Газета «Єланецький вісник», №4 від 31.01.09. 2008: соціально-економічний розвиток району : 479153 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Єланецький вісник», №4 від 31.01.09. 2008: соціально-економічний розвиток району

Агропромисловий розвиток.
Сіль­ське гос­по­дарс­тво - го­лов­на га­лузь ма­те­рі­аль­но­го ви­роб­ниц­тва ра­йо­ну. Ос­нов­ним по­каз­ни­ком, який виз­на­чає ре­зуль­тат її ді­яль­нос­ті, є ви­роб­ниц­тво ва­ло­вої про­дук­ції сіль­сько­го гос­по­дарс­тва в по­рів­ня­них ці­нах 2005 ро­ку, об­ся­ги якої за 2008 рік по всіх ка­те­го­рі­ях гос­по­дарств скла­ли 114,3 млн. грн., що біль­ше на 36,3 млн. грн., пе­ред­ба­че­них Прог­ра­мою со­ці­аль­но-еко­но­міч­но­го роз­вит­ку ра­йо­ну на 2008 рік. Об­сяг ви­роб­ниц­тва ва­ло­вої про­дук­ції рос­лин­ниц­тва в 2008 ро­ці скла­дає 99,4 млн. грн., в по­рів­нян­ні з 2007 ро­ком об­сяг збіль­шив­ся на 72,6 млн. грн.
В 2008 ро­ці гос­по­дарс­тва­ми всіх форм влас­нос­ті зіб­ра­но зер­но­вих куль­тур 131,3 тис. тонн при се­ред­ній уро­жай­нос­ті 37,1 цнт./га. Збіль­ше­но ви­роб­ниц­тво ози­мої пше­ни­ці по­рів­няно з 2007 ро­ком на 70,4 тис. тонн, ози­мо­го яч­ме­ню на 27,7 тис. тонн, яро­го яч­ме­ню на 7,2 тис. тонн, ку­ку­руд­зи на 5,5 тис. тонн. Знач­но збіль­ше­но ви­роб­ниц­тво ози­мо­го рі­па­ка, ва­ло­вий збір яко­го склав 6 тис. тонн. Зіб­ра­но со­няш­ник на пло­щі 23588 га., йо­го ва­ло­вий збір склав 33,7 тис. тонн, в по­рів­нян­ні з 2007 ро­ком йо­го ви­роб­ниц­тво збіль­ше­но на 18,6 тис. тонн.
Під уро­жай-2009 здійсне­но сівбу ози­мих куль­тур на пло­щі 35021 га., що ста­но­вить 46,5 % до ріл­лі.
Інвестиційна політика. Будівництво. Благоустрій.
В 2008 ро­ці про­во­ди­ли­ся ро­бо­ти по мо­бі­лі­за­ції ін­вес­ти­цій за ра­ху­нок усіх дже­рел фі­нан­су­ван­ня та спря­му­ван­ня їх на ре­а­лі­за­цію прі­о­ри­тет­них ці­лей еко­но­мі­ки ра­йо­ну.
Про­дов­жи­лась ро­бо­та по ре­а­лі­за­ції про­ек­ту "Ре­конс­трук­ція сис­те­ми во­до­від­ве­ден­ня із зас­то­су­ван­ням бі­о­ін­же­нер­них спо­руд в смт.Єла­нець". Кош­ти суб­вен­ції дер­жав­но­го бюд­же­ту міс­це­вим бюд­же­там на су­му 588,2 тис.грн. та спів­фі­нан­су­ван­ня міс­це­во­го бюд­же­ту на су­му 122,8 тис.грн. на по­точ­ний пе­рі­од ос­во­є­ні в пов­но­му об­ся­зі і складають 711 тис.грн. (в ме­жах фі­нан­су­ван­ня 2007 ро­ку ос­во­є­но 550 тис.грн.).
Пи­тан­ня за­без­пе­чен­ня смт.Єла­нець та жи­те­лів ра­йо­ну доб­ро­я­кіс­ною пит­ною во­дою час­тко­во ви­рі­ше­но за ра­ху­нок вве­ден­ня в дію ос­мос­ної ус­та­нов­ки на су­му 279,3 тис. грн.
В 2008 ро­ці про­ве­де­но ро­бо­ти по ос­во­єн­ню кош­тів суб­вен­ції дер­жав­но­го бюд­же­ту міс­це­вим бюд­же­там по об­'єк­ту "Ре­конс­трук­ція ад­мі­ніс­тра­тив­но­го при­мі­щен­ня під ін­фек­цій­не від­ді­лен­ня цен­траль­ної ра­йон­ної лі­кар­ні в смт. Єла­нець Ми­ко­ла­ївсь­кої об­лас­ті". Ос­во­є­но 217,3 тис. грн. кош­тів суб­вен­ції дер­жав­но­го бюд­же­ту та 29,6 тис. грн. спів­фі­нан­су­ван­ня ра­йон­но­го бюд­же­ту. Ос­во­є­но та­кож 48 тис. грн. кош­тів ра­йон­но­го бюд­же­ту на ре­монт пок­рів­лі швид­кої до­по­мо­ги Єла­нець­кої ЦРЛ.
Кош­ти суб­вен­ції об­лас­но­го бюд­же­ту на ре­монт Куй­би­шевсь­кої СЛА на су­му 50 тис. грн., Во­дя­но-Ло­ринсь­ко­го ФА­ПУ-50 тис.грн., Ма­ло­ук­ра­їнсь­ко­го дит­сад­ка - 161 тис. грн. та облаш­ту­ван­ня ос­віт­лен­ня в на­се­ле­них пун­ктах на су­му 36,6 тис. грн. в по­точ­но­му ро­ці ос­во­є­ні пов­ніс­тю.
Ре­мон­ти до­ріг ко­му­наль­ної влас­нос­ті в на­се­ле­них пун­ктах ви­ко­ну­ва­лися тіль­ки за ра­ху­нок кош­тів по­дат­ку з влас­ни­ків тран­спор­тних за­со­бів, об­сяг яких склав 131 тис.грн.
В по­точ­но­му ро­ці ра­йон вклю­че­но до про­ек­ту, що впро­вад­жу­єть­ся Прог­ра­мою роз­вит­ку Ор­га­ні­за­ції Об'єд­на­них На­цій "Міс­це­вий роз­ви­ток, орі­єн­то­ва­ний на гро­ма­ду", зав­дя­ки яко­му бу­де за­лу­че­но до­дат­ко­ві кош­ти для ви­рі­шен­ня проб­лем еко­ло­гії, ро­бо­ти зак­ла­дів со­ці­аль­ної сфе­ри в сіль­ській міс­це­вос­ті.
Транспорт і зв’язок.
З ме­тою за­без­пе­чен­ня ав­то­бус­ним спо­лу­чен­ням на­се­ле­них пун­ктів ра­йо­ну з ра­йон­ним та об­лас­ним цен­тром в 2008 ро­ці про­во­ди­лась ро­бо­та по збе­ре­жен­ню іс­ну­ю­чої ме­ре­жі при­місь­ких, внут­рі­шньо­об­лас­них та мі­жоб­лас­них ав­то­бус­них мар­шру­тів. На те­ри­то­рії ра­йо­ну па­са­жирсь­кі пе­ре­ве­зен­ня здій­сню­ють­ся по 39 мар­шру­тах, в. ч. внут­рі­шньо­об­лас­них - 19, із них до м. Ми­ко­ла­їв - 14 мар­шру­тів, 4 - при­місь­ких, 20 - мі­жоб­лас­них, в т.ч. до м. Ми­ко­ла­їв - 5, ін­ших міст - 15, що дає змо­гу жи­те­лям сіль­ських на­се­ле­них пун­ктів сис­те­ма­тич­но здій­сню­ва­ти по­їз­дки в ра­йон­ний та об­лас­ний цен­три.
Вжи­ва­ли­ся за­хо­ди що­до ор­га­ні­за­ції піль­го­во­го пе­ре­ве­зен­ня гро­ма­дян. Ук­ла­де­но уго­ди з пе­ре­віз­ни­ка­ми на пе­ре­ве­зен­ня піль­го­вої ка­те­го­рії гро­ма­дян за ра­ху­нок суб­вен­цій з Дер­жав­но­го бюд­же­ту Ук­ра­ї­ни на при­місь­кий ав­то­бус­ний мар­шрут за­галь­но­го ко­рис­ту­ван­ня Єла­нець - Ве­ли­ко­сер­бу­лів­ка (че­рез с.Куй­би­шев­ка), з 1 лю­то­го 2008 ро­ку - на ав­то­бус­ні мар­шру­ти: Єла­нець - Во­дя­но-Ло­ри­но, Єла­нець - Ма­ло­же­нів­ка, Єла­нець - Кам­'ян­ка, Ми­ко­ла­їв - Ар­бу­зин­ка, Ми­ко­ла­їв - Єла­нець (ч/з с.Но­во­о­лек­сан­дрів­ка) (з ве­рес­ня при­зу­пи­не­но дію до­го­во­ру че­рез змі­ну пе­ре­віз­ни­ка), з 19 бе­рез­ня 2008 ро­ку - на ав­то­бус­ний мар­шрут Но­во­ва­си­лів­ка - Ми­ко­ла­їв.
Ста­ном на 1.01.09 пе­ре­ве­зе­но 2296 па­са­жи­рів піль­го­вої ка­те­го­рії, від­шко­до­ва­но кош­тів - 8159,92 грн.
З ме­тою за­до­во­лен­ня пот­реб жи­те­лів ра­йо­ну в пе­ре­да­чі та одер­жан­ні різ­но­ма­ніт­ної ін­фор­ма­ції, пок­ра­щен­ня якос­ті зв'яз­ку це­хом №10 Воз­не­сенсь­ко­го цен­тру елек­троз­в'яз­ку №3 про­ве­де­на за­мі­на стан­ції з ана­ло­го­вої на циф­ро­ву та час­тко­ва ре­конс­трук­ція лі­ній­но - ка­бель­но­го гос­по­дарс­тва в смт. Єла­нець, вве­де­но швид­кіс­ний Ін­тер­нет. Або­нен­ти с.Ве­лі­да­рів­ка від­ни­ні ко­рис­ту­ють­ся пос­лу­га­ми цен­траль­ної циф­ро­вої стан­ції.
Грошові доходи населення та заробітна плата.
Роз­в'я­зан­ня проб­лем со­ці­аль­но­го бло­ку, в т.ч. під­ви­щен­ня пла­тіж­ної спро­мож­нос­ті лю­дей, жит­тє­во­го рів­ня, по­ліп­шен­ня усіх ас­пек­тів со­ці­аль­но­го за­хис­ту на­се­лен­ня - це ті прі­о­ри­те­ти, на яких бу­ла зо­се­ред­же­на ді­яль­ність рай­дер­жад­мі­ніс­тра­ції про­тя­гом 2008 ро­ку.
За 12 мі­ся­ців 2008 року се­ре­дньо­мі­сяч­на за­ро­біт­на пла­та од­но­го штат­но­го пра­ців­ни­ка скла­ла 1224,58 гри­вень і збіль­ши­лася по­рів­ня­но з від­по­від­ним пе­рі­о­дом ми­ну­ло­го ро­ку на 37,4 відс. (за12 мі­ся­ців 2007 ро­ку - 891,09 грн.).
Про­тя­гом ро­ку за­без­пе­че­но бюд­жет­не фі­нан­су­ван­ня нап­рям­ків та за­хо­дів по со­ці­аль­но­му за­хис­ту ве­те­ра­нів вій­ни та пра­ці, лю­дей по­хи­ло­го ві­ку, осіб з об­ме­же­ни­ми фі­зич­ни­ми мож­ли­вос­тя­ми. Піль­ги всім ка­те­го­рі­ям на­се­лен­ня, пе­ред­ба­че­ні чин­ним за­ко­но­давс­твом Ук­ра­ї­ни, ста­ном на 1.01.09 р. про­фі­нан­со­ва­но на су­му 915,7 тис.грн.
Здійсне­но сто­від­сот­ко­ве на­ра­ху­ван­ня та пе­ре­ра­ху­ван­ня дер­жав­них со­ці­аль­них до­по­мог (1.01.09 р.-5505,1 тис.грн.), суб­си­дій (на 1.01.09 р.-218,1тис.грн.). За­бор­го­ва­ність від­сут­ня.
Зайнятість населення.
У ви­рі­шен­ні пи­тань со­ці­аль­но-еко­но­міч­но­го роз­вит­ку ак­ту­аль­ним за­ли­ша­єть­ся пи­тан­ня зай­ня­тос­ті на­се­лен­ня. Про­тя­гом ро­ку ре­а­лі­зо­ву­ва­лись за­хо­ди ра­йон­ної Прог­ра­ми зай­ня­тос­ті на­се­лен­ня, нап­рав­ле­ні на ство­рен­ня ро­бо­чих місць, по­си­лен­ня со­ці­аль­но­го за­хис­ту без­ро­біт­них, ста­нов­лен­ня со­ці­аль­но орі­єн­то­ва­но­го рин­ку пра­ці.
Ста­ном на 1.01.09 р. в усіх сфе­рах еко­но­міч­ної ді­яль­нос­ті за ра­ху­нок різ­них дже­рел фі­нан­су­ван­ня ство­ре­но 680 ро­бо­чих місць, що ста­но­вить 111,5 відс. до річ­но­го зав­дан­ня (610).
Про­во­ди­лась ро­бо­та з по­до­лан­ня ті­ньо­вої зай­ня­тос­ті, де­ті­ні­за­ції від­но­син між ро­бо­то­дав­ця­ми та най­ма­ни­ми пра­ців­ни­ка­ми шля­хом за­без­пе­чен­ня офор­млен­ня тру­до­вих від­но­син від­по­від­но до чин­но­го за­ко­но­давс­тва. З ме­тою ле­га­лі­за­ції зай­ня­тос­ті ко­мі­сі­єю з пи­тань офор­млен­ня тру­до­вих від­но­син з ро­бо­то­дав­ця­ми ра­йо­ну у 2008 ро­ці про­ве­де­но 40 рей­дів - пе­ре­ві­рок, під час яких пе­ре­ві­ре­но 213 суб­'єк­тів гос­по­да­рю­ван­ня, ви­яв­ле­но 28 по­ру­шень, з яких 8 по­ру­шень усу­не­но ( 24 - за­ре­єс­тро­ва­но тру­до­ві до­го­во­ри в цен­трі зай­ня­тос­ті, 2 - за­ра­хо­ва­ні на­ка­зом по під­при­ємс­тву, 2 - звіль­ни­лись).
Здій­сню­єть­ся фі­нан­со­ва під­трим­ка суб­'єк­тів гос­по­да­рю­ван­ня для пра­цев­лаш­ту­ван­ня без­ро­біт­них на до­дат­ко­ві ро­бо­чі міс­ця. За ра­ху­нок на­дан­ня до­та­цій ро­бо­то­дав­цям ста­ном на 1.01.09р. пра­цев­лаш­то­ва­но 113 осіб (113 відс. до річ­но­го зав­дан­ня).
З ме­тою роз­вит­ку під­при­єм­ниц­тва в ра­йо­ні та ство­рен­ня но­вих ро­бо­чих місць про­дов­жу­ва­лась ро­бо­та що­до орі­єн­та­ції без­ро­біт­них на са­мо­зай­ня­тість че­рез на­дан­ня од­но­ра­зо­вої до­по­мо­ги по без­ро­біт­тю для за­по­чат­ку­ван­ня влас­ної спра­ви. Ста­ном на 1.01.09 р. в ра­йо­ні ви­да­но од­но­ра­зо­вої до­по­мо­ги для ор­га­ні­за­ції під­при­єм­ниць­кої ді­яль­нос­ті 56 без­ро­біт­ним (124 відс. до зав­дан­ня).
808 осіб взя­ли участь в оп­ла­чу­ва­них гро­мадсь­ких ро­бо­тах (108,9 відс.). Нап­рав­ле­но на проф­нав­чан­ня 224 осо­би, що ста­но­вить 103,7 відс. до річ­но­го зав­дан­ня.
Всьо­го за­лу­че­но до ви­ко­нан­ня ак­тив­них за­хо­дів спри­ян­ня зай­ня­тос­ті на­се­лен­ня ста­ном на 1.01.09 р. 1864 чол., що ста­но­вить 104,1 відс. до зав­дан­ня 2008 ро­ку.
Підприємство.
Ста­ном на 1.01.09 ро­ку кіль­кість суб­'єк­тів ма­ло­го під­при­єм­ниц­тва в ра­йо­ні скла­дає 760 оди­ниць, які здій­сню­ють свою ді­яль­ність по 29 ви­дах гос­по­да­рю­ван­ня. Темп при­рос­ту при­ват­них під­при­єм­ців - фі­зич­них осіб в по­рів­нян­ні з 2007 ро­ком скла­дає 39 відс. Об­ся­ги над­ход­жен­ня до бюд­же­ту від ді­яль­нос­ті суб­'єк­тів під­при­єм­ниць­кої ді­яль­нос­ті у за­галь­но­му збо­рі до ра­йон­но­го бюд­же­ту за сі­чень - гру­день 2008 ро­ку скла­ли 9,7 відс. (524,3 тис. грн.).
За­галь­на кіль­кість зай­ня­тих у сфе­рі ма­ло­го під­при­єм­ниц­тва, яка скла­да­єть­ся із кіль­кос­ті най­ма­них пра­ців­ни­ків на під­при­ємс­твах, а та­кож фі­зич­них - осіб під­при­єм­ців та їх­ніх най­ма­них пра­ців­ни­ків складає 1560 чо­ло­вік, або 30,6 відс. до на­се­лен­ня ра­йо­ну, зай­ня­то­го еко­но­міч­ною ді­яль­ніс­тю.
Рай­дер­жад­мі­ніс­тра­ція при­ді­ляє знач­ну ува­гу пи­тан­ням спро­щен­ня про­це­дур ре­єс­тра­ції, от­ри­ман­ня до­ку­мен­тів доз­віль­но­го ха­рак­те­ру. З ме­тою за­без­пе­чен­ня ви­ко­нан­ня За­ко­ну Ук­ра­ї­ни "Про доз­віль­ну сис­те­му у сфе­рі гос­по­дарсь­кої ді­яль­нос­ті" в ра­йо­ні ство­ре­но та діє "єди­не вік­но" з ви­да­чі до­ку­мен­тів доз­віль­но­го ха­рак­те­ру.
Освіта.
В по­точ­но­му ро­ці в га­лу­зі ос­ві­ти ро­бо­та бу­ла нап­рав­ле­на на пок­ра­щен­ня ма­те­рі­аль­но - тех­ніч­ної ба­зи за­галь­но­ос­віт­ніх нав­чаль­них зак­ла­дів та дош­кіль­них нав­чаль­них зак­ла­дів.
З ці­єю ме­тою у 2008 ро­ці бу­ло здійсне­но ро­бо­ти по ре­мон­ту шкіль­них їда­лень, про­ве­де­но ка­пі­таль­ний ре­монт у Но­во­ва­си­лівсь­кій ЗОШ І-ІІІ ст., під­ве­де­но га­зо­ве опа­лен­ня. З ра­йон­но­го бюд­же­ту на ці ці­лі ви­ді­ле­но 10100 грн. Під­ве­де­но теп­ло до шкіль­ної їдаль­ні Ве­ли­ко­сер­бу­лівсь­кої ЗОШ І-ІІІ ст.
За ра­ху­нок суб­вен­цій з об­лас­но­го бюд­же­ту зробле­но ре­конс­трук­цію при­мі­щень та час­тко­ву за­мі­ну ві­кон на ме­та­лоп­лас­ти­ко­ві у Яс­но­го­родсь­кій ЗОШ І-ІІІ ст. та приш­кіль­но­му ін­тер­на­ті, за­мі­не­но вхід­ні две­рі у Во­дя­но - Ло­ринсь­кій ЗОШ І-ІІ ст., об­лаш­то­ва­но ван­ну кім­на­ту з га­ря­чою во­дою і но­вою праль­ною ма­ши­ною у приш­кіль­но­му ін­тер­на­ті Єла­нець­кої ЗОШ І-ІІ ст.
В усіх 17 за­галь­но­ос­віт­ніх нав­чаль­них зак­ла­дах ра­йо­ну об­лаш­то­ва­но внут­ріш­ні сан­вуз­ли, роз­по­ча­то ро­бо­ту по об­лаш­ту­ван­ню сан­вуз­лів у 8 дош­кіль­них нав­чаль­них зак­ла­дах, об­лаш­то­ва­но пан­ду­си.
Для прид­бан­ня шкіль­них ав­то­бу­сів з ра­йон­но­го бюд­же­ту ви­ді­ле­но 170000 грн., ав­то­бу­си за­куп­ле­но та пе­ре­да­но Ве­ли­ко­сер­бу­лівсь­кій та Воз­сі­ятсь­кій ЗОШ І-ІІІ ст.
В Єла­нець­ко­му ра­йо­ні про­тя­гом ро­ку фун­кці­о­ну­ва­ло 15 дош­кіль­них нав­чаль­них зак­ла­дів, які від­ві­ду­ва­ло 399 ді­тей. 18 груд­ня 2008 ро­ку від­кри­то Куй­би­шевсь­кий дош­кіль­ний нав­чаль­ний зак­лад, який охоп­лює дош­кіль­ною ос­ві­тою 31 ди­ти­ну. У 2008 ро­ці за кош­ти об­лас­но­го, міс­це­во­го бюд­же­тів, спон­сорсь­ких внес­ків здій­сне­но ре­конс­трук­цію сис­те­ми опа­лен­ня Ма­ло­ук­ра­їнсь­ко­го дош­кіль­но­го нав­чаль­но­го зак­ла­ду та від­по­від­ний по­точ­ний ре­монт при­мі­щен­ня. Та­кож у 2008 ро­ці про­ве­де­но ка­пі­таль­ний ре­монт при­мі­щен­ня приш­кіль­но­го ін­тер­на­ту Ве­ли­ко­сер­бу­лівсь­кої ЗОШ І-ІІІ ст., на ба­зу яко­го пе­ре­ве­де­но Ве­ли­ко­сер­бу­лівсь­кий ди­тя­чий са­док, що пок­ра­щить ма­те­рі­аль­ні та са­ні­тар­но- гі­гі­є­ніч­ні умо­ви ут­ри­ман­ня ді­тей в нав­чаль­них зак­ла­дах.
Культура.
Про­тя­гом від­по­від­но­го пе­рі­о­ду 2008 ро­ку для пок­ра­щен­ня ді­яль­нос­ті зак­ла­дів куль­ту­ри ра­йо­ну здійсне­но ка­пі­таль­ний ре­монт ди­тя­чої му­зи­ч­ної шко­ли на су­му 75 тис. грн., прид­ба­но кос­тю­ми ху­до­жньої са­мо­ді­яль­нос­ті для ди­тя­чо­го хо­ру, хо­ру "Ка­ли­нонь­ка", гур­ту "Шля­гер", всьо­го на су­му 8,5 тис. грн.
Онов­ле­но ек­спо­зи­цію ра­йон­но­го му­зею, офор­мле­но ек­спо­зи­цію "Го­ло­до­мор 32-33 рр.", прид­ба­но 2 елек­тро­ка­ло­ри­фе­ри для опа­лен­ня при­мі­щен­ня му­зею, про­ве­де­но 518 ек­скур­сій, на яких по­бу­ва­ло 9143 чо­ло­ві­ки.
Ус­піш­но про­ве­де­но твор­чий звіт Єла­нець­ко­го ра­йо­ну в рам­ках об­лас­но­го ог­ля­ду са­мо­ді­яль­но­го мис­тец­тва "Єд­най­мо­ся руш­ни­ком".
Для ак­ти­ві­за­ції ро­бо­ти у від­діл куль­ту­ри рай­дер­жад­мі­ніс­тра­ції пе­ре­да­но лег­ко­вий ав­то­мо­біль.
Охорона здоров’я.
З ме­тою пок­ра­щен­ня фун­кці­о­ну­ван­ня зак­ла­дів охо­ро­ни здо­ров­'я в по­точ­но­му ро­ці за­вер­ше­но ка­пі­таль­ний ре­монт Воз­сі­ятсь­кої сіль­ської лі­кар­ня­ної ам­бу­ла­то­рії, прид­ба­но об­лад­нан­ня. Від­кри­то Граж­дансь­кий ФАП. За ра­ху­нок кош­тів об­лас­но­го бюд­же­ту от­ри­ма­но но­ве об­лад­нан­ня для Граж­дансь­ко­го, Ма­ло­же­нівсь­ко­го та Во­дя­но-Ло­ринсь­ко­го ФА­Пів.
В по­точ­но­му ро­ці лі­кар­ня от­ри­ма­ла 2 елек­тро­кар­ді­ог­ра­фи. Для флю­о­рог­ра­фіч­но­го об­сте­жен­ня на­се­лен­ня прид­ба­но ФГ плів­ку, рен­тген плів­ку, ре­ак­ти­ви. Для про­ве­ден­ня ту­бер­ку­лі­но­ді­аг­нос­ти­ки 2460 ді­тям та 749 під­літ­кам рай­лі­кар­нею бу­ло прид­ба­но ту­бер­ку­лін. За кош­ти дер­жав­но­го бюд­же­ту от­ри­ма­но ди­халь­ний апа­рат "мі­шок Ам­бу", ла­рин­гос­коп для на­дан­ня не­від­клад­ної ме­дич­ної до­по­мо­ги.
Охорона навколишнього природного середовища.
Про­тя­гом від­по­від­но­го пе­рі­о­ду по­точ­но­го ро­ку здійснювались ро­бо­ти по озе­ле­нен­ню та бла­го­ус­трою те­ри­то­рій се­лищ­ної та сіль­ських рад ра­йо­ну, за­без­пе­че­но ефек­тив­ну ре­а­лі­за­цію за­хо­дів до "Дня дов­кіл­ля", спря­мо­ва­них на оз­до­ров­лен­ня ста­ну нав­ко­ли­шньо­го се­ре­до­ви­ща.
З ме­тою вті­лен­ня дер­жав­ної по­лі­ти­ки ство­рен­ня еко­ло­гіч­но без­печ­но­го для лю­ди­ни ото­чу­ю­чо­го се­ре­до­ви­ща, по­ліп­шен­ня умов при­род­но­го дов­кіл­ля, збіль­шен­ня пло­щі за­ліс­нен­ня в об­лас­ті та в ра­йо­ні, роз­по­ряд­жен­ням го­ло­ви рай­дер­жад­мі­ніс­тра­ції ви­ді­ле­но 3309 га. зе­мель для за­ліс­нен­ня. В зв'яз­ку з цим в ра­йо­ні з 1.02.08 ство­ре­но Куй­би­шевсь­ке, а з бе­рез­ня - Воз­сі­ятсь­ке ліс­ниц­тва дер­жав­но­го під­при­ємс­тва "Воз­не­сенсь­кий ліс­госп". В квіт­ні 2008 ро­ку на­ка­зом Дер­жав­но­го ко­мі­те­ту лі­со­во­го гос­по­дарс­тва ство­ре­но дер­жав­не під­при­ємс­тво "Єла­нець­ке лі­со­ве гос­по­дарс­тво", до скла­ду яко­го увій­шов і Братсь­кий ра­йон.
В 2008 ро­ці си­ла­ми лі­со­во­го гос­по­дарс­тва на зем­лях Дер­жліс­фон­ду ство­ре­но 36 га. ґрун­то­за­хис­них на­сад­жень та під­го­тов­ле­но 137 га. ґрун­ту для висад­ки на­сад­жень у 2008 р.
В рам­ках Все­ук­ра­їнсь­кої ак­ції " Вес­ня­на то­ло­ка з озе­ле­нен­ня та бла­го­ус­трою" в ра­йо­ні ви­сад­же­но 8261 де­рев та 2416 ку­щів і ча­гар­ни­ків, ство­ре­но 20 но­вих зе­ле­них зон; в се­ли­щі зак­ла­де­но ден­дро­парк, де ви­сад­же­но ек­зо­тич­ні де­ко­ра­тив­ні сад­жан­ці, при­ве­де­но до на­леж­но­го ес­те­тич­но­го та са­ні­тар­но­го ста­ну те­ри­то­рії пар­ків, скве­рів, лі­сос­муг та алей - 28 шт. на пло­щі 37 га., га­зо­нів та квіт­ни­ків на пло­щі 0,3 га. В ра­йо­ні про­ве­де­на велика ро­бо­та по роз­чищенню лі­сос­муг від по­рос­лі та су­хос­тою, побілено стов­бу­ри де­рев впро­довж 156 км. ав­то­мо­біль­них до­ріг. Ак­тив­ну участь в про­ве­ден­ні ак­ції взя­ли уч­нівсь­кі ко­лек­ти­ви за­галь­но­ос­віт­ніх шкіл ра­йо­ну. В рам­ках ак­ції "По­са­ди де­ре­во і збе­ре­жи йо­го" ви­сад­же­но 3710 де­рев і 1925 ку­щів і ча­гар­ни­ків. В рам­ках Все­ук­ра­їнсь­кої ак­ції "Май­бут­нє лі­су в тво­їх ру­ках" уч­ня­ми Куй­би­шевсь­кої і Ве­ли­ко­сер­бу­лівсь­кої за­галь­но­ос­віт­ніх шкіл та працівниками ліс­ниц­тва ви­сад­же­но 1640 шт. сад­жан­ців.
Впо­ряд­ко­ва­но 20 сан­кці­о­но­ва­них сміт­тєз­ва­лищ, лік­ві­до­ва­но 25 сти­хій­них сміт­тєз­ва­лищ, очи­ще­но від сміт­тя 0,38 км. бе­ре­гів (в ос­нов­но­му об­'єк­ти пе­ре­бу­ва­ють в орен­ді і дог­ля­да­ють­ся орен­да­ря­ми).


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Єланецький вісник», №4 від 31.01.09. 2008: соціально-економічний розвиток району"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта