Адміністративна юстиція Миколаївщини : 1520829 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Адміністративна юстиція Миколаївщини

Адміністративна юстиція Миколаївщини

У далекому 2005 р. 6 липня було вперше в історії незалежної України прийнято Кодекс адміністративного судочинства. Ця подія стала відправною точкою для формування судової адміністративної практики в Україні. Тому Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду з нагоди прийняття у липні 2005 р. Кодексу адміністративного судочинства України ініціював проведення 4-6 липня 2018 р. днів адміністративної юстиції України. А Миколаївський окружний адміністративний суд, в свою чергу, проводить просвітницьку роботу за допомогою ЗМІ.
Конституція України гарантує право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, місцевого самоврядування, посадових і службових осіб (ст. 55 Конституції). Саме для цього, з метою захисту прав, свобод та інтересів особи у сфері публічно-правових відносин, в Україні діють адміністративні суди.
Якщо це пояснити простою мовою, то будь-яка людина – підприємець, держслужбовець, фермер, журналіст, директор підприємства, пенсіонер тощо може звернутись до адміністративного суду з вимогами до податкових, пенсійних, митних органів, органів поліції, органів юстиції, органів місцевого самоврядування, будь-яких державних комісій, інспекцій, служб, фондів, управлінь та до безлічі інших органів.
Також до адміністративного суду можна звертатись із вимогами до розпорядників публічної інформації щодо оскарження їх дій, бездіяльності, рішень. Нещодавно Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив вимоги журналіста та зобов’язав державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод» надати інформацію про розмір заробітної плати, преміальних, надбавок та матеріальної допомоги, яку отримали посадові особи керівного складу цього підприємства, інформацію про фінансово-економічні показники (прибуток, необоротні та оборотні активи; середньооблікова чисельність працівників; середня зарплата; скільки сплачено податків та зборів). Журналіст був змушений захищати своє право на інформацію через суд, оскільки спочатку йому відмовили в наданні інформації, яка необхідна йому для роботи, та, і взагалі, таку інформацію має право знати будь-хто.
До адміністративних судів можна звертатись у разі виникнення будь-яких питань, пов’язаних із прийняттям, проходженням або звільненням з публічної служби. До публічної служби відноситься діяльність на державних політичних посадах, у державних колегіальних органах, професійна діяльність суддів, прокурорів, військова служба, альтернативна (невійськова) служба, інша державна служба, патронатна служба в державних органах, в органах місцевого самоврядування. Також службові особи можуть оскаржувати до суду притягнення їх до дисциплінарної відповідальності, кандидати на державну службу можуть оскаржувати проведення конкурсу тощо.
Крім цього, виключно ад-міністративними судами розглядаються виборчі справи, спори про оскарження нормативно-правових актів, спори щодо оскарження рішень атестаційних, конкурсних, медико-соціальних експертних комісій.
Необхідно зазначити, що адміністративні спори в Миколаївській області розглядають усі місцеві загальні суди, які знаходяться в кожному районі Миколаєва та області, та окремо Миколаївський окружний адміністративний суд, який знаходиться у Миколаєві.
Місцеві загальні суди допоможуть вам при виникненні спору щодо притягнення до адміністративної відповідальності, наприклад, за порушення правил дорожнього руху; порушення порядку придбання, зберігання або продажу вогнепальної мисливської чи холодної зброї; несплату аліментів; порушення встановлених термінів виплати пенсій, стипендій, заробітної плати, виплату їх не в повному обсязі. Крім того, місцеві загальні суди розглядають деякі виборчі спори та справи, пов’язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України (примусове повернення, видворення тощо). Також місцевими загальними судами розглядаються спори, які пов’язані із виконанням усіх рішень, які вони приймають по адміністративним справам.
Миколаївський окружний адміністративний суд розглядає усі інші адміністративні справи. Якщо у вас виникне спір з податковою, ви прийдете до окружного адміністративного суду; спір щодо перерахунку пенсії; спір щодо включення вас до переліку вкладників, які мають право на відшкодування коштів за грошовими вкладами; спір про поновлення на посаді держслужби у разі незаконного звільнення; спір про перевищення транспортними засобами нормативних вагових параметрів на дорогах країни – усі ці та багато інших спорів вирішить Миколаївський окружний адміністративний суд.
Він розпочав свою діяльність з розгляду адміністративних справ 2 березня 2009 р. Тоді весь тягар на себе взяли три судді – перший голова суду, нині суддя у відставці, Середа Олександр Федорович та судді Мавродієва Марина Володимирівна та Мельник Олександр Михайлович. Сьогодні у складі суду - 12 суддів та 4 вакантні посади. Але роботи вистачає на всіх!
Майже за 10 років праці суддями окружного суду розглянуто 55482 справи, з яких лише по 5,3% судові рішення скасовано, що свідчить про високий рівень професіоналізму суддівського корпусу. У 2016 р. було проведено опитування відвідувачів суду. В цілому якість роботи суду за 5-бальною шкалою становила 4,2. Більшість анкетованих оцінили якість роботи суду на оцінку 4 (41%) та 5 (44,2%). Наприкінці 2018 р. таке оцінювання роботи суду заплановано провести для порівняння з результатами 2016 р. задля покращення роботи.
Особистий прийом громадян, представників юридичних осіб з питань організаційного забезпечення судочинства здійснюють голова суду Брагар Віталій Станіславович (попередній запис за тел. (0512) 533177) та заст. голови суду Біоносенко Володимир Вікторович (попередній запис за тел. (0512) 533193). Також можна поспілкуватись з керівником апарату суду Недбай Анною Василівною та заступником керівника Гуровою Юлією Геннадіївною з питань організації роботи апарату суду. А відповіді на питання, які можуть виникнути при зверненні з позовом до Миколаївського окружного адміністративного суду, його оформленні, надасть начальник відділу Кобак Марина Василівна.
Для захисту своїх прав можете звертатись за адресою: 54001, вул. Декабристів, 41/10, м. Миколаїв, тел. (0512) 533180 - канцелярія. Суд працює з 8:30 до 17:00, обід з 13:00 до 13:30.
Колектив Миколаївського окружного адміністративного суду зробить все належне, щоб ви почувались в приміщенні суду комфортно!
В.Брагар, голова суду;
М.Кобак, начальник відділу.


Источник: Вечерний Николаев | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Адміністративна юстиція Миколаївщини"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 21
Новых вестей вчера: 15

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Май 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта