Газета «Прибузький вісник», №6 від 20.01.09. «Первомайщина зобов’язана бути успішною» (актуальне інтерв’ю) : 476836 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Прибузький вісник», №6 від 20.01.09. «Первомайщина зобов’язана бути успішною» (актуальне інтерв’ю)

Кор.: - Володимире Михай­ловичу, почався новий рік, а з ним нові чий старі пробле­ми і завдання, які можливо вирішити лише при взаємодії обох гілок влади.
В.М.: - Щодо співпраці з орга­нами самоврядування, то нам нічого ділити: у нас спільні про­блеми, спільна реакція на них, спільна думка і дія. Не самою роботою і хлібом насущним живе людина, тому на обох гілках районної влади лежить спільна відповідальність щодо задоволення й інших потреб нашого населення.
З усією відповідальністю за­являю: районна рада і райдержадміністрація - це єдина команда, яка працює на спіль­ний результат. РДА підключається до виконання усіх ра­йонних програм. Не пам’ятаю випадку, щоб у мене з головою райради Олександром Федоровичем Маковієнком були якісь принципові розбіжності чи погляди на ту чи іншу проблему.
Так само завжди знаходимо і постійно відчуваємо розумін­ня і підтримку з боку голови об­ласної держадміністрації Олек­сія Миколайовича Гаркуші та голови обласної ради Тетяни Василівни Демченко.
Вирішення проблем Первомайщини знаходять підтримку з боку державних органів, Прези­дента та Уряду. Так, за рахунок Ташлицької програми здійснено цілу низку важливих робіт. На­самперед, це газифікація смт. Підгородна, сіл Синюшин Брід, Кримка, підключення до. газу цілого комплексу закладів у сет лищі Кам'яний Міст (дитсадок, культурний центр, сільська рада). Лише завдяки ррзумінню і підтримці з боку голови облдержадміністрації О.М. Гаркуші ви­рішилося питання будівництва очисних споруд інспекційного відділення районної лікарні і дав­ня проблема водопостачання в Лисій Горі. А ще ж і проведено реконструкцію трьох сільських ФАПІв та двох дитячих садків теж із залученням коштів облас­ного бюджету.
Кор.: - Зараз чи не найпопулярніше слово "криза". Ні в кого вже немає сумнівів, що вона не те що прийшла, а й упевнено крокує Украї­ною. Яка ситуація у Первомайському районі?
В.М.: - Аналізуючи здобут­ки і втрати 2008 року і планую­чи, рік наступний, не можна об­минути болючу тему економіч­ної кризи, яка закономірно при­йшла і в Україну. Тим більше, що підстави для її виникнення формувалися багато раніше. По-перше: стара проблема па­ритету цін на сільськогоспо­дарську продукцію. Коли в часи мого головування в колгоспі за одну тонну пального я відда­вав 1750 кг соняшнику, то те-' пер треба віддати 5-6 тонн. Не­відповідність цін така разюча, що ніяка державна підтримка не зможе компенсувати втра­ти господарств, вона неадек­ватна ситуації у ціновій політиці.
Це щодо агропромислового комплексу. Але ж район має великий потенціал з видобут­ку граніту, його переробки. Віднедавна додалися ще й ро­довища піску і коаліну. Це вза­галі цінна сировина високої якості. Маючи в перспективі великі обсяги будівництва доріг у зв'язку з Євро-2012, могли б розраховувати на ве­ликі замовлення своєї про­дукції. Та будівництво нині при­пинено, мусимо й ми призупинити роботу кар’єрів. Підкреслюю: явище це тимчасове, згодом все стане на свої місця. Після кризи завжди відбувається підйом економіки.
Залучення іноземних інвестицій знову ж таки через ниніш­ню нестабільність у країні поки що неможливе. Це, в першу чергу, стосується уже згадува­ного мною родовища коаліну в Кінецьполі. Та все ж ми встиг­ли залучити одного солідного інвестора - мова про гранітний кар'єр у Лисій Горі. Ще вагомі­ша співпраця очікується від діяльності маслопереробного заводу на станції Бандурка.
Та навіть при не надто спри­ятливих нинішніх умовах ра­йонний бюджет формується на 80 відсотків за рахунок видобувної промисловості. І не лише районний, а й обласний, і державний. У державі призупини­лося будівництво, це вплину­ло і на наш район: раніше щоро­ку одержували по 1,5 млн. грн. на розвиток комунальних доріг, а в цьому році - ні. Так само вперше за останні роки, коли ми одержували 4-5 млн. грн. на розвиток газифікації, то в ни­нішньому -ні копійки.
Щодо проблеми безробіття. Справді, в селі робота в основ­ному сезонна. Але є мож­ливість кожному бажаючому попрацювати собі на заробіток, а своїй громаді - на користь. Це громадські роботи, які фінансує служба зайнятості.. Минулого року 109 чоловік та­ким чином знайшли собі робо­ту. У нас велика нестача закладів і працівників сфери надання побутових послуг, ве­ликий дефіцит сільських меха­нізаторів, навчених працюва­ти на новій високопродук­тивній техніці. Крім того, бага­то робочих рук потребувати­муть новий гранітодобувний кар'єр (с. Лиса Гора) та маслопереробний завод ст. Бандур­ка). Держава йде назустріч тому, хто сам береться щось робити, проявляє ініціативу і наполегливість.
Кор.: - Серед нестабіль­ності і невпевненості так хо­четься відчути надію на тим­часовість нинішньої ситуації. В.М.:
- Звичайно, кому ж цього не хочеться. Та з кожним прожитим роком все більше переконуюся у давній істині, що все пізнається в порівнянні. Та у вирі щоденних справ і про­блем важко знайти вільну хви­лину для такого осмислення. Лише в дорозі, коли за вікном машини пропливають старан­но оброблені або, навпаки, запустошені поля - тоді й вини­кають думки про час, в якому довелося жити й працювати, про втрати й здобутки, про людей, з якими тебе звела доля.
І ось який висновок з тих роздумів: Первомайщині так багато дано Богом чи природою, що вона просто зобов’язана бути успішною. Аргументи? Будь ласка. По-перше, район знаходитьсяна перетині автомобільних та заліз­ничних шляхів сполучення. Наше многоріччя сприяє оптимальним кліматичним умовам для успішного землеробства. Слід підкреслити важливу обставину, що на кожного жителя Первомай­щини припадає понад 3 гектариорної землі. Порівняйте: по Україні -0,68га, у Франції-0,31 га. То кому ж як не нам на наших чор­ноземах успішно використо­вувати усі ці блага і жити у добробуті, та благополуччі? По-друге, багато попередніх поколінь працьовитих хліборобів залишили нам не лише генетичну пам'­ять і любов до землі, а й практич­ний досвід і високий приклад- понад два десятки імен Героїв Соціалістичної праці. Тож за та­ких умов не маємо морального права працювати гірше, ніж вони, відповідно, й жити - заможно, культурно, як і гідно людині.
Тому у нинішньому році, який я називаю роком Роботящого Вола, бажаю усім первомайцям і, насамперед собі працез­датності, а також ініціатив­ності, бадьорості у досягненні поставлених цілей. Згадаймо: у США в роки великої депресії американці навчилися усміха­тися наперекір обставинам. Чи ж ми, українці, не били лихом об землю у часи великих скрут? З козацькою відвагою і прадідівською мудрістю ру­шаймо у рік новий, і хай він буде не роком терпіння, а роком зви­тяжних перемог і здобутків.

Л.Лисогурська


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Прибузький вісник», №6 від 20.01.09. «Первомайщина зобов’язана бути успішною» (актуальне інтерв’ю)"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта