Газета “Зоря”, №1 від 03.01.09. Підсумовуючи зроблене, планувати майбутнє : 479159 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета “Зоря”, №1 від 03.01.09. Підсумовуючи зроблене, планувати майбутнє

По­за­дули­шив­ся 2008 рік. Про те, яки­ми по­ді­я­ми, до­сяг­нен­ня­ми, а та­кож проб­ле­ма­ми він від­зна­чив­ся для Ве­се­ли­нівсь­ко­го ра­йо­ну, са­ме час зга­да­ти. То­му сьо­год­ні на­ша роз­мо­ва з го­ло­вою Ве­се­ли­нівсь­кої ра­йон­ної дер­жав­ної ад­мі­ніс­тра­ції Сер­гі­єм Дмит­ро­ви­чем Мир­нен­ком - про під­сум­ки ро­ку, що ві­дій­шов у ми­ну­ле.
- Сер­гію Дмит­ро­ви­чу, 2008-го, вже ни­ні ми­ну­ло­го, ро­ку об­'єк­ти со­ці­аль­ної сфе­ри ра­йо­ну не ли­ша­ли­ся по­за ува­гою вла­ди. На­віть не­пе­ре­січ­но­му гро­ма­дя­ни­но­ві важ­ко бу­ло не по­мі­ти­ти тих по­зи­тив­них змін, онов­лень, що від­бу­ва­ли­ся про­тя­гом ро­ку. При­єм­но спос­те­рі­га­ти, що тен­ден­ція в онов­лен­ні, ство­рен­ні но­вих зак­ла­дів соц­сфе­ри є. Ад­же не мо­же­мо за­пе­ре­чу­ва­ти той факт, що ува­гу дер­жа­ви при­вер­тає від­нов­лен­ня ро­бо­ти ме­дич­них зак­ла­дів, особ­ли­во в сіль­ській міс­це­вос­ті, зак­ла­дів дош­кіль­ної ос­ві­ти, ство­рен­ня на­леж­них умов для нав­чан­ня в за­галь­но­ос­віт­ніх зак­ла­дах. Ле­во­ва час­тка ро­лі в со­ці­аль­но-еко­но­міч­но­му роз­вит­ку ре­гі­о­ну на­ле­жить міс­це­вим ор­га­нам вла­ди.
- Що­до при­єм­них змін у со­ці­аль­ній сфе­рі ма­є­те ра­цію. А на­яв­ність на­леж­них кош­тів-го­лов­на за­по­ру­ка ус­пі­ху в цих спра­вах. Тож для про­ве­ден­ня ка­пі­таль­но­го ре­мон­ту, ре­конс­трук­ції на об­'єк­тах со­ці­аль­ної сфе­ри в 2008 ро­ці ви­ді­ле­но 1134,4 тис. грн.: міс­це­вим бюд­же­том - 441,6 тис. грн., дер­жав­ним бюд­же­том - 327,2 тис. грн., об­лас­ним бюд­же­том - 365,6 тис. грн. Кош­ти роз­по­ді­ле­но по­га­лу­зе­во: на об­'єк­ти ос­ві­ти -795 тис. грн., на об­'єк­ти ме­ди­ци­ни - 284 тис. грн., на об­'єк­ти куль­ту­ри - 48,0 тис. грн. На­ра­зі вже мож­на впев­не­но ска­за­ти, що всі ви­ді­ле­ні кош­ти ос­во­є­но сто­від­сот­ко­во, ви­ко­рис­та­но за приз­на­чен­ням.
- Як фі­нан­су­ва­ла­ся жит­ло­во-ко­му­наль­на сфе­ра ра­йо­ну?
- За 11 мі­ся­цівпо­точ­но­го ро­ку на ре­фор­му­ван­ня і роз­ви­ток жит­ло­во-ко­му­наль­но­го гос­по­дарс­тва ра­йо­ну бу­ло ви­ді­ле­но всьо­го628,5 тис. грн., в то­му чис­лі набла­го­ус­трій - 326,8 тис. грн., ре­монт до­ріг - 282,4 тис. грн., во­доп­ро­від - 19,3 тис. грн. Рай­дер­жад­мі­ніс­тра­ція пос­тій­носпри­яєко­му­наль­нимпід­при­ємс­твам ра­йо­ну у всіх ро­бо­тах по ви­ко­нан­ню ра­йон­них, об­лас­них, дер­жав­них прог­рам з га­зи­фі­ка­ції, зов­ні­шньо­го ос­віт­лен­ня, ре­мон­ту, ре­конс­трук­ції та бу­дів­ниц­тва га­зоп­ро­во­дів, ко­му­наль­них до­ріг, жит­ло­во­го фон­ду та об­'єк­тів со­ці­аль­ної сфе­ри у сіль­ських на­се­ле­них пун­ктах. Знач­на роль тут на­ле­жить і ке­рів­ни­кам міс­це­вих рад. Де во­ни не сто­ять ос­то­ронь проб­лем, там і лад є.
- Сер­гію Дмит­ро­ви­чу, як під­су­му­є­тестан справ за ми­ну­лий рік у га­лу­зі аг­роп­ро­мис­ло­во­го ком­плек­су? Са­ме він у со­ці­аль­но-еко­но­міч­но­му роз­вит­ку Ве­се­ли­нів­щи­ниві­діг­рає про­від­ну роль.
-Аг­ра­рії ра­йо­ну в цьо­му ро­ці до­сяг­ли гід­но­го ре­зуль­та­ту- 126 тис. т. ран­ніх зер­но­вих з уро­жай­ніс­тю 30,5 ц/га, 0,6 тис.тоннкруп`яних,19,2 тис.тонн рі­па­ку, 5,8 тис.тонн ку­ку­руд­зи,со­няш­ни­ку на пло­щі22 тис. газіб­ра­но36,4 тис.тз уро­жай­ніс­тю 16,5 ц/га.
Під по­сів зер­но­вих куль­турвро­жаю 2009 ро­ку під­го­тов­ле­но 51800 га ріл­лі. За­си­па­нона­сін­няярих куль­тур -2475 т,що скла­дає 92% від пот­ре­би в2690 тонн. По­сі­я­но 37,5 тис.гаози­мих зер­но­вих,що ста­но­вить 90,4 % від зап­ла­но­ва­но­го зав­дан­ня в41,5 тис.га.На да­ний час здій­сню­єть­ся спос­те­ре­жен­ня за ста­номози­мих, з яких 14,2 тис.га зна­хо­дить­ся вдоб­ро­му ста­ні, 18,6 тис.га - в за­до­віль­но­му; 4,8 тис.га - слаб­кі та зрід­же­ні. По­сі­я­но та­кож 9,0 тис.га рі­па­ку, це на 40від­сот­ків мен­ше ніж у ми­ну­ло­му ро­ці. Та­кож, пла­ну­єть­ся здій­сни­ти по­сів ярих куль­тур на пло­щі 14262 га. Очі­ку­єть­ся от­ри­ма­ти ва­ло­вий збір зер­но­вих куль­тур в кіль­кос­ті 130 тис.тонн. В гос­по­дарс­твах на­ко­пи­чу­єть­ся ПММ - при пот­ре­бі 980 тонн, на­ко­пи­че­но 620 тонн; за­го­тов­лю­ють­ся мі­не­раль­ні доб­ри­ва при пот­ре­бі 3830 тонн, фак­тич­но 3030 тонн.На­ко­пи­чен­ня про­дов­жу­єть­ся.
Різ­ні при­чи­ни внес­ли свої ко­рек­ти­ви в здій­снен­ня по­сі­ву: від­сут­ність во­ло­ги в оп­ти­маль­ні тер­мі­ни по­сі­ву, не­дос­тат­ність фі­нан­су­ван­ня, яка ви­ник­ла в ре­зуль­та­ті низь­ко­го про­да­жу ви­ро­ще­ної про­дук­ції, спад цін на пше­ни­цю, со­няш­ник, ве­ли­ка кіль­кість опа­дів у ве­рес­ні (240 мм -пів­річ­на нор­ма опа­дів) стри­ма­ли тем­пи та роз­ши­рен­ня площ по­сі­вів ози­мих,а особ­ли­во пше­ни­ці. В по­точ­но­му ро­ці її по­сі­я­но на 6 тис.га мен­ше. Зо­ра­но зя­бу - 41,8 тис.га, що скла­дає 100 % від пот­ре­би.
Але, нез­ва­жа­ю­чи на всі труд­но­щі, та­кі сіль­гос­пто­ва­ро­ви­роб­ни­ки як ФГ "Го­ри­зонт", ФГ "Віт­чиз­на", ТОВ" Ни­ва", ЗАТ "Ве­се­ли­нівсь­ка МТС",СВФ "Аг­ро­со­юз", ТОВ"На­дія", ФГ "Ор­бі­та", ФГ "Про­лі­сок" та ін­ші пос­тій­но онов­лю­ють свій ма­ши­но-трак­тор­ний парк. За цей рік ни­ми прид­ба­но 8 ком­бай­нів, 18 трак­то­рів різ­ної мо­ди­фі­ка­ції, 15 куль­ти­ва­то­рів та ін­шої сіль­сько­гос­по­дарсь­кої тех­ні­ки.Ін­вес­то­ра­ми ЗАТ "Ми­ко­ла­ївсь­ке" прид­ба­но но­вий су­час­ний ком­плекс для по­сі­ву зер­но­вих куль­тур.
На да­ний час тех­ні­ка вис­тав­ле­на назбе­рі­ган­нята про­во­дить­сяїї ре­монт згід­но роз­роб­ле­них гра­фі­ків.
- Як га­да­є­те, чи має пер­спек­ти­ву роз­ви­ну­ти­ся най­ближ­чим ча­сом тва­рин­ниц­тво на те­ри­то­рії на­шо­го ра­йо­ну?
- Слід заз­на­чи­ти, що вгос­по­дарс­твах усіх ка­те­го­рій на по­ча­ток груд­ня2008 ро­ку по­го­лів­'я ве­ли­кої ро­га­тої ху­до­би скла­ло 8965го­лів (на 3,9% мен­ше по­рів­ня­но з груд­нем 2007ро­ку), у то­му чис­лі ко­рів - 5112го­лів (на 10 % мен­ше), сви­ней - 2830го­лів (на51 % мен­ше), овець і кіз - 1964го­лів (на 2,6% біль­ше), пти­ці всіх ви­дів - 1103316го­лів (на 15 % біль­ше). На жаль, змен­ши­лась ре­а­лі­за­ція ху­до­би та пти­ці в жи­вій ма­сі на 29 від­сот­ків по­рів­ня­но з 2007 ро­ком і скла­ла 10331 цнт.Ви­роб­ниц­тво мо­ло­ка скла­ло 172224 цнт., це на 9 від­сот­ків мен­ше по­рів­ня­но з ана­ло­гіч­ним пе­рі­о­дом ми­ну­ло­го ро­ку. Але вті­шає те, що поп­ри не­га­тив­ну тен­ден­цію спа­ду в га­лу­зі тва­рин­ниц­тва,є ряд об­на­ді­ю­ю­чихпрог­но­зів що­до роз­вит­ку га­лу­зі. Так, ПП"Сер­бу­лов" від­крив мо­лоч­но-то­вар­ну фер­му на 30 го­лів ВРХ, в 2009 ро­ці цим під­при­ємс­твом пла­ну­єть­ся на­ро­щу­ван­ня ВРХ до 60 го­лів.ФГ"Аякс" пла­нує роз­ве­ден­ня ВРХ,ФГ "Во­ло­ща­ке­вич" - сви­нарс­тва та стра­у­сів.
- Тоб­то гос­по­дарс­тва ра­йо­ну пра­цю­ють пла­но­мір­но, нез­ва­жа­ю­чи на труд­но­щі, пла­ну­ють змі­ни. Ска­жіть, будь лас­ка, а чи від­бу­ли­ся зру­шен­ня по ре­а­лі­за­ції зав­дан­ня що­до лік­ві­да­ції за­бор­го­ва­нос­ті із за­ро­біт­ної пла­ти?
- Без­пе­реч­но,по­зи­тив­ні зру­шен­нявід­бу­ли­ся. На да­ний час по зві­ту­ю­чим гос­по­дарс­твам ра­йо­ну за­бор­го­ва­ність із за­ро­біт­ної пла­ти від­сут­ня. За­кін­чу­ють­ся та­кож роз­ра­хун­ки по вип­ла­ті орен­дної пла­ти за зе­мель­ні час­тки (паї) - вип­ла­че­но 97,5 від­сот­ків.Зва­жа­ю­чи на те, що в ра­йо­ні сво­є­час­на вип­ла­та за­ро­біт­ної пла­ти та не­до­пу­щен­ня ви­ник­нен­ня за­бор­го­ва­нос­ті з неї ли­ша­єть­ся од­ним із на­йак­ту­аль­ні­ших пи­тань, до ви­рі­шен­ня да­ної проб­ле­ми за­лу­че­но ком­пе­тен­тні та за­ці­кав­ле­ні ор­га­ни ви­ко­нав­чої вла­ди ра­йо­ну, ор­га­ни міс­це­во­го са­мов­ря­ду­ван­ня, по­дат­ко­ву ін­спек­цію, Пен­сій­ний фонд, пер­вин­ні проф­спіл­ко­ві ор­га­ні­за­ції. Ство­ре­но ефек­тив­ну сис­те­му мо­ні­то­рин­гу ста­ну вип­ла­ти за­ро­біт­ної пла­ти, вжи­то за­хо­ди що­до упе­ред­жен­ня ви­ник­нен­ня за­бор­го­ва­нос­ті із вип­ла­ти за­ро­біт­ної пла­ти. Фа­хів­ця­ми уп­рав­лін­ням пра­ці та со­ці­аль­но­го за­хис­ту на­се­лен­ня рай­дер­жад­мі­ніс­тра­ції про­во­дять­ся пе­ре­вір­ки суб­'єк­тів гос­по­дарсь­кої ді­яль­нос­ті, роз­та­шо­ва­них на те­ри­то­рії ра­йо­ну, в час­ти­ні за­без­пе­чен­ня сво­є­час­ної і не ниж­че виз­на­че­но­го дер­жа­вою мі­ні­маль­но­го роз­мі­ру вип­ла­ти за­ро­біт­ної пла­ти, норм Ге­не­раль­ної та га­лу­зе­вих угод. Кон­тро­лю­єть­ся від­по­ві­даль­ність ке­рів­ни­ків під­при­ємств всіх форм влас­нос­ті за ви­ник­нен­ня за­бор­го­ва­нос­ті із вип­ла­ти за­ро­біт­ної пла­ти або її зрос­тан­ня. Зак­ріп­ле­но ке­рів­ни­ків струк­тур­них під­роз­ді­лів рай­дер­жад­мі­ніс­тра­ції за під­при­ємс­тва­ми, ус­та­но­ва­ми і ор­га­ні­за­ці­я­ми для вжит­тя за­хо­дів що­до лік­ві­да­ції за­бор­го­ва­нос­ті із за­ро­біт­ної пла­ти. Від­по­від­ні пи­тан­ня ре­гу­ляр­но роз­гля­да­ють­ся на за­сі­дан­нях ко­мі­сії з пи­тань за­без­пе­чен­ня сво­є­час­нос­ті і пов­но­ти спла­ти по­дат­ків та ін­ших над­ход­жень, по­га­шен­ня за­бор­го­ва­нос­ті із вип­ла­ти за­ро­біт­ної пла­ти, пен­сій, сти­пен­дій ін­ших со­ці­аль­них вип­лат, ефек­тив­но­го ви­ко­рис­тан­ня бюд­жет­них кош­тів.
- Сер­гію Дмит­ро­ви­чу, на пок­ра­щен­ня со­ці­аль­но-еко­но­міч­но­го ста­ну ра­йо­ну пра­цює ма­ле під­при­єм­ниц­тво. Зна­чи­мість йо­гороз­вит­ку та роль дляВе­се­ли­нів­щи­ни не при­мен­шу­ва­ти­ме ніх­то…
-Ха­рак­те­ри­зу­ю­чи роз­ви­ток ма­ло­го під­при­єм­ниц­тва ра­йо­ну, хо­четь­ся від­мі­ти­тиста­лу по­зи­тив­ну ди­на­мі­ку. На се­сії ра­йон­ної ра­ди 23.02.2007 прий­ня­то рі­шен­ня № 6, яким зат­вер­дже­но Прог­ра­му роз­вит­ку ма­ло­го під­при­єм­ниц­тва ра­йо­ну на 2007 - 2008 ро­ки.Ста­ном на 01.12.2008 про­ве­де­но дер­жав­ну ре­єс­тра­цію 1437 суб­'єк­тів ма­ло­го під­при­єм­ниц­тва, в то­му чис­лі фі­зич­них осіб-під­при­єм­ців - 1354 (тем­пи зрос­тан­ня за­галь­ної кіль­кос­ті за­ре­єс­тро­ва­них під­при­єм­ців про­ти 2007 ро­ку скла­да­ють + 8,3 %) та ма­лих під­при­ємств - 83.
За ра­ху­нок влас­нихкош­тів під­при­єм­ців ра­йо­ну ство­ре­но: ра­йон­не "бю­ро" по на­дан­ню ри­ту­аль­них пос­луг "Чор­ний тюль­пан" фі­зич­ною осо­бою - під­при­єм­цем Свер­да­ном С.І., на що вит­ра­че­но50,0 тис. грн. За­кін­че­но ро­бо­ту поре­конс­трук­ції та вве­ден­но в екс­плу­а­та­цію кон­ди­терсь­кий цех ПП Дун­чик В.Е., вит­ра­че­но500,00 тис. грн.Ще раз хо­четь­ся на­га­да­ти, що з ме­тою під­трим­ки най­не­за­хи­ще­ні­ших верств на­се­лен­ня - ве­те­ра­нів вій­ни і пра­ці, ін­ва­лі­дів, пен­сі­о­не­рів, Ве­се­ли­нівсь­кою се­лищ­ною ра­дою спіль­но з фер­мерсь­ким гос­по­дарс­твом "Аг­ро" (Га­сюк А.П.) на те­ри­то­рії Ве­се­ли­нівсь­ко­го КМП "Но­вий ри­нок" від­кри­то ма­га­зин "Ве­те­ран", в яко­му ре­а­лі­зу­ють­ся за зни­же­ни­ми ці­на­ми ос­нов­ні про­до­воль­чі то­ва­ри для вка­за­ної ка­те­го­рії на­се­лен­ня, на ці ці­лі вит­ра­че­но50,00 тис. грн. Ра­зом із тим слід від­мі­ти­ти збіль­шен­ня на 47,5 % про­ти ми­ну­ло­го ро­ку об­ся­гів пос­луг, на­да­них спо­жи­ва­чам юри­дич­ни­ми та фі­зич­ни­ми осо­ба­ми на рин­ку па­са­жирсь­ких пе­ре­ве­зень. Ме­ре­жа об­'єк­тів тор­гів­лі і гро­мадсь­ко­го хар­чу­ван­ня по ра­йо­ну ста­ном на 01.12.2008 скла­дає від­по­від­но 279 та 47 оди­ниць. Із них 107 об­'єк­тів тор­гів­лі (або38 %) і 20 об­'єк­тів гро­мадсь­ко­го хар­чу­ван­ня (або 43 %) роз­та­шо­ва­ні в сіль­ських на­се­ле­них пун­ктах.
- У на­шій з Ва­ми роз­мо­ві не мо­же­мо оми­ну­ти й та­ке важ­ли­ве пи­тан­ня, як бюд­жет ра­йо­ну. Із фі­нан­со­вим до­ку­мен­том-2008 ні­би все зро­зу­мі­ло - йо­го ви­ко­на­но. А чи мо­же­те щось ска­за­ти про фор­му­ван­ня бюд­же­ту на 2009 рік?
- На­пе­ред, як то ка­жуть, не за­га­ду­ють, але ска­жу, що за­кін­чу­єть­ся фор­му­ван­ня тим­ча­со­во­го роз­пи­су міс­це­вих бюд­же­тівта ме­ре­жі роз­по­ряд­ни­ків кош­тів на 2009 рік. Зви­чай­но, вже від­пра­цьо­ва­но від­по­від­ні за­галь­но­ра­йон­ні прог­ра­ми на 2009 рік та виз­на­че­но об­ся­ги їх фі­нан­су­ван­ня. На се­сії ра­йон­ної ра­ди 23 груд­ня 2008 ро­ку зат­вер­дже­но прі­о­ри­тет­ні нап­рям­ки со­ці­аль­но-еко­но­міч­но­го роз­вит­ку ра­йо­ну на 2009 рік. Уз­год­же­но та по­да­но го­лов­но­му уп­рав­лін­ню еко­но­мі­ки об­лдер­жад­мі­ніс­тра­ції пе­ре­лік об­'єк­тів, які про­по­ну­ють­ся для вклю­чен­ня до про­ек­ту пла­ну ка­пі­таль­но­го бу­дів­ниц­тва на 2009 рік.
- Сер­гію Дмит­ро­ви­чу, рік під­су­му­ва­ли, пла­ни на май­бут­нє при­від­кри­ли.Хо­ті­ло­ся б заз­на­чи­ти, що пер­ший рік Ва­шої ро­бо­ти на по­са­ді го­ло­ви ра­йон­ної ад­мі­ніс­тра­ції від­мі­тив­ся (і це, ма­буть, най­важ­ли­ві­ше), ство­рен­ням спри­ят­ли­вої ат­мос­фе­ри у сто­сун­ках із ке­рів­ниц­твом і пред­став­ни­ка­ми ор­га­нів міс­це­во­го са­мов­ря­ду­ван­ня, ке­рів­ни­ка­ми струк­тур­них під­роз­ді­лів рай­дер­жад­мі­ніс­тра­ції.То­му на­ос­та­нок поп­ро­шу про­дов­жи­ти дум­ку: нор­маль­на об­ста­нов­ка та на­леж­ні умо­ви для по­даль­ших до­сяг­нень і по­зи­тив­них змін у ра­йо­ні за­ле­жать від…
- Перш за все, від ро­зу­мін­ня спра­ви та по­ро­зу­мін­ня між різ­ни­ми гіл­ка­ми вла­ди, про яке ви го­во­ри­ли. То­му що це дасть змо­гу пов­но­цін­но пра­цю­ва­ти у пот­ріб­но­му нап­рям­ку. Ба­га­то за­ле­жить і від ба­жан­ня не ли­ше на сло­вах, а й кон­крет­ни­ми ді­я­ми змі­ни­ти на кра­ще жит­тя в на­шо­му ра­йо­ні.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета “Зоря”, №1 від 03.01.09. Підсумовуючи зроблене, планувати майбутнє"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта