Чорнобильської катастрофи; виплачені компенсаціїза санаторно-курортне лікування та на бензин інвалідам.
Не залишені поза увагою20 закладів освіти, в яких навчаються 2566 учнів, 17 дитсадків, де виховуються493 дитини. В 11 школах є комп'ютерні класи, 4 школита Будинок дитячої творчості підключені до мережі Інтернет. Організований підвіз 306 учнів до школи, 1876 учнів охоплено харчуванням у школах, постійно проводяться ремонти, удосконалюються опалення та побут.
Наналежному рівніпрацюють центральна районна лікарня, Новопавлівська дільнична лікарня, 4 фельдшерсько-акушерських та 17 фельдшерськихпунктів. Всі заклади охорони здоров'я опалюються, в стаціонарних відділеннях організоване гаряче харчування.
В минулому році приділялась увага розвитку культури, туризму та спорту, виділені 100 тис.грн. з районного бюджету на ремонт районного Будинку культури та 12 тис.грн. на ремонт музею, бібліотеки, музичної школи, а також профінансовані районні Програмиз даних питань.
Разом з тим, як підкреслила В.Жовта та співдоповідачі – начальник райфінуправління М.Колісніченко та начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації П.Мочалкоє ще багато можливостей у районі для поліпшення соціально-економічного розвитку: це і посилення роботи з платниками податків, і удосконалення структури бюджетних установ, і залучення нових інвестицій, і правильність відображенняплощ оподаткованих земельних ділянок, і нарощування обсягів виробництва сільгосппродукції;сприяння розвитку малого підприємництва, створення нових робочих місць; легалізація зайнятості населення та багато інших чинників.
Підсумовуючивсе сказане, голова райдержадміністрації В. Ростов особливу увагу звернув на те, що потрібно максимально забезпечити раціональне й бережневикористання земель, нарощувати темпи виробництва, сприяти розвитку малого підприємництва, проводити цілеспрямовану роботу по своєчасному й у повному обсязі збору податків та обов'язкових платежів, що дасть можливість не лише наповнювати бюджет, а йвиконуватиПрограми соціального розвитку району.
Наступнимрозглядалось питання про виконання у 2008 роцівимог Закону України «Про боротьбу з корупцією», з інформацією про що виступивзавідувачсектору взаємодії з правоохороннимиорганами та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації В. Кучеренко. Він прокоментував окремі положення цього Закону, стан взаємодіїсектору з правоохоронними органами, результати проведених в держустановах перевірок та повідомив, щов минулому році районним судом були розглянуті дві справи за фактом корупційних діянь та за результатамиїх розгляду були сплачені штрафи; звільненихдержслужбовців на підставі рішення суду за 2008 рік немає.
Начальник відділуконтролю апарату райдержадміністрації Л.Чоп повідомила про стан виконавської дисципліни за 2008 рік та підкреслила, що окремі протокольні дорученняневчасно виконувались сільськими головами, назапити райдержадміністрації від виконавців надходили формальні відповіді, що не розкривали стану виконанняпоставлених завдань.
Формальний підхід додорученої справи, мабуть, і став причиною виявлених порушень приперевірці фінансово-господарської діяльності Гуляницької сільської ради, що її проводивконтрольно–ревізійний відділ. Як доповіла начальник відділу В. Лисенко, окрім порушень чинного законодавства з питань оплати праці, що призвели до незаконних видатків коштів сільського бюджету на загальну суму 13,24 тис.грн., виявленііншіфінансові порушенняна суму 95, 52 тис.грн.Крім цього, встановлені порушенняу веденні бухобліку, меморіальних ордерів та у фінансовій звітності.
Останнім було розглянуте питанняпро виконанняЗакону України «Про звернення громадян», яких за минулий рік до райдержадміністрації та до органів місцевого самоврядування надійшло 404 від 533 громадян, що на 254 менше, ніж у 2007 році. Основні питання, що порушуються у зверненнях- соціального характеру. Як зазначиланачальник загального відділу апарату райдержадміністрації Н.Мочалко, всі звернення розглянуті і максимально вирішені, хоча є й такі, що потребуютьі більш детальноговивчення, і більших фінансових витрат, що до деякої міри сповільнюєможливістьїх повного вирішення .
Після обговорення винесених на колегіюпитаньбули прийняті відповідні рішення та дані протокольні доручення виконавцям.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета "Вісник Врадіївщини". Наші пріоритети - цілеспрямоване виконання запланованих справ"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта