Газета «Єланецький вісник», №2 від 17.01.09. Нелегким були розробка та прийняття бюджету – 2009 в умовах економічної кризи в країні : 479155 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Єланецький вісник», №2 від 17.01.09. Нелегким були розробка та прийняття бюджету – 2009 в умовах економічної кризи в країні

Зве­де­ний бюд­жет ра­йо­ну на 2009 рік скла­да­єть­ся з до­хо­дів бюд­же­тів сіл, се­ли­ща тара­йон­но­го бюд­же­ту, об­ся­ги яких ок­ре­мо по кож­ній те­ри­то­рії бу­ли роз­роб­ле­ні Мі­ніс­терс­твом фі­нан­сів Ук­раїни від­по­від­но до по­ло­жень Бюд­жет­но­го ко­дек­су Ук­ра­ї­ни від 21 чер­вня 2001 ро­ку №2542-III із змі­на­ми і до­пов­нен­ня­ми, ви­могЗа­ко­ну Ук­ра­ї­ни "Про Дер­жав­ний бюд­жет Ук­ра­ї­ни на 2009 рік", пос­та­но­ви Ка­бі­не­ту Мі­ніс­трів Ук­ра­ї­ни від 5 ве­рес­ня 2001 ро­ку № 1195 "Про зат­вер­джен­ня Форму­ли роз­по­ді­лу об­ся­гу між­бюд­жет­них тран­сфер­тів (до­та­цій ви­рів­ню­ван­ня та кош­тів, що пе­ре­дають­ся до дер­жав­но­го бюд­же­ту) між дер­жав­ним бюд­же­том таміс­це­ви­ми бюд­же­та­ми" із змі­на­ми і до­пов­нен­ня­ми, ін­ших нор­ма­тив­но-пра­во­вих ак­тів та на під­ста­ві ос­нов­них прог­ноз­них по­каз­ників еко­но­міч­но­го і со­ці­аль­но­го роз­вит­ку те­ри­то­рій ра­йо­ну.
До­хо­ди
Від­по­від­но бюд­жет­но­го Ко­дек­су Ук­ра­ї­ни, За­ко­ну про Дер­жав­ний бюд­жет Ук­ра­ї­ни на 2009 рік до­хід­на час­ти­на ра­йон­но­го бюд­же­ту скла­да­єть­ся із та­ких над­ход­жень:
- 50 від­сот­ків від над­ход­жен­ня по­дат­ку з до­хо­дів фі­зич­них осіб;
- 15 від­сот­ків від над­ход­жен­ня пла­ти за зем­лю;
- пла­та за дер­жав­ну ре­єс­тра­цію суб’єк­тів під­при­єм­ниць­кої ді­яль­нос­ті.
Роз­ра­хун­кипро­ве­де­ні з вра­ху­ван­ням фак­тич­ної до­хід­ної ба­зи бюд­жетів сіл, се­ли­ща та ра­йон­но­го бюд­же­ту за2005, 2006 та 2007 ро­ки та їх спів­від­но­шен­ня з до­хід­ною ба­зою в ці­ло­му по ра­йо­ну за ці ж ро­ки з вра­ху­ван­ням чи­сель­нос­ті на­се­лен­ня на від­по­від­ній те­ри­то­рії і ра­йо­ну. Виз­на­че­ні на під­ста­ві вка­за­них да­них ін­дек­си по­дат­кос­про­мож­нос­ті кож­ної ад­мі­ніс­тра­тив­но-те­ри­то­рі­аль­ної оди­ни­ці доз­во­ли­ли роз­по­ді­ли­ти до­хід­ну ба­зу 2009 ро­ку, роз­ра­хо­ва­ну в ці­ло­му по ра­йо­ну, се­лам і се­ли­щу.
Від­по­від­но до стат­ті 13 Бюд­жет­но­го ко­дек­су Ук­ра­ї­ни до­хід­на ба­за бюд­же­ту ра­йо­ну скла­да­єть­ся із за­галь­но­го і спе­ці­аль­но­го фон­дів. За­галь­ний фонд вклю­чає до­хо­ди, що вра­хо­ву­ють­ся при визна­чен­ні об­ся­гів між­бюд­жет­нихтран­сфер­тів.
Об­сяг зак­ріп­ле­них до­хо­дів ра­йон­но­го бюд­же­ту на 2009 рік скла­дає 3101334 грн. Із них най­біль­шу пи­то­му ва­гу (91,8 відс.) в скла­дізак­ріп­ле­них до­хо­дів зай­ма­ють над­ход­жен­ня по­датку з до­хо­дів фі­зич­них осіб, і пла­ну­ють­ся на 2009 рік на су­му 2846334 грн., що біль­ше на 152091 в по­рів­нян­ні з пла­но­ви­ми по­каз­ни­ка­ми 2008 ро­ку.
Ін­шим до­ход­ним дже­ре­лом ра­йон­но­го бюд­же­ту є пла­та за зем­лю, су­ма якої на 2009 рік ста­новить 243 000 грн., яка виз­на­че­на як 15 від­сот­ків від за­галь­но­го кон­тин­ген­ту над­ход­жень 1620000 грн.
Над­ход­жен­ня від пла­ти за дер­жав­ну ре­єс­тра­цію пла­ну­єть­ся в су­мі 14000 грн.
У скла­ді спе­ці­аль­но­го фон­дубюд­же­ту ра­йо­ну ос­нов­ні об­ся­ги влас­них над­ход­жен­ь бюд­жетних ус­та­новста­но­ви­ти­муть 360 533 грн.
ВИ­ДАТ­КИ
У про­ек­ті бюд­же­ту на 2009 рік пе­ред­ба­че­но ви­рі­шен­ня низ­ки пи­тань со­ці­аль­но­го ха­рак­те­ру, у зв'яз­ку з чимре­сур­си бюд­же­туспря­мо­ву­ють­ся у пер­шу чер­гу на:
- доп­ла­ту до по­са­до­вих ок­ла­дів пра­ців­ни­кам бюд­жет­ної сфе­ри, у яких по­са­до­вий ок­лад мен­ший за роз­мірмі­ні­маль­ної за­ро­біт­ної пла­ти, яка з 1 січ­ня 2009 ро­ку ста­но­вить 605 гри­вень, з 1 квітня - 625 гри­вень, з 1 лип­ня - 630 гри­вень, з 1 жов­тня - 650 гри­вень, з 1 груд­ня - 669 гри­вень на мі­сяць;
- ін­дек­са­цію за­ро­біт­ної пла­ти згід­но з За­ко­ном Ук­ра­ї­ни "Про ін­дек­са­цію гро­шо­вих до­хо­дів насе­лен­ня".
Вра­хо­ву­ю­чи об­ме­же­ність ре­сур­су бюд­же­ту та з ме­тою за­без­пе­чен­ня кош­та­ми пер­шо­чер­го­вихсо­ці­аль­них ви­дат­ків, зок­ре­ма за­ро­біт­ної пла­ти, пен­сій, сти­пен­дій, до­по­мог, у бюдже­ті на 2009 року відбулося ско­ро­чен­ня ін­ших по­точ­них ви­дат­ків (крім ви­дат­ків на енер­го­но­сії, ме­ди­ка­мен­ти та пе­рев'я­зу­валь­ні ма­те­рі­а­ли і про­дук­ти хар­чу­ван­ня) за за­галь­ним фон­дом міс­це­вих бюд­же­тів в сере­дньо­му на 30 від­сот­ків у по­рів­нян­ні з 2008 ро­ком.
Об­сяг ви­дат­ко­вої час­ти­ни ра­йон­но­го бюд­же­ту (з ура­ху­ван­ням суб­вен­ції з дер­жав­но­го бюд­же­ту) на 2009 рік виз­на­че­но в роз­мі­рі 32127998 грн., із них за­галь­ний фонд 31767065 грн. та спе­ціа-льний фонд 360533 грн.
Скла­до­вою час­ти­ною ви­дат­ків ра­йон­но­го бюд­же­ту є:
- ви­дат­ки на ут­ри­ман­ня бюд­жет­них ус­та­нов та про­ве­ден­ня за­хо­дів, що фі­нан­су­ють­ся че­рез го­ловних роз­по­ряд­ни­ків кош­тів ра­йон­но­го бюд­же­ту;
- ре­зер­вний фонд не­пе­ред­ба­че­них ви­дат­ків ра­йон­но­го бюд­же­ту;
- до­дат­ко­ва до­та­ція з дер­жав­но­го бюд­же­ту на ви­рів­ню­ван­ня фі­нан­со­вої за­без­пе­че­нос­ті міс­це­вих бюд­же­тів на су­му 126 000 грн. роз­по­ді­ле­на згід­но з стат­тею 37 За­ко­ну Ук­ра­ї­ни "Про Дер­жав­ний бюд­жет Ук­ра­ї­ни на 2009 рік".
При роз­ра­хун­ку ви­дат­ків із за­галь­но­го фон­ду ра­йон­но­го бюд­же­ту на ви­ко­нан­няде­ле­го­ва­них дер­жа­воюпов­но­ва­жень пла­ну­єть­ся нап­ра­ви­ти:
- на ут­ри­ман­няус­та­нов ос­ві­ти -12 329972 грн.;
- охо­ро­ни здо­ров­'я- 4661825 грн.;
- куль­ту­ру і мис­тец­тво - 965809 грн;
- фі­зич­ну куль­ту­ру і спорт - 136000 грн.;
- со­ці­аль­не за­без­пе­чен­ня - 10197583 грн.
Роз­ра­ху­нок ви­дат­ків за­галь­но­го фон­ду ра­йон­но­го бюд­же­ту на ви­ко­нан­ня дер­жа­вою пов­но­ва­жень на 2009 рік здій­сне­но з ура­ху­ван­ням за­хо­дів з по­си­лен­ня фі­нан­со­во-бюд­жет­ної дис­цип­лі­ни, економ­но­го і ефек­тив­но­го вит­ра­чан­ня бюд­жет­них кош­тів. Ра­зом з тим, при фор­му­ван­ні ра­йон­но­го бюд­же­ту бу­ло збе­ре­же­но ос­нов­ні прі­о­ри­те­ти бюд­жет­ної по­лі­ти­ки, збе­ре­же­но со­ці­аль­ну нап­равле­ність бюд­же­ту.
За ра­ху­нок де­ле­го­ва­них ви­дат­ків від сіль­ських та се­лищ­ної рад в ра­йон­но­му бюд­же­ті фі­нан­су­вати­муть­ся та­кі Прог­ра­ми:
- "Ді­ти Єла­неч­чи­ни";
- "Оз­до­ров­лен­ня та від­по­чин­ок ді­тей";
- Прог­ра­ма під­трим­ки тру­до­во­го ар­хі­ву;
- Ком­плек­сна прог­ра­ма про­фі­лак­ти­ки зло­чи­ннос­ті;
- Прог­ра­ма за­по­бі­ган­ня ди­тя­чій без­дог­ляд­нос­ті;
- "Шкіль­ний ав­то­бус";
- Прог­ра­ма лік­ві­да­ції над­зви­чай­них си­ту­а­цій;
- Хар­чу­ван­ня ді­тей у приш­кіль­но­му ін­тер­на­ті;
- Прог­ра­ма під­трим­ки за­со­бів ма­со­вої ін­фор­ма­ції;
- Прог­ра­ма під­трим­ки гро­мадсь­ких ор­га­ні­за­цій ве­те­ра­нів та ін­ва­лі­дів;
- Кни­га Пам­'яті;
- Прог­ра­ма роз­вит­ку фі­зич­ної куль­ту­ри та спор­ту;
- Прог­ра­ма за­без­пе­чен­ня по­жеж­ної без­пе­ки;
- "Мо­лодь Єла­неч­чи­ни".
Ви­дат­ки на ут­ри­ман­ня апа­ра­ту ра­йон­ної ра­ди в про­ек­ті ра­йон­но­го бюд­же­ту на 2009 рік пе­ред­баче­ні на су­му 467 093 грн. і виз­на­че­ні згід­но ви­мог чин­но­го за­ко­но­давс­тва на оп­ла­ту пра­ці з на­раху­ван­ня­ми та роз­ра­хо­ва­ні від­по­від­но до ви­мог стат­ті 57 За­ко­ну Ук­ра­ї­ни "Про Дер­жав­ний бюджет Ук­ра­ї­ни на 2009 рік".
В про­ек­ті ра­йон­но­го бюд­же­ту на 2009 рік ви­дат­ки за­галь­но­го фон­ду на ут­ри­ман­няус­та­нов ос­віти зап­ла­но­ва­но на су­му - 12329972 грн. За­ро­біт­на пла­та пра­ців­ни­ків ос­ві­ти роз­ра­хо­ва­на з ураху­ван­ням ви­мог За­ко­ну Ук­ра­ї­ни "Про Дер­жав­ний бюд­жет Ук­ра­ї­ни на 2009 рік " та ви­дат­ків на ре­а­лі­за­цію аб­за­ців 8-10 час­ти­ни пер­шої стат­ті 57 За­ко­ну Ук­ра­ї­ни "Про ос­ві­ту". Ви­дат­ки на харчу­ван­ня в ус­та­но­вах ос­ві­ти зап­ла­но­ва­ні із роз­ра­хун­ку 5,50 грн. наод­но­го уч­ня. На оп­ла­ту ко­муналь­них пос­луг і енер­го­но­сі­їв асиг­ну­ван­ня пе­ред­ба­че­ні у пов­но­му об­ся­зі з ура­ху­ван­ням під­вищен­ня та­ри­фів на газ до 3 425 грн. та елек­тро­е­нер­гію до 0,90 коп.Ка­пі­таль­ні ви­дат­ки на 2009 рік не пла­ну­ють­ся. Крім то­го, за ра­ху­нок за­галь­но­го фон­ду Дер­жав­но­го бюд­же­ту Ук­ра­ї­ни у 2009 ро­ці пра­ців­ни­кам ос­ві­ти від­по­від­но до За­ко­ну Ук­ра­ї­ни "Про рес­трук­ту­ри­за­цію за­бор­го­ва­нос­ті з виплат, пе­ред­ба­че­них стат­тею 57 "Про ос­ві­ту" пла­ну­єть­ся по­га­си­ти за­бор­го­ва­ність з вип­лат над­бавки за вис­лу­гу ро­ків та ма­те­рі­аль­ну до­по­мо­гу на оз­до­ров­лен­ня при на­да­нні що­річ­ної від­пус­тки за пе­рі­од з січ­ня 1997 по сер­пень 2002 ро­ків у су­мі 137049 грн.
В про­ек­ті ра­йон­но­го бюд­же­ту на 2009 рік по за­галь­но­му фон­ду пе­ред­ба­ча­ють­ся ви­дат­ки на ут­ри­ман­ня ус­та­нов охо­ро­ни здо­ров­'я на су­му 4661825 грн., сто ти­сяч гривень ви­ді­ле­но на ме­ди­ка­менти для хво­рої дів­чин­ки Юлі Ку­лик із с.Воз­сі­ятсь­ке. На оп­ла­ту ко­му­наль­них пос­луг кош­ти з ура­ху­ван­ням під­ви­щен­ня зап­ла­но­ва­ні пов­ніс­тю.
Кош­ти на со­ці­аль­ний за­хист на­се­лен­ня зап­ла­но­ва­ні на су­му 10197583 грн. В да­ній су­мі пе­редба­че­но кош­ти на вип­ла­ту всіх пільг і суб­си­дій та до­по­мог на­се­лен­ню, на ут­ри­ман­ня те­ри­то­рі­ально­го цен­тру та ут­ри­ман­ня бу­дин­ку прис­та­рі­лих.
Ви­дат­ки на ус­та­но­ви куль­ту­ри ви­ді­ле­ні на су­му 965809 грн. При роз­ра­хун­ку ви­дат­ків на да­ну галузь вра­хо­ва­но ви­мо­ги що­до впро­вад­жен­ня з 1 січ­ня 2009 ро­ку дру­го­го ета­пу під­ви­щен­ня рів­ня та­риф­них роз­ря­дів пра­ців­ни­кам куль­ту­ри.
Від­по­від­но до стат­ті 101 Бюд­жет­но­го ко­дек­су Ук­ра­ї­ни в про­ек­ті ра­йон­но­го бюд­же­ту на 2009 рік пе­ред­ба­че­ні суб­вен­ції з об­лас­но­го бюд­же­ту на ви­ко­нан­ня де­ле­го­ва­них об­лас­ною ра­дою пов­нова­жень.
За ра­ху­нок заз­на­че­ної суб­вен­ції пла­ну­ють­ся ви­дат­ки на вип­ла­ту:
- до­по­мо­ги на дог­ляд за ін­ва­лі­дом I чи II гру­пивнас­лі­док пси­хіч­но­го роз­ла­ду від­по­від­но до За-ко­ну Ук­ра­ї­ни "Про пси­хі­ат­рич­ну до­по­мо­гу";
- на від­шко­ду­ван­ня вит­рат на по­хо­ван­ня учас­ни­ків бо­йо­вих дій;
- на ме­дич­не об­слу­го­ву­ван­ня гро­ма­дян, які пос­траж­да­ли внас­лі­док Чор­но­биль­ської ка­тас­тро­фи.
В час­ти­ні ком­пен­са­цій­них вип­лат пе­ред­ба­че­но за­хо­ди що­до со­ці­аль­но­го за­хис­ту ін­ва­лі­дів по випла­ті їм кош­тів на бен­зин, ре­монт, тех­ніч­не об­слу­го­ву­ван­ня ав­тот­ран­спор­ту, вста­нов­лен­ня те­лефо­нів ін­ва­лі­дам I і II гру­пи.
Роз­мір ре­зер­вно­го фон­ду не­пе­ред­ба­че­них ви­дат­ків ра­йон­но­го бюд­же­ту на 2009 рік ста­но­вить 10000 грн.
У ра­йон­но­му бюд­же­ті-2009 зат­вер­дже­но пе­ре­лік за­хи­ще­них ста­тей ви­дат­ків за­галь­но­го фон­ду ра­йон­но­го бюд­же­ту на 2009 рік за еко­но­міч­ною струк­ту­рою:
- оп­ла­та пра­ці пра­ців­ни­ків бюд­жет­них ус­та­нов;
- на­ра­ху­ван­ня на за­ро­біт­ну пла­ту;
- прид­бан­ня ме­ди­ка­мен­тів та пе­рев­'я­зу­валь­них ма­те­рі­а­лів;
- за­без­пе­чен­ня про­дук­та­ми хар­чу­ван­ня;
- оп­ла­та ко­му­наль­них пос­луг та енер­го­но­сі­їв.
Фі­нан­су­ван­ня вит­рат по за­хи­ще­них стат­тях ви­дат­ків про­во­ди­ти­меть­ся в пер­шо­чер­го­во­му по­рядку.
Зап­ро­по­но­ва­ний об­сяг ра­йон­но­го бюд­же­ту з ура­ху­ван­ням стат­ті 72 Бюд­жет­но­го ко­дек­су Ук­раїни, за­хо­дів уря­ду є со­ці­аль­носпря­мо­ва­ним в умо­вах нес­та­біль­ної си­ту­а­ції в дер­жа­ві, пов­'я­за­ною із сві­то­вою кри­зою.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Єланецький вісник», №2 від 17.01.09. Нелегким були розробка та прийняття бюджету – 2009 в умовах економічної кризи в країні"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта