Газета “Чорноморська зірка” №№ 7-8 від 30 січня 2009 року Гаряча телефонна лінія з т.в.о. голови райдержадміністрації В.П. Рибачуком : 479146 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета “Чорноморська зірка” №№ 7-8 від 30 січня 2009 року "Гаряча телефонна лінія" з т.в.о. голови райдержадміністрації В.П. Рибачуком

"Гаряча телефонна лінія" з т.в.о. головирайдержадміністрації В.П. Рибачуком в редакції газети "Чорноморська зірка" 26 січня 2009 року.
Мосійчук Іван Трохимович, депутат районної ради, с. Дмитрівка
Запитання: До мене звернулися жителі с. Дмитрівка, які працюють виноградарями в СГЗАТ "Ольвія",щодо затримки у виплаті зарплати. А керуюча віддліком посилається на уряд. Як вирішується це питання районною владою?
Відповідь: Добрий день, Іван Трохимович! Дійсно, проблема на сьогоднішній день існує. Є затримка у виплаті зарплати в СГЗАТ "Ольвія", СГЗАТ "ім.Ольшанців". Протягом багатьох років ці господарства є стабільними платниками податків і ніколи не мали затримок з виплатами зарплат. На сьогоднішній день вже є домовленість з керівниками СГЗАТ ім Ольшанців та СГЗАТ "Ольвія" щодо виплати зарплати вже на цьому тижні. Також з впевненістю можу сказати, що в 2009 році жодного виноградаря в цих господарствах не буде скорочено. Всі ці питання знаходяться на постійному контролі в райдержадміністрації. А Вам дякую за активну життєву позицію та за запитання.
Хорошун Софія Дмитрівна, с. Дмитрівка
Запитання: Перше наприкінці минулого 2008 року я подавала заяву на виділення землі для ведення особистого селянського господарства, проте до цього часу нічого не отримала?
Друге. В минулому році я не використала свої талони на безкоштовний проїзд в автотранспорті району. Чи заплановано в 2009 році перевезення пасажирів по пільговим талонам?
Відповідь: Всі заяви, що надходять до райдержадміністрації, подаються на розгляд районній міжвідомчій комісії щодо здійснення державної політики у сфері регулювання земельних відносин, яка й приймає рішення по виділенню тих чи інших категорій земель. По Дмитрівській сільраді таких заяв надійшло біля двухсот. З метою забезпечення більшої кількості бажаючих було виділено по 0,5 га кожному заявнику, а таких бажаючих, відповідно до останнього розпорядження голови райдержадміністрації, було близько 60 чоловік, інші знаходяться в черзі. Як тільки земля вивільниться, по інвентаризації або рішенню суду, та, що не обробляється, буде розподілятись далі по черзі і ви своїм правом матимете можливість скористатися, якщо така земля не виділялась Вам раніше. Бо дехто з громадян звертається вже вдруге, не оформивши виділену раніше. Вам буде запропоновано земельну ділянку. Що стосується другого питання, то відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 23.01.2009 року №17 "Про забезпечення здійснення компенсаційних виплат за безкоштовний проїзд пільгових категорій приміським транспортом загального користування та ветеранів війни автобусами міжміських маршрутів у 2009 році в Очаківському районі" забезпечення пільговими талонами буде проводитися сільськими центрами управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації за поданням сільських голів. До кінця цього тижня ці талони заплановано роздати пільговикам та вже з 01.02.2009 року ними можна користуватися. Дякую!
Прокопець Тетяна Леонідівна,с. Солончаки
Запитання: Наскільки реальним є впровадження проекту вітроелектростанції в Очаківському районі біля с.Солончаки?
Відповідь: Перспектива реальна. Перші кроки вже зроблено. Очаківською райдержадміністрацією затверджено матеріали попереднього погодження та результати громадських слухань. Верховна рада затвердила зелений тариф, який дозволяє інвесторам поступово повертати витрачені на будівництво кошти. Завершено роботи з техніко - економічного розрахунку реалізації першої черги проекту та подано на експертизу, також підготовлено детальні схеми розміщення вітроагрегатів на території Дмитрівської та Солончаківської сільських рад, розпочато роботи з уточнення актів вибору земельних ділянок на місцевості для Очаківської ВЕС. Інвесторами узгоджено показники вимірювань вітрової активності в даному регіоні, що обґрунтовує високу ефективність використання вітрової енергії вже у найближчі роки. 19.12.2008 року в м.Миколаїв проведено інвестиційний форум, де було представлено і проект "Очаківської вітроелектростанції". На сьогоднішній день узгоджено та обрано місцерозташування перших 150 штук вітряків. Тому, можливо, вже в цьому році будівництво розпочнеться, а це велика перспектива для Очаківського району. Дякую Вам за запитання.
Кузенкова Олена Іванівна,м.Очаків
Запитання: Під час трагічних подій 13.10.2008 року, коли було підірвано під'їзд багатоквартирного будинку по вул. 8 Березня. Постраждав також і мій будинок по вул Шамборського №13/2. Проте до цього часу ніякої допомоги я не отримала, а витратила на ремонт 13 тис.грн., які позичила, хоча в мерії обіцяли допомогти?
Відповідь: Місто Очаків є містом обласного підпорядкування, і до компетенції райдержадміністрації не належить вирішення цього питання. Проте я обов'язково особисто передам Ваше запитання меру міста Топчому Миколі Борисовичу, а також звернуся до першого заступника голови облдержадміністрації Бракован Наталії Володимирівни, яка очолювала обласну комісію по даній трагедії. Про результати Вам буде повідомлено.
Яланжи Ірина Федорівна,с. Дмитрівка
Запитання: Коли відбудеться сходка громадян в с. Дмитрівка, і бажано за участю районних служб?
Відповідь: Вся інформація про зібрання, сходки громадян на території сільради належить до компетенції виконкому сільської ради. Нещодавно, наскільки мені відомо, така сходка громадян з питань водопостачання була проведена в с.Дмитрівка. Періодичність їх проведення визначає також сільська рада. Проте ми порекомендуємо сільській раді в найближчий час провести розширену сходку громадян з проблемних питань, на яку направимо представників податкової інспекції, відділу Держкомзему, Пенсійного фонду, центру зайнятості та інших служб для широкої інформаційно-роз'яснювальної роботи. Уточнену інформацію про час та місце проведення зібрання Вам буде повідомлено додатково.
Бісерова Валентина Петрівна,м.Очаків
Запитання: Чи дійсно передбачається будівництво залізної дороги до м.Очаків?
Відповідь: Згідно концепції розвитку глибоководного порту біля с. Куцуруб, погодженої в Міністерстві транспорту України, передбачається будівництво одноколійного залізничного під'їзду від станції Ясна Зоря (Миколаївський район) до м.Очаків. На даний час адміністрацією глибоководного порту відпрацьовуються питання щодо вибору та узгодження смуги відведення земельної ділянки в межах Очаківського району, та проведено громадські слухання в сільських радах. Аналогічна процедура має пройти і по Миколаївському району. Щодо реальних термінів будівництва залізниці, на сьогодні питання буде залежати від процедури відведення земель та іноземних інвестицій в проект. Тому ми маємо надію на краще. Дякую!
Кунашенко Ніна Федорівна, депутат районної ради, с. Іванівка
Запитання: Чи буде вирішуватись питання подальшої добудови газопроводу Куцуруб - Іванівка - Яселка-Дмитрівка в 2009 році?
Відповідь: Добрий день, Ніно Федорівно! Ви, як депутат районної ради, мешканка с. Іванівка, куди вже прийшов газ, тепер турбуєтесь і про жителів Яселки та Дмитрівки. Мабуть, Ви вже добре відчули різницю і в оплаті, і в побутових перевагах “блакитного” палива. Так, в 2008 році закінчено роботи з підключення села Іванівка до підвідного газопроводу, виконано роботи з продовження підвідного газопроводу в напрямку с. Яселка протяжністю 360 м, всього використано 3,4млн.грн. Усі необхідні попередні підрахунки щодо додаткового фінансування та продовження будівництва газопроводу до с. Дмитрівка направлені управлінням капітального будівництва облдержадміністрації до Кабінету Міністрів України. Питання буде вирішуватись при внесенні поправок до бюджету 2009 року. До речі, в області на сьогоднішній день існує дві програми щодо підведення газопроводів, що фінансуються з державного бюджету - це підвідний газопровід Куцуруб-Іванівка-Яселка-Дмитрівка та підвідний газопровід до м. Снігурівка. Тому ми маємо надії, що в 2009 році роботи будуть продовжені. Дякую Вам за запитання, до зустрічі!
Задорожня Людмила Андріївна,м. Очаків
Запитання: Ваше ставлення до недержавних інвестиційних фондів, таких як, наприклад, "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"?
Відповідь: Моє ставлення - позитивне.
В рамках Національної програми дій "Тасіs" розпочато роботу щодо участі п`яти сільських рад у міжнародному проекті "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Ними стали Парутинська, Козирська, Куцурубська, Рівненська та Острівська сільради. Проект працюватиме в районі протягом двох років.
Проект "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" - це спільний Проект Європейського союзу та Програми розвитку ООН. Програма розвитку ООН надає допомогу, з метою самоорганізації громад, розроблення та впровадження невеликих за обсягом громадських ініціатив. Проект працюватиме в районі протягом двох років.
Громади - учасники Проекту - під час проведення з ними перших діалогів прийняли рішення про проведення ремонтів Куцурубського та Рівненського дитячих садків, Парутинською, Козирською та Острівською сільськими радами про ремонт мережі водопостачання. Передбачається, що проекти громад для поліпшення умов проживання отримають від Проекту на безповоротній основі до 50 тис. дол. США. Друга половина вартості проектів громад складатиметься з внесків державного, районного та сільського бюджетів і становитиме 45% вартості.
Свій внесок у розмірі 5% від вартості ініціативи мають зробити і громади.
До речі, в поточному році у розвиток району вкладено капітальних інвестицій майже 40,0 млн. грн., іноземних інвестицій - понад 1,0 млн. дол.США. Тому участь п'яти сільських рад у Проекті "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", це, на мій погляд, значний здобуток району.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета “Чорноморська зірка” №№ 7-8 від 30 січня 2009 року "Гаряча телефонна лінія" з т.в.о. голови райдержадміністрації В.П. Рибачуком"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта