Газета „Народна трибуна”, № 11-12 від 05.02.09. Одне з головних питань про яке йшла мова на міжвідомчій нараді – це запобігання негативним наслідкам кризи в питаннях наповнення місцевих бюджетів : 485486 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Народна трибуна”, № 11-12 від 05.02.09. Одне з головних питань про яке йшла мова на міжвідомчій нараді – це запобігання негативним наслідкам кризи в питаннях наповнення місцевих бюджетів

Минулої п'ятниці відбулася міжвідомча нарада на яку були запрошені селищний, сільські голови, землевпорядники та головні бухгалтери місцевих рад, начальники управлінь, керівники підприємств. Одним з головних питань було питання використання земель державної та комунальної власності в районі та сплати за землю.
Відкрив її голова райдержадміністрації А.М. Круц. Анатолія Миколайовича вкрай хвилює робота по наповненню бюджету, який знаходиться під зривом. Так, працівники адміністрації, управління сільського господарства і УПСЗН отримують лише 85 відсотків заробітної плати. Немає коштів на транспорт, телефони та ін. Ще гірше становище в галузі освіти. Їй не вистачає на зарплату мільйон гривень. Щоб не закривати школи доведеться вчителям брати відпустки за свій рахунок. Такі відпустки заплановані в Держкомземі. Зовсім не працює дорожнє підприємство. Якщо торік на ремонт доріг було виділено 200 тис. грн., то в цьому лише 20 тис. Не працюють будівельні організації.
Слабо йде робота по продовженню договорів оренди. Випало десь 3000 га землі, а це майже півмільйона коштів у бюджет.
Турбує і питання забезпечення газом жителів району…
Аналіз віддачі земель, які знаходяться у використанні сільгоспвиробників в 2008 році та заходи щодо недопущення у 2009 році втрат місцевих бюджетів від використання земель без правовстановлюючих документів зробила начальник відділу доходів фінансового управління Г.В. Гусєва.
Ганна Володимирівна назвала кілька сільських рад в яких за використання гектара землі господарники платять від 60 до 100 гривень. Серед них "Нива", ім. Шевченка, "Соціалізм", "Орбіта" та ін. Дешевий гектар у господарствах ДГ "Реконструкція", "Бриз"…
Не слід забувати, що плата за землю в районному бюджеті становить більше 70 відсотків.
Не всі договори переукладені, а це ж кошти бюджету.
Начальник управління ветеринарної медицини в районі В.О. Слабоус розповів про дотримання ветеринарно-санітарних вимог під час утилізації, знищення трупів тварин та технічний стан скотомогильників. Лише в Лепетиській та Сергіївській сільрадах виділена під них земля. Повідомив про те, що сьогодні ідентифікація тварин коштує 60 грн.
Начальника Снігурівського відділення державної податкової інспекції Тетяну Василівну Горбань турбує стан розрахунків по фіксованому сільськогосподарському податку та орендної плати за землю державної та комунальної власності. Так, на кінець поточного року його надійшло трохи більше десяти відсотків, в той же час за цей же період минулого року він був виконаний на 70. Дев'ять сільських рад не виконали бюджету. Недостає 80 тисяч грн. Найкраще йдуть справи у Новосевастопольській та Нововолодимирівській сільрадах.
Про стан безпеки в системі газопостачання району доповідав начальник УЕГГ С.М. Ляшенко. Робітники підприємства проводять планові перевірки придатності газових приладів, розрахунки за використання блакитного палива. Сергію Миколайовичу присутніми було поставлено найбільше запитань. І щодо перевірок, і щодо розрахунків. Зокрема, й про те, чи може в одному приміщенні стояти ванна і АГВ. Зразу сказано: не можна. Підприємство діє на основі правил і законів. Тому що, коли трапляється нещастя люди шукають винних в УЕГГ, хоча самі не дотримуються правил експлуатації газового обладнання, а то ще й самовільно їх переставляють.
Заступник голови райдержадміністрації В.Г. Максименко зупинилась на заходах щодо запобігання в районі негативним наслідкам економічної кризи в питаннях наповнення місцевих бюджетів та роботі комісії РДА по контролю за використанням землі без правовстановлюючих документів. Найперше треба більше приділити уваги збереженню господарств, підтримці землекористувачів з тим, щоб було з кого стягувати податки. Ніхто не платить за використання майнових паїв.
Прикро, що Білокриницька сільська рада втрачає 95 відсотків бюджету від орендної плати.
Комісія постійно розглядає земельні питання, дає доручення та відповіді на них дали лише Висунська і Мурахівська сільради.
На запитання учасників наради щодо переукладення договорів оренди земельних ділянок, продовження оренди, про спадщину на паї відповіла начальник юридичного відділу апарату РДА О.І. Левченко.
За механізмом переукладення існуючих договорів оренди земельних ділянок під ставками на договори оренди водного об'єкту та земельних ділянок під водою, під ГТС і прибережними захисними смугами ознайомив присутніх начальник БУВГ В.С. Шандренко.
У січні поточного року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення" №799-VІ. Деякі його положення діятимуть до 2011 року. Закон суттєво змінює стереотипи щодо одержання статусу безробітного і допомоги по безробіттю, розширює базу платників внесків,змінює розміри внесків тощо. Про Закон та про укладення угод про співпрацю між РЦЗ та селищною і сільськими радами на 2009 рік доповів начальник РЦЗ Д.І. Делібалтов.
Перший заступник голови РДА Л.Г. Юрченко запропонувала присутнім головам селищної та сільських рад купляти дешеві продукти харчування для лікарень, дитячих садків, загальноосвітніх закладів у виробників району.
Підбиваючи підсумки наради голова РДА А.М. Круц повідомив про засідання обласної колегії. Наш район по показниках займає від 3 до 7 місця серед районів області, а от по сільському господарстві від 15 до 19-го. Просив голів сільрад звернутина це особливу увагу.
На нараді був присутній заступник голови районної ради В.М. Шевчук.
З усіх розглянутих питань на нараді, дано відповідні доручення.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Народна трибуна”, № 11-12 від 05.02.09. Одне з головних питань про яке йшла мова на міжвідомчій нараді – це запобігання негативним наслідкам кризи в питаннях наповнення місцевих бюджетів"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта